malania
|
Nisem brala vseh odgovorov... Jaz sem dobila zlate ribice za roj. dan.... že veliko let nazaj. Bile sta dve v akvariju (brez filtra). Pa so dobile plesen, pa so poginile, pa smo kupili nove, pa isto.... No, po nekaj letih, ko sem akvarij že čisto založila, sem se odločila, da če ga že imam, bi pa lahko imela ribice. Pa sem kupila filter za vodo in dve zlati ribici... že kar nekaj let nazaj. Ena je sicer medtem poginila, drugo pa imamo še sedaj. Jaz menim, da je bil pri nas problem filter, kljub temu, da sem vodo menjala 1x na teden (očitno premalokrat ). Zdaj pa jo menjam, ko pridem domov (običajno na 2 tedna, lahko pa tudi 3, če me ni). Je pa še nekaj, kar mi je dalo misliti.. Vedno, ko sem bila v trgovinah z ribami, so mi do sedaj še vsi rekli, da jim moraš dati zelooo malo za jest (1 listek da je dovolj na dan, mi je rekla enkrat ena prodajalka). No in naj povem, da sem se jaz pač ravnala po teh navodilih, saj so rekli, da če jih preveč hraniš, lahko še prej poginejo. Odkar pa imamo nove ribe + filter, pa je prehrano vzel v roke moj oče, ki pa je s hrano kar radodaren (pač, kolikor toliko, ne pretirava sicer). Tako da zdaj ko pomislim ne vem, ali so prejšnje poginile zaradi umazane vode ali zaradi lakote (kar se sliši zelo neprijetno).
|