|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
27.7.2008 11:02:10   
nanka
Dan,

Mojcek1 drži se, navijamo zate, da bo čimprej za tabo in da ne bo prehudo.

Mene tudi že malo skrbi za Tims, upam da je vse ok in da je samo zmatrana.

Natka je imela včeraj zelo tečen in jokav dan, sploh od 15 naprej, nič ni spala samo jokala in bila je skoz priklopljena. Ob 23 sem imela že vsega dovolj in sem ji pripravila Novalec NF ( za ponoči), ker sem bila prepričana da je lačna, ker je cel popoldne vlekla. No pa je popola 30 ml in zaspala kot polh, sem si kar oddahnila. Noč je potem lepo prespala, dojila se je ob 3 in ob 6. Zdaj pa lepo spi, upam, da bo danes kaj bolje. Jo je pa manjkal sprehod, ker če grav ven lepo spi, včeraj je pa pr nas tako deževalo, da ni bilo za ven it. Moja čišča se je počasi umirila, vsak drugi dan imam še malo rjavega izcedka, g. imam pa šele 26.8., kar dolga bo. Me pa zanima koliko sem dete poredila in komaj čakam 7.8. ko imava prvi pregled pri zdravniku. Pa še za cepljenje za rotavirus se moram zmenit, ker po mojem nimajo pri nas cepiva na zalogi.

Yasminka iskrene čestitke.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nika9)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
27.7.2008 11:02:51   
nanka
Majuska vidim, da si še z nami in se ti zaenkrat še ne mudi v p. Drži se, še malo.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
27.7.2008 11:06:09   
Anonimen
nika9, se ne sekiram splooooh, hecno mi je blo... za tist trebušček mi je pa prav švedsko, ko pa mam lukeca ob sebi user posted image

(odgovor članu nanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3353
27.7.2008 11:06:30   
Majuska
Dober dan, drage dame!

Lunica24, zdajle sem se pa prav nasmejala, ko si opisala tole iz knjigarne ... ne sekiraj se, prodajalka se je sama osmešila, ti boš pa vse spravila dol. Si kar predstavljam, koliko komentarjev bodo imeli pri meni, ker sem štartala z dobro "osnovo" user posted image valda vsakdo ve, da ne moreš vsega spraviti dol v enem dnevu, če si pa pridobival 9 mesecev no.

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu nika9)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
27.7.2008 11:06:39   
Anonimen
mojcek1  go go go, navijamo in čimlažji porod! drži se punca!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3355
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 11:11:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3356
27.7.2008 11:14:41   
Blacky30
Dobro jutro!

Midve sva danes spali od pol enih do petih, potem pa še od osmih do pol desetih. No, potem sem jaz vstala, njo porihtala, ona pa zdaj spet spi.

Netki, srečka, da so se ti šivi tako hitro zacelili. Jaz imam tam, ko me je vrezala 4 šive in še 4 šive navdzol proti riti, ker sem se utrgala. In zdaj počasi lezejo ven, peče, boli, vsak dan drugače. En dan ne boli nič, kot da nisem šivana, drugi dan pa peče, da hodit ne morem. Upam, da bo kmalu konec tega.
Flower, mislim, da niti opazila z možem ne bosta, da je minilo 6 tednov, odkar sta nazadnje user posted image , ker bosta konkretno zaposlena.user posted image
Čuj, kje si pa ti danes videla nevihto?? Da nisi ti še pila kaj preveč včeraj na pikniku????user posted image user posted image user posted image  Pri nas je tudi sonček.user posted image

TODI, ja, res je, da se nisem mogla sončiti.user posted image  Samo posledica te bledosti je bila potem celonočna transfuzija krvi, ker sem jim skoraj šla rakom žvižgat, tak da mi tudi sonček ne bi pomagal.user posted image

Lunica24, si me v smeh spravila.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Eh, kaj češ, jaz sem tega tudi navajena.user posted image user posted image user posted image  Od takrat, ko nisem bila noseča in nisem bila tik po porodu, pa si je kaki bizgec dovolil vprašat, kdaj bom cartala.user posted image user posted image user posted image
Je pa res, da nas videz ful vara, sploh zdaj, ko se same sebi zdimo tak "šlank", v resnici pa niti nismo še suhice. Samo me se primerjamo s prej, ko smo imele sodček pred sabo in proti tistemu smo zdaj res suhice. Žal pa so ostali že pozabili, kakšen trebuh smo imele prej.user posted image

