marita
|
Punce mene jutr ne bo, žal. Imamo neko družinsko praznovanje. A bi bla katera tolk dobra, da se pofotkate, pa date v album. Vilma: tako stanje kot opisuješ jaz zelo dobro poznam. Moja prva punca se je tako zbujala, pa nč ji ni pasalo, še danes pri 4 letih je zahteven otrok. Kaj pomaga, nič. Jaz sem bla včasih kukr povožena kura, komaj sem se vlekla. No moja dečva se je čist kukr ena princeska zbujala na 1,5 h al 2 h podnevi in ponoči. Pa sem jo nosila, ujčkala, plesala z njo, čeprov ob 4.00 zjutraj komaj še stojiš na nogah. Ji je blo čist ok, sam ko sem gospodično hotla odložit v posteljico, je takoj vklopila alarm in tulila in tulila. Pa spet jovo na novo z uspavanjem. pomagalo ni nič, ne dodajanje kašice v zadnji obrok, ne kopanje, masiranje, pravilna temepratura v sobi...ma ni da ni, sem probala, pa nič ni vžgalo. Nazadnje sem se vdala in jo je moj ob 7.00 zjutraj nesel dol k tašči, jaz pa sem spala do 10.00, 11.00 dopoldne, da sem bla sploh sposobna vstat. ja takle je blo, hvalabogu za taščo, pa še kosila nam je kuhala. No to zbujanje se je nehalo nekje okrog 2 leta, odkar pa hodi v vrtec, pa zvečer pade v posteljo in spi do jutra ko top. Tašče in ostal folk, k hoče bit pameten: ja tud to doživela, da je imela moja punčka pri 7m piškot v roki, okrog ust pa napacana s čokolado. ko sem zgroženo pogledala taščo, je z nedolžnim obrazkom rekla: sej je sam en piškotek dobla. Pa miljon stvari, miljon komentarjev, da sem mlada mamica, k se še lovi, pa da ne vem kako z otrokom delat, ponavadi je bla itak lačna, če se je jokala, pa bla, bla, bla. Sploh se nisem znajdla v poplavi takih in drugačnih opazk. Pa mi je neka kolegica rekla (ko je preživela en dan z mano): ti si mamica tega otroka, ti najbolj veš kaj je za njega ok in kaj ni. Obnašaj se kot prava mama in ne daj ti folk najeda. Rečeno storjeno ha, ha, ha. Navadila sem se, da sem vljudno, vendar strogo povedala svoje mnenje in istočasno punčko odpeljala stran. Danes, pri drugem otroku mi še noben ni dal kakšnega takega komentarja, tud če bi mi, bi mu povedala svoje. No, zdj sem se razpisala, jutri vam želim lep dan in javite kako je blo.
|