|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 12:23:10   
konina
Dober dan. Mene pa daje slabo spanje in sem že vsa sitna, ker nisem prespana. user posted image

dojenje - jaz sem dojila toliko časa dokler je Neva hotela, pa je pri 9. mesecih ven plunila in ni več hotela. esnično upam, da bom tokrat zmogla oba in da bo dovolj mleka. Pri Nevi sem ga imela preveč, je kar špricalo. user posted image

posteljne aktivnosti - kaj je že to?? Ah, saj se hecam. Jih je pa res manj, saj me precej ovira moj trebuh. Pa pri nama imam jaz občutek, da morda ne bi smela preveč. user posted image  

trebuh je ogromen, pred enim tednom že 114cm obsega. Kile pa še kar na +6.

Oblekce sem nekaj že kupila, predvsem 56, pa nekaj 62. Nekaj pa imam od Neve. Potrebujem pa še nekaj za iz P. PA dve lepi kapici.

No, takole. Sedaj grem pa nekaj pomalicat. DAnes me daje lakota.

LP, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
14.8.2008 14:50:54   
klavdiy4
Ojla....

Jaz se tudi že nekaj časa nisem oglasila...user posted image ..tko, da sem imela veliko za prebratiuser posted image ....
Emina držim pesti in veliko user posted image  za srečo....
Orka tudi jaz bi rada videla tvoje fotke...PROOSIM!!!!!user posted image

Midva sva že tudi malce nakupovala za user posted image . Večinoma bova pa konec septembra. Tudi po pleničke sva šla v Hofer in pri nas ni bilo pretirane gužve okrog njih.  Bodije in ostala oblačilca pa kupujeva , kjer vidiva kakšne, ki so nama všeč ali kjer so poceni. Glede dojenja pa absolutno da, če bom le lahko zaradi šole...

Se tipkamo kasneje....

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
14.8.2008 14:53:07   
orka
hallo, čveke
jaz sem pa danes tako zanič, pa izgleda da so me hormončki napadki sem kr jokava, spala slabo, na hrbtu me boli trtica, na bokih imam pa tak občutek kot da bom user posted image  ven potisnla, pol pa seveda nič ne spim...user posted image
Andromeda, jaz imam enak problem kar se premikov tiče, zadnje tri dni sem se že pritoževala glede moči in pogostosti, danes pa kot da je niuser posted image
posteljne igrice pa so pri nama bolj komplicirane, pa ne zaradi položaja temveč zato ker pogosto krvavim po odnosu pa se moj user posted image  boji in ne upa , jaz pa tako hornyuser posted image user posted image
oblekice, jaz izključno kupujem 62 št. sem dobila kar nekaj 56 od enih dvojčkov a jih ne bom uporabljala, saj je treba vzeti v račun še plenice...

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
14.8.2008 14:55:23   
orka
Aja, ja pol naj vam pa mogoče še sama dam št . 031207854
mail pa diva.lili@email.si

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
14.8.2008 15:01:30   
saba
Dan user posted image

samo na hitro iz službe - spet gužva kot zmerajuser posted image

gledeuser posted image moram reč, da me je moj kar malo odpisal ker tolko javkam čez dan, da me pol pusti na miru...tako da ponavadi sem jaz tista ki pol naskočim in on se seveda ne braniuser posted image

oblekice: jaz pa nič v nakup , ampak se moram spravit na podstrešje........ampak me ni volja, ker tam je toliko stvari od Žive, da že vem, da bom rabila cel dan da spravim dol stvari, ki mi bodo rabile prve 3 mesece.

album: a ste kupile tisti prvi album za user posted image . Jaz ga za novega člana že imam, saj moraš vpisovat stvari še pred rojstvom. Vglavnem naša živa ga tudi ima, in sem pridno vse vpisovala in lepila vanj - se splača , zelo lep spomin.....Živa ga skoraj vsak drugi dan prelista ..........

kaj še?????Aja tudi jaz dve noči slabo spim, tamala pa okoli 4ih pride k nam in ni več kaj dosti prostora na posteljiuser posted image

Emina : držim pesti

tako punce, se beremo v pon., lepo se imejte na podaljšanem vikendu...uživajte

lp z obaleuser posted image

So zvezdice se prižgale,
da bodo pridne punčke spale.
Je luna posvetila,
punčke v sanje privabila.