Mojcek1, drži se, mislimo nate. A si v Postojni ali LJ? Že navijam......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša je tudi včeraj bila mala tečka, sem jo tudi nonstop priklapljala. Samo vidim, kdaj ima krčke, ker samo takrat konkretno zajoka. In ji ziza pomaga. Se s tako silo prisesa gor, da kar zvezde vidim, potem pa se konkretno posračka zraven. Potem pa je ok. Kapljice Lefaxin že imam nabavljene, a ji jih še nisem dala. Še ni tako hudo.

Imam pa eno vprašanje: tiste, ki ste hodile preverjat težo po izhodu iz P, kako je naraščala? Naša pupa je šla iz P s težo 3830 g, danes po 7 dneh jo ima 4400. Je to dovolj?? Pojma nimam.... pa tak bi rada vedela, če dovolj je.

Še eno vprašanje: kako hitro po dojenju je ziza spet polna? Zanima me zato, da vem, kdaj bi bil najboljši čas, da si jo spumpam, da vidim, koliko nanese.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
27.7.2008 11:23:18   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: nanka

Majuska vidim, da si še z nami in se ti zaenkrat še ne mudi v p. Drži se, še malo.

Ja, našemu visočanstvu se nič še ne mudi ... me še malo muči in pritiska dol, ven pa noče user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 11:25:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3359
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 11:29:10   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3360
27.7.2008 11:31:28   
Anonimen
blacky ... ojoj... povprečje na teden je 150 g nekje... vse ostalo je že waaay to much. daj se malo posvetuj, ker moj luka se je v enem tednu zredil 300 g in so mi rekli, da je to čisto preveč.
vem da je tudi ena julijka pisala, da se je njen zredil 450 g in je bilo čisto čisto preveč.

prosim posvetuj se še kje drugje.

Neposredna povezava do sporočila: 3361
27.7.2008 11:33:20   
TODI
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Imam pa eno vprašanje: tiste, ki ste hodile preverjat težo po izhodu iz P, kako je naraščala? Naša pupa je šla iz P s težo 3830 g, danes po 7 dneh jo ima 4400. Je to dovolj?? Pojma nimam.... pa tak bi rada vedela, če dovolj je.

To je full dobro, ker naš je v 7 dneh pridobil 410g in je patronažna rekla da je že skoraj preveč. Da naj bi se na dan redili cca 10-20g, pa tudi pri prvem mi je pediatrinja rekla da se nekako na mesec zredijo od 500-1000g, tako da... Ne skrbi mleka imaš več kot dovolj.
Sem od petkovega tehtanja tudi jaz bolj mirna in potolažena, da imam mleka dovolj in da če se pač zrediva 400g na teden se zrediva. Me pa zanima kaj bo pediatrinja rekla ob prvem obisku, če bo šlo tako naprej user posted image

Glede polnjenja dojk ti pa prilimam en del "članka" iz dojenja.net:

.....Sčasoma, ko se mati in otrok navadita drug na drugega, se vzpostavi ustrezno razmerje med ponudbo in povpraševanjem. Takrat matere pogosto opazijo, da so njihove prsi na lepem postale mehke in da se mleko ne izceja več. Razumljivo najprej pomislijo na to, da jim je zmanjkalo mleka. Toda v resnici ne gre za to! Ko se produkcija mleka prilagodi  povpraševanju, se prsi zmehčajo in spet postanejo "polne" le še takrat, kadar otrok npr. prespi uro za hranjenje. Torej brez skrbi – prsi niso zbiralniki za mleko (zato velike prsi nimajo več mleka kot manjše), ampak se mleko v njih tvori neprenehoma, tudi medtem, ko otrok sesa........

