|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
19.8.2008 9:24:29   
sandra123
IZVIRNO SPOROČILO: lana777
Joj, mene pa kr strah daje, ponoči kr nism spala ...
A mi tiste, ki ste mele CR s spinalnim blokom lah poveste,
kolk časa dejansko to traja (mislim sam operativni poseg - kolk
časa traja do tega, da je otrok zunaj in kolk še potem...)
Pa kolk dni si potem na intenzivni? Je otrok poleg?
Kako je potem z mlekom - a dajo kaj za krčenje maternice?

Ja, ja ... me skrbi ...

Lana, sam CR traja nekje 30.minut. Do rojstva otročka traja nekje 10.minutk, potem pa sledi šivanje...ampak ta čas zelo hitro mineuser posted image ...Jaz sem bila na intenzivni nekje 3 urce, vmes ti pripeljejo otročka, da se podojita...potem, ko boš pa prestavljena na porodni oddelek, pa bo otroček čez dan pri tebi, zvečer pa ga bodo odpeljali v enoto za novorojenčke, da si boš lahko spočila...tvoj dragi pa bo lahko tisti dan do večera s tebojuser posted image ...Kar se mleka tiče...lahko potem dobiš tablete, da se sproži "proizvajanje" mleka, kajti po CR je ponavadi potrebno dlje časa, da se vzpostavi konkretno dojenje...Dobivala boš protibolečinsko terapijo po žili 2 dni...
To je na kratko vseuser posted image , pa bodi brez skrbi, ker čas hitro mine...user posted image

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 19.8.2008 9:26:17 >

Lp, Sandra

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
19.8.2008 9:29:25   
lana777
Sandra - hvalauser posted image

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
19.8.2008 9:35:03   
nell
Dobro jutro babike!

Tud js se javljam še 2 v 1...da si nau ktera mislila, da smo slučajno leteli...nič od tega.

Me je mel danes moj že poln kufer in je šou v službouser posted image user posted image user posted image user posted image . No ja sej sicer ni ravno nameraval, je hotu doma ostat, ampak je sodelavc lih po njega pršu in pol skor ni blo izbire. Zdej sem sama doma...me pa pazita tašča in tast - če bi blo kej akcije...ampak dvomim da bo.

Sem si spet iz dolgega časa zadala cel kup nalog, ki jih moram opravit danes...predvsem pa spet sebe opedenat.

Sandra, Naty, Miškolinček - se mi kr smilite zaradi teh neprespanih noči, vam privoščim tud kej spanja.

Nič grem na malinov čaj in potem mal akcije po stanovanju sem in tja.

Se je pa moj včeri konkretno nasmejal, ko sem rekla, da zgleda da nič ne bo z našim tamalim, da misli kr do druzga leta počakat in da ker se september približuje, bo treba kako strokovno literaturo za službo v roke vzet...baje sem mal pahnjenauser posted image user posted image user posted image user posted image

Življenje je čudež, vsak dan znova!

Neposredna povezava do sporočila: 1653
19.8.2008 9:36:00   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: miškolinček

IZVIRNO SPOROČILO: naty13

Tejka oz. Cebrca - si rekla, da ti na kapljicah piše gorenjske lekarne - a so to pol Tržiške kapljice, bi jih šla iskat, da vidim, če ga kaj matra in mi zato ne zaspi. user posted image user posted image user posted image

pr nas tud slabo jutro,spala sem po moje 3 ure vse skupaj,poleg vsefa sem od Erazma še eno virozo pobrala,mi teče iz nosa kot iz potoka. Od mene jo je zdaj pa še Filip dobu.
Skratka nismo spali že dva dni tudi zdajjle nergamo in to zato ker ima tok poln nos da samo čakam če bo nehal dihat.
Ne vem ali bi ga peljala k zdravniku ali ne,skrbi me sam to ker je še tko majhen.

Naty,jaz sem ugotovila,da ima moj krče po novalcu in to zato ker ga zapira,pa ful vetrov ma,mu ropota v trebuhu da je joj. Jaz sem včeraj te kapljice naročila,te k mi je Tejka link napisala,potem bomo pa videli kako bo.

