|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2008
16.7.2008 13:22:08   
uršula83
Mislim da lahko to ureješ kak mesec do dva pred PDP in še 30 dni po porodu. Lahko pa vzameš tudi keš, pa vendar so tisti proizvodi dosti cenejši kot v trgovini in isti, ker ne plačaš marže. Preverite prej.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
16.7.2008 13:24:37   
tejci01
pravico za pomoč pri rojstvu otroka lahko uveljavljaš najkasneje 60 dni po rojstvu. Mislim pa da je najbolje, da to urediš prej, še posebno če katero stvar rabiš.
lahko pa vzameš tudi denar, samo mislim da pride par evrov manj, kot če si izbereš kak paket (ma ni velike razlike).

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
16.7.2008 13:28:04   
Anonimen
Midva imava otroško sobo zraven spalnice in jaz ful razmišlja, da bi dala bebiko že od začetka v svojo sobo ... sam mi vsi govorijo, da naj bo saj prve tri mesece pri nama ... pa zdaj ne vem kako bo ... ker ne bi pa rada ga/jo razvadila, da bi hotel pi nama spat in to ... ni šans ...

(odgovor članu katja_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 2278
16.7.2008 14:57:34   
CIPRESA
Otika ne boj se glede tega da bi se bebika razvadila.
Jaz sem našega Žiga imela 1 leto v svoji sobi, najprej v košku in po 3 mesecih sva ga prestavila v posteljico z ograjico ki sem jo imela tudi v najini spalnici. Do takrat se meni zdi da je še otroček tako majhen da je skoraj boljše če je pri vama, potem pa ga lepo navadiš na svojo sobico. Pri nas po 1 letu ni bilo nobenih težav, sem pa izvedla to tako da smo šli skupaj kupovat njegovo sobico in je bil zelo vesel ker  smo kupovali nekaj zanj in je vedel da je že velik fant.
V začetku pa sploh mislim daje bolje da sta skupaj vsaj nekaj mesecev

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
16.7.2008 15:22:57   
MoonEve

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Midva imava otroško sobo zraven spalnice in jaz ful razmišlja, da bi dala bebiko že od začetka v svojo sobo ... sam mi vsi govorijo, da naj bo saj prve tri mesece pri nama ... pa zdaj ne vem kako bo ... ker ne bi pa rada ga/jo razvadila, da bi hotel pi nama spat in to ... ni šans ...

Ufff,... bebice so 9 mesecev v naših trebuščkih, bližje ne bi mogle biti. Potem se pa rodijo in ljudje mislijo, da jih bodo "razvadili", če jim bodo nudili bližino. Vsak strah je odveč. Jaz si en predstavljam, da bi jo imela v posteljici zraven sebe, kaj šele v drugi sobi. Od rojstva pa do nedelje (pra ve, 3 dni nazaj), je spala v veliki postelji pri nama. Za to sva se zavestno odločila. Najlažje je glede nočnega dojenje + tisočletja so ljudje imeli svoje mladičke pri sebi, dokler niso malo zrastli. Samo sodobni ljudje smo si izmislili, da se pa morajo takoj osamosvojiti in se naučiti biti sami. Meni je tako razmišljanje povsem tuje. Torej, da povzamem. Spala je v veliki postelji, podnevi v svoji sobi (imamo ikeino posteljico mammut + polovično ograjico, da lahko sama ven zleze), v nedeljo sva jo pa tudi ponoči pustila tam. Je bilo, kot da ne bi opazila razlike. Zjutraj lepo pride ob 6h k nama in naju zbudi. Pa samo vsi zadovoljni user posted image

Če katero kaj več zanima na to temo, priporočam stran dr. Searsa + njegovo knjigo Attachment Parenting. Me pa lahko še kaj vprašate, če želite.
KLIK Co-sleeping

NLP

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
16.7.2008 16:29:56   
Anonimen
Jah jaz se pa nebi strinjala s teboj MoonEve ... v bistvu bi morala zgoraj napisat, da nočem otroka navadit da bi pri nama spal in ne razvadit ... kaj pa vem, tako kot si otrok zasluži krepčilen in miren spanec, si ga midva tudi, ker drugače neprespana tako ali tako ne bi bila otroku nobena pomoč čez dan. Pa nisem ena od onih, ki ne mislijo otroka cartat , da se nebi razvadil ... lahko se bomo cartali v najon postelji zjutraj in potem čez dan ... ne pa ponoči. Pa še to: če je to, da otrok spi pri starših tako super, ne vem zakaj je po forumu potem toliko vprašanj in težav na temo: Kako navaditi otroka na svojo posteljo ali svojo sobo?, Moj noče spati sam, Moja spi samo z zizo v ustih, kaj naj naredim?, Sem neprespana, ker me bebica ponoči nonstop brca ipd ...
Prve 2-3 mesece bo najverjetneje res pri nama v svoji postelji, samo potem pa ne več ... pa če bom mogla 10x na noč k njemu/njej. 