Živa:''Mama, ti si ena moja majhna mama.''

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
14.8.2008 15:06:07   
klavdiy4
Glede obveščanja o porodih, nisem sicer čisto zadnja po PDP-ju user posted image , sem pa bolj pri zadnjimi.... email: klavdija.pustoslemsek@email.si , mobi: 040216303.....

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
14.8.2008 19:04:23   
bobika1
haj haj.
Kaj počnete, nekam zatišje je....
Jaz sem pa bila malo pridna danes sem likala brisala po tleh.....

Neki me zanima; kako boste ve previjale? Pampers(če ne bo zdr. tako rekel), ali široko povijanje? Če široko koliko časa?

Grem večerjo delat
Se še javim

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
14.8.2008 19:06:29   
bobika1
Eh kaj sem napisala.user posted image user posted image user posted image ... Pampers če zdravnik ne bo drugače rekel
To se zgodi če misliš eno pišeš pa drugo

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
14.8.2008 19:38:32   
orka
hallo
Ja tudi jaz pogrešam pop čvek....
Prvijanje je tudi v porodnišnici tako, vsaj bilo je ... v pampers in čez še široko povijanje, do uz kolkov, ki pa ga ponekod opravljajo pri treh mes. in če ni dobro pon pri 6m , ponekod pa že v porodnišnici in ti tam potem dajo napotek o širokem povijanjuuser posted image
Sem slišala kao da ni več širokega povijanja a takoj naslenji dan pa še da v ljubljanski porodnišnici še vedno je.....

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
14.8.2008 20:24:12   
zara13
Alo alo...

dojenje - tudi jaz si želim dojiti, mi je to kar normalno, da probam. Upam, da bo le mleko in, da nam bo šlo user posted image če pa pač ne bo šlo, bomo pač začeli z umetnim mlekom, vsekakor pa definitivno probat, si želim in upam, da bo vsaj trajalo kak mesec.

široko povijanje - kolegica, ki je lani rodila septembra je še vedno široko povijala, vsaj tko so ji rekli v Bolnišnici Jesenice pač do prvega UZ-ja kolkov. Moram pa vprašat v MŠ. Se mi zdi pa da je kar fajn, vsaj lahko dojenčka kam primeš, ko je še vse tko mejhno in krhko.
Za izkušene mamice, kaj je bolje povijalna plenica ali hlačke, ki se samo oblečejo čez pleničko?

saba - tisti prvi album jaz šele dobim od kolegice za darilo, sedaj si pa vse podatke beležim v nosečniški planer, vse preglede, meritve bušija, itd...da jih bom lahko samo prepisala. Se mi pa zdi full lepo tko za spomin kasneje, ko bo otrok večji. Jaz še vedno hranim 2 zvezka iz OŠ, kjer so moje risbice ter zvezek iz vrtca, kamor so mi otroci narisali za rojstni dan par risbic. Full lepo za pogledat.

Je katera morda že delala z modelirno maso, ko lahko narediš dojenčkove nogice pa rokice?
user posted image

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
14.8.2008 20:38:11   
bobika1
Čer. ka zej ste šle spat?
Ja jaz vprašam zato ker jaz sem tak odločena da bom široko povijala ker hodim za med. sestro in mi  je letos patronažna v MB rekla da one vseen priporočajo do 3 meseca(ponovnega pregleda kolkov), no in od fanta teta je rodilla pred enim mesecem in so ji v CE porodnišnici rekli da ne rabi široko povijat da po kao najnovejših raziskavah če ti rečejo da ne  pol kao ne. Pa sem jz rekla da kaz bom kr škodovat nima kej pa če mi v CE ne vem ka rečejo.
No zanimalo me je malo vaše mnenje da vidim da ne bom edina ko bom to počela...