Če pa hočte vam pripopam cel članek o tem je prav vzpodbuden

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
27.7.2008 11:35:24   
TODI
Ah ga bom kar pripopala user posted image

3. KAKO VESTE, DA ZDRAV, POLNO DOJEN OTROK DOBIVA DOVOLJ MLEKA?   Dojenček bo prvi in drugi dan po rojstvu morda pridelal samo po eno do dve mokri plenički. Od približno tretjega ali četrtega dne dalje pa mu boste na dan zamenjali vsaj šest do osem zelo mokrih plenic, če bodo bombažne, oz. vsaj pet do sedem, če bodo takšne za enkratno uporabo.Dojenček bo v prvih dveh dneh izločil mekonij – lepljivo zelenkasto-črno blato. Od približno tretjega dne dalje bo začel odvajati blato po tri do štirikrat na dan.Dojenček utegne v prvih treh, štirih dneh izgubiti do sedem odstotkov porodne teže. Ko se bo ponudba materinega mleka okrog tretjega, četrtega dne bistveno povečala, lahko pričakujete, da bo dojenček začel pridobivati na teži: vsaj 110 do 115 gramov na teden oziroma vsaj 450 gramov na mesec. Glejte, da boste šteli od najnižje in ne najvišje porodne teže.Vaš dojenček se bo dojil pogosto (v povprečju osem do dvanajstkrat na dan). Posamični podoji si lahko sledijo zelo različno, največkrat vsako uro, lahko pa tudi bodisi na pol ure ali pa na tri – pravila ni. Dojenček je videti zdrav, ima zdravo polt, napeto kožo, redi se in raste v dolžino, veča se mu bo obseg glavice, živahen je in dejaven.   VZPOSTAVLJANJE ZADOSTNE KOLIČINE MLEKA   Poiščite pomoč. Če dojenček ne pridobiva dovolj teže ali če težo izgublja, ostanite v tesnem stiku z otrokovim zdravnikom. V mnogih primerih težavo hitro reši izboljšana tehnika dojenja, lahko pa je počasno pridobivanje teže tudi znak resnejših zdravstvenih težav.   Dojenčkova potreba po mleku in materina sposobnost zagotoviti pravšnjo količino mleka sta eden od najboljših naravnih zgledov za delovanje zakona ponudbe in povpraševanja. Vse do začetkov množične proizvodnje prilagojenega mleka je bilo človeštvo v veliki meri odvisno od materine zmožnosti, ali bo zagotovila dovolj mleka, da bo ustrezno prehranila svojega otroka. Vzpostaviti in ohraniti zadostno količino mleka ni prav nič težko, če razumemo, kako se zaloga mleka uravnava in kaj podira ravnovesje med dojenčkovimi potrebami in pridelano količino mleka.   Več ko se dojenček doji, več mleka nastaja. To je ključnega pomena, če bi radi imeli obilje mleka in zadovoljnega dojenčka. Mleko se proizvaja domala nepretrgoma, in če se dojenček doji pogosteje, bo mleka več. Pogosto dojenje in učinkovito sesanje sta dejavnika, ki materinemu telesu sporočata, naj pridela toliko mleka, kolikor ga dojenček potrebuje.   Dojiti takoj po porodu in dojiti pogosto sta ena najpomembnejših dejavnikov, ki dojenju dasta pravi zagon. Mati, ki čim prej po porodu novorojenčka doji pogosto in neomejeno, bo kmalu imela dovolj mleka. Mati, ki doji strogo po urniku, ima lahko probleme s proizvodnjo zadostne količine mleka.   Novorojenčki se ponavadi dojijo na vsaki dve uri oziroma vsaj osem- do dvanajstkrat na dan. Pogosti podoji so za novorojenčka čudovit vir ugodja in hrane, ki obenem omogočajo, da se zaloge mleka hitro uravnajo.   Dovolite dojenčku, da že od vsega začetka sesa tako dolgo, kot mu ustreza. Materam včasih svetujejo, naj v prvih tednih omejujejo podoj na pet ali manj minut, češ da se bodo s tem izognile bolečim bradavicam. Toda še posebej v prvih dneh utegne trajati več minut, da mleko  sploh steče (da pride do izcejalnega refleksa) in tako je hranjenja konec, še preden se dobro začne. Dojenček naj sesa dovolj dolgo, da bo použil tudi zadnje mleko, ki priteče proti koncu podoja in je bolj mastno in bolj kalorično.   Med vsakim podojem ponudite dojenčku obe dojki, zlasti v prvih tednih. Novorojenček naj bi, dokler se ponudba in povpraševanje še vzpostavljata, vsako od dojk izpraznil na dve do tri ure (razen ponoči, ko lahko mine tudi več časa). Torej ga dojite na prvi dojki, dokler ne bo videti zadovoljen (vsaj deset do petnajst minut), potem pa mu ponudite še drugo. Ob naslednjem podoju mu kot prvo ponudite dojko, iz katere se je dojil nazadnje.   