Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark ..... Pojem "prave osebe" je le zabloda? Ker popolni ljudje ne obstajajo ne verjamem, da obstaja človek na svetu, ki lahko popolnoma zadovolji vsa naša pričakovanja, k čemur čim bolj težimo, ko iščemo tistega ta pravega. Torej je nivo "pravega" popolnoma odvisen od tega kakšne kriterije imamo in ali smo se pripravljeni zadovoljiti že z malim in stvari vidimo kot "lahko bi bilo še slabše" ali pa se nikakor ne zadovoljimo s tistim trenutnim. Tole drugo je v današnjem času še sploh pogosto. Sprašujem se, v kolikor se bo tale trend stopnjeval, ali na koncu ne bomo edino sami sebi dovolj. Po moji izkušnji, sele ko postanes sam sebi dovolj in si dejansko to kar si, si dovolis da se priblizas, ali se ti pribliza oseba, za katero ne bi rekla, da je prava, temvec pisana na kozo. Brez pricakovanj, brez predstav kaksen mora biti "pravi" "idealni"... Dovolis si, da se druzis in z druzenjem se selekcija izvaja sama po sebi. Dokler ne ostane eden, ki ti je najblizje. Ki je pripravljen odpovedat se necemu svojemu za tvoje in ti sam necemu svojemu, za njegovo... Iskanje... ko isces, ne najdes, ker "oddajas" signal, da lovis. Nihce pa noce biti ulovljen. Pri takem tipu, ki je iskal, sem bezala kolikor so me noge nosile. Imela sem obcutek, da me drzi za vrat in stiska, stiska, stiska.. in da bo stiskal dokler ne bom stegnila vse 4. Ko isces nekoga, ki bo zadovoljil kriterije, se zna zgoditi, da lastnosti, ki jih isces vidis v neki osebi, ceprav jih tam ni. Vidis jih, ker ih hoces najti... hoces konec iskanja, kar je v koncni fazi cilj vsakega iskanja, da najdes. KO rsujes nalogo in se ti njena resitev izmika, pa izmika... jo stezka najdes. Vendar ce odklopis in se nehas truditi - pogojno receno, se zelo pogosto zgodi, da te resitev zadane kot grom iz vedra neba. Prava oseba... kdo je bila prava oseba za mene bom vedela - ce sploh bom vedela, v trenutkih ko bom sumirala zivljenje preden krepnem. Do takrat je pa z mano oseba, s katero mi je tako lepo, da me ne mika odpirati vrata za drugo osebo. Mogoce je pa on prava oseba.. kdo bi ga vedel.