|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 8:24:25   
cati
WILLMA Topa je bil lep poroduser posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 9:41:23   
Blacky30
Lyra, boš vaginalno rodila ali boš imela CR?

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 12:02:36   
lyra*
blacky  še kr nevemuser posted image  Odločit se bom mogla do nekje septembra-oktobra!
Sem se pogovarjala z mamico,ki je pred 3meseci rodila user posted image user posted image  po naravni poti in je vse skupaj trajala 3ureuser posted image
Samo je pa odvisno od ženske do ženske..tut kak se odpira in to...!
Tako,da nevem....
predlagate kaj?user posted image

_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 12:32:43   
*bubi*
predlagate kaj?


Težko je nekomu kar predlagat. Lahko samo napišem, na podlagi česa bi se sama odločala:
- velikosti otrok, tudi sorazmernosti med njima oz. pazila bi na to, da ne bi bil vodilni (veliko) manjši
- lege otrok, če je vodilni v optimalni legi, porodničarji že poskrbijo, da drugega prav zasukajo, preden se porodi
- malo je odvisno tudi od tega, kakšna dvojčka sta. Zdaj za tebe ne vem, ampak če sta v enem mehurju, potem je velika verjetnost, da si popkovine prepleteta in ovijeta drug okoli drugega - to pa pri porodu vodi do zapletov.


Jaz bi vsekakor poskušala rodit vaginalno, če bi bilo vse zgoraj opisano v mejah normale. In če bi odpiranje teklo BP, potem je vaginalni porod sigurno boljša opcija kot CR.


Aja, v nobenem primeru pa ne bi šla v kako manjšo porodnišnico, zaradi EA ali česa podobnega.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 14:36:59   
Janey
blacky srčno ti želim da bo v drugo bolše. poskusi se samo čim manj obremenjevat s prvim porodom, pa tudi zdaj so babice dosti bolj prijazne in ea je večkrat na voljo, baje podnevi skoz. bom močno stiskala pestke, da bo vsaj podobno mojemuuser posted image user posted image user posted image

lyra to se moraš ti sama odločit, kaj ti srček govori...jaz vem da bi se ziher za cr odločila, zato ker je lahko porod tvegan za mamo in zauser posted image user posted image . sicer pa porod bi me najmanj skrbeluser posted image user posted image vsaka čast mamicam ki imajo 2. in tudi tebi, ker vem da si se pripravila da bo vse teklo gladko.

wilma kdaj nam boš pokazala liliko? upam da hitro po dopustihuser posted image user posted image mi2 sma si tak še dolžne eno kavouser posted image user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 22:13:50   
kekec in mojca
Najprej, Frutka, iskrene čestitke za tvojo punčko! user posted image Res sem bila vesela tvojega sporočila, da se zdaj veselo cartata! Ampak, Blacky me je pridno ubogala in ni nič hitela s porodom, ti pa glih obratno... No, zdaj te še obiskat ne bom mogla prit... user posted image user posted image user posted image In spet si ne bom mogla ogledat SG porodnišnice!!! user posted image user posted image user posted image

... naše morje... joj, punce, kolko mi je ta dopust koristil!!! Vsi smo se posvečali le drug drugemu, ati je čez dan užival v Kekčevi družbi, Tine je bil prav navdušen nad cartanjem pri mamici. Ugotovil je, da je dosti lepše biti v mojem naročju, kot v vozičku (no, končno!!! user posted image )

Drugače pa, Kekec se je že naučil plavat pod vodo... ampak to po tem, ko sem ga skoraj cel teden gnjavla s plavanjem v globoki vodi, da bi ja čimprej splaval, se naučil drseti po gladini, ga želela vleči za roke in vse te dobesedno bedarije, ki smo se jih učili na faksu, ko smo delali tečaj plavanja, ga vozila v šolo plavanja, kjer so izvajali enake vaje, kot sem jih jaz prej z njim... Kaj se je zgodilo? Predzadnjo popoldne smo bili vsi preleni, da bi šli nazaj na plažo, spravili smo se na mali bazen, ati se je vsedel zraven Kekca, jaz sem vedrila na ležalniku in se smehljala ter pačla Tinetu, mali pa skakal po vodi. Dokler se ni prvič potunkal... pa drugič... potem je prišel mimo en mali Nemec, mu v nemščini razložil, kako on super megastično plavauser posted image in mu pokazal... Kekec ni razumel ničesar, pa je mislil, da se igrata in je zato začel ponavljat za njim... user posted image In potem je celo popoldne plaval pod vodo. Do tega, da bi dvignil glavo nad vodo, še ni prišel. Saj še ima čas!



