anita goitan
|
Opis: že v torek imela popdke, šla v Kr, vendar še vedno 1cm odprta, v sredo od 22ih do jutra FUl močni popadki, sva spet klicala v Kr pa so rekli naj kar na jutro počakva ker itak imamo amnioskopijo, tam se je pa začelo: najprejj so zdravniki zamujali , mene po sedežu metalo in zvijalo, potem me notr pokličejo, voda zelena, dr.mi reče če sem psihološko pripravljena za rodit , jah kaj pa naj, grem v šoping al kaj??? IN grem v porodno, predrejo mehur, klistir, in prinesejo litersko flaško umetnih popadkov!!! KRIZAAAAA, ful kriza ker sem se počasi odpirala-.kar je značilno za prvorodko, so mi jih pojačali, in sem jih 6ur imela na 2 minutki, zraven sem molila, prosila Zojo naj zdrži: ctg njen bil slab ker ob popadku ji je kar padel, moj je skoz hodil iskat babico naj kaj pogledajo kaj je narobe. Zdravnik je potem šel z eno cevjo v mene in Zoji iz glavice vzel kri, da je videl kako se dogaja z njo (vsebnost kisika)-hvala Bogu je bilo ok. Kar na lepem pride še anasteziolog, ker so do konca me imela v pripravljenosti za CR, pa pediater (zaradi zelene plodovnice), babica začne akcijo: zdej je pa treba rodit!!! Odprta sem po 8ih urah bila 10 cm, zdrvanik mi začne skakat po trebuhu, moj me drži za glavo, babica me fejst prereže da bo čimhitreje šla Zoja ven, in seveda Zoja se rodi. boščka z ovito popkovino. Vendar takoj zadihala, tudi v 1min ocena 9, v 5min enako ocena 9. Mene potem grdo zašijejo (danes babica rekla, naj mu nesem reklamirat ): tukaj si pa mal poglejte fotke iz porodne : http://seamus.blog.siol.net/2008/08/15/zoja/ Od nedelje sva doma, lepo se dojive, veliko truda sem vložila da je steklo, danes 1.bila babca, Zoja že čez porodno težo
< Sporočilo je popravil anita goitan -- 19.8.2008 13:21:23 >
|