Prepričajte se, da dojenček učinkovito sesa. Da bi dojenček izmolzel mleko in spodbudil dojke, da ga izločijo še več, mora z usteci zagrabiti dovolj velik del prsnega tkiva. Dojenčka pestujte v udobnem položaju, obrnjenega proti sebi v višini bradavice. Glejte, da mu ne bo treba obračati glavice ali se naprezati, da bi dosegel bradavico. Počakajte, da čim bolj na široko odpre usta, potem pa ga prižemite k dojki; bradavico mora imeti globoko v ustni votlini. Dojenček, ki se mora oprijemati materinega telesa in ki žveči konico bradavice, namesto da bi dojko »molzel«, bo kljub vsemu trudu posesal manj mleka, zato se bo pri naslednjem podoju tega izločilo ustrezno manj. Stranski učinek nepravilnega pristavljanja so lahko tudi razbolene bradavice.   Otroka dojite na njegovo željo. Ne pozabite, da se materino mleko zato, ker je do kraja prilagojeno potrebam dojenčka, prebavlja hitreje in popolneje kot kravje ali industrijsko. Zato bo dojenec ponovno lačen prej kot pa njegov z umetnim mlekom hranjeni vrstnik. Ne pozabite na zakon o ponudbi in povpraševanju: pogosteje ko se bo dojenček dojil, več bo v dojkah mleka.   Če ugotovite, da dojenček med posameznimi podoji skoraj vedno spi dlje kot tri ure, ga boste morda morali podnevi zbujati vsaj na vsaki dve uri, vse dokler se ne vzpostavi ustrezna produkcija mleka.   Če se otrok začne dojiti redkeje, bo tudi mleka ustrezno manj. Če se otrok doji redkeje kot ponavadi, utegne mati ugotoviti, da so njene dojke prepolne. Če se znajdete v takšnem položaju, si z roko iztisnite odvečno mleko, toliko da vam odleže. Če podoji postajajo vse redkejši ali če otrok sesa manj učinkovito oziroma krajši čas, se bo zaloga mleka zmanjšala. Zakon ponudbe in povpraševanja deluje torej tudi narobe: Manj ko se otrok doji, manj mleka nastaja.   Kako naj vem, da dojenček dobiva dovolj mleka? Skoraj vsaka mati se znajde kdaj v položaju, ko se zdi, da se njen otrok nepretrgoma samo doji, in se začne spraševati, ali to morda ne pomeni, da ima premalo mleka. Zdrav in donošen dojenček, ki polula šest do osem bombažnih pleničk (oziroma pet do sedem plenic za enkratno uporabo)  in od tretjega dne po rojstvu odvaja blato tri do štirikrat na dan, sicer pa ne uživa nič razen vašega mleka, dobiva dovolj hrane. Dojenček, starejši od 6. tednov, utegne odvajati blato manj pogosto, vendar takrat obilneje.   Poskoki v rasti ali občasni dnevi »maratonskega« dojenja nastopijo, ko je dojenček v fazi nagle rasti. Če mu boste pustili, da se bo dva ali tri dni dojil bolj pogosto, se bo tudi produkcija mleka ustrezno povečala.   Ne pozabite, da se novorojenčki ne dojijo samo iz lakote. Dojenček se doji pogosto, ker mu ugaja občutek varnosti, ki izhaja iz tesnega telesnega stika med dojenjem; ker mora potešiti potrebo po sesanju ali ker ga utripanje vašega srca in nežni dotik navdajata z ugodjem, medtem ko se mora prilagajati novemu svetu.   Naklanjajte pozornost lastnim potrebam po počitku, sprostitvi, ustrezni prehrani in zadostni količini tekočine. Mati si s tem, ko skrbi zase, pomaga povečati zalogo mleka in okrepiti dobro počutje.   Sčasoma, ko se mati in otrok navadita drug na drugega, se vzpostavi ustrezno razmerje med ponudbo in povpraševanjem. Takrat matere pogosto opazijo, da so njihove prsi na lepem postale mehke in da se mleko ne izceja več. Razumljivo najprej pomislijo na to, da jim je zmanjkalo mleka. Toda v resnici ne gre za to! Ko se produkcija mleka prilagodi  povpraševanju, se prsi zmehčajo in spet postanejo "polne" le še takrat, kadar otrok npr. prespi uro za hranjenje. Torej brez skrbi – prsi niso zbiralniki za mleko (zato velike prsi nimajo več mleka kot manjše), ampak se mleko v njih tvori neprenehoma, tudi medtem, ko otrok sesa.   Če imate dodatna vprašanja ali skrbi, se obrnite na svetovalko za dojenje. Dojenčka, ki ne pridobiva dovolj teže, mora pregledati zdravnik