(odgovor članu MoonEve)
  Neposredna povezava do sporočila: 2281
16.7.2008 18:10:42   
MoonEve
Povedala sem svojo izkušnjo: ni bilo nobenih problemov, samo spala je naprej v svoji sobi. Napisala sem zato, da mogoče komu pomaga. Ker ponavadi se tega bojijo tiste, ki so to samo prebrale kje, same pa ne poizkusile. Sama se eno noč probala preživeti tako, da je bila v drugje (ko se je še dojila) in se ni obneslo. Mogoče komu ustreza, da vstane za vsak jokec n-krat na noč, meni ni. Lahko pozabiš na krepčilen spanec. Je lažje, ko je dete poleg tebe. Kar je pa najbolj bistveno in sem prej pozabila napisat: ni lepšega, kot spati ob dojenčku. user posted image

< Sporočilo je popravil MoonEve -- 16.7.2008 18:11:29 >

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
17.7.2008 8:50:55   
hektorina
Pozdravček vsem! Lollypop si našla kaj za oblečt? Jaz sem že kak mesec v nosečniških oblačilih, ker trebuh vztrajno raste. Je pa moja pikica vedno bolj živahna in sedaj jo čutim že kar večino dneva. Tudi v službi, ko sedim in se mi zdi, da vedno "suva" v rob hlač, kot bi jo motiluser posted image . Glede tvoje utrujenosti pa tole, nič se ne sekiraj. Nisi edina. Jaz že kak teden hodim v posteljo ob 21.00 uri... Lep dan vsem in pišite kaj!

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
17.7.2008 9:50:24   
Suni
Ojla, no jaz spadam tudi med tiste, ki imajo konec dneva napet trebušček... se mi je pa vidno šele zdaj začel večati. Čutim pa še nič, upam, da bom kmalu... Morfologijo imam čez 10 dni, komaj čakamo...

Sicer pa se midva še nisva čisto odločila kako bomo zorganizirali stanovanje, ker najina spalnica ni nevemkolko velika, tako da bova verjetno otroško sobico kar opremila...

Se je že katera pozanimala kako je z višino porodniške?

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
17.7.2008 9:56:31   
*nina*
hojla punce, kako ste kaj? Sem videla, da ste se ful razpisale, sem si mogla kar čas vzet, da sem vas vse prebralauser posted image
Včeraj ste govorile o belem toku...meni se je šele sedaj pojavil, je pa tak gost svetlo rumene barve, ali je to vredu, ali bi lahko bilo kakšno vnetje? nevem ali bi danes poklicala g ali počakam do srede drug teden ko imam predled? Nič me ne peče ali srbi zaenkrat, zato ne bi rada kakšne panike delala, vseen sem pa rajši previdna in da vidim kaj ve menite?

Kar se pa tiče glede kje naj bebica spi se pa strinjam s tem, da jo od samega začetka navajaš, da spi za sebe v svoji posteljici, ali je to v njeni sobici ali v najini spalnici pa mislim, da nima takega pomena, vsaj meni se tako zdi.

Neposredna povezava do sporočila: 2285
17.7.2008 10:05:52   
hektorina
Nič bat nina, bel tok je včasih obarvan rahlo rumeno. Le da ne peče in srbi, pa je vse o.k.. Vsako vnetje spremlja vsaj še ena sprememba (bolečina, srbenje, pekoč občutek). meni so recimo sedaj v nosečnosti ugotovili glivice, pa nimam na zunaj nobenih znakov, da bi jih imela. Le zdravim jih s svečkami.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
17.7.2008 10:42:04   
Splet.Ka
Dobro jutro.

A veste, da sem jaz že v drugi polovici nosečnosti? user posted image  Sem prav vesela.

Kar se tiče urejanja spanja novega člana. Meni se zdi pomembno, da si pustiš odprte možnosti. Kot vedno, bom opisala svojo izkušnjouser posted image .