Ja nič se vam jutri javim, ker vidim da vas ni nč kej gor...user posted image

Nočko

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
14.8.2008 20:47:25   
emina83
čer!

končno doma! evo mnenje G:

da je kaj zelo narobe ni videt, glavica enakomerno raste s telesom, vse mere primerne gestacijski starosti, težki smo že 1300g, dolžina stegneneice ok, hrbtenica ok, srček ok, nič ne nakazuje na nobeno vidno napako, obrazek ok, želodček, ledvice ok, popkovnina ok, tiste ciste so pa še zmeraj prisotne in še kr istih velikosti, + rahla asimetrija spodnjega ventrikla lobanje, ampak nekega razloga za preplah ni.
mi je pa rekla, oz sem jo jaz vprašala,če bi me drugače poslala na posvet v lj na kliniko, če bi bila njena pacientka, da ja, vsekakor, ker oni so le malo bolj usposobljeni za to in imajo tudi boljše ultrazvoke in da če bi pa še njim bilo kar koli sumljivo, da bi me poslali še naprej na preiskave( amniocentezo, čeprav je že tako daleč, in še na neko drugo preiskavo) da se pač ugotovi, če gre za kake druge kromosomske bolezni oz še kakšne druge dedne bolezni...

in sedaj spet ne vem kaj narediti... po eni strani ni razloga za skrb, po drugi pa je...user posted image punce dajte mi malo še ve svetovat, kaj bi ve naredile na mojem mestu, svojo G imam itak 29.8 in bom še njej pokazala slikice UZ in jo še enkrat vprašala za mnenje, pa da vidim kaj bo rekla... če se ji zdi kej bolj sumljivo, ker drugače je ful v redu G in ji zaupam, se je že ful potegnila za mene in mi ful svetovala glede čisto vsega, ampak jst sem že po naravi tak paničar kar se takih resnih zadev tiče...

eh, ne bom vam več morila...

vaša mnenja so pa ful zaželjena, tako da če se bo kateri dalo...

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
14.8.2008 20:49:19   
orka
ja Bobika tudi jaz bom široko povijala in se tudi z Zaro strinjam, imaš vsaj user posted image  kje za prijet...
Moj lubi je že tko govoru, da si tako malo bitje ne bo upav prijetuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
14.8.2008 22:14:56   
šema
Najprej še enkrat čestitke orki- moram priznat, da meni nikoli ne bi padla na pamet vožnja po Ljubljanici na poročni dan- ponavadi je civilna, pa cerkvena pol pa še slavje in to je to, tko da user posted image tistemu, ki se je tega domislil.
pik čebele- je le lokalna stvar in strup nima vpliva na plod, če user posted image ni alergik na pike- mi je pa prav prišla tale bolniška, ki se tretira kot poškodba na delovnem mestu (100%)- vsaj ena dobra stvar v vsej nesreči

kaj bi ve naredile na mojem mestu,

Jaz sem kar zaupala svoji g. ko me je napotila še na preglede v Lj.porodnišnico, kjer me sedaj na 4 tedne pregledujejo z UZ.
Moram pa rečt, da sem se dans kr načakala- uro sem imela ob 10.30, na vrsto sem prišla pa 13.20 in še to je dr. hitela, ker so imeli tako zamudo, da sem bila v 10 min. fertikuser posted image  
Zvedela sem, da je zaenkrat vse OK, težki smo že 1050g- čeprav je moja g.komentirala, da imam glede na izmerjen trebuh majhnega otročička.

teža- skoraj sem padla s stola, ko sem brala koliko kg ste imele nekatere ob začetku nosečnosti (ali ste potem bolj majhne?), ker moja najstnica vas že šiša, pa je pri ta suhih, je pa res, da je visoka skoraj 170 cm

Zdaj pa zopet odhajamo na krajši dopust in če boste tako pridne v čvekanju, kot ste bile včeraj bom imela ob prihodu domov kar nekaj delauser posted image .

