Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek Saj se ne gre o prepricevanju. Jaz nimam obcutka, da me prepricuje, imam pa obcutek, da je neobjektivna in da svojo izkusnjo generalizira v trditve kot, "zenske so v islamu kraljice" in po spominu nadaljujem - kot nikjer drugje. Krasno, da je izkušnja krasna, vendar nima izkušnje celotnega islamskega sveta niti celotnih verskih in društvenih odnosov v drugih ali drugacnih okoljih, da bi lahko taksna trditev tudi zdrzala kritiko. Kdo pa ve, mogoce bi ji v neki tretji verski skupnosti zivljenje bilo še boljse, še bolj kraljevsko itd... Pa pridemo do tega, da domneva in osebno mnenje povsem dobro sluzita, za nekoga, kot argument. Tudi pri argumentiranju je podobno. Vsak link ali podatek je rekla-kazala, ker ni verificirano ali ker ni muslimaskega izvora. Istocasno si jemlje pravico, govoriti o zatiranju in zlorabah zensk tudi v Sloveniji in se sklicuje na casopisje (ko se govori o islamu casopisje nikakor ni relevanten in objektiven vir) in med ostalim, tudi na ta forum, ne glede na to, da je ta forum neverificiran vir in so tu izpovedi zensk o zivljenjskih izkušnjah, enako, kot jke knjiga, ki jo je napisala neka muslimanka in ki opisuje zivljenje v njeni vasi, neverificiran vir. Vsaj zanjo. To so IMO dvojna merila. Pogosto sem v doloceni ustanovi, kjer imam priliko slisati pricevanja ljudi iz tega dela sveta o tem kako njihovo zivljenje tam izgleda, pa tudi o tem kaksno je ravnanje z zenskami in to kakor od moskih, tako tudi od zensk samih. In kar "cudno" je, njihovo prepricanje - posebej moskih, da je to povsem v skladu z islamom. Hvala, Misek, da mi ni potrebno pisati. Ker bi to bilo že četrtič. ****, si še tukaj?