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
27.7.2008 11:43:38   
glugluglu
Blacky, zdaj si pa res dobro zgledala po porodu, je pa res razlika od prvega.
Mislim, da je povprečje, da v prvem mesecu pridobijo okoli 1 kg., ko je meni tehtala patronažna je v 5 dneh dobil 200g, kar je povprečje. Amapak to je bilo z dodatkom.
Sicer, če se samo dojijo ni nič narobe, če več pridobijo, je čisto ok.
No glede user posted image : ko sem jaz po prvem porodu nekako po 6 tednih prvič, je bila to zame ena taka zanimiva in lepa izkušnja, počutila sem se kot, da bi prvič. Res tak občutrek je bil, malo me je bilo strah, če bo kaj bolelo, pa user posted image je bil ful nežen in vse je šlo previdno, in na koncu je bilo tako lepo in prijetno ter nepozabno. Tega res ne bom nikoli pozabila.
Zato mislim, da se ne sme gledati na število tednov, ampak na to, kdaj je ženska sama pripravljena in si tega želi, lahko je to dosti kasneje, ali pa kakšen dan prej.

Neposredna povezava do sporočila: 3364
27.7.2008 11:45:43   
neboglasnica
ne vem več katera je predlagala, da naj pošljemo sms populis, če kaj ve, kaj je s tims. Sem govorila s populis, pa nič več ne ve kot je vedela včeraj in to sem vam že napisala. Grem še en vzpodbuden sms napisat za tims.

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
27.7.2008 11:50:41   
glugluglu
Todi, fajn članek, mi smo že vse živo poskušali, jaz sem imela vedno enake težave, vendar pri pri Marku mi je potem uspelo dojiti do 6 meseca, pri Nini do 2 meseca (pa je imela močnejši sesalni refleks), sedaj pa, če bo uspelo s pumpico stimulirat mleko bo, drugače pA kriza, ker Tianu nič ne paše, da na pol prazno vleče.
Ja eno je teorija, drugo praksa.

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
27.7.2008 12:03:12   
Blacky30
Kaj pa, če sem jo jaz narobe stehtala? user posted image

Todi, hvala za ta članek, sem vse prebrala in je fajn spodbuda.user posted image

Jaz sem res v skrbeh za tims, ker do zdaj pa bi se že javila, če bi bilo vse ok. Tudi gsm bi napolnila ali pa bi ji ga mož prinesel. Kar tak ne bi pozabila na nas.user posted image

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
27.7.2008 12:20:34   
Anonimen
blacky aja sama si tehtala? si tehtala zjutraj samo s pleničko?