Lp

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
14.8.2008 23:35:48   
lyra*
začetna teža jaz sem pred nosečnostjo imela pri 187cm nekje 72kg. Zdaj pa jih imam mislim,da 83kg. In se mi zdi to ful dosti ampak vem,da mam user posted image user posted image .

široko povijanje bom tudi jaz prakticirala. Tudi,če bodo imeli kolke ok,vsaj zaradi tega,da lahko kaj primeš. Je pa odvisno od bolnice do bolnice,če ti rečejo za široko povijanje. Moji sosedi so v PO rekli naj ne povija široko,pol pa je v MB šla na pregled in so jo "nadrli" zakaj ni povijala široko.user posted image

Danes so mi prepeljali previjalno in komaj čakam,da jo sestavimo. Ju3 pride moj predčasno domov in jo bo probal sestavit z bratrancem,jaz pa bom med tem šla po podlogouser posted image

Prej mi je sestra nečaka pripeljala,ima sama neke probleme in me je prosila,če ga lahko malo pazim. Pa sva šla gledat v kino kung-fu pando in je bil navdušenuser posted image  Jaz pa sm rekla,da še kr nekaj časa ne grem več v kino ker me zdaj ful križ boli od sedenja na tistih stolih.
Sem pa nečaku razložila,da nemorem več tolko noret za njim in je ful predn vsaj za zdaj. Je takoj zaspal tako,da ni blo problemov.

Zdaj pa se grem počasi stuširat pa tut sama zaspat...user posted image

Lahko noč in božajte svoje bušije****************

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
15.8.2008 8:01:18   
pomar*ANČA*
jutro!

mene pa panika grabi...še komaj 91 dni do roka!!

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
15.8.2008 8:27:33   
pomar*ANČA*
še en link, ki vam bo verjetno zanimiv:
http://apl.e-soft.si/doc/5874/Priloga%205%20PRIMERJAVA%20PRISPEVKOV%20PO%20OB%C4%8CINAH.pdf

gre pa se o višini enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka

< Sporočilo je popravil pomar*ANČA* -- 15.8.2008 8:28:06 >

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
15.8.2008 10:07:05   
zara13
Jutro bejbe!

Malo je zatišja te dneve pri nas, se punce nekje skrivajo..hehe...no jaz sem se zbudila malo prej, sem šla spat full pozno ob 1:15, sem še gledala Dr. Housa na TV in zato danes malce potegnila spanje.
Ko bi vsaj bilo lepo vreme, tko pa že imamo oblake pri nas na Gorenjskem in niti ne vem kaj bom danes počela.

pomar*ANČA*
- ravno zadnjič sem gledala ta link. Je full zanimivo, kako imajo različne zneske občine, pri nas so ta extra znesek 200 EUR uvedli šele letos in bo prav fajn prišel. So želeli malce spodbuditi mlade, da se odločijo za otroke. Mislim, da ni treba ravno spodbujat, saj je na vsakmu koraku kakšna nosečnica in je resnično baby boom!

Evo jst pa pošiljam druge linke za ostale zadeve, ki jih moramo urediti ;)

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

Neposredna povezava do sporočila: 3418
15.8.2008 12:21:09   
Anonimen
čau

jaz pa dodajam link centra za socialno delo - z vsemi obrazci, ki jih je treba izpolniti (glej zgoraj, kar sta napisali pomaranča in zara13) - klikneš obrazec in sprintaš:

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

potem pa najboljš, da osebno neseš na pristojen CSD (tam, kjer ima mami prijavljeno stalno bivališče), da ti referent pregleda, če vse štima.

a katera ve, kako je s tem prejemkom enkratne denarne pomoči - če prav razumem, je to tisti paket za novorojenčka (oz. če namesto paketa vzameš denar). in glede na to, da je denarna vrednost paketa za leto 2008 za celo slovenijo določena na višino 259,27 eu, mi ni jasno, kako lahko različne občine dodeljujejo različne zneske za enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka. al gre mogoče za dve različni stvari - da ta enkratna pomoč in pa paket za novorojenčka pač ni eno in isto? ampak po prebranem se mi zdi, da gre za isto stvar ...
jao jao, ta birokracija ...

