|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Financiranje tasta in tašče
21.8.2008 13:32:30   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

user posted image ........menjat okne........

--------------------
O tem ti govorim! user posted image

Kakor si napisala ves sestavek, te ravno ne bi z veseljem imela pod svojo streho user posted image !Hvala boguuser posted image
Prepisala sta stanovanje na vaju, torej je to vajina last, v zameno pričakujeta, da bosta skrbela za stroške in vzdrževanje. Jasno in razumljivo, zame. Če se ne motim, tako določa tudi stanovanjski zakon (kar se tiče vzdrževanja, seveda!). Morda je pa napaka, da niste določili pogojev že ob prepisu. Mož je to prevzel  še preden sva se spoznala. Pogodbo mije pokazal šele 3 leta nazaj, vedela sem da je vse njegovo, kaj vse noter piše pa raje ne bi. Vse lepo in prav da se poskrbi za starše, da pa obremenjuješ svoje otroke da te morajo na stara leta preživljat se mi zdi pa skrajno neumno.
Je pa dejstvo, da če so okna realno ok (ne samo po tvojem mnenju), da jih ni potrebno menjavat.
Je pa tudi dejstvo, da če bi vidva morala plačevat nekje najemnino, bi vas v teh 4-ih letih prišla mal več kot nova okna v eni etaži. Zakaj bi jaz nekomu plačevala najemnino, če plačujeva davek, ker je to najino? Pa ne glede na to kako sva dobila.

Še enkrat bom napisala. Tašči sem omenila, da nim,ava trenutno denarja in ko bosta kupovala bova mogoče če bova imela dala zraven, sicer pa naj počakata par let, ker ni tako zelo nujno.

Še par dejstev mi je padlo v oči, ne vem, če te zanima!? user posted image user posted image user posted image
  Ne, hvala, se mi ne da več, žal.user posted image

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 26
21.8.2008 13:32:32   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Zemlja in vse ostalo je po darilni pogodbi obezujoča tako, da si je ne sme prilastit niti sperminjat niti prodat. Pa bog ne daj da bi jo, ker bi tast znorel. Itak skor vse delava sama. Zakaj bi jima  bil dolžan menjati okne pa ne vem. Po pogodbi sta si prilastila srednjo etažo do njune smrti, to sem pozabla napisat, tko da mislim, da če je njuna, da naj jo vzdržujeta sama.

Ostajam brez besed, res. Dobila sta večjo penzijo, ker sta sinu dala 10ha in hišo? Prilastila (si prepričana, da si res hotela to napisat) sta si srednjo etažo? Nisem hotla napisat tega, ampak da sta si zagotovila in prav je tako.
Ne, tud ti ne razumeš. Jaz sem hvaležna da sem lahko pod to streho in nikogar ne bi nikamor metala.

Ja pa ljuba duša, dokler si lastnik nečesa, lahko sam upravljaš s tisitm, kakor te je volja. In to pomeni tudi, da sta si lahko zagotovila bivanje v hiši do svoej smrti. Pravno je tako dovoljeno. In tudi, da se zemlje ne prodaja (saj če je kmetijsko zemljišče, se itak ne da kar tako prodati), tudi to je rpavno zagotovljeno. Ni to nobena njuna kaprica, ampak zagotovilo, da bosta lahko vsaj delno uživala sadove svojega dela do svoje smrt. Sicer bi ju kakšna tečna snaha lahko še skozi vrata vrgla, kdo ve. Kolk je pa zemlja vredna na kmetih, a mogoče veš, pri nas je niti prodat ne moreš z lahkoto, samo hribi, tolk za info.

Pa dobila sta večjo penzijo?? In kaj sta dobila vidva? Luft? Jaz nimam nič in hvala bogu, da je tako. Imava pa z možem svoje življenje in ga živiva kot nama je dano.Onadva sta dobila en par evrčkov, vidva pa nekaj stotisoč €. Samo ti v vsem temu ne vidiš vrednsoti. Vidiš samo, kako ti tast in tašča odžirata denar, sama uživata, vi se pa žrtvujete.Tud tu se motiš, noben mi ne odžira. Midva sva namensko prevzel apoložnice, da bi si lahko kaj privarčevala. Dejansko pa imata veliko več od njuju, padlo vama je z neba. Lahko pa si odpreš salamonca in malo preračunaš, kakšno vrednost imata pod svojo ritjo.
In kaj bi bilo, če tega ne bi prepisala? Potem bi tu verjento jamrala, da nočejo prepisat, čeprav vlagata denar.Lahko bi zidala tud pri nas doma, kar sem že napisala, pa me je mož prosil, da grem k njemu, ker bi kmetija propadla ker ne moreta več tolk delat.

