Marsy
|
No, zdej sem pa prebrala. Sem se mogla kar na elektriko priklopit, je računalniku že baterije zmanjkal . Sem v enem lokalu v Izoli, kjer imajo wireless internet in nisi časovno omejen. Če bi bila na internetu plačljivem po minutah, bi zarad foruma zapravila celo premoženje! To, da vsi zelo radi pametujejo, kaj sme nosečnica početi in kaj ne, sem jaz že čisto odklopila. Sploh pa zdravnikov ne poslušam več oz. se z njimi ne pogovarjam o tem. Jaz se zelo dobro počutim, če migam (*zoe*, tukaj s tabo zelo sočustvujem!). Zato hodim na fitnes (sobno kolo, trenažerji, bodypump, vadba za nosečnice) in precej veliko prehodim peš. Če se čudno počutim pred gibanjem, je pol sigurno bolje. Verjetno tudi zato ne zatekam in dobro spim, otroček me pa ponoči ne moti, ker sva čez dan tako aktivna . Pa nekatere, ki delajo v šolstvu, so rekle, da so šle takoj na bolniško, ker je delo z otroki za nosečnico tvegano. Jaz nisem komplicirala in sem bila v službi do počitnic. Mimogrede - a ima katera s tem izkušnje: POMOČNICA RAVNATELJA MI JE REKLA, DA MI BO PROPADEL VES DOPUST ZA LETO 2009, KER BOM NA PORODNIŠKI. V službo se vrnem konec avgusta 2009, kar pomeni, da bom čez poletne počitnice naslednje šolsko leto na porodniški, ko naj bi nam tekel dopust. In zdaj naj jaz kar ostanem brez Pa glede ULTRAZVOKOV: meni je ginekologinja rekla, da je bil zadnji v 20. tednu (morfologija) in da so zdaj, če še kakšnega želim, plačljivi (60€). Celo pred 3 tedni, ko sem imela hude bolečine v trebuhu in so rekli, naj se pridem pokazat, mi je naredila UZ (trajal je manj kot minutko) in mi ga je hotela računat. Sem se mal uprla in mi pol ni blo treba plačat... ALI TOREJ LAHKO PRIČAKUJEM ŠE KAK UZ? Nadvse rada bi namreč videla otročka, kako je obrnjen ipd. Čutim ga zelo lepo, čeprav se mi zdi, da je vsakič drugač obrnjen. Se pa zelo odziva na glasno glasbo - izgleda, da se prestraši. Začne ful migat, čisto drugače kot sicer. Še eno vprašanje, ki me včasih daje... Ko grem na veliko potrebo, se vedno spomnim nasveta, da se ne smem napenjat, da ne sprožim poroda. Ali je to res? Ker samo od sebe gre bolj težko ven... No, glede TAŠČE... Mene je nazadnje videla, ko sva z lubijem povedala, da bova imela dojenčka (torej februarja). Nismo v najboljših odnosih oz. vsaj do nosečnosti sem bila jaz tam nezaželjena. Če jo pa zdaj gane, ker sem noseča, pa mene ne gane več... Sej verjetno sem hotla še kej vprašat in napisat, pa sem pozabla . Upam, da bom čimprej spet na netu, da se kaj beremo. Držim pesti za nas vse.
|