(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 22:15:00   
kekec in mojca
No, na morju smo imeli lepo vreme (razen prvi dan, ko smo doživeli nevihto), ko se pa vrnemo, pa nas streljajo od vsepovsod? user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 22:54:20   
kekec in mojca
Rubin,... zdaj sem videla... user posted image user posted image Vem, kako ti je pri srcu, ful mi je žal zate!

Želim ti veliko sreče pri ponovnem poskusu! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
13.7.2008 23:40:29   
trnuljčica
Pozdravljene,
smo zopet doma. Vidim da je kar nekaj novosti.
Prvo iskrene čestitke Frutki in Maji  za pupiki.user posted image user posted image user posted image user posted image Želim vama obilo cartanja.

Rubin žal mi je, da se je slabo izteklo... Drži se.

Vsem novim dobrodošlica...

Sicer je bilo vreme na morju super. Mali je 1.7. prvič sam prijel igračko.user posted image user posted image Naslednji dan, pa jo prijel prijel že kar z obema rokama, jo stresal in jo končno porinil v usta in prežvekal.user posted image Glavico je že prej sam držal. Sedaj pa se z zgornjim delom trupa in glavo iz ležečega položaja na hrbtu,že sam tako dvigne (ca10 cm), da je moj komentiral, da bi sedel če bi že lahko.user posted image Sosedje na morju, pa so zagnali vik in krik, ker njihov 4 mesečnik, ne drži glavice, ne prime igračke... Ja je res opazno, da je naš motorično precej napreden... Ni čudo, če čukira ves in lahko mama dela z njim vaje...

Sicer pa dosti za sedaj, saj vas besede ful  ponosne mame, verjetno ne zanimajo preveč... Kdaj bo srečanje? Pa ne med 21 in 28.7.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 9:32:19   
renatka
Po dolgem času, da se malo javim. Frutka- čestitke za LILIuser posted image user posted image user posted image  in ostalim želim dobrodošlico. Rubin-se bo vse še vredu, po dežju vedno posije sonceuser posted image user posted image user posted image .
Wilma- čestitam za takšen porod, jaz sem zdaj 5 tednov do roka in si niti ne predstavljam, da bi to doživela user posted image ! Kekec in mojca- me veseli, da ste uživali na morju, mi bi tudi šliuser posted image . Prvič od kdaj se spomnim ne grem letos na morje, bomo pa dobili svojega angelčka user posted image .
Spet mam strogo mirovanje, tak da bom zdaj malo večkrat vas obiskala!
lep deževen dan, meni ful pašeuser posted image !

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 9:38:01   
kekec in mojca
O, trnuljčica, sem se že spraševala, kje hodite tako dolgo! user posted image Fajn, da tvoj princ tako lepo napreduje. Naš tudi že poskuša prijemati stvari, tako napreden, kot je pa tvoj, pa ni. Prvič bi se zaradi tega še fajn sekirala, zdaj se nič ne, vem, da bo slej ko prej tudi prišel do tega. Si tamalega kaj namočla v vodo?


Maja, oprosti, tebe sem pa spregledala! Iskrene čestitke za tvojo pupiko, želim vama zdravja, zdravja in še enkrat zdravja!!!

Renatka, vem, kaj pomeni strogo ležanje! Mora na kubik!!! Ampak - verjemi, splača se! Glede morja pa - tudi oktobra je lahko spodaj zelo lepo. Mi si vsako leto privoščimo novemberske praznike za  obisk Portoroža. Če pa boš slučajno morala it v P v SG počivat in ti bo hudo dolg čas, me pa pokliči, te pridem razvedrit! user posted image


< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 14.7.2008 9:41:38 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 9:40:27   
Čmrlika
Dober dan...
najprej hvala vsem za pohvale naših slikic, potem pa vam povem, da mi še kar ne rata dost prit klepetat, ker smo do danes bili v fazi seljenja sem in tja...user posted image
S pobrežja v šentilj za nekaj dni pa nazaj pa še dvakrat tak...sestra je z družino na morju, pa čuvamo hišo v zameno za toplo vodo...user posted image
Res, smo tisti reveži v soseski S#! ki že en mesec nimamo tople vode..user posted image  
tak da , kaos živi...no in pol tam nekaj pri njih internet povezava šteka in se sploh nisem trudla da bi jo porihtala...
No včeraj smo pa predčasno prišli doomov,...nas je soseda iskala pri mami moji, kjer je na srečo naletela na mojo naj prijateljico , ki nam je potem javila, da nam je toča razbila okno v spalniciii...da vam ne razlagam naprej.lušn večer je bil...user posted image

