mamuška
|
Za vse, ki rohnite, kako vašega pa nihče ne bo to pa on pa ta tretje. Jaz vam bom pa tako rekla: če bo nekdo posredoval, ker mene iz ne vem katerega razloga ne bo zraven in bo moj mulc štalo delal, mu bom rekla "hvala". Pa tudi, če mu bo 2 čez rit pripeljal, ker si jih je prislužil. Zaradi staršev, ki so prepričani, da se njihovega otroka niti pogledat ne sme pod napačnim kotom, je danes vse več - pristne in narejene! - brezbrižnosti, ko se gleda mularijo, ki kamenje meče v avtomobile, ki peljejo pod nadvozom, ko se gleda mulce, ki se drug na drugega spravljajo, ko se gleda vrstniško nasilje, ko se ne ukrepa pri objetsnosti, vandalizmu itd itd - zato, ker se vsakdo boji prezaščitniških staršev, katerega mulca že ne bo nihče niti pogledal. Dajte bit realni. Vsak otrok kdaj naredi kapitalno neumnost in se nadvse prizadevno potrudi, da izzove ali kazen ali pa eno čez rit. Ne eno in ne drugo ni še nikomur naredilo škode, veliko škode pa dela občutek nedotakljivosti, ki ga dajemo svojim otrokom. Ja, bom ponorela in skočila v ksiht tistemu, ki bo otroku naredil krivico, pa ni važno, a z eno čez rit ali pa "samo" z besedo. Če pa mu bo pripeljal eno po zadnji plati, ker je bil 3 x opozorjen in še vedno dela štalo, pa niti glave gor ne dvignem, ker me bo prvič sram, da je moral nekdo posredovat namesto mene, drugič me bo sram, da mulcu 3 opozorila ne pomagajo in tretjič bom lahko samo lepo vesela, da je nekdo preprečil, da si ni moj otrok kaj naredil oz. da si ni še kdo kaj naredil po zaslugi mojega otroka. Tko da moji otroci v podvrsto "absolutno nedotakljivih" ne paše! Včasih smo jih nemalokrat ujeli od soseda, znanca, nekoga pač, ki je šel mimo in opazil naše vragolije. In roko na srce, upam, da moja mularija ne bo po meni , kar se inovativnosti pri kozlarijah tiče. Ampak da bi šel kdo domov tožit, da te je Francelj Kilavi 2 x okrog buče, nam na kraj pamet ni padlo, kvečjemu nas je bilo strah, da bo šel dotični domov povedat, kaj ga sračkamo. Ker garantirano bi doma sledil epilog -pri nas sicer ne v obliki kakih batin, kako klečanje in "hausarest" sem pa ziher ujela. Škodilo mi je bistveno manj, kot če bi mi nekdo "štango držal" in ne povedal, da se npr. vozimo (kaj vozimo- divjamo!) z motorjem brez čelad (ha! WTF je čelada??) v samih kopalkah pri 11 letih okoli naselja. Po cesti, kjer so bili šleperji stalnica. Tako me je sosed videl, očofal na sredi ceste, pa prav lepo sem ga prosila, naj ne pove mami in atu. Preden je ata prišel s šihta, je že vedel. Pa ne samo on En teden "hausaresta" in pospravljanje drvarnice sta bila odlično zdravilo za mojo "inovativno" rit. Danes bi bil ta sosed verjetno tiho. Ker zihr bi od današnjih staršev dobil pod nos, naj se za svojo mularijo briga, meni pa bi se slej ko prej uspelo zmazat z motorjem po cesti, sploh glede na to, da z nogami niti slučajno nisem dosegla do tal. Potem bi se pa spet vsi (hinavsko!) spraševali, kako da noben ni videl, vedel, posredoval...