Jošta je tudi po novalacu zaprlo, pa sem kupila formulo proti zaprtju, pa je fajn začel kakat. bo šel pa user posted image  v tržič po te kaplice, mamo sam slabih 10minut do tja. user posted image

Ali mu lahko te kaplice dam na dudouser posted image  verjetno so sladke in bi lažje zaspaluser posted image

pa pa

(odgovor članu miškolinček)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
19.8.2008 9:47:09   
naty13
Miškolinček za nosek pa obstaja fiziološka raztopina za dojenčke v enih epruvetkah ali nekaj podobnega.

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
19.8.2008 9:50:39   
naty13
user posted image

Miškolinček to je to. je pa nekaj čez tri evre. Sem pa šla na stran baby centra.

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
19.8.2008 9:50:48   
Muklla
Pri nas imamo tudi težave s krčki. Jaz imam ene kapljice Gas bambi. Imajo jih v biotopiku v City Centru v CE. Začela ji bom danes dajat, ker je bila včeri full boga. Ene 6 ur samo teženje. Drgač imamo pa tudi kapljice od Gorenjskih lekarn. Te so sladke in jih ima kar rada. Sicer pomagajo, ampak na trenutke pa ni pomoči. Kupila sem jih v lekarni na Škofljici. Berem, da so aktualne tudi od Koroških lekarn. Razmišljam, da bi naročila tudi te.

Drgač vidim, da vas je že kar nekaj mamic. Za tiste, ki še čakate, držim pestke, da boste čimprej držale v naročju svoje bebice.

Mi se imamo full lepo, čeprav se nam je življenje čisto spremenilo. Sedaj se privajamo drug na drugega, da se čimprej uskladimo. Za enkrat je šef v družini Špela, ki moram priznati, da naju že kar precej vrti okoli prsta. Naj ji bo.

Punce uživajte in pazite nase ter na svoje mladičke! 

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
19.8.2008 10:16:47   
miškolinček

Miškolinček za nosek pa obstaja fiziološka raztopina za dojenčke v enih epruvetkah ali nekaj podobnega.

vem,hvala,sam jaz sem kr ta malo flaško od Gorenjskih lekar kupila,pa eno 1l,pol pa dolivam,občutno ceneje je.
Mu ulivam v nos pa nič ne nuca,danes se mi je že 2krat skoraj zadušu k je imel tok poln nos. Zdaj pa še zaradi tega ne bom spala k bom skoz poslušala a še diha al ne.

Formulo proti zaprthu sem pa tudi jaz včeraj kupila,pa zaenkrat še ni učinka,koliko časa je to trajalo pri vas??????

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
19.8.2008 10:21:35   
naty13

vem,hvala,sam jaz sem kr ta malo flaško od Gorenjskih lekar kupila,pa eno 1l,pol pa dolivam,občutno ceneje je.
Mu ulivam v nos pa nič ne nuca,danes se mi je že 2krat skoraj zadušu k je imel tok poln nos. Zdaj pa še zaradi tega ne bom spala k bom skoz poslušala a še diha al ne.

Formulo proti zaprthu sem pa tudi jaz včeraj kupila,pa zaenkrat še ni učinka,koliko časa je to trajalo pri vas??????

Naslednji dan popoldne je kakal, včeraj je pa že 3X in mu bom danes zvečer dala kar navadno formulo. Mogoče mu je pa to delalo probleme. user posted image  Ga je pa matrat začel v petek popoldne. Ene dva dni bo rabu, da bo prišel na red, ampak je vsak dan bolje.  Pa komarčkov čaj je pri nas tudi pomagal. sem mu ga mal vmes dala. Pa je blo takoj boljš. user posted image

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 1659
19.8.2008 10:25:59   
naty13
Meni zdej Jošt na balkončku v vozičku spančka kot user posted image . Zgleda sit in zadovoljen. user posted image   user posted image user posted image user posted image  Ko bi vedela, kaj se otroku plete po glavi user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
19.8.2008 10:26:42   
sandra123
Punce, povejte mi prosim, koliko časa ste bile prvič zunaj s svojimi otročkiuser posted image ...Mi imamo danes uradno dovoljenje, da gremo lahko na sprehod, patronažna je rekla, da za max. 15. minutk...Me res zanima, koliko časa ste bile ve zunaj s svojimi otročki????
Hvala za vsakršno informacijouser posted image

