KIKI****
|
No, da povem kaj me muči. Moj fant je dobil kot darilno pogodbo vso premoženje svojih staršev-zemljo (10 ha) in hišo. Vse. Praktično sta se onadva izognila davkom in vsem plačilom. V mansardi sva si sama uredila stanovanje, podrla staro hišo in anaredila asfalt, urejava počasi še vse drugo, saj konec koncev urejava za naju. Vedno naletiva na kako čudno izjavo in mislita da nama denar leti iz riti . Jaz sem brezposelna, študiram in sem res pri denarju za golo preživetje, moj pa ima sicer s.p. amapk dela sam od zore do mraka, da lahko poravnamo ostale obveznosti, davke in položnice katere plačujema samo midva. Zdaj pa sta se tast in tašča odločila menjat okne v njuni etaži. Oba skupaj sicer prejemata cca 550 € (mogoče več-za tolk sem ziher da), ampak živita samo sebe, pa še to jesta samo domače stvari, kupujeta skorajda nič. Šla sta na morje all inclusive, vsak teden gresta s penzionisti na izlet, zdaj gresta spet na morje k svoji hčeri ki ima prikolico, oktobra gresta za 5 dni v dubrovnik obirat mandarine,... V glavnem živita brezskrbno in lepo. Zataknilo pa se je, ker sta mnenja da bova midva sofinancirala pri oknih. Vem, da je to velik strošek, ampak jaz sem mnenja, da, če želita nove okne, da naj si jih kupita, konec koncev živita sama v svoji etaži in kolikor sta pri zdravju, bosta te okne preživela, tko da naju čaka naslednje menjavanje, ko bo to potrebno. Ko mi je danes tašča to omenila sem ji lepo razložila da bi si v teh 4 letih, odkar plačujeva položnice midva lahko prišparala celih 3.000 € (voda in prispevki, tel., elektrika). Edino kar dasta zraven je za kurjavo ene 30% na leto. Ampak ne, zdaj je užaljena, češ da saj bo ostalo vse nama, da sta zato dala vse pisat sinu-mojemu možu in da onadva nimata denarja,... Kaj menite ve, a bi res mogla pomagat, al naj ju pustim užaljene in jezne name. Mož je bil modro tiho, tako kot ponavadi odreagirajo moški do staršev. Rekla sem ji da naj pač kak izlet spustita, pa morje in da bosta okne menjala pač drugo leto in si še nekaj prišparala. Če bova slučajno imela kaj viška bova vidla pa ko bosta kupovala okne in da bova mogoče dala zraven. Res mi kdaj pa kdaj popazi na otroke, kar sem ji zelo hvaležna ampak to je mogoče celih 5 dni v letu skupaj cel dan. Zdaj pa ne vem no. Imava pa za odplačat še nekaj malega kredita in varčujeva za ureditev tretoarja pred hišo pred njunim vhodom, ker se je beton zlomil in zateka za hišo. Kadar kaj urejava nihče ne vpraša če data kaj zraven, ker je samoumevno da bova zrihtala sama. Malo mi je žal in mi je težko ker je jezna name, ampak denarja pa tud jaz ne serjem. Hvala ker ste me brale. Kaj bi naredile ve v mojem primeru?
< Sporočilo je popravil KIKI**** -- 21.8.2008 12:44:03 >
|