Sicer pa je rpavnoformalno mož lastnik, on je tisti (seveda v dogovoru s tabo), ki določa, kaj, kdaj in kako bo investiral denar v popravila.In jaz sem njegova žena. In menim da se za to odločava oba. Njemu je mama to že omenila in tud njemuni pogodu, tko da sem samo vprašala kaj bi naredile ve, ne kako živim jaz in na kaj gledamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.8.2008 13:33:57   
KIKI****

Pa pa saj ni veze, očitno sem naletela na gluha ušesa, ker si očitno nobena ni dobro prebrala.user posted image

Podcenjuješ inteligenco in zdravo pamet uporabnic RR-ja.

Se opravičujem če tko zgledauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
21.8.2008 13:33:58   
ronja
Sem prejšnji odg. pisala, predno sem videla tvojega zadnjega. Nisem mislila, da sta se skregali, pač da je bila užaljena...

Če mož tako misli, potem naj se to zmeni s svojimi starši. naj jima lepo razloži, da ste trenutno pač v bolj na knap situaciji in da nimata rezerve za neplanirane stroške, da pa se bo potrudil popravit okna po najboljših močeh. Verjetno bosta potem razumela...

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.8.2008 13:36:08   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz sem si res vse prebrala, ampak še vedno ne vem, kaj si o vsem tem misli tvoj mož. Kopiram: Mož je sam rekel, da bo okna pregledal in pomenjal tesnila, ampak sam ve, da nimava, saj sicer on dela za vse nas. In ja tud on bi raje počakal par let.
Te razumem, da se ti zdi noro obnavljat nekaj, kar še ni nujno potrebno, če imate veliko drugih stroškov in nujnega dela. Vsega tega nisi rabila in se ti zato zdi noro zdaj plačevat za to, sploh ker plačujeta vse stroške.

Vendar pa - to je tvoj ljubi vzel, z vsemi davki in vsem vred. Je pa res, da če okna še niso slaba, lahko mogoče sklenete kompromis, da jih zamenjate naslednje leto, recimo. Malo se sicer splača zračunat, ker lahko z novimi okni precej pri kurjavi prihraniš (ki jo v glavnem vidva plačujeta), mogoče bi se vam vseeno splačalo - ne vem, ker ne vem, kakšna so.

Po drugi strani je tudi res, da se lahko njegovim staršem zdi neumno, da jim ti govoriš, da tvoj ljubi-njihov sin ne bo sofinanciral oken, če je on edini, ki pri vaši družini služi... Nočem, da bi to zvenelo zlobno, res ni mišljeno tako in jasno mi je, da če je mama doma in skrbi za otroka, je to lahko ravno tak prihranek kot če bi hodila v službo - ampak nekateri tega ne vidijo tako... Torej - ključ je tvoj mož, kakorkoli obračaš!

Saj sem lani tud jaz nekaj preko študenta delala, pa oktobra grem spet, ampakni te stalno in moram varčevat, da bom imela takrat ko ne bom imela dela.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
21.8.2008 13:38:43   
Rožica I
Ah, KIKI, ko so te parkrat napadali, si se mi kar zasmilila, ker sem mislila, da ti delajo krivico.
Ko sem prebrala ta sestavek, pa, začuda, tega več ne mislim user posted image !

P.S.: Nekako je vse bob ob steno, saj imam občutek, da polovico odgovorov sploh ne razumeš user posted image ...

ROŽICA

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
21.8.2008 13:39:48   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Po pogodbi sta si prilastila srednjo etažo do njune smrti,

user posted image
Moj bog.Tole sem potem spremenila, kar bi lahkoprebrala, če bi si ti dalo. Nisem mislila tako ampak nisemnašla takrat besege. Zasigurala sta se, kar sem lepo napisala da je prav.

