jana84
|
jerikou, na zdravstveni kartici ti itak piše začasno bivališče...Sem se jaz čudla, ko sem imela začasno bivališče v MB ko sem študirala, pa sem imela na akrtici tamkajšnji naslov. Enkrat sem celo v študentski dom dobila vabilo za pregled pri ginekologu (program ZORA). Ne moreš verjet...Sej ne vem zakaj sploh to komplicirajo, ko pa prav nobeden drugače ne upošteva začasnega bivališča. Npr. moja sestra ima začasno bivališče tam kjer živi, stalno pa še vedno pri starših, pa vse papirje (čisto vse od porodniškega, od plače, od osebnih izkaznic...) dobiva na stari (torej stalni) naslov. In nobenemu ne more dopovedati, da naj ji pošiljajo na začasnega... Kako je pa glede bolniške se mi pa ne sanja... Sem pa danes zelooo vesela, ker sem dobila paket iz Baby Centra...Sem se malo pohecala prej ko sem pisala mejl možu v službo, da zdej lahko grem pa že rodit ...ne, ne, ne, ne še...sem se samo hecala...Mislim, da se našemu nič kaj ne mudi se rodit, ker je še tako živahen da je kaj! Glede okornosti: komaj sedaj se zasledila, da se že malce težko premikam v postelji, sem kot kakšen nasedel kit...Ko pa imam za vstat, če grem npr. lulat ponoči je cela procedura. Najprej se spravit dovolj na rob postelje, potem se dat na pravi bok in počasi dvignit. pOtem kakšno minutko sedet na robu postelje, ker se mi od nekdaj v takih primerih zelooo rado zavrti, potem pa na WC...Se prav smejem sama sebi...Pa še enkrat sem čutila svojo okornost: ko sem si nohte na nogi strigla...Sem rekla možu, da to je verjetno zadnje striženje nohtov z moje strani. Naslednjič, da mi jih bo moral on ali pa bom šla k pedikerju ...V drugih priemrih se pa sploh ne počutim noseča...Jaz bi marsikaj počela, ampak se vseeno spomnim, da je treba misliti še na nekoga drugega...In potem se raje odpovem sestavljanju posteljice, ki še akr čaka primeren trenutek...Ampak, sedaj ko smo dobili vzmetnico, mislim, da bo počasi treba sestavit tudi posteljico...Da bomo imeli kam stvari spravit če drugega ne Jaz sem kupila kar VIR 80 vložke...Baje da so vredu...po mnenju mojih sestric, ki sta bili obe šivani...Zdaj sem se spomnila, da si moram na list, kaj vse rabim za nest v porodnišnico napišem še obroč za napihnit, za sedet na njem, če bom šivana...Moram sestro vprašat, če ga še ima, da ga ne bom samo za to kupovala... zdej pa se grem počasi učit...Lepo se imejte...
|