jana84
|
Lep vroč pozdrav vsem skupaj. Že na začetku povem, da bom dolga , ker imam kar dosti za povedat. Torej. Za začetek naj povem, da sva jaz in naš dojenček super. Sicer, ko sse me loti brcat pod rebra in v kolk ni čisto nič fajn, ampak kaj hočemo, če pa ima vedno manj prostora. Smo pa že v 31. tednu, tako da se kar približuje tisti oktober ... Trebuh je pa tak, ne vem al je velik al ne ker sem prvič noseča, sem si ga pa izmerila in obseg je 105cm. Sicer ko se naš nagajivček/nagajivčka premika, kar zraste... Druga stvar je oprema za : če ne bom jaz ponorela s tem vozičkom, res ne vem kaj bo! Sva se z odločila, za tisti voziček, ki sem ga omenjala. In kot zakleto, ni bilo nikjer več oglasa na e-bayu. V mejlu pa je napisal prodajalec, da je možno dobiti voziček, vendar da je poštnina večja kot piše v oglasu!!! Halo, kako si lahko to privoščijo. Pa saj če bi šlo za 2EUR, pa je šlo kar za 35EUR!!! Namesto 20,5EUR, bi prišla poštnina 55EUR!Tako, da sva rekle ne hvala za enkrat in gledala druge vozičke. No, danes sem zasledila tale voziček (Kaps3 City driver), ki pride v kompletu z lupinico okrog 340EUR (original je cena v funtih). Upam, da ne bo sedaj prodajalec vpičil neke višje poštnine kot je sicer!!! Tako, da bo sedaj moj poslal povpraševanje, da vidimo kakšna je situacija. Upam da bo vse v redu in da naročimo ta voziček, da dam malo iz misli! Včeraj sva bila pa v baby centru in kupila posteljnino za našega : v kompletu je prešita odeja s prevleko, vzglavnik s prevleko, rjuha in obroba za posteljico. Cena pa 50EUR. Sem prav navdušena. Najprej smo mislili kupiti tisti komplet posteljnine, ki je v akciji, pa pride 100EUR! In ni kakšne velike razlike. Kupila pa sva še dva paketa tetra plenic (20kom), pa tetra krpice (mi je sestra rekla, da je to zelooo fajn stvarca, za umivat otroka, pa za razno razne druge stvari). No pa še eno jogi rjuho sva kupila in nepremočljivo podlogo za posteljico. In kar je najpomembneje, naročila sva tudi posteljico: posteljica Marija od Lip pOljčane v natur barvi...Mi je tako luškana, ker ima na stranicah izrezljanega medvedka, ki spi na oblačku...Se mi zelo dopade (cena 165EUR). Tako, da nam sedaj ostane za kupit od večjih stvari še previjalna miza, ki jo mislimo kupiti v Pikapolonici in sicer od Brevi- previjalna miza Venus. No in koš za plenice tudi v Pikapolonici. Ostale "drobnarije" pa bova verjetno šla kupit, ko pride posteljica kar v Baby center. Oblekice dobim od moje sestre, že vse oprane in zlikane, ker jih trenutno še uporablja...Se ne bodo imele časa niti ohladit ... No, mama mi je obljubila, da kar bo naš oblečen ko bo šel iz porodnišnice, da nam kupi ona. Sem se malo pohecala, da potem bomo pa otroka oblekli 10 kompletkov, če ona časti ... Hja, in poleg vsega kar se mi dogaja ob tem našem otročičku, moram še študirati za izpit, ki ga imam 20.avgusta...In se nisem še kaj dosti spravila h knjigam. Mi kar nekako ne diši...Ampak bo treba... Pa še to, sem pozabla že enkrat prej napisat: sem bla na CSD in izvedela, da so povečali starševsko nadomestilo na 193EUR (prej je bilo okrog 180EUR), in pomoč ob rojstvu otroka znaša 269,90EUR. Ne vem zakaj, ampak se mi zdi da sem prej zasledla da je bila 256,90...Ali se motim? No, sem ravno danes dobila odločbo z CSD, tako da sedaj je to rešeno. Nekaj me zanima: kdaj pa nakažejo ta denar (pomoč ob rojstvu otroka)? tako ,dovolj sem vas namatrala...Se še kaj slišimo, tipkamo...Sedaj moram počasi dat kaj kuhat...Mama pride čez eno urco že domov...potem pa pojemo, počakamo še mojega in šibnemo nazaj v hlad, v "hribe"...Kajti tukaj v dolini se je že preveč segrelo!!! Še dobro, da preživljam nosečnost na 900m nadmorske višine in je temperatura maksimalno okrog 27stopinj...Pa tako fajn svež zrak je...In seveda sprehodi trajajo tudi do 2ure (ko greva z nabirati gobe) in mi tako fajn denejo, da zvečer brez problema zaspim in spim celo noč. NIti hrbet me ne boli več kot me je... Res super nosečnost...Da bi bil le porod ravno tako fajn in brez problemov...In potem da bi tudi naš lepo spančkal in lepo rastel... Zdaj pa res grem... papa
< Sporočilo je popravil jana_k -- 29.7.2008 12:43:34 >
|