_sanja_*
|
No, Cipresa ve o teh stvareh veliko Mogoče je moja teta misla, da bi ga toliko stala, če bi tam delala cel mesec? A je porodniška zaradi tega lahko še večja, kot če delaš en dan? Ana Luna... Se strinjam s tem, kar si napisala. Na uradnih spletnih straneh se nič ne zve, vsaj ne to, kaj se nam najbolj splača. Tam ti vsi priproročijo tisti starševski dodatek + otroškega, pa je to to. Ni pa nobenih zank, kako lahko prejmeš kaj več. Se pa splača preverit čim več možnosti, malo povprašat tiste, ki imajo s tem izkušnje (predvsem na forumih se veliko najde) in preračunat, pa čeprav gre samo za nekaj 10 € razlike na mesec. Jaz sem preračunala, da gre pri meni za razliko okrog 250 € na mesec, tak da sploh ni dvoma, kaj nardit. Mam pa zdravstvene težave. Prvič v nosečnosti, da me skrbi, kaj bi lahko bilo narobe. Včeraj zvečer sem mogla it ob 11h k dežurnemu, ker me je na vsem lepem, ko sem ležala v postelji začelo tako boleti v križu, da nisem mogla več hodit In to ni bila navadna bolečina, ko te malo v križu boli ipd., to mislim, da vse poznamo, ampak res neka čudna, sumljiva bolečina, ki je sploh ne znam opisat. Potem mi je dežurni po telefonu rekel, da naj vzamem 2 lekadola, če pa ne bo boljše pa v ZD. No, vzela sem 1 lekadol, bolečina pa ni niti malo popustila, ampak se je začela iz hrbta širiti še spredaj, po levi strani me je bolelo vse do popka. Potem sem šla v ZD, kjer je rekel, da mi najbrž otrok pritiska na križ ( kako lahko pritiska na križ, če se je pa premikal?? Bil je zelo živahen, čutila sem ga zgoraj, spodaj, levo, desno,... v glavnem ni bilo možnosti,da bi pritiskal na eno mesto...) in da mi lahko da injekcijo ketonala, kar sem zavrnila in šla domov. Danes pa še vedno boli, zdaj še v sp. delu trebuha zraven. G je na dopustu, sestra pa mi je svetovala, da naj grem k svoji osebni zdravnici (ki pa je žal tudi na dopustu), da mi pregledajo urin, če imam slučajno vnetje ledvic ali pa mi da napotnico za v ZD Celje za na ginekološkega. No, zdaj grem spet k nekemu moškemu zdravniku, ki mi bo najbrž spet dal kak ketonal in me poslal domov brez večjih preiskav Saj hvala bogu, če ni nič narobe... Sam kaj pa če je?
|