Encijan
|
Hvala, punce za ideje za večerjo. Saj nekaj od tega pa Špela vendarle lahko je. Palačinke smo že sprobali in to uspešno, seveda jih jaz delam iz riževega mleka, osnova mi je Drajin recept z jabolkom. Če ga še katera uporablja, lahko povem, da so zelo dobre tudi z drobno naribano bučko. Zdaj, ko je sezona bučk, jaz kar vedno to varianto naredim. Odkar sem kupila jajčni nadomestek (NoEgg) pa ga tudi dam zraven, pridejo bolj rahle. Ravno danes bo imela juhco za večerjo, sicer kurjo, bo pa tudi še goveja prišla na vrsto, na rižoto in makarončke pa sama sploh ne bi pomislila, ker imamo to ponavadi za kosilo. Bomo še to sprobali. Sonchek, daj naštej kak primer od teh vaših makarončkov na tisoč in en način. Ali pa ktera druga tudi, prosim, Špela jih ima zelo rada, a najraje kar suhe, brez omake, kaj jih vi date zraven... Kakše pa jejo vaši mulci marmelado? A jo same kuhate, a kupite? Jaz jo kuham sama, a z želinom ali gelfixom, pa me malo moti tistih nekaj E-jev, samo se mi zdi da je to še vseeno bolje od kupljene. Kaj menite? Meni so vse marmelade presladke, zato dam res malo sladkorja in imajo marmelade res poln okus po sadju, sploh marelična je zakon. Špeli je še nisem dala za jest, samo za poliznit in enkrat malo v palačinki, pa bom najbrž zdaj kar probala. Malo še počakam zaradi cepljenja, so nam svetovali da naj nekaj časa (?) ne uvajamo novih jedi... Uf, čevljev pa tudi jaz ne maram kupovati, pa jih bo za Špelo treba, ker je skoraj vse že prerasla. Tako da z zanimanjem spremljam vaše nakupe. Kar še naprej poročajte... Je pa tudi ona rada bosa in hodi po vseh terenih, razen po razgretem asfaltu je ravno ne pustimo. Tudi vsi ostali veliko hodimo bosi, malo se bojimo edino čebelic... Čao, Encijan
|