tana7
|
Pozdravljene! Se šele danes javljam... saj verjetno psloh opazile niste Počasi bom kake zadeve malo pokomentirala hujšanje z dojenjem: hm... to je tudi meni misterij - dojim res na polno, še nikoli ni dobila nič drugega (razen malo Daktarina in AD3 kapljice) in kg ne grejo dol!!! Pred nosečnostjo sem imela 57 kg, na koncu nosečnosti mislim da 73 kg, sedaj pa se vrtim nekje 62, 63 kg. Od poroda naprej. Helou!!!!? Pa so mi vse govorile, oh vozičkanje, dojenje...to gre vse potem hitro dol - NOT!! No, morala sem se malo izpovedat Na srečo gresta dve krili od lani name, hlače pa NOBENE tako, da bi jih neobremenjeno nosila, ker se mi preveč vrežejo v pasu, pa mi visi potem špehek čez. Na srečo je vroče, pa krila nosim, če kam grem. Hlač, tistih najljubših, iz jeansa, pa ne spravim više od stegen!!! A je možno, da so se mi malo boki razširili? Ali 5 kg plusa lahko to naredi?? soor, Daktarin - mi tega več sploh ne dajeva Dajala sva samo 2 dni, potem sem se pa kar sama odločila, da to ni soor, ampak obloge od mleka. Včasih ima skoraj čisto čist jezik. res ne verjamem, da je to soor. Če pa bi bil bi bil pa res blag. Bomo spremljali zadevo, pa mogoče dali Daktarin, če bo jeziček kaj bolj bel. Se mi zdi, da tile P kar tko mal za ziher kdaj kaj predpišejo - da ne bo kdo rekel, da so kaj spregledali potovalna postelja - mi smo jo tudi kupili, če jo bomo potrebovali za dopust, pa je še niti iz škatle nismo dali - hm, potrebujemo za to jogi?? sploh si nisem dobro ogledala teh posteljic v štacuni dopust - še vedno ne vemo, kam na dopust. Sprašujeva okoli znance in prijatelje, pa nam noben ne priporoča placa, kjer so bili - ali je bilo brez sence, ali mestna plaža, pa so se vozili, ali apartma ni bil ok... groza!!! široko povijanje - diplomirala bom iz tega Nihče (niti v P, patronažna, ali pedoater) nama niso res dobro razložili, kako to gre - da je treba povijanje prilagajati otrokovi rasti - da se plenice ne daje vedno na četrtine, ampak pri malo večjem otroku na tretjine in podobno - zakaj ne more enkrat nekdo dati cele informacije???ne pa za en teden, potem naslednji teden pa s to informacijo že narobe delaš, ker bi moral sedaj že drugače delati (enako velja za en kup zadev pri dojenčkih- mene so recimo skoraj zafrustrirali z nasveti oz. info o dojenju) vnetja prsi, otrdline - zadnjič sem jamrala nad otrdlino v desni dojki, pa se je potem rešila zadeva (ali je pomagala masaža, lai pa čas, ker se je vleklo cca. 3 dni, kar se mi druge otrdline niso, saj so po dojenju in masaži takoj izginile) V soboto sem se pa zbudila s pekočo bolečino na zunajnji strani leve dojke. Ni bilo neke konkretne otrdline, je bila pa pordela na tistem delu in vroča. Pa sem malo brskala po knjigi, ki sem jo prinesla še iz ZDA in piše, da se dajo na to ledeno obkladki. In res... dvakrat sem si dajala led gor in sedaj je OK - če bo kateri ta info koristila pa počutia sem se, kot da bom zbolela za gripo...malo so me kosti bolele in mišice - ravno tak opis je bil v knjigi oblačenje - najina štrukla je non-stop v bodijo s kratkimi, včasih ji damo še nogavičke - in to je to - komu je padlo na pamet, da