|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: September 2008, 3. del
16.8.2008 15:07:03   
ključek
Dobro je imeti dobro taščo,če ne glumi malo preveč,ampak takih je malo.Saj moja tudi vabi na kosila in ne vem kaj vse ,ampak zahrbtna pa je za pop.......!

bodi vesela...........vaju vsaj povabi..............naju pa še to ne..................user posted image user posted image user posted image ..............se bo pa zdej "vn metala", ko pride user posted image  in naju ziher začela vabiti...............pa jaz ne bom hotla iti..............če prej kot duo nisva bla dost dobra, tudi trio ne bo hodil na obiske.............

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
16.8.2008 15:45:23   
Lara Croft
Jst se pa morem pohvalt..... sem tako fino kosilo naredila.... zelenjavne polpetke, pire krompir in pomidore v solati..... user posted image

Ma vi sploh ne veste, kako mi grejo pomidori v slast zadnje mesece..... prej jih pa celo življenje nisem niti pokusla.... edina zelenjava, ki mi je bla škifo.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
16.8.2008 15:52:45   
emi*
To sem zdaj najdla na internetu,upam,da bo res to to!!user posted image

Različne babiške prakse uporabljajo malinove liste med nosečnostjo in porodom… in pri nekaterih drugih primerih – kot vidite, se kar nekaj podvaja:

- lajšal naj bi jutranjo slabost pri nosečnicah
- preprečeval naj bi poporodne krvavitve
- preprečeval naj bi krvavitve iz dlesni (kar je včasih težava nosečnic)
- med porodom pomagal pri sproščanju (Burn & Withell, 1941) in krčenju … maternice – oboje skupaj potem pomaga k bolj učinkovitem delovanju maternice
- pomagal pri iztisu otroka in posteljice
- bogat vir – železa, mangana, magnezija, vitaminov B1, B3, E
- pozitivno naj bi vplival na dojenje
- pozitivno naj bi deloval glede plodnosti
- pomagal naj bi urejati premočne in neredne menstruacije
- pomagal naj bi pri premagovanju okužb
- pomagal naj bi pri driski

Nasploh se verjame, naj bi krajšal in olajšal porod.

Odmerek za odrasle
- Pri nas se malinovi listi uporabljajo v glavnem v obliki čaja.
Krop se prelije čez poldrugi gram droge in po 5 minutah precedi. Žlička droge tehta približno 0.8 grama.

- Prakse uporabe med porodom: močan čaj zmrznejo in ga dajejo po kockah ženski med porodom

- V nekaterih državah imajo na voljo izvleček malinovih listov v različnih že pripravljenih oblikah – tablete, tinkture. Ima katera izkušnje?

Nekateri svetujejo redno pitje čaja že pred nosečnostjo in potem še naprej v nosečnosti.

Nekateri svetujejo npr. pitje ene skodelice na dan v prvem trimestru, v drugem trimestru dve skodelici na dan in v tretjem trimestru štiri do pet skodelic na dan – ta nasvet je bil povezan z merico: ena čajna vrečka za eno skodelico.

Drugi svetujejo pitje čaja nekje po 32. tednu nosečnosti do poroda.

Bla bi vesela,da bi blo res.Ampak to pol dobiš mešanico,ne pa čaj ko čaj??user posted image user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
16.8.2008 16:07:36   
arabela*
lara,kaj so pomidore?user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
16.8.2008 16:20:57   
emi*
pomidore-paradižnik po italijanskouser posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
16.8.2008 16:48:46   
ključek
Drugi svetujejo pitje čaja nekje po 32. tednu nosečnosti do poroda.

jaz sem pa nekej brala, da lahko ta čaj piješ šele po 35. tednu.....................user posted image user posted image user posted image

joj, tok enih informacij, različnih..................

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
16.8.2008 16:55:38   
arabela*
ja meni je rekla,ko sem čaj kupla,da se pije en teden pred rokomuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
16.8.2008 16:57:10   
ključek
ja meni je rekla,ko sem čaj kupla,da se pije en teden pred rokom user posted image

no vidiš...............kako naj potem človek ve?? vsak mu da drugačne info. a ti ga že piješ?? kupila si ga pa kje.....v lekarni??

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3258
16.8.2008 16:59:39   
arabela*
Jaz ga pijem,ja.
V Sanolaborju sem ga kupla.Saj je dober,samo čaj,ko čaj mi pač malo kisline pridelauser posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
16.8.2008 17:07:02   
arabela*
Nič,grem pod tuš,pol pa na pizzo.
Lepo soboto še naprej,se beremo zvečeruser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
16.8.2008 17:46:01   
Lara Croft
paradiznik.. :)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
16.8.2008 18:17:43   
Tejchy
Hvala vam za info glede tiste mase.......... nekje jo bomo že našli......

