|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
2.7.2008 13:45:36   
buhtlčk
Pa še enkrat
erin ena moja sodelavka je mela zarad nizkega pritiska vrtoglavice celotno nosečnost, še na pojstlo v porodni je šla menda cik cak. Pa ni nč nevarnega, če je to sam to.
glede tvojga dragega pa - mogoče ma občutek, da ti o vsem odločaš in da je vse po tvoje, čeprav oba tam zdaj živita. ti itak delaš stvari iz navade in rutine, ker že dolgo tam živiš, on bi pa mogoče tud kaj drugač in se počuti neupoštevanga (na primer čist brezveze, ampak on bi, da ga vprašaš kam naj daš rože, ker tud on živi tam in bi jih on npr. rajš mel na oknu). Pol pa iz čist brezveznih stvari ratajo prepiri. Vpraš ga mal okrog ovinka če je to to, pa lah se poskusiš vživet v občutek kako bi blo, če bi se lih skupej preselila v to stanovanje, pa še za nobeno stvar ne bi imela rutine izdelane. Valda ga je pa tud strah oziroma je negotov kako bo z bebico, tko kt mi vsi, vključno z našimi dragimi.

No jst mam pa še prvi dan 37. tedna zobarco, ker se mi je zob odlomu, pa še po velikosti našga fantina je to že prvi dan 38. tedna. Nč, bo mogu kr počakat, da mami najprej zobke spedena, pol pa lah vn pride :)

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
2.7.2008 13:45:52   
m_m
erin oj

Jaz se javljam, občasno vas na hitro prečekiram, vendar nimam veliko časa za pisat, ker toooooooliko napišete, da niti ne vem na kaj naj odgovorim.

Lahko pa malo poročam kako se imamo:
  • kilce +17 (prvič je bilo 20, tak da upam da zdaj ne podrem osebnega tonskega rekorda)
  • vroče mi je za pop***, drugače nisem tak občutljiva
  • ima po 2 tedenska obdobja posebnega apetita, ko mi paše samo ena hrana (trenutno sem mahnjena na lubenice in nektarien)
  • začele so mi zatekati noge
  • naslednji pregled pa imam v petek, 4.7.2008

Toliko zaenkrat, Čestitke, vsem ki ste že mamice user posted image

< Sporočilo je popravil m_m -- 2.7.2008 13:47:10 >

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
2.7.2008 14:09:24   
nyna84
Ojla pupe!

Vidim da vas kar nekaj mučijo krči. jaz sem prejšnji teden zaradi teh krčev prišla z morja in na koncu celo pristala v bolnici. Dobila sem pa take napotke: krčev je na dan baje lahko 10. Če jih je več, popijte 300 mg Magnesola in takoj počivat, s povštrom pod ritjo, tako d je medenica višje od glave. Če se po dveh urah krči ne umirijo je najbolj pametno poklicat v ZD al pa v bolnico, da te pogledajo in ti posnamejo CTG. In vam že v naprej povem, da če bo na CTG-ju risalo krče, boste verjetno ostale v bolnici, da dobite injekcije za razvoj user posted image  pljučk. Pri meni je že bilo tako. Tako da sandra123, ne se hecat, malo štej te krče in res počivaj.
ne vem več, katera je napisala, koliko Magnesola ali Fidimaga se lahko popije na dan - meni so v bolnici ukazali, da morem zarad krčev piti 3x na dan po 300mg, se pravi, da spijem na dan 900mg Magnesola. Pa zaradi krčev še vedno ne morem stati. Imam ukazan ležeč položaj, da mi user posted image  ne pritiska preveč navzdol.

Mukla, sem brala, da Magnesol pomaga tudi pri nočnih krčih v mečih in pri blažji depresiji oz. jokavosti, tako da jaz bi jih na tvojem mestu pila, če jih še ne.

Bella02 sej ne bi bil problem, če bi samo puščala, problem je, da imam prsi tako napete, da me prav bolijo in me je kar strah, če bom mogla čakat še cel mesec, da se mi ne bo kaj zamašilo. In za povrh vsega imam to smolo, d imam same podložene modrčke s kostjo, ki mi zdej sploh ne pridejo v poštev, ker me potem vse še bolj tišči in boli. Tistih za dojenje pa še nisem dobila - sem jih naročila preko interneta kar od Neckermanna, tako da trenutno nosim modrček od kopalk, ker ni podložen.user posted image  user posted image

Tatly glede kopanja dojenčka se ne obremenjuj, ker ti bo vse povedala patronažna sestra, kako in kaj. v prvo ga bo skopala ona, tako da boš videla, kako to gre, pa jo takrat lahko vprašaš vse, kare te bo zanimalo. glede umivanja, oblačenja in kozmetike pa tudi v porodnišnici dosti povejo in pomagajo. Pri nas v Šempetru celo dobiš ob rojstvu otroka paket, v katerem je nekaj literature ter vzorčkov kozmetike tako za mamico kot zadojenčka.

Anaya, moja mami tudi ima Shih tzuja, pa se ga kar da prilagodit na nove razmere. Bi ga pa jaz na tvojem mestu že zdej navadla, da ne bo več spal v tvoji spalnici, ker je še vedno možno, da bi prišel ponoči na tvojo posteljo, pa da se ne bo takrat počutil zapostavljenega. Pravijo da dojenčki in živali ne gredo preveč skupaj. Pa čestitke za izpite!user posted image user posted image user posted image

A si je katera nabavila Weledino olje za mazanje presredka? Baje da ful pomaga pri porodu, ker postane koža bolj mehka in raztegljiva in potem mogoče ni treba rezat. Boljše kot 14 dnevno sedenje na šlaufu, ane?Nam so jo svetovali v materinski šoli. Jaz sem ga šla včeraj iskat v Lepota in zdravje, pa jim ga je zmanjkalo, dobijo v ponedeljek.

Danes sem se pa razpisala. user posted image  Aja, še nekaj sem se spomnila. Tistim, ki vam zatekajo noge ali pa imate slabo vodo, svetujem lubenico ali pa peteršilj. Čistita ledvice in pomagata odvajat tekočino iz telesa. In zdej v tej vročini res n boljšega od mrzle, sočne lubenice. Samo ne se je najesti zvečer, ker potem boste noč preživele na wc-ju, tako kot jaz danes. user posted image user posted image user posted image

Zdej se mi zdi, da sem pa napisala vse, kar sem mislila. user posted image  Lep dan še naprej, počivajte lepo na hladnem, z nogami gor, pa čimveč tekočine.

Pozdravček vsem skupaj!!user posted image

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
2.7.2008 14:17:14   
čipka
ojla, avgustovske čveke! Najprej čestitke obema mamicam, ki sta že rodile.user posted image Joj, zdej je pa že res čas in se bo treba počasi pripravt, ane?user posted image
Evo še neki mojih novičk:
-tolk