Jaz imam rešitev. Pusti vse, kar sta dobila, pa naj sama vzdržujeta, vidva si pa svoje postavta na svojem al pa kupta, pa vidva vzdržujta. user posted image

To da sta pa dala tri jurje za položnce in se ti zdi to dost je pa za uscatuser posted image . Kaj pa če ti neb noben nč k rit prnesu.....misliš da bi s temi tremi jurji lahko tolk časa živela? Tega nisme rekla tašči. Napisala sem samo, to, da bi si tolk privarčevala odkar plačujeva stroške midva. Prej sva bila dobro leto pri meni, stroške pa sta plačevala sama, ker sta sina dobeedno vrgla iz hiše-nisem tukaj zmaj jaz, žal ampak tast. Tašča je čist o.k. Tast je pa zapit in ne bi izgubljala besed o njemu. Tašča je samo užaljena je pa res da tu še ni padla zadnja beseda, da kdo komu ne bo pomagal.  Joj kak se nekatere obeste na eno samo besedouser posted image

Nehvaležnost pa res nima meja.

Kolk je men zdej jasno zakaj je moj ati skoz govoru da naj gremo na svoje, da pri njemu doma že ne bomo. Človk gara cel life, postavi bajto, jo podari otroku, pol se pa žena od njega dere na njega zarad par oken, ki jih itak nebi ona financirala(glede na to da ima za golo preživetje žal imam samo otroški dodatek -btw par mesecev nazaj si se hvalila kolk maš super truper plačouser posted image Ja, ker sem aprila nehala delat).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
21.8.2008 13:43:09   
KIKI****

Ah, KIKI, ko so te parkrat napadali, si se mi kar zasmilila, ker sem mislila, da ti delajo krivico.

P.S.: Nekako je vse bob ob steno, saj imam občutek, da polovico odgovorov sploh ne razumeš user posted image ...

O ja razumem in še kako dobro. Ne da pa se mi pisat, o našem življenju v obdobju odkar živimo tukaj, ker takrat bi marsikater arekla da nisem jaz zmaj in da vidim samo denar in kaj vse za kar sem prikrajšana. Ne, ne želim si ničesar razen svobode, meni ni bilo nikoli podarjenega ničesar. In ja, z možem sva se že dogovarjala da ko dobim redno službo, da bova začela zadit in to ravno zaradi takih stvari.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 33
21.8.2008 13:44:36   
ronja
Kiki, nehaj se žret zaradi vsega skup in povej možu, naj se sam zmeni s starši - verjetno bo on svoji mami lažje razložil kot ti (če se že tastu ne da) in bosta našla nek kompromis, če praviš, da se z njo na splošno da zmenit. Če ti je pa hudo, ker je užaljena, ji povej, da jo imaš rada, samo da ste trenutno res na tesnem z denarjem in boste pomagali po svojih močeh.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 34
21.8.2008 13:45:43   
maruškaŠ

O ja razumem in še kako dobro. Ne da pa se mi pisat, o našem življenju v obdobju odkar živimo tukaj, ker takrat bi marsikater arekla da nisem jaz zmaj in da vidim samo denar in kaj vse za kar sem prikrajšana. Ne, ne želim si ničesar razen svobode, meni ni bilo nikoli podarjenega ničesar. In ja, z možem sva se že dogovarjala da ko dobim redno službo, da bova začela zadit in to ravno zaradi takih stvari.

Vendar za vse tole nista kriva njegova starša, ampak ON.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 35
21.8.2008 13:46:11   
Volga
A čem še jaz kaj? user posted image  Hec.

Ne vem pa od kdaj je redna služba pogoj, da začneš zidat. Jaz jo imam, pa moj tudi, pa ne zidava.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
21.8.2008 13:48:21   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kiki, nehaj se žret zaradi vsega skup in povej možu, naj se sam zmeni s starši - verjetno bo on svoji mami lažje razložil kot ti (če se že tastu ne da) in bosta našla nek kompromis, če praviš, da se z njo na splošno da zmenit. Če ti je pa hudo, ker je užaljena, ji povej, da jo imaš rada, samo da ste trenutno res na tesnem z denarjem in boste pomagali po svojih močeh.