No toliko, drugač pa K&M in Trnuljčica, lepo da ste nazaj in da ste uživali na morju...mi gremo v petek po slikanju kolkecov spet malo k babici  vportorož do torka..user posted image  Smo si morali nekaj zmislit ne...kaj te vemo kdaj po voda...user posted image

K&M- veš ti moram povedat nekaj, da ti bo lažje...user posted image .sem že 25 junija dobila user posted image , pa včeraj spet user posted image ..,menda je to normalno za po porodu?

Daj reži se mi....a se že? user posted image

Rubin---user posted image

user posted image user posted image user posted image
user posted image za v bodoče, enkrat bo, saj veš...

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 14.7.2008 9:41:56 >


_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 9:44:05   
kekec in mojca
Daj reži se mi....a se že?
 

Kaj si me gledala skozi ekran, ko sem brala tvoje sporočilo? user posted image user posted image user posted image user posted image Saj ne, da ti privoščim, res ne, ampak smešno mi je pa vseeno bilo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 9:47:50   
Blacky30
Janey, ni panike glede babic in EA, ker ne grem rodit v MB, pač pa na Ptuj. Tam računam na ultivo, čeprav sem se zdaj že sprijaznila, da je velika verjetnost, da je tudi tam ne bom dobila. Sicer je 100% zagotovljena, a večina mojih kolegic, ki so si jo rezervirale, je niso dobile, ker so rodile v roku ene ure od prihoda v P ali pa niso imele dovolj močnih popadkov. Tak da se bom pustila presenetit. Če bo potekalo hitro, potem ni panike, ne rabim ultive.
Sicer pa imam v MB zagotovljeno EA preko vez kadarkoli, a se nisem odločila zanjo, predvsem zaradi strahu, ker povzroča zastoj poroda in posledično to pomeni vakuum. Tega pa me je res strah.user posted image

Lyra, pri dveh jaz ne bi razmišljala o ničemer drugem kot o CR. Preveč lahko gre narobe. Res pa je, da nisem v tej situaciji. Če bi bila, bi morda razmišljala drugače. Ne vem..... to se moraš res čisto sama odločit!user posted image

K in M in trnuljčica, dobrodošli doma. In ja, trnuljčica, ful rade beremo ponosne mamice, tak da si ti kar daj duška!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 10:45:27   
kekec in mojca
Blacky, jutri je veliki dan, se že kaj nakazuje? user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 14.7.2008 10:55:57 >

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 10:59:57   
Blacky30
Ne, čisto nič. Mislim, da bo tudi to detece zamujalo.user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 11:57:05   
Čmrlika
Kaj si me gledala skozi ekran, ko sem brala tvoje sporočilo? Saj ne, da ti privoščim, res ne, ampak smešno mi je pa vseeno bilo.


user posted image

user posted image

Blacky- si bla na predavanju o epiduralni? nam je dr. zabavnik to trditev o upočasnitvi poroda in potem vakuumu lepo razložil... ni tako ...to govorijo babice...malo se zavleče tretja doba, to je res...je pa druga toliko pospešena, da se izravna...vakum pa stem ni povezan...tako nekako je razložil nam...

Sicer pa, upam, da ti user posted image  čim manj zamudi, pa da bo šlo čim hitreje...jaz sem bila v 4 urah gotova in tud z stalno vezo za epiduralno, pa je potem nisem niti rabila, ker je šlo tak hitro in lušno...user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 12:14:46   
Blacky30
Bila sem na privat posvetu pri glavni pediatrinji MB P, ki mi je povedala, kako EA vpliva na otroka in zakaj je pediatri ne odobravajo. Tak da sem se na podlagi tega odločila.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 12:21:24   
trnuljčica
Blacky vidim da se ti bliža dan D.user posted image Za primer da mi prej ne pobegneš v P. A lahko tudi meni pošlješ tetino št na zs? Če teta jemlje le preverjene delodajalceuser posted image - glede na to, da me ne poznaš- upam, da bo K&M jamčila za moj blagi karakter...user posted image user posted image user posted image

Renatka ti se kar javljaj. Hudič je če moraš preležati user posted image . Upam, da nikoli ne bom zvedela kako velik...

