KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Imaš hišo in 10ha. V najbolj odmaknjenem koncu Slovenije za to dobiš vsaj (!) 150.000€. Pa še kakšnega Angleža poiščeš in je to to. In zelo prav sem te razumela, brez skrbi. Sicer pa, če pozamem tvoj ožji problem (okoli vsega odzadaj se sploh ne mislim vrteti, ker nima haska, velja pa vse, kar sem že prej napisala): z možem nimata denarja za nova okna, ki bi ju tast in tašča na vsak način rada letos zamenjala. In ne vesta, kako jima to dopovedat. Kako? Začnita upravljati s svojo lastnino kot s svojo. Določita kaj ja in kaj ne ter kdaj. Brez debate. Problem ni v starših ampak v možu, ker ne upravlja s svojo lastnino tako, kot lastnik mora. Pa še enkrat: tast in tašča sta prihranila 3000€, ampak na ta račun sta vidva dobila nekaj stotisoč € vredno hišo in veliko zemlje (ki je res razvrednotena, ampak še vedno ima svojo ceno, veliko več kot tistih 3000€). Ne gre se tu za teh nekaj tisoč evrov. S tem sva jima omogočla, da lahko lažje in boljše živita, Zato sta tud začela hodit na morje, izlete, kar prej nista. Ampak da ti pa nekdo reče da bomo kupli, če to ne nameravaš, ker ne moreš je pa to druga pesem. Jaz nimam nič in nočem nič. Vsak trenutek ki ga imam lahko izbiram ali ostanem ali grem, tako da ni problem v tem kar je dobil mož, ker nas ravno vse to kar imamo obremenjuje pri vsakem dnevu. Živali je potrebno hranit, pa čeprav niso moje ne moževe, trasvnike je potrebno obdelovat, pa nisem nikol rekla da ne bom, ampak delam. No, jaz sam upam da tašča ne bo užaljena ker se da vse zment ampak ona je želela slišat da bom rekla ni probela bova kupila. Tast pa itak sam denar vidi, da ga lahk zapije. Tko pač je, žalostno Glej, to mi ne gre v glavo, kako nimaš nič? Po kakšni logiki? Živiš pod milim nebom? Imaš hišo (res, lastnik je mož, ampak po mojem, dokler živiš v skupnem gospodinjstvu, je vse od vseh). In ja, sedaj delaš vsak dan, pa kmetuješ, obdeluješ zemljo, skrbiš za njivo, in ja, sta omogočila tastu in tašči, da si lahko več privoščita. Ampak ravno zaradi tega istega imata vidva z možem že zgrajeno in urejeno hišo, zemljo, dolgoročno zelo dobro investicijo in ravno zaradi tega bosta vidva hitreje lahko hodila okoli in otrokom privoščila tudi kakšen nadstandard. In kaj bi bilo, če tega ne bi imela? Lahko bi šla v blok, pa bi plačevala najemnino in kredit iz ničle. Lahko bi si zgradila svojo hišo, a tudi to stane. Hočem rečt, da bi bila v vsakem primeru, kar se financ tiče na zelo istem položaju, kot si sedaj. Le da imaš sedaj odzadaj že neko nepremičnino. Drugje bi si jo morala šele ustvarit. Ankica vem da imam streho nad glavo, ampak želim živetisvoje življenje, ne pa da tast diktira že če se ne obrnem prav. Ima svoje muhe, pa mu nikol nič ne rečem, ker se mi ne da kregat brezveze. Vsega sem vesela, le tega ne, da nekdo reče da bova z možem morala, če ne moreva plačat/kupit. Saj se ne bo svet podrl, če bo to malce kasneje, da vsaj en del privarčujeva. Okna bi pa prišla cca 3.000 € z vgradnjo. Ampak sva letos morala kupit stroje za kmetijstvo, ker so bili stari že zanič in res ne delava iz lufta denarja, kar mislita onadva, če kupim otroku kako stvar ali pa če gremo na izlet. Saj se bomo še dogovorili, oziroma se bo mož, ker se nočem več vtikat v njuno življenje. Srečna sem, da sta zdrava in da lahko uživata, nič jima nisem fauš, ampak, nuja je eno, želja pa drugo.
< Sporočilo je popravil KIKI**** -- 21.8.2008 14:24:33 >
|