je to premalo?? vožnja - včeraj smo bili prvič pri mojih starših - 1 ura 20 min vožnje v eno smer - pa je celo pot spala - razen proti koncu, ko je nekaj ovinkov, je malo zastokala. In ves čas obiska je bila tako pridna, da sta moja dva rekla, da saj sploh nimava nič dela z njo - bravo zanjo No, doma ni vedno tako - se je malo potrdudila biti pridna za babico in dedka maxi cosi lupinica - a se vam tudi zdi, da so otročki ful zgneteni v lupinici? Malo sva se ustavila na pol poti nazaj, pa sem gledala, kako je kaj štrukla in je bila čisti stlačena v lupinici. Pa glava po strani... Malo čudno mi to deluje. Ampak ne vem niti, kako bi jo lahko lepše dala notri. Lupinica ima pač obliko, kakršno ima. Vam se zdi, da otrok lepo sedi v lupinici, ali vam tudi tako potlačeno deluje spanje - mi še vedno hranimo, ko se zbudim zaradi godrnjanja, cmokanja in stokanja. Če je jedla nazadnje okoli 22.00 in me ti zvoki zbudijo po 4.00 nekako ne morem, da ne vstanem in jo grem nahranit. Še sedaj ne razumem, zakaj ponoči nikoli ne zajoka. Je pa ful nemirna ob teh urah. Brca, stoka, godrnja, čmoka, liže prste, ampak OČI SO ZAPRTE!! Nič mi ni jasno. Še vedno. Ampak mi bomo verjetno nadaljevali s tem ritmom. Kopanje okoli 21.30 (mislite, da je to prepozno - kdaj ostale kopate??), hranjenje okoli 22.00 in potem spanje. Hranjenje okoli 4.00 in potem naslednje okoli 8.00. In to je to že skoraj od rojstva. dojenje, ponudba povpraševanje - a mi lahk katera razloži - po možnosti katera, ki že ima malo starejšega otroka, ki ga je polno dojila - ali pa če katera to tudi brez lastnih izkušenj ve ko otrok raste, naj bi manj pogosto jedel, a ne? se pravi manj obrokov na dan - pa nič papanja več ponoči. Kako to deluje na ponudbo? Po eni logiki, bi se morala količina mleka zmanjšati, ali bi pa prsi bile že čist trde od ful mleka. Ker verjetno kljub manj obrokom na dan, poje več kot sedaj, saj je večji. Sploh ne razumem tega!! hrana med dojenjem jaz tudi že ves čas jem enako kot prej - popolnoma vse. In ker sem vegetarijanka (ribe še jem, ostalega pa ne), to pomeni, veliko zelenjave in sadja. Jem tudi vse surovo, kar se surovo pač je (paradižnik, paprika v solati), solata iz naribanih kumar, nektarine, jabolka, lubenice,.... VSE Pa še nikoli nisem opazila, da bi se to kakorkoli poznalo na Tudi kuhan fižol (juha iz tega), leča,... Itak pa ne verjamem, da bi se sploh lahko to poznalo na . Naj mi res ena razloži, kako bi lahko krožnik fižolove juhe škodil . Če bi že napenjalo, potem lahko to kvečjemu mene napenja (pa me sicer ne), ko se celuloza, vlakna, karkoli... razkraja v želodcu in se sproščajo plini. To še razumem. Jaz pa potem "proizvajam" mleko za . Kako naj sedaj to napenja ?? Saj pije mleko, ne fižolovo juho. Ker če bi bilo to res, da oni to čutijo, potem mi sploh ne bi mogli piti kravjega mleka, ker bi nas zvilo. Krave pojejo ogromno vlaknin, celuloze, in se sprošča veliko plinov (zato tudi pravijo, da so krive za toplo gredo ), pa nas ne napenja po mleku. Res bi rada, da mi katera to razloži, ker je čisto možno, da imam zgrešeno logiko Če bom imela še kaj časa, bom dala kakšno slikco v album
|