Čmrlika tudi nas je zajela toča. user posted image No, saj sva praktično sosedi... Nam je poškodovalo fasado, mož ima na avtu spominke... Moj avto je pa 2 min prej  bil parkiran v garažo. Ti pa lahko povem, da je bila toča tako velika, da imamo na fasadi 3 cm luknje. Tudi jaz sem mislila, da bo šla kakšna šipa...

KM seveda smo ga namočili v morje. Kakšno prvo morje brez krsta bi pa to bilo...user posted image Tako nismo hodili z njim na plažo, razen 1 ali 2x. Enostavno ne more biti več kot 1 uro skupaj brez razgledovanja naokoli. Kar pa po njegovem ni možno, če ga položiš na ravno podlago. Imam občutek, da ima naš na hrbtu vgrajene senzorje, da ko ga položiš ležati na hrbet, se vklopi sirenauser posted image user posted image user posted image user posted image   Zato pa sedaj že resno ne mara košare. Kenguru je pa mož proglasil za najboljšo investicijo do sedaj.  Najbolj obožuje položaj papige na rami... razgled daleč naokoli... Čim se vsedeš in miruješ več kot 30 sek, že alarm. Očitno ni fajn gledati vedno isto sliko...
Ampak, če bi bil najin drugi otrok takšen, pa ne vem, kako bi se izšlo... Celi dan je buden, pa non stop akcija. Nič ne moreš narediti. Še ješ komaj. Zadnjič sem ob polnoči čistila kopalnico in wc. Ker je mali 20 min prej blagovolil zaspati. Nikoli prej v življenju nisem bolj pridno in hitro postorila vse kar je treba v 20 min. Lahko bi mi poklonili diplomo organizacije dela....user posted image user posted image Ampak vseeno bi pomoč bila odrešitev vsaj za nujne stvari. Blacky upam da tole bereš...
No, danes sedaj celo spi, ker je nevihta z groznim grmenjem ob 6 zj zmotila njegovo spanje in ni mogel spati do 9 ih. Upam, da idila traja čim dlje. Da v miru spijemuser posted image . Ob 12.20user posted image Boljše kot nič.

Lp



(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 12:56:35   
willma
Uuu morje. Jaz bi tudi user posted image

No, pa saj gremo mi tudi - v septembru.

Aja, pa kar se tiče tega, da ti dajo otročka takoj na trebuh; v Ptuju tudi dajo takoj po porodu otročka mamici na trebuh, za MB pa nebi vedelauser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 13:13:59   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: willma

Uuu morje. Jaz bi tudi user posted image

No, pa saj gremo mi tudi - v septembru.

Aja, pa kar se tiče tega, da ti dajo otročka takoj na trebuh; v Ptuju tudi dajo takoj po porodu otročka mamici na trebuh, za MB pa nebi vedelauser posted image


Res????? Iiiiiiiii, si me razveselila!!user posted image

V MB res ne dajo. Sva včeraj ravno z user posted image  predelala te spomine, ker jaz se bolj medlo spomnim in je res rekel, da mi je Nejc ležal med nogami, ko mu je rezala popkovino in čistila nosek (btw. medtem sem jaz še vedno vneto pritiskala na vso moč, ker se nihče od vsaj 8 oseb v sobi ni blagovolil zinit, da je user posted image  že zunaj, jaz pa itak čisto neprisebnauser posted image ), potem pa mi ga je za sekundo vrgla na trebuh tak, da ga je držala in ko sem položila roke nanj, ga je že dvignila in z njim letela k mizi za urejanje, ker ga je bilo treba še dodatno aspirirat. Pa še to mi ga ne bi dala na trebuh, če ne bi zdravnica za njenim hrbtom zahtevala (ukazala), ker sem to navedla v mojem pismu porodnih želja. Vsaj za sekundo sem občutila tisto toploto na sebi in tega ne bom nikoli v življenju pozabila.user posted image

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 13:41:41   
zana21
Blacky tudi v Mb porodnisnici ti otroka dajo na trebuh takoj ko pride ven.Sama sem to zeljo izrazila med popadki in tako je tudi naredila,sele pol so ga polozili k mojim nogam in ga ocistili.
Bila sem popolnoma zadovoljna z vsem,samo rodit nisem mogla pol sede tako kot sem zelela,saj babica ocitno ni imela prakse in mi je to povedala sele med potiskanjem in sva se pol obe temu smejale.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 13:41:52   
Čmrlika
Bila sem na privat posvetu pri glavni pediatrinji MB P, ki mi je povedala, kako EA vpliva na otroka in zakaj je pediatri ne odobravajo. Tak da sem se na podlagi tega odločila.


