čipka
|
upam,da otroci nikol ne izvejo kake starše imajo...meni osebno bi bilo zelo hudo,da bi izvedela,da mama vara očeta al pa obratno...doma pa se dela kot,da je vse ok... hm...na tole pa lahko jaz kej napišem.. Ko sem bila še čisto majhna (4,5 let) je bil moj oče pravi casanova, čeprav je bil poročen z mojo mamo. Greva "kao" nekam na sprehod in sva šla takrat se prav spomnim v neko stolpnico k neki ženski-to vem da je ta ženska mela hčer, ki sva se igrali v njeni sobi. Ona 2 pa...hm.. ja, dala sta se dol, se mi je takrat zelo vtisnilo v spomin ko sra prišla ven iz spalnice in je imela narobe oblečeno bluzo. Hočem povedat, da si otrok zapomne toliko stvari, ki si jih še odrasli oz, starši predstavljat ne morejo(mo). No, da nadaljujem.. Oče mi nikoli tudi besede ni rekel da ne smem povedat mami, da ne smem povedati kje sva bila itd. Meni se je takrat pač zdelo samoumevno da pač oče je tak in pika. Ja, pravi casanova. Pa tole je bila ena od številnih zgodbic ki sem jih preživela z očetom. Da ne rečem, da sta bila z mamo izjemen par..ko sta hodila po cesti jo je držal za roke in jo vedno poljubljal...skor vsak večer sem slišala stokanje iz spalnice...če me ne bi vlačil takrat po raznih "bordelih", bi si mislila kako sta mami in ati zaljubljen par. Smešno pri vsem te pa je, da danes vem kako je imel in še vedno ima mojo mamo izredno rad (to sigurno vem)! Po 9 letih sta se vseeno ločila, ona ga je zmerjala (in ga še danes zmerja) kak pras... je bil itd... Ja, po ločitvi jih je pa moja draga mama menjavala kot stare gate se mi zdi.. Odrolalo se ji je in vsak teden je imela drugega moškega - čeprqav ni bila nikoli več v resni zvezi jih je skos in skos menjavala-ne rečem vsi tisti ki jih imam v spominu so bili ful fajn fantje, celo meni so nosili razne čokoladice itd..) In da vam neki povem...danes ko sem že sama mama dojenčici, bolj zamerim mami kot očetu. Zakaj? Ne vem. Morda zato, ker oče ni nikoli obtoževal nobenga, nikoli se ni skrival ( tako je pač bilo) in tudi danes je tak. Jaz sem pa samo enkrat rekla mami zakaj je med mojim 10 in 17 letom i mela tok fantov in je zatrjevala da je imela samo 2. Ja je imela 2 -v 14 dneh! Mojega očeta pa še danes zmerja- in se sploh ne zaveda da mi je ona povzročila večje boleče posledice, ki mi jih oče v bistvu nikoli ni. Morda sva pa z očetom oba čudna. Se vid iste krvi ( to mi je ponovila 100x ko sem bila najstnica). In kot vsaka najstnica sem se takrat zaljubila v vsakega ki je bil ljubeč do mene-itak. Vendar pri 18 je tudi to minilo. Danes se mama obnaša kot da ni bilo nikoli nič..nikoli spora med nama, vse lepo in prav. Vsak dan me kliče kako mi gre, ( pač sem komi rodila)..tudi lepo in prav...vendar se sprašujem preden sem zanosila,, zakaj me tudi po 2 meseca ni nikoli klicala? Hočem povedat so malenkosti ki jih tudi odrasel človek vidi pri starših, se sprijazni s tem-boli pa vseeno, tako kot če bi bil otrok. Za očeta sem se pa sprijaznila že kot zelo majhen otrok in me tudi malo zdaj ne bi bolelo, bi se samo nasmehnila, če bi spet začeli govoriti v mestu, da je na "pohodu" spet moj oče. Morda bi bila celo ponosna naj....se čudno sliši, vendar tako je..žal.. Sem bila skor na istem kot ti, vendar pri meni so bile obrnejni vlogi. Tudi jaz danes zamerim tistemu staršu, ki se danes vede kot da ni bilo nikoli nič. Drugemu pa kaj naj rečem-tako pač je.
|