|
RE: IVF/ ICSI julij, avgust 20.8.2008 15:44:58
|
|
|
|
hedviga
|
Evo me, končno!! Ne me kregat, včeri smo malo podaljšali v oštarijo itd, danes pa tudi že cel dan skačem okoli. Torej, novičke so sledeče: Ob 12 sem imela pregled pri Zornu (matr je čudn tale dec), naredili smo UZ in videli naša dva franclčka skakat po mamici gor in dol Prejela sem materinsko knjižico in tablete železa, ker je mende hemoglobin že padu (oz. se je že poslabšal). Menda ni kake krize, ampak ker smo trojni... Uh mi je kar odleglo... Najprej mi ni hotel narest UZ, ker sem imela pop. nuhalno, ampak sem ga kar postavila pred dejstvo, da se že 5 tednov tresem al bo al ne in da tut pol ure več ne bom čakala. No, potem domu na grahovo župco, potem sva šla pa z mojim na nuhalno. Ma, to je bilo doživetje. Sva bila eno uro not. Najprej smo si pogledali in pomerili A-jčka (oz.A-jko, kot trdi moj dragi). Ajček je velik 53 mm, ima vse organe, verjetnost za DS majhna. Skratka, vse ok. Ajček je bil bolj pri miru, pomoje je počival, ker je imel glavico najprej precej dol na prsih in je bil manjši, potem ga je pa še enkrat merila. Potem smo se lotili še B-jčka. Velik 55 mm, vse ok, verjetnost za DS še manjša , je pa skakal po meni kot žabica. Moj se je skor zlil pod mizo od ganjenosti jaz sem pa itak... Ma, tolk sem si oddahnila, da ni za povedat. Vsaj zaenkrat. Punce, vsaki privoščim, da to vidi! Jaz še zmeraj kar ne morem verjet, da sta tukajle notri v meni... No, sicer pa moram povedat, da sta natančno tam, kjer sem jima večinoma poslušala srčka se pravi sem 100% slišala oba, ne pa enega in istega... Mi je bilo pa zelo zanimivo, ker mi je rekla, da je tudi za pol cm razlike v velikosti, če je skupaj stisnjen ali pa če se stegne in zanimivo je, da je posledično, od dolžine TT odvisna verjetnost za DS. Ker svetlino sta imela oba enako, v dolžini je bilo pa 3 mm razlike in posledično tudi razlika v verjetnosti. No, teh številk ne bom premetavala po glavi, ker so ok in se ne bom obremenjevala po nepotrebnem. Sedaj čakam na izvide od krvi, srčno upam, da bo tudi tukaj ok. Naslednji pregled imam 15.9. Zanimivo pa je, da mi še zmeraj niso določili PDP, tako da mam vpisanega tistega po tem kalkulatorju na RR 2.3.2009, čeprav mislim, da sta za kakšen dan manjša......Sej pravim, Zorn je res mal čuden. Najprej je zračunal, da sem 11 tednov, po UZ je ugotovil, da je že 12 in pol, potem je na en list napisal pdp 6.3...skratka, ne vemo.... Pomoje je še zmeri "moj" izračun še najbolj pravi.. Takole zaenkrat, zdaj pa grem papat HVALA VSEM ZA PESTKE!!!!!!!!
|
|
|