No, tudi prav, upam, da nisi zamerila...user posted image  Vsak gleda drugače in iz svojega zornega kota...pediater tak, anestezist tak, babice je sploh ne rade vidijo...Oprosti, če sem kaj narobe  nardila...user posted image  Veš, da ti želim, da bi šlo kot po maslu, brzinsko, pa z minimalno bolečin...Držim pestike! user posted image

Čmrlika tudi nas je zajela toča. No, saj sva praktično sosedi... Nam je poškodovalo fasado, mož ima na avtu spominke... Moj avto je pa 2 min prej bil parkiran v garažo. Ti pa lahko povem, da je bila toča tako velika, da imamo na fasadi 3 cm luknje. Tudi jaz sem mislila, da bo šla kakšna šipa...


ja, hudo je blo, baje...mi smo bli na počitnicah v šentilju, ej tam pa čisto navadna nevihta...user posted image  tako da smo avto očuvali, rezen ne vem, kaj je blo , kolko je bla ponoči velika...mislim pa da ni bla tak kot popoldan...user posted image

Otročka takoj na trebuh?- V Mb, pred slabimi 3 meseci, je moja Taja takoj ko jo je ati odklopil vsa umazana( le na hitro in površinsko popivnana user posted image )pristala na mojih prsih, pod spalno srajco...user posted image  Najlepši občutek v življenju!user posted image ...in ko je bla porihtana, pa jaz zašita, ponovno...Mislim, da je to odvisno od babice..., ha? user posted image , pa če je z user posted image  vse ok... Pa nisem nikjer te želje izražala, niti prej v kakem porodnem načrtu, niti med porodom

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 14.7.2008 13:44:38 >


_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 14:17:53   
Blacky30
Čmrlika, jezna???? Zakaj bi bila? Saj si me samo vprašala, če sem bila na posvetu.user posted image  Čisto ok je vse.user posted image

Ja, glede tega, da ti dajo otročka takoj na trebuh, pa je res očitno odvisno od babice. Zana21, tebi so ga dali na trebuh, ko še ni bila prerezana popkovina? Ker pri čmrliki so jo torej tudi najprej prerezali, pa šele potem dali na prsi.
Rodila pa jaz sem napol sede, to so mi omogočili. Sicer pa moram reči, da nimam besede čez MB P, samo zdaj, ko se pripravljam na drug porod in analiziram prvega, ugotavljam, kako bi lahko bilo vse drugače in lepše, če bi imela drugo babico.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
14.7.2008 14:19:52   
*bubi*
Dobrodošli nazaj, vsi dopustniki!  user posted image user posted image user posted image  Me veseli, da ste se imeli lepo. Saj nam tudi ni bilo slabo, kozice so mimo, vsaj tista kritična faza. Bi pa vsekakor bolj uživali na morju.


Blacky tudi v Mb porodnisnici ti otroka dajo na trebuh takoj ko pride ven.Sama sem to zeljo izrazila med popadki in tako je tudi naredila,sele pol so ga polozili k mojim nogam in ga ocistili.


To me pa res veseli. Po pravici povedano sama niti nisem na to pomislila, v Lj sem ga dobila avtomatsko, čeprav je bil že hipoksičen, pa zajokal ni,.... nosek so očistili (delno) že ko je glavica ven pokukala. Potem pa sem gledala slikice rojstva mojega nečakeca v MB in sem ugotovila, da očitno tukaj to ni praksa. Ampak če bo to moja edina želja, mi jo pa menda ja bodo uresničili user posted image


Čmrlika, z besedico takoj mislim na to, da ga res direkt dvigne v tvoje naročje. Da v tvojem objemu prvič zajoka. Če jo je ati "odklapljal", potem to ni bilo direkt. Ker so se mu ziher roke tresle in je vsaj malo trajalo user posted image user posted image user posted image



Eh, saj vem, včasih ne gre čisto takoj.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu zana21)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Kako pogosto
qloq

Kako pogosto spremljate odajajo Big Brother?

vsaki dan ( od pon-ned) (21%)

ne spremljam(nikoli) (36%)

občasno ( ko se dogaja kaj pametega) (7%)

me ne zanima ( dolgčasna odaja) (36%)


Število vseh glasov: 152

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!