Naša občina pa ne da nič user posted image  user posted image  user posted image  ............... kr neki................ sploh se ne znajo it.............
očitno imamo dost otrok in ne rabijo mladih spodbujat na tak način...............

no, sj jim bom vrnila......... ko bom na lotu zadela bom js tud drugje prijavla prebivališče, tak da ne bodo nič dobli stran user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  ................ user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
16.8.2008 18:20:00   
Tejchy
glede malininega čaja.......... tud js sem si ga kupila..... pa sem ga včeraj začela piti... ena skodelica na dan ne more škodit zaenkrat.... pa bomo sčasoma mal povečal dozo......... kar se mene tiče, lahko user posted image  pride........ mam vse pripravljeno user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
16.8.2008 18:22:10   
ključek
kar se mene tiče, lahko user posted image   pride........ mam vse pripravljeno

sej midva mava tud, pa ga vsak dan prosim, naj še 3 tedne počaka...............me kr mal strah grabi..........al kua????????user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
16.8.2008 18:23:36   
ključek
Hvala vam za info glede tiste mase.......... nekje jo bomo že našli......

če boš slučajno kupovala na pošti, mi prosim samo sporoči, če je možno darila (maso, igračke....) kupiti tudi v prosti prodaji, ne samo kot priloga telegramu.............hvala.

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
16.8.2008 18:27:13   
Tejchy
sej midva mava tud, pa ga vsak dan prosim, naj še 3 tedne počaka...............me kr mal strah grabi..........al kua????????

mene pa ni strah.. user posted image  ......... mogoče zato, ker ne vem kaj me čaka............. vem samo to, da bo zadnji mesec najbolj naporen .......... s tem ogromnim trebuhom se itak ne morem normalno premikat........ pa zgaga, pa utrujenost, čeprav nič ne delam........... tko da......... upam, da čim prej nastopi P dan.... prej se bomo cartali user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
16.8.2008 18:27:39   
Tejchy
če boš slučajno kupovala na pošti, mi prosim samo sporoči, če je možno darila (maso, igračke....) kupiti tudi v prosti prodaji, ne samo kot priloga telegramu.............hvala.

bom sporočila, ko bom tako daleč.......... ni blema...

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
16.8.2008 18:29:05   
ključek
mogoče zato, ker ne vem kaj me čaka..........

sej jz tud ne..........sam mal me skrbi, zaradi pljučk od user posted image ........mam še 29 dni do konca..........je že vse tipi-topi razvito?????

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
16.8.2008 18:30:53   
Tejchy
sam mal me skrbi, zaradi pljučk od ........mam še 29 dni do konca..........je že vse tipi-topi razvito?????

zdj dvomim, da lahko gre še kaj narobe.......... otrok dejansko zdaj še samo pridobiva na teži nič drugega... vse ostalo je pripravljeno oz. razvito....

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
16.8.2008 18:31:01   
ključek
........mam še 29 dni do konca..........

joj, 29. dni......................................user posted image ................pa pride paketek..............user posted image no, najin zakladek, se lepše sliši user posted image ..............zdej pa tok leti ta čas, se še kateri zdi tako???

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
16.8.2008 18:31:35   
ključek
zdj dvomim, da lahko gre še kaj narobe.......... otrok dejansko zdaj še samo pridobiva na teži nič drugega... vse ostalo je pripravljeno oz. razvito....

in čaka na akcijo..........................user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3271
16.8.2008 18:32:16   
ključek
jaz sem si v torbo za P dala že dve škatli piškotov, ker kdo ve, kdaj bo treba iti, pa če bom glih lačna...............user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
16.8.2008 18:33:37   
Tejchy
in čaka na akcijo..........................

točno tko.... user posted image  user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
16.8.2008 18:34:59   
ključek
aja, še tole me zanima..............si boste "spodnji štuk" same uštimale ali pustile, da porihtajo to v bolnici??? mene buši že zelo ovira..............user posted image user posted image ..........sam mi bo pa mal nerodn pridit tja vsa "zaraščena"..............user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Me to you -- 16.8.2008 18:35:50 >

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
16.8.2008 18:35:46   
Tejchy
jaz sem si v torbo za P dala že dve škatli piškotov, ker kdo ve, kdaj bo treba iti, pa če bom glih lačna...............

user posted image  user posted image  user posted image  ............... ko boš tam dvomim, da boš ful neki o hrani razmišljala... al pa tudi.... js bom po moje kr Sarayino varianto izbrala... ko se bodo začeli popadki prvo pod tuš, pa večerja, pol pa gremo naši noter user posted image  user posted image  user posted image  ................. sam sem ga mal posrala, ko sem pozabla vprašat - če se odločiš za epiduralno isto velja, da greš not ko so popadki na 5 min?? ..........

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

strije
ksenci

ali ste se mazali s kremo ali oljem proti strijam in ali je pomagalo da niste dobili strij?

se nisem mazala in jih nisem dobila (23%)

se nisem mazala in sem jih dobila (11%)

sem se mazala in jih nisem dobila (30%)

sem se mazala in sem jih dobila (35%)

Število vseh glasov: 282

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!