lyra, a 187 cm si velika?! kile pa - po moje +11 kg ni preveč za 2 user posted image  user posted image  - sem prebrala nekje, da naj bi se nosečnice z dvojčki zredile 17-22 kg!!!! in sem potem razmišljala, da kako bojo pa te moje noge, ki so bile navajene pri 170 cm nositi mojih 47-48 kg, zmogle kar naenkrat okrog prenašat 70 kg - to je povečanje moje prejšnje teže za skoraj 50%?! že zdaj mi je trebuh precej v napoto, pa sem tudi na približno +10kg. (se bom čez vikend, ko bom šla kaj na obisk k staršem, pri njih stehtala, da vidim, do kod sem prišla v resnici user posted image , in napišem v ponedeljek točno cifro.)

emina, ziher je z user posted image  vse ok, drugače bi sigurno zdravniki že zagnal paniko. user posted image  zate.

lep pozdrav vsem

(odgovor članu zara13)
  Neposredna povezava do sporočila: 3419
15.8.2008 12:23:37   
pomar*ANČA*
tisti link, ki sem ga nalepila jaz pomeni pomoč, ki jo da občina, ampak vseh občin ni na seznamu, tako da se je najbolje še pozanimati na svoji občini kako je s tem. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
15.8.2008 12:49:18   
orka
hallo
Se vidi da je podaljšan vikend pred nami
enkratna soc. pomoč... to je druga pomoč kot paket,to je pomoč občin z nizkim št preb. , ki je namenjen za spodbudo pri odločanju za user posted image ...torej če si iz katere take občine dobiš paket + ta denar....
paket...sem pa gledala na spletu, ko sem sestavljala e-paket, da je znesek višji za 10 eur kot prejšnji mesec

Neposredna povezava do sporočila: 3421
15.8.2008 13:39:06   
bobika1
Dan.
Kak ste. No naj vam pocem da naša ljuba občina da knjigo...jeeee.
Potem sem študentka tako da bom dobila samo otroške....
Moj ne bo šou v porodniško ker so sam 3 zaposleni v tej "firmi" in pravi da ne more zarad tega it....

Tako da kar se finančnosti tiče....user posted image

Pri nas je taka sparina da je kr joj, pa še sonci na polno sije, če bo prioti večeru kakšna nevihta zna zelo ropotati....

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
15.8.2008 13:47:13   
orka
bobika1 ali ti ne pripada tisti osnovni znesek socialne pomoči ( mislim da okoli 200 eur ) ?

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
15.8.2008 13:57:24   
bobika1
Zej tak je jaz se še šolam ina baje da če hočem kej dobit glede na to da imam štipendijo morem it kao na sodišče da se prikažem kot mati samohranilka ke drugače ne dobim nič baje. Sej to se morem še tako pozanimati kako je glede tega točno sam baje da je tak....

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
15.8.2008 16:54:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bobika1

Zej tak je jaz se še šolam ina baje da če hočem kej dobit glede na to da imam štipendijo morem it kao na sodišče da se prikažem kot mati samohranilka ke drugače ne dobim nič baje. Sej to se morem še tako pozanimati kako je glede tega točno sam baje da je tak....

bobika, jaz mislim, da to, kar si napisala, ne drži in da si kot študentka (če imaš status študentke, in če dobivaš štipendijo, itak da ga imaš) upravičena do starševskega dodatka (12 mesecev nekaj manj kot 190 eu na mesec), samo moraš oddat vlogo - evo ti link pa si sama preberi:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskiDodatek.asp
pa še do otroškega dodatka, če dohodek na družinskega člana ne presega 99% povprečne plače. link:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp
in vsaj kolikor jaz vem, starševski in otroški dodatek nimata veze s tem, ali si na papirju mati samohranilka ali ne.

(odgovor članu bobika1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?