Saj sva potem spili kavico, ampak vidlasem da ji ni blo čist prav. sej jima pri vseh stvareh pomagava kolikor lahko. Tašča itak vse sama dela, on pa čaka kdaj kdo pride da ga pelje v klet pred sod, kjer ga največkrat lahko tud najdeš.
Rekla sem ji, da naj mi ne zameri, ampak da se bomo zmenili ko bomo zbrali ponudbe.
Ne da se žrem, ni mi pa vseeno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
21.8.2008 13:51:10   
Anonimen
Imaš hišo in 10ha. V najbolj odmaknjenem koncu Slovenije za to dobiš vsaj (!) 150.000€. Pa še kakšnega Angleža poiščeš in je to to.

In zelo prav sem te razumela, brez skrbi.

Sicer pa, če pozamem tvoj ožji problem (okoli vsega odzadaj se sploh ne mislim vrteti, ker nima haska, velja pa vse, kar sem že prej napisala): z možem nimata denarja za nova okna, ki bi ju tast in tašča na vsak način rada letos zamenjala. In ne vesta, kako jima to dopovedat. Kako? Začnita upravljati s svojo lastnino kot s svojo. Določita kaj ja in kaj ne ter kdaj. Brez debate.
Problem ni v starših ampak v možu, ker ne upravlja s svojo lastnino tako, kot lastnik mora.

Pa še enkrat: tast in tašča sta prihranila 3000€, ampak na ta račun sta vidva dobila nekaj stotisoč € vredno hišo in veliko zemlje (ki je res razvrednotena, ampak še vedno ima svojo ceno, veliko več kot tistih 3000€).

< Sporočilo je popravil Ankica -- 21.8.2008 13:52:32 >

(odgovor članu KIKI****)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
21.8.2008 13:51:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KIKI****)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
21.8.2008 13:56:50   
KIKI****

Imaš hišo in 10ha. V najbolj odmaknjenem koncu Slovenije za to dobiš vsaj (!) 150.000€. Pa še kakšnega Angleža poiščeš in je to to.

Sicer pa, če pozamem tvoj ožji problem (okoli vsega odzadaj se sploh ne mislim vrteti, ker nima haska, velja pa vse, kar sem že prej napisala): z možem nimata denarja za nova okna, ki bi ju tast in tašča na vsak način rada letos zamenjala. In ne vesta, kako jima to dopovedat. Kako? Začnita upravljati s svojo lastnino kot s svojo. Določita kaj ja in kaj ne ter kdaj. Brez debate.
Problem ni v starših ampak v možu, ker ne upravlja s svojo lastnino tako, kot lastnik mora.

Pa še enkrat: tast in tašča sta prihranila 3000€, ampak na ta račun sta vidva dobila nekaj stotisoč € vredno hišo in veliko zemlje (ki je res razvrednotena, ampak še vedno ima svojo ceno, veliko več kot tistih 3000€).

Ne gre se tu za teh nekaj tisoč evrov. S tem sva jima omogočla, da lahko lažje in boljše živita, Zato sta tud začela hodit na morje, izlete, kar prej nista. Ampak da ti pa nekdo reče da bomo kupli, če to ne nameravaš, ker ne moreš je pa to druga pesem. Jaz nimam nič in nočem nič. Vsak trenutek ki ga imam lahko izbiram ali ostanem ali grem, tako da ni problem v tem kar je dobil mož, ker nas ravno vse to kar imamo obremenjuje pri vsakem dnevu. Živali je  potrebno hranit, pa čeprav niso moje ne moževe, trasvnike je potrebno obdelovat, pa nisem nikol rekla da ne bom, ampak delam.

No, jaz sam upam da tašča ne bo užaljena ker se da vse zment ampak ona je želela slišat da bom rekla ni probela bova kupila. Tast pa itak sam denar vidi, da ga lahk zapije. Tko pač je, žalostnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
21.8.2008 13:58:02   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz bi to enostavno resila - ce bi imela denar, bi pomagala po svojih moceh, ce pa v tem trenutku ne bi imela tega viska, ne bi.
po mojem to ni tko nujna investicija, da se ne bi dal pocakat in to resit v dogovoru z vama, ko bosta vidva financno sposobna to resit. ce pa zelita na silo in takoj, naj pa sama financirata.

