kenya
|
Pozdravljene punce, Da se še jaz malo oglasim. Najprej hvala lepa vsem za čestitke. Čestitke tudi vsem novim mamicam . Včeraj je bil pravi boom. Držim pesti še za ostale, ki še čakate. Mi smo prišli iz porodnišnice, pridno jemo in spimo. No, pa da nam nebi bilo dolgčas, smo že fasali krče, tako, da lex, jaz bi te zelo lepo prosila, za koroške kaplijice. Prejšnjič smo namreč sprobali že vse druge, pa ni bilo učinka, tako da bi zdaj najprej probali te, ki jih vse punce hvalijo. Ti napišem z.s. Drugače, je bil moj porod hiter in intenziven, v stilu julijk. So mi ga sprožili, ker sem bila čez rok in 3cm odprta. Je bila gužva v klistirnici in čakanje na porodno sobo, ampak potem ko so mi predrli mehur, sem hitro dobila svoje popadke, ki pa niso bili dovolj močni, zato so mi dodali umetne. Netki, umetne popadke dodajo zato, da se otrok hitreje spusti, ker če so tvoji premalo močno, potem ob popadku otroka samo zaziblje, nič ga pa ne potisne naprej po porodnem kanalu. Pa tudi odpiraš se hitreje. Potem ko sem dobila umetne, je bilo vsega skupaj konec v manj kot eni uri, torej vse skupaj 2 uri in pol od predrtja mehurja, čeprav je bil porod zelo intenziven., me ja kar izčrpalo. Sem pa imela super super babico Sašo Matko v lj porodnišnici. Res kapo dol. Ženska je carica. V sobi sem imela pa tudi super cimre,tko da tokrat same pozitivne izkušnje. Zdej se doma lepo cartamo in uživamo.