Lanauser posted image

Lp, Sandra

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
19.8.2008 10:30:00   
miškolinček

Naslednji dan popoldne je kakal, včeraj je pa že 3X in mu bom danes zvečer dala kar navadno formulo. Mogoče mu je pa to delalo probleme. user posted image  Ga je pa matrat začel v petek popoldne. Ene dva dni bo rabu, da bo prišel na red, ampak je vsak dan bolje.  Pa komarčkov čaj je pri nas tudi pomagal. sem mu ga mal vmes dala. Pa je blo takoj boljš. user posted image

upam da bo pr nas tudi,zdaj me trenutno bolj skrbi to da je prehlajen,ker lahko diha samo skozi nos,ta je pa čist zabit.
Če mu ne bo do popoldneva fiziološka vsaj mal dihat dala,ga bom peljala k dr.,pa tudi če me bo nahrulila da paniko zganjam. Kr naj ona gleda 3 tedne starega otroka kako luft lovi,pa mu ne moreš pomagat. saj zato so pa tam,a ne? Kaj drugega za nos mu pa sploh ne upam dat ker je tako majhen.
Bi ga namazala po prsih,da bi lažje dihal pa ne vem s čim ga lahko,jaz sebe kr z 31-tko,zanjag je pa še premočna.
A mogoče katera ve???
Danes je začel še v spanju jokat(spi itak samo po 15 minutuser posted image ) in to se začne dret kr iznenada kot da bi ga iz kože dajal,tako da mislim da ga matra še nekaj drugega,upam samo da niso ušesa.

Komarčkov čaj pa pri nas ne potegne,dela take grimase kot da bi mu dala nekaj najbolj ogabnega na svetu v ustauser posted image

< Sporočilo je popravil miškolinček -- 19.8.2008 10:32:59 >

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
19.8.2008 10:35:20   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123

Punce, povejte mi prosim, koliko časa ste bile prvič zunaj s svojimi otročkiuser posted image ...Mi imamo danes uradno dovoljenje, da gremo lahko na sprehod, patronažna je rekla, da za max. 15. minutk...Me res zanima, koliko časa ste bile ve zunaj s svojimi otročki????

Lanauser posted image

Mi smo bili prvič za cca 10-15 minut,čisto čisto prvič sem ga pa sam na balkon nesla za 5 minut. Potem pa vsak dan več,kolikor sem pač jaz zmogla.

Neposredna povezava do sporočila: 1663
19.8.2008 10:44:25   
naty13

IZVIRNO SPOROČILO: sandra123

Lanauser posted image

Mi smo bili prvič za cca 10-15 minut,čisto čisto prvič sem ga pa sam na balkon nesla za 5 minut. Potem pa vsak dan več,kolikor sem pač jaz zmogla.

Meni je patronažna rekla, da naj gremo tudi za 15 minut, naslednjič za pol ure, potem eno uro,.... Samo jaz sem bila že prvič kar pol ure, že pri Nejcu pa ni nič škodilo. user posted image

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 1664
19.8.2008 10:47:10   
naty13

upam da bo pr nas tudi,zdaj me trenutno bolj skrbi to da je prehlajen,ker lahko diha samo skozi nos,ta je pa čist zabit.
Če mu ne bo do popoldneva fiziološka vsaj mal dihat dala,ga bom peljala k dr.,pa tudi če me bo nahrulila da paniko zganjam. Kr naj ona gleda 3 tedne starega otroka kako luft lovi,pa mu ne moreš pomagat. saj zato so pa tam,a ne? Kaj drugega za nos mu pa sploh ne upam dat ker je tako majhen.
Bi ga namazala po prsih,da bi lažje dihal pa ne vem s čim ga lahko,jaz sebe kr z 31-tko,zanjag je pa še premočna.
A mogoče katera ve???
Danes je začel še v spanju jokat(spi itak samo po 15 minutuser posted image ) in to se začne dret kr iznenada kot da bi ga iz kože dajal,tako da mislim da ga matra še nekaj drugega,upam samo da niso ušesa.