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3368
27.7.2008 12:27:52   
robika
Pozdravcek punce,prvo noc smo preziveli doma dokaj mirno,Tija se zbuja na dve urici in se pridno doji,mamica se je ze tudi malo odpocila ker ji ati zelo pomaga.Ja rodili pa smo v Trbovljah,zakaj,ker bi me v Celju se vedno pustili cakat zato sva se zapeljala v ponedeljek popoldne v Trbovlje,kjer so mi pregledali plodovnico potem pa smo hodili in cakali.dvajset minut do polnoci pa so se zaceli popadki,poklicala sem svojega lubija da zdaj pa bo nekaj in naj pocasi pride,v tem casu smo dali cez klistir pa tus,potem pa sem lahko hodila malo migala ob glasbi,se cartala z atijem ki je bil ob meni od druge ure zjutraj pa do 12h dopoldne.Kaj naj recem,ob 5h so mi predrli mehur kar je res nabilo popadke do maksimuma,dali so mi inekcijo za mehcanje vrata.po smo cakali pa predihavali,kar brez mojega dragega sigurno ne bi zmogla,ob 10.30 so se odlocili da bo cas da rodimo,pa smo malo predihavali na enemu boku malo na drugemu potem pa smo zaceli pritiskati,to kar sem mislila da ne bom docakala,se bo koncno zgodilo.. pri porodu sva imela za pomoc samo babice ki so bile fenomenalne,sploh babica Eva,ki se ji se enkrat zahvaljujem..Pa smo pritiskali en popadek,vmes je moj pogledal kako glavica leze v kanal,drug popadek,majhen rez se en popadek in nasa velika pupa je bila pri nama.Moj je prerezal popkovino,Tijo so ocedili potem pa cartanje...Se enkrat hvala vsem osebju v bolnisnici Trbovlje,posebna hvala pa gre mojemu lubiju ki me je tako lepo spodbujal,cartal in vodil cez najhujse popadke,Matija hvala ti za vse posebno pa za to,da si mi podaril tako lepo puncko,ljubim te..                                          No to je nakratko vse zdaj pa hitim ker hoce princeza svojo mamico...

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
27.7.2008 12:35:42   
TODI
Glugluglu, ja vem kako je to, če nima močnega sesalnega refleksauser posted image . Naša Loti ga ni imela in tudi ni hotela na prazno vleči, tako da sva potem komaj 400g na mesec pridobivali. Potem pri ene 4-4,5m pa sem začela dodajati Novalac in pri 5,5 že začela z gosto hrano, tako da smo potem končali z dojenjem.
Prvi pa je imel zelo močan refleks tako kot sedaj Svit.
In če negre negre, nimaš tu kaj, vsi user posted image zrastejo in vsi so Ok, pa če so dojeni ali pa na AM.Ti pošiljam eno user posted image da se vse uredi, pa kakorkoli že.

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
27.7.2008 13:12:40   
sasi13
jz jih mam oblečene v dolge rokave in hlačke, včeraj sm pa jima za vn dala gor kratke rokave in hlačke ker je bilo full vroče, včasih pa jima dam za notri tudi kratke rokave. v vozičku jih pa pokrijemo z tanko deknco.

neboglasnica luštni ste.

midva z mojim sma že user posted image , ker nimam nič več čišče. je prav pasalo user posted image ker pa prej zihr ene 4 mesce nisma (mogoče še kej več)

lunica24 zakaj pa si ne stisneš mleka in bi videla koliko da maš?

upam da je vse okej s tims in eno user posted image

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

Neposredna povezava do sporočila: 3371
27.7.2008 13:19:46   
sasi13
jz zarad CR nisem imela mleka in sem dobila tablete da je nastalo, po tistem ga je bilo ogromno.
ko sem prišla domov sem si ga stiskala ker tamala dva nista vlekla in pokasirala mastitis, dobila antibiotike, lekadol in povrh vsega sm si mogla mleko še stiskat in stran zlivat je bilo full naporno ker ko bi lahk ob 3 zjutri šla spat ko smo se najedli sm si jz mogla še pol ure mleko stiskat. potem sm se odločla da dobim nekaj da se mi mleko posuši sm jedla 5 dni tablete bromergon v upanju da bo mleko čisto zginlo, je še zdej ko z rokami stisnem še nekaj vn priteče in še v desni dojki imam spet neke bule (da si morm pregrevat) pač nimam sreče in je od tega že 3 tedne. dobro je da mam v sredo poporodni pregled in bomo vidli kaj bo rekla glede tega.

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu karamela6)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 13:21:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu TODI)
  Neposredna povezava do sporočila: 3373
27.7.2008 13:37:49   
Nasara88
Flower moj user posted image je prvič v MB P lahko bil cel čas zraven pa je trajalo kar 9,5 ure.

Neposredna povezava do sporočila: 3374
27.7.2008 13:38:26   
Nasara88
aja to je bilo pa 4,5 let nazaj pa niso čisto nič komplicirali. Upam, da si vmes kaj spremenilo.

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?