Mi smo za prvo punčko uredili sobico. Prepričana sem bila, da bo spala v njej. V sorodu imamo eno punco, ki je do 15. leta spala na sredini pri mami in očetu v zakonski posteljiuser posted image . Meni se to še vedno zdi pri teh letih zelo zelo neprimerno. No, in vsa paranoična sem vedno govorila, da bo otrok spal v svoji sobi.

Saj veste, kako je v porodnišnici...otroček je v tisti posteljici na vozičku vedno zraven...ob postelji, ob kosilu, malo manj, da ga ne odpelješ sabo pod tuš in na wc. In meni je bilo prav čudno, ko sem prišla domov in sem želela punčko položiti v posteljico...nekaj metrov proč od mene.

Na srečo smo imeli doma košek in sem ga imela vedno blizu. Ampak ponoči jaz nikakor nisem mogla spati, ko je bila punčka blizu. Je globoko vzdihnila, pa sem planila pokonci in pogledala, ali je ok. Tako da sem se zbujala na nekaj minut namesto nekajkrat na noč. In verjemite mi, da sem bila vsa utrujena čez dan.

Tako smo se odločili, da bo punčka vendarle spala v svoji sobici, ki je poleg spalnice, obojna vrata pa so bila odprta. Vedno sem kljub vsemu slišala, če se je zbudila in k njej pohitela, še preden je začela jokat.

Nauk zgodbe: Pustite prostor za prilagoditve po vaši in otrokovi meriuser posted image

Cvetim...

Neposredna povezava do sporočila: 2287
17.7.2008 10:46:38   
Ana Luna
Živjo, punce!
Jaz sem s pregleda, vse je o.k. Imeli smo morfologijo, naš otroček je zelo živahen in ker je tako švigal(a) švagal(a), nismo izvedeli spola. Bo pa presenečenje. Videli smo glavico, obrazek, hrbtenico, rokice, nogice, stopala, trebušček, ledvičke. Zdravnica se je morala kar namatrat, da je lahko izmerila obseg določenih udov.
Se je čudila, da še ne čutim gibov, ko pa tako miga. Če prav prisluhnem svojemu telesu, res nekaj čutim spodaj, ampak to zagotovo niso metuljčki, ali prdci pod vodo, ali kaj podobnega, kot ene opisujete. Jaz čutim, kot da bi se v meni premaknila cela žoga.
Dobili smo eno majhno slikco, kjer je glavica - obrazek naše(ga) navihanke(čka).
Naslednji pregled imam 18.8.
Srečno tudi ostalim na pregledih. papa

Neposredna povezava do sporočila: 2288
17.7.2008 10:49:38   
mettyy
Splet.Ka - strinjam se s tabo, menim, da moramo vendarle počakati, da prvo donosimo, potem rodimo, in šele na to se borimo z mislijo, kje bo najboljše, da bo naš otrok spal.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
17.7.2008 11:09:40   
lollypop
Pozdravček punce,
Hektorina: nisem še našla nič novega za oblečt, no nosečniških oblačil mislim, predvsem na hlače... zdaj še nosim lahko moje kavbojke, ki imajo malce nižji pas, da me ne moti, drugače pa še dobro da poleti ni tak problem, kakšne lahke hlače ali krilo (z elastiko seveda user posted image ) pa gre.... res je pa letošnja moda nosečkam kar naklonjena in tudi v "normalnih" trgovinah dobiš primerne majčke pa tunike, pa tudi kakšne hlače se bodo še našle.... Večji problem bo pozimi, bo treba pa kar nekaj garderobe dopolnit...

Čestitke vsem, ki ste dale skozi MF, jaz tud komaj čakam pregled user posted image  še par dni pa bom spet videla mojo user posted image , če se bo videlo bom vprašala za spol, sem prevelik firbec, da bi lahko počakala do konca user posted image  

Debata je bla o izcedkih - jaz imam kar povečanega in precej gostega ampak ni spremembe vonja, ne srbi ali peče tko da mislim da ni panike... sploh pa je v nosečnosti večji del sprememb normalen.

Kar pa se tiče spanja otročka - izkušenj še nimam, sva se pa z mojim pogovarjala in tudi nekako prišla do tega, da čimprej v svojo sobico da se navadi... prvih nekaj tednov bo verjetno v spalnici (če bova našla dovolj prostora user posted image ) bova pa že prej uredila otroško sobico in mislim da bo malček kar hitro tam...

