ronja
|
Vse najboljše vsem junijčkom in junijčkam, zdaj ste že skoraj vsi praznovali, ne? Flaska oz. ex Nikical, ČESTITAM ZA POROKO!!! Pa kaj si si nik spreminjala, saj bosta ja še kakega NIka ali Nikico naredila - mislim, zdaj si poročena gospa, to pomeni, da imaš določene "zakonske obveznosti", kaj ti niso nič o tem povedali . Fino te je bilo prebrat, sem mislila, da me hecaš, da tu res še kdo ve, kdo sem... Ja, jaz sem spet , itak in sicer nekak 3 mesece - 12 tednov pa 3 dni po izvidu iz nuhalne, PDP 10.1. Nuhalna tudi to pot dokaj lepo kaže, sem pa tokrat šla naredit še hormonski test, ker je vseeno pol slabša kot zadnjič: zdaj ima tveganje za DS 1:4780, pri Ronji je bilo pa 1:9843... Pa ziher je ziher, čist ziher itak ni... Aja, pa PUNČKA BO! Po vsej verjetnosti, no! Je rekla, da če sta dve črtici vzporedni, potem to kaže na punčko - in sta bili močni črtici in res čisto vzporedni, tak da JUPIIIII, jaz sem si tak želela še eno punčko, pa lubi tudi ! Fajn bi bilo že zato, ker bosta tako skup in če sta še istega spola, se mi zdi, da sta si lahko tudi v puberteti blizu, fantje so takrat čisto preotročji, celo če so enako stari... Skratka, punčke so fajn , midva bi same punčke;) Ja, sicer pa seveda, meni očitno niso usojene neke normalne . Sem šla delat v službo po dopustu, itak, vsa vesela, tokrat bom pa delala, naredila tiste poizkuse, ki jih takrat nisem mogla končat, začela pisat članek,... Pa evo, jok, brate, po 1 tednu oz. par dnevih na delu (vmes je bil vikend in praznik...) in evo mene sredi delovnega dne začnem krvavet, kličem g. in mi sestra reče, naj se takoj spokam k njej (ja, sem zamenjala g., tale je neprimerno boljša, pri uni se niso nič sekirali- češ, če je splav itak nimamo kaj naredi, nekaj v tem smislu)... in pač grem h ginekologinji (ne me prašat, kako, ker nisem mela nobenega, da me pelje: lubi na terenu, brat v nemčiji, mami na morju, oče na morju, tast na vikendu, tašča je čuvala mojo malo in ni mela stolčka za avto, šef je z biciklom, poleg tega pade skup, če vidi kri, sodelavke, ki bi jim lahko rekle, so bile ali na dopustu ali na semiarju v J Afriki... tak da - ni, da ne bi pomislila, da bi komu rekla...) Tak da sem se res počasi odbiciklirala tja. Pridem tja, sem mela že cele kavbojke krvave (pa sem mela vložek not) in ko sem šla na wc, predno sem bila na vrsti, je dobesedno teklo iz mene - kri in to v curku. Takrat me je ful stisnilo in sem si mislila, da tole se pa ne more dobro končat... Sestra pri g. ful fajn, me je vzela naprej, ko je videla, koliko krvavim, me je pa poslala kar direkt na uz. No, g. me je pogledala, srček bil, mali še živ, posteljica cela, maternični vrat zaprt, torej to vse ok, ampak krvavitev pa grozna... Tak da me je poslala takoj na urgenco. Medtem sem dobila očeta, ki je slučajno prišel v Lj, samo prej ni mel telefona zraven (mam srečo, a?;), no, mi je prinesel dokumente in me odpeljal na urgenco, kjer so me obdržali not in to do sobote. Dali so mi busocpan in magnesol, oboje proti krčem in za vsak slučaj še dabroston - hormone (čeprav teh mislim, da imam dovolj, ker mi je skoz slabo, čeprav ni tako hudo kot pri ronji)... V sob. so me spustili ven in mi zagrozili, da moram počivat in počivat in počivat in nobenih odnosov in nič športa in nič dvigovanja in cartanja tamale, skratka nič, kar imam rada... No, vsaj po tleh se smem valjat z njo in ni mi treba bit skoz v postelji... Mi je pa to ta danes spet povedala, da je tale hematom ogromen in da ga nimam kaj srat. Po pravici povedano, ga kaj dosti niti ne morem, ker me ful boli, če karkoli hočem. Pa tudi čisto izmozgana sem, sovražim to! Danes sem delala kosilo 3 ure... no, res sem skuhala še za tamalo, ampak sicer naredim eno takole lazanjo z domačim testom v pol krajšem času kot zdaj s kupljenimi ploščami... Skratka, ne vem, kaj mene hočejo te res naučit, da moram bit eno mirno dete ? Ma, nej se že ta rana pozdravi (ja, saj vem, da je komaj slab teden) in posteljica, dvigni se in daj mi moje življenje nazaj! Sicer pa bom čisto pridna, samo da bi bilo s tamalčko vse v redi! Rada jo imam! Me je že zafrkaval, če mislim vsako it v bolnico za par dni . Fajn je tale moj lubi, všeč mi je, da se znava vedno zafrkavat iz vsake situacije . No, zdaj sem na bolniški, vsaj 1 mesec se bo tole cajtalo, je pa verjetno tako, da bom morala bit kar do konca na bolniški, vsaj tako je dr. v bolnici rekel... NO, saj v službi jim je boljše, če sem do konca kot pa če hodim nazaj, pa spet na bolniško itd... Jutri mam pregled pri svoji g. in bomo videli, kaj mi bo rekla. Trenutno sem res pridna, ker itak nič ne morem. Karkoli naredim, recimo skuham, pa se samo sesedem, vse me boli in čisto sem hin, ko da bi mela neko gripo... Verjetno tale hematom porabi precej krvi... Ampak jupi, zaenkrat je mala živa, miga, ima po pet prstkov na rokah in celo na eni nogi smo jih prešteli , moja mala Ronjica je pa itak živi , samo ne razume, zakaj je zdaj ne dvignem in nesem in cartam v stoje... Na srečo sva se že prej v gl. igrali na tleh .
|