Sej nekak tko sem jaz razložla ampak onadva v nobenem primeru nimata denarja, saj tolk ne, da bi pa čakala, to jima pa spet ni.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 41
21.8.2008 13:59:37   
Volga
Koliko oken pa je v tej srednji, njuni, prilaščeni etaži? In o kakšnem denarju sploh govorimo?

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 42
21.8.2008 14:01:52   
Nika v službi
Ankica, samo tole rečem za vse tvoje poste na to temo:user posted image

Sama ne bi mogla bolje napisat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 43
21.8.2008 14:04:58   
Čriček
Joj res ne vem kaj bi ti rekla oziroma svetovala.Enkrat nam ni všeč če imamo premalo drugič če nimamo nič tretjič če imamo vse.Pri naju je pa drugačen problem živimo jaz moj in hčerka v hiši dolgi 30 metrov in široki deset.Mojemu je oče prepisal samo -zgornji del hiše ,spodnjega pa noče in se v bistvu podira potreben je prenove.Ko mu je moj omenil da celo hišo prodamo mu je rekel lastni oče da je zmešan.Tudi  s tem s ene strinja da celo hišo prodamo in on dosti dobi midva pa tudi...pa mu tudi to ni všeč pravi da rojstne hiše ne bo prodajaluser posted image tako da imamo ogromno hišo za ogrevanje ,in ostale stroške sami tast in tašča živita 30 metrov stran v novi hiši.In se že dva meseca ne pogovarjamo in sva se odločila da kupiva parcelo in zidava in čez čas zgornji štuk prodava.Svetovala bi ti da se res mož pogovori kakor se da in upam da najdete eno ustrezno rešitev lp.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 44
21.8.2008 14:08:36   
Anonimen

Ne gre se tu za teh nekaj tisoč evrov. S tem sva jima omogočla, da lahko lažje in boljše živita, Zato sta tud začela hodit na morje, izlete, kar prej nista. Ampak da ti pa nekdo reče da bomo kupli, če to ne nameravaš, ker ne moreš je pa to druga pesem. Jaz nimam nič in nočem nič. Vsak trenutek ki ga imam lahko izbiram ali ostanem ali grem, tako da ni problem v tem kar je dobil mož, ker nas ravno vse to kar imamo obremenjuje pri vsakem dnevu. Živali je  potrebno hranit, pa čeprav niso moje ne moževe, trasvnike je potrebno obdelovat, pa nisem nikol rekla da ne bom, ampak delam.

No, jaz sam upam da tašča ne bo užaljena ker se da vse zment ampak ona je želela slišat da bom rekla ni probela bova kupila. Tast pa itak sam denar vidi, da ga lahk zapije. Tko pač je, žalostnouser posted image

Glej, to mi ne gre v glavo, kako nimaš nič? Po kakšni logiki? Živiš pod milim nebom?
Imaš hišo (res, lastnik je mož, ampak po mojem, dokler živiš v skupnem gospodinjstvu, je vse od vseh). In ja, sedaj delaš vsak dan, pa kmetuješ, obdeluješ zemljo, skrbiš za njivo, in ja, sta omogočila tastu in tašči, da si lahko več privoščita. Ampak ravno zaradi tega istega imata vidva z možem že zgrajeno in urejeno hišo, zemljo, dolgoročno zelo dobro investicijo in ravno zaradi tega bosta vidva hitreje lahko hodila okoli in otrokom privoščila tudi kakšen nadstandard.
In kaj bi bilo, če tega ne bi imela? Lahko bi šla v blok, pa bi plačevala najemnino in kredit iz ničle. Lahko bi si zgradila svojo hišo, a tudi to stane. Hočem rečt, da bi bila v vsakem primeru, kar se financ tiče na zelo istem položaju, kot si sedaj. Le da imaš sedaj odzadaj že neko nepremičnino. Drugje bi si jo morala šele ustvarit.

