mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76 do Ceveljcki..jaz sem vceraj imela pravo solsko uro o ceveljckih..ena trgovka je bila tako prijazna,da mi je vse povedala,kaj in kako,ker je bila prej zaposlena v pediatriji ali nekaj podobnega... Kakorkoli...prvi copatki morajo imet oporo,ce se ze postavlja na noge in stoji okrog,ker drugace se lahko sklepi narobe razvijejo ali pa stoji samo na spickah in kasneje otrok enostavno ne ve hodit v ceveljckih..Mi je povedala da veliko otrok,ki jih pripeljejo starsi,ne zna sploh stopiti v ceveljckih,ker niso imeli pravilne obutve prej.. pomembno se eno..cevelj ne sme biti st.vecji,ampak se mora lepo prilagajat,najboljse pa je takrat,ko probas z svojim prstom zadaj,da dobis svoj mezincek notri,potem je dober..pa cevelj se mora probati tako,da otrok stoji,se ga pridrzi in ne v sedecem polozaju,ker tako ne zvije prste navzgor ampak stopi z celim stopalom,nogica lepo pade v cevelj in se tocno vidi ali je velik ali ne.... Sonchek...taksne ceveljcke mi je odsvetovala,razen,ce jih ima samo za vozicek,oz.se ne hodi,za prve pa morajo biti baje zadaj trdni in spredaj zaobljeni in trdi,no fiksni...to so tisti,ki se ponavadi zavezejo ali zapnejo in so spredaj rahlo privzdignjeni... Uf, žirafa, tale teta je pa delala kjer je delala, že zelooooooooooo dolgo nazaj , ker to, kar razlaga, je že enih 20 let preživeto. To, kar je tebi razlagala, pride v poštev samo za otroka, ki ima kakorkoli deformirana stopalca, ZDRAVA stopalca tega ne rabijo oz. jim kakršnokoli utesnjevanje samo škodi. Noga se najbolj pravilno oblikuje sama, vse vezi in sklepi prevzamejo svojo vlogo v teku postavljanja otroka na noge. Stopalni lok se izoblikuje sam, Ahilova tetiva tudi, če le ni utesnjena. Najbolj zdravo za male nogice je, da so bose - če bi torej teorija, ki jo tale prodajalka prodaja, držala, bi otroke tlačili v čevlje, ne pa spodbujali k bosi hoji, kar počenjo celo pri otrokih, ki imajo prirojeno deformirana stopala. Če pa je mali koracavček obut, mora biti nogica POVSEM prosta, čimbližje bosi nogici. Pedipedke, robezki, ELK to so, hkrati pa nogico ščitijo pred poškodbo, mrazom, mokrino. Glede na to, da sem isto poslušala že 20 let nazaj kot Kindermaedchen v AVstriji, kot poslušam zdaj (z zamikom!) za svoje otroke, temu verjamem. Poleg tega so vsi ortopedi v tem edini. Zdrava noga ne rabi NOBENE opore! S tega vidika je Cicibana totalno zgrešen, pri nas v razvojni je prepovedan! Kvalitetn je pa toliko, da so mojemu 5-letniku cicibanove teniske razpadle (dobesedno!) v 6 tednih. In to je od rojstva do zdaj edini par čevljev, ki ga je zares uničil, pa ga je zelo malo nosil. Vse superfitove superge so za njim ostale kot nove, tole je pa dobesedno razpadlo. Stale so 64 eur . Niti zastonj ne vzamem več cicibana, nikar da še zanj plačam Drugače so pa čeveljci do št. 26 tam, od 40 do 55 eur, odvisno. Otrok bo hodil po prstih samo, če ga nekdo k hoji sili, če ga postavlja na noge, ko za to še ni zrel. Otrok, ki shodi takrat, ko je za to zrel, ne bo hodil po prstih, bo pa občasnostopical na prstkih, ker s tem trenira in razvija stopala. Celo v RA na NFTH sta 2 ali 3 vaje, ko ga postavi na prstke, da raztegne stopalo in Ahilovo tetivo. Tudi otrok, ki je obut v pretrde čevlje, bo stopal po prstih! Drugače ti pa iz sca privoščim, da se vaša situacija že končno umiri. Bil bi že skrajni čas. V hudem obdobju sta, skušajta si stat ob strani, če le zmoreta. In nisi čudna, pozabi na to murenček: železo žal ne prehaja v materino mleko in ga otrok ne more dobit na način, da gaješ sama. Žal! KM - je vse, kar je narejeno na osnovi KM, tudi adaptirano mleko je KM. A je predelano ali ne, nima veze, če je otrok alergičen na kazein, bo imel ne glede na vse težave. Jaz še vedno uporabljam izključno samo svoje mleko, za vse. Ali vaši malčki ko se držijo opore se previdno držijo al se kar spustijo??? Po enih treh ornk padcih je ugotovil, da se bo treba držat, če nočeš, da boli Prvi dan sem še hodila za njim, pol pa ne več, ker se mora naučit koordinacije rok in nog (eno ful nevarn omizo sem pa le dala v krej!). Če je prvi dan še 10x odletel, je nasledni dan 5 x. Zdaj je že profič , se preprime in prestopi. Čofne samo še, če hoče glava kam hitreje ko tnogice to zmorejo Spanje - a lohk preskočim V glavnem, teorija ostaja teorija, v praksi pa še vedno zaspi na rokah Ful ga matrajo spet zobje (@@@@@@a jih bokdaj konc?!) in se tudi ponoči zbuja na 20-40 min. Oh ja! Hrana: uvedli smo proso , jupi, 3 x ga je jedel, driske ni flekov tud ne, dobrodošla popestritev v naiji puščavi Drugače smo dons jedli polnjene paprike - mljac. Pa koščke začenjamu gulit - kooooooooooooooooooončno! Je dons poglodal pol hruške v cizi. A kera ve, kam je šlo zadnji 10 mes????? Moj mlajši žabec ima jutr 10 (DESET!!!!) mescev. Fak! Kdo mi krade čas ??