Lepo se imejte in velik čvekajte.... a že imate izbrane vozičke??

Neposredna povezava do sporočila: 2290
17.7.2008 12:44:10   
katja_p
*nina* midve sva na istem. Tud moj beli tok je mal bolj gost in svetlo rumenkast, tako da imam skoz vložke. Ampak upam, da to ne pomeni, da je kaj narobe. Me pa nič ne boli ali srbi ...

3D: povejte, a bo šla ktera delat 3D? Js razmišljam, da bi šla. Morm poklicat in vprašat za ceno. Najcenejši do zdaj sem izvedela da je 33 eur.

Naša user posted image  pa danes mal bolj pogosto brca kot ponavadi oz. jo js bolj čutim. user posted image

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
17.7.2008 13:07:39   
andya
hektorina, kaj te glivice so kaj nevarne? sem malo odlašala, pa je vedno isto..danes bom poklicala ginekologinjo
sem tudi prebrala, da se samo ne pozdravi in je potrebno zdravljenje user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
17.7.2008 13:14:38   
hektorina
Andya, glivice same po sebi niso nevarne. Ne zate in ne za user posted image .  Je pa, kot si ugotovila sama, potrebno zdravljenje. Predvsem iz enega razloga. Porod se lahko zakomplicira, ko se ta nadloga preseli na zunanje spolovilo, ker se v tem primeru naredijo bradavice, ki so po moje zelo zoperna zadeva in še boleča povrhu. Tako, da stopi do svoje g. Ti bo dala najverjetneje svečke Canasten, ki pa jih nato ne vstavljaš s pomočjo priloženega aplikatorja, temveč zgolj do tja, kjer sežeš s prstom. To ravno zaradi tega, ker si user posted image . Lep dan še naprej!user posted image

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
17.7.2008 13:34:41   
hektorina
Jaz sem se naročila za 3D UZ pri dr. Lukmanu na Ptuju. Imam ga 05.08.. Baje, da je super. Si vzame ful čas, če se user posted image  skriva ti ga ponovi čez kak dan zastonj. Cena? 70 EUR.
29.07. pa imam pregled pri moji g. Pa ni bilo še nič govora o datumu MF, kar se mi zdi malo čudno, ker bom takrat že v 22. tednu. Ja upam, da mi jo bojo opravili najkasneje tisti zadnji teden julija...

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
17.7.2008 13:36:55   
andya
hektorina, hvala za odgovor..no saj porod je še daleč, je pa neprijetno ko srbi
lep dan tudi tebi
in ostalimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2295
17.7.2008 13:45:06   
andya
aja..hektorina..še to, kako pa so ugotovili, da imaš glivice? Moja ginekologinja me je samo prvič pregledala vaginalno...drugače samo skozi trebuh...v nasprotnem primeru bi verjetno opazila že na prejšnjem pregledu....vem, da v Postojni pregleda vedno vse od a do ž...saj pol ni čudno, da so nekateri g. manj priljubljeni in stranke bežijo stran..

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
17.7.2008 13:57:57   
hektorina
Andya, prvič so bile glivice pri meni vidne že na embrio transferju, ko mi je dr. vstavljal zamrznjen zarodek, zdajšnjo user posted image . Takrat je bilo tega zelo malo in mi je, preden ga je vstavil to ščistil. Potem pa sem postala user posted image  in na prvem pregledu pri svoji g. mi je jemala bris in je videla še to... V vsakem primeru jih najdejo le z vaginalnim pregledom. Ne skrbi, stvar je pravzaprav dokaj nedolžna, vendar jo je res potrebno zdraviti. Zato, če hoćeš biti prepričana, da je vse o.k. prosi tvojo g., da te naslednjič pregleda tudi "od znotraj"user posted image . Pa pa

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
17.7.2008 14:03:11   
tea78
hektorina, jaz sem tudi imela pri dr. Lukmanu ultrazvok 3d, ful vredu nama je vse pokazal in povedal
aja, pa vzemi zraven USK ključek, ker ti bo vse shraniluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2298
17.7.2008 14:03:52   
tea78
Pardon USB user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea78)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
17.7.2008 14:06:58   
hektorina
Hvala Tea 78, za nasvet! Tudi ono prvo varianto bi razumela. Sem "blond", tak, da včasih kapiram bolj na "ups" variante...user posted image

(odgovor članu tea78)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.