(odgovor članu KIKI****)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
21.8.2008 14:20:54   
fragola

user posted image ........menjat okne........

kaj ti Rožica se nikoli ne zmotiš?? ne bit tako cinična!!!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 46
21.8.2008 14:21:53   
KIKI****

Glej, to mi ne gre v glavo, kako nimaš nič? Po kakšni logiki? Živiš pod milim nebom?
Imaš hišo (res, lastnik je mož, ampak po mojem, dokler živiš v skupnem gospodinjstvu, je vse od vseh). In ja, sedaj delaš vsak dan, pa kmetuješ, obdeluješ zemljo, skrbiš za njivo, in ja, sta omogočila tastu in tašči, da si lahko več privoščita. Ampak ravno zaradi tega istega imata vidva z možem že zgrajeno in urejeno hišo, zemljo, dolgoročno zelo dobro investicijo in ravno zaradi tega bosta vidva hitreje lahko hodila okoli in otrokom privoščila tudi kakšen nadstandard.
In kaj bi bilo, če tega ne bi imela? Lahko bi šla v blok, pa bi plačevala najemnino in kredit iz ničle. Lahko bi si zgradila svojo hišo, a tudi to stane. Hočem rečt, da bi bila v vsakem primeru, kar se financ tiče na zelo istem položaju, kot si sedaj. Le da imaš sedaj odzadaj že neko nepremičnino. Drugje bi si jo morala šele ustvarit.

Ankica vem da imam streho nad glavo, ampak želim živetisvoje življenje, ne pa da tast diktira že če se ne obrnem prav. Ima svoje muhe, pa mu nikol nič ne rečem, ker se mi ne da kregat brezveze. Vsega sem vesela, le tega ne, da nekdo reče da bova z možem morala, če ne moreva plačat/kupit. Saj se ne bo svet podrl, če bo to malce kasneje, da vsaj en del privarčujeva.
Okna bi pa prišla cca 3.000 € z vgradnjo. Ampak sva letos morala kupit stroje za kmetijstvo, ker so bili stari že zanič in res ne delava iz lufta denarja, kar mislita onadva, če kupim otroku kako stvar ali pa če gremo na izlet.
Saj se bomo še dogovorili, oziroma se bo mož, ker se nočem več vtikat v njuno življenje. Srečna sem, da sta zdrava in da lahko uživata, nič jima nisem fauš, ampak, nuja je eno, želja pa drugo.

< Sporočilo je popravil KIKI**** -- 21.8.2008 14:24:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
21.8.2008 14:24:53   
baguSka
vem da imam streho nad glavo, ampak želim živetisvoje življenje, ne pa da tast diktira že če se ne obrnem prav

ajm so sori... ampak kako pa mas lahko take zelje, ce si prisla k njim zivet user posted image user posted image user posted image  to me pa res zanima...??? ker mi nikakor tole ne gre skup....user posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 48
21.8.2008 14:30:04   
fragola
Ti punca pomojem si falila že v štartu, ker če ti je tašča rekla da bosta vidva kupla okna, bi pač ti mogla rečt, da ne in seveda povedat zakaj ne kupita vidva. Ne samo rečt ne, ker z pogovorom se, da marsikaj rešit!!!
Če živite pod isto streho bi si mogli eni in drugi pomagat!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
21.8.2008 14:30:43   
glen
Tvoj post mi je padel v oči in naj ti povem da te nemislim obsojat.
Samo prvo kar se mi zdi, je to, da bi si mogla vzet malo več časa in počasi napisat post ker tako kot si ga napisala, se najbrž res veliki večini zdi dosti stvari nerazumljivih.
Pa verjamem da si se s kakšno besedo tudi napačno izrazla.Nehote.
Ko jaz preberem tvoj post se tudi vprašam?
Najprej napišeš da tast in tašča nič nezapravita ker imata vse doma pridelano(se pravi neki delata)pol pa da nezmoreta nič delati ker sta stara.user posted image
In še par podobnih stvari.
Nevem, pomisli da imata še poleg tvojega sina še hčirko in sta kljub temu že sedaj ko sta še živa celo hišo in zemljo okoli napisala najn(tvojega moža) že to neki pove,da bi morala biti hvaležna,saj lahko da ju jutri nebo več in bo to vse vajino in pomisli kolko bi zaslužla če bi vse to jutri prodala,mislim da veliko več kot stanejo ena okna.
Je pa res ,da če trenutno niste finančno pri močeh, da bi jima pomagala, se lahko to tudi na miren način pove tašči da trenutno nista zmožna(finančno)ni pa ji treba nalagat kako okna niso vaša(ker nekoč lahko prav kmal bodo.
srečno pa čim lepše rešite

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?