Komarčkov čaj pa pri nas ne potegne,dela take grimase kot da bi mu dala nekaj najbolj ogabnega na svetu v ustauser posted image

Upam, da bo Filip boljš. Dohtar mu bo pa vsaj nos spucal, če ne drugega. Jojjjjjjjjj pa ne ušesa pri tako majhnem. A ga imaš zunaj brez kape. Jaz ga imam zadnje dni brez kapice. Pa sem tudi že pomislila, da bi se lahko prehladu. user posted image

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 1665
19.8.2008 10:55:55   
anaya
Dobro jutro....

To ko pišete o neprespanih nočeh pa težavicah ki nastajajo, sploh ni več tako kruto ker moj dojenček noče ven, vsaj naspim se še lahko....Al pa se samo tolažim s tem....

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
19.8.2008 11:05:12   
tejkaz
Miškolinček, v lekarni se kupi mazilo za prsni koš. 

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
19.8.2008 11:11:29   
naty13
Eno vprašanjeuser posted image

user posted image  je šel po tržiške kapljice, pa mu je lekarničarka rekla, da so za vetrove boljše sab simplex kapljice, za krče pa tržiške. Zdej pa ne vem, katere naj dam Joštu. user posted image user posted image user posted image

Matr bom doktorat nardila s kapljic in teh stvari. user posted image user posted image user posted image

Tejka kako ste pa pri vasuser posted image

pa pa

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
19.8.2008 11:16:35   
tejkaz

Norišnica. Oba sta bolna. Kaj več, ko bom lahko.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
19.8.2008 11:46:02   
anckabancka
Tejkaz, točno vem kako to izgleda. Ko imaš bolanega starejšega otroka in še novorojenčka, ki se je nalezel. Ko sem jaz rodila drugega fantka, sem imela tudi 18 mesecev razlike. Starejši je bil non stop bolan in zaradi tega skoraj nič v vrtcu. Sem imela skoraj ves čas oba doma, za povrhu še bolana. Začetek je res težek, je pa potem bolj luštno. Drži se!

Jaz sem tudi ena tistih srečnic, ki je še v enem kosu. Do PDP imam še en teden in se mi čisto nič ne mudi roditi. Imam še toliko dela, da nima časa... user posted image Počutim se super in zaradi mene sem lahko še en mesec noseča. No, toliko sigurno ne bom.

Glede čiščenja noskov malih dojenčkov. Jaz sem že čisto majčkenemu dala fiziološko v nos in potem izsesala smrklje z aspiratorjem za nosek na baterije (Living Lab). To je bila ena najbolj uporabnih in uporabljanih pripomočkov kmalu po rojstvu drugega fantka. Uporabljala sem ga tudi za tavečjega, ki še ni znal spihati noska.

Pri krčih pa sem popila veliko čaja iz janeža, kumine in komarčka. Ni slab, pa še s krči nismo imeli težav. Sem pa kupila vse troje kar v zrnju in potem kuhala čaje iz mešanice vseh treh.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
19.8.2008 11:46:34   
karmar
matejchi...karmar se nalašč ne javi, da te heca, veš? Ne ji povedat da sem ti povedala.

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
19.8.2008 11:50:40   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Pri nas pa vsi 4 še moj je pobral,ko nikoli neuser posted image

Tejkaz, a je tisto mazilo primerno tudi za taako majhne?? Sočustvujem s teboj mi smo tudi bolni,norišnica ta beseda to dobr opiše.

Naty,zunaj ima vedno kapico (tisto tenko,ki je za po kopanju),pri nas skoraj vedno piha,sicer imam vizoček čisto zaprt pa še s plenico pokrit,ampak mu vseeno dam kapico,patronažna mi je rekla da jo mora imeti,ker se najhireje ohlaja skozi glavo,pa še zaradi luknjice na glavi,baje mora biti zaščitena.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
19.8.2008 11:58:14   
matejchi
grem Petkovška gledat, mogoče me zgrabi... 

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1673
19.8.2008 12:05:49   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi

grem Petkovška gledat, mogoče me zgrabi... 

A ga boš posnemala in telovadla z njim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
19.8.2008 12:07:14   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

No, potem je pa pri nas še dobro, ko "le"  ne spimo.

Naj se Eva in Jaša čimprej pozdravita. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?