ribicau
|
Ojla, ma ste ble ful pridne, sem kr nekaj imela za prebrat. Jest sem s cajtom res v k... . DeMer imejte se skrajno lepo, potem pa poročaj, ker je meni to tudi zanimiva destinacija. Močnik - super hrana. To ma moj mož najraši, kar se tiče mlečnih jedi. Naredi se pa takole in vedno uspe (vsaj meni): cca 15 dag moke, 1 jajce, malo soli. V posodico daš moko s soljo in eno jajce. To jajce potem z vilčko (pa s prsti si malo pomagaš) fino umešaš, tako da narediš take svaljčke (kot so npr. svedrčki pri makaronih )! Potem v posodo (teflon ali gus - najboljš) daš maslo/margarino in počakaš, da se stopi. Na stopljeno maslo/margarino daš polovico svaljčkov in fino pražiš. Potem zaliješ z mlekom - toliko, da plava oz. za 2 prsta čez. Potem dodaš še ostale svaljčke in to kuhaš. Po potrebi dolivaš mleko. Zdej kolk časa se pa kuha, to vam pa ne znam povedat. Jest to po občutku - pa sej boste vidl, probaš en svaljčke, pa če ni več mokast, potem je kuhan. Servira se s sladkorjem. Jest sem že tudi tko naredila, da sem dala močnik na krožnik in potem v sredino 2 žlici sadnega sladoleda. Njami. Hm pringles, zakon čisp. Zapakiran je v takem rdečem tulcu. Navadni al pa s papriko. V ZDA dobiš sigurno 10 okusov, pri nas sem pa jest samo 2 zasledila, al pa jih imajo zdej že kej več, ne vem! Kolumbo sočustvujem s tabo glede delavnika. To pa je sranje. Jest samo zato ne menjam službe, ker ne bi imela takega delavnika. Sicer s 1.9. začnem delati po 8 ur (sedaj sem izkoristila zakon in delala po 4 ure), tko da padem tudi v kakšne komisije in bom kdaj mogla tud pridt nazaj oz. delati dlje. Margit zelo lepo, da hodiš laufat. Jest bi tud mogla, pa tud jest bi mogla manj. En mesec po porodu sem imela tam okrog 57 kg, danes zjutraj pa sem se tehtala in je pokazalo 59,7 . Jao meni. V ponedeljek smo bli na morju. Smo šli kr mal plavat. Ampak s tamalo pa tko za en dan ni za hodit, sploh če nima kje spat....Smo mogl it za čas kosila v avto in se odpeljat do ene gostilne, zato da je gospodična zaspala in odspala tisto urco, ker jo pač na plaži tolk zanimivih stvari in ni blo šanse sedet, kaj šele zaspat. In jest optimistka; pridemo na plažo in jest pogrnem dve brisači po tleh in ko smo šli sem jih samo pobrala, zložila in pospravila....budala jest , itak da ni imel noben cajta sedet gor, kaj šele ležat. Nč, zdej grem pa delat.
< Sporočilo je popravil ribicau -- 6.8.2008 8:22:01 >
|