puncica
|
V soboto sta L. brat (rečmo Dejan) in od L. sestre mož imela skupaj praznovanje rojstnega dne, bilo nas je okol trideset in bilo je no lahko rečem da vredu zabaval smo se in imeli fajn. Naš tamali je bil na trenutke ful razposajen se igral in plesal, na trenutke ko ena limona in ga ni smel nihče pogledat, na trenutke bi se sam cartal in na trenutke sam jokal in je prišel trenutek ko je bil ravno slabe volje in je želel biti skoz pri L. s svojo majko (ninica) in prstkom, jaz sem mu brisala nos in ga ogovarjala, da bi se pomiril in razpoloženje spremenil in ravno takrat je prišel mimo Dejan, ga nekaj ogovoril in nič hudega sluteč ga je mali z roko udaril, pač mu ni pasal da mu zdej še on nekaj utruja in seveda sem takoj odreagirala malega trdno prijela za roko in mu s strogim glasom povedala da se to ne dela in da ni priden, ker tepe ampak takrat Dejan prime njegovo uho in mu ga navije, da je imel pozneje čist rdečega in če se prej ko sem ga jaz kregala ni jokal se je začel takrat jokat in govorit AUA AUA in Dejan hladnokrvno: HJA ČE SI TI MENE BOM PA JAZ TEBE! PA KAKO HUDIČA LAHKO TO REČEŠ 2 LETE STARMU OTROKU, pa kaj on misli da bo otrok na tak način razumel kaj je naredil narobe. Men se je čist skeglal, najprej sem bla totalno v šoku, na jok mi je šlo, nisem mogla dojet kaj se je zgodil in L. in mali sta šla mal stran na klopco sedet. Ker nisem hotla tam štale delat sem šla za njima, L. rekla da naj pove Dejanu, da nima pravice mojih otrok tepst in jim ušes navijat, naj to zadrži zase in svoje otroke takole vzgaja, mojih se pa nima kaj dotikat, da naj mu to kr pove, da mi je tako hudo da bi najraje šla kar domov, ja jokala sem se že na koncu in pol je men L rekel da pretiravam in da on sploh ni videl kaj je Dejan naredil, ker je malega imel v naročju in pol sem mu rekla da ne more tako postopat z 2 leti starim otrokom, saj sem že sama takoj dala vedet malemu da ni prav naredil, ne vem kaj se ma pol on za vtikat in mu neki uho navijat in pol je še mali tako nežno rekel AU in pokazal na ušeska, da sem še bol planila v jok. Še kako uro potem nisem prišla k sebi in še danes ne morem verjet da se je to zgodilo. Zdej pa ne vem a res pretiravam al kaj, res da smo tud mi že malega okregal in jih je dobil po riti, po prstkih ampak šele ko se je vidl da dela nekaj zanalašč in prijem na trdno in besede niso zalegle, tale njegov udarec je bil pa samo zato ker ni bil razpoložen in vem da ko sem ga prijela za roko in rekla da se to ne dela, da se ljudi in otroke ne tepe je on vedel da je naredil narobe (tako vedno odreagiramo), ne vem zakaj je bilo potem potrebn posredovat na tak način in mu navijat golo uho. Vem da otroka v varstvu Dejanu in njegovi punci ne bom dala nikol, ker vidim kako nezrel je in kako obravnava 2 leti starga otroka ko odraslega, in komaj čakam da bom videla kako bo vzgajal svoje otroke in če bodo tako popolni kot on zdaj govori, lahko je govorit ko otrok še nimaš, ko pa si postavljen v vlogo staršev pa marsikaj kar si prej v teorijo absolutno obvladal v praksi ne gre. Še zdajle ko sem to pisala mi gre na jok. Tako to je moja zgodba, zdaj pa prosim za realne poglede na to, a sem res pretiravala in če ga sama kljub temu kdaj udarim po riti (čez plenico), imajo to pravico tudi drugi ali tale naš Dejan tega ne bi smel storiti. Sama vem da če bi mene tuj otrok udaril, mu ne bi ušes navijala, ne ga po riti, ne nič, le rekla bi da to pa ni lepo od njega da mu nič nisem naredila in da ni lepo da me je udaril, še za roko ga ne bi prijela, ne pa da se gre zob za zob, tako kot je to predstavil Dejan. V meni vre, vsak dan se bol nabiral ker Dejan res nonstop neki pametuje in govori kako nevzgojene otroke imamo ampak ok, nekaj so besede, ki gredo iz enega ušesa v drugega, drugo pa dejanja in tole me je res pretreslo, pa čeprav hujših posledic ni bilo.
< Sporočilo je popravil puncica -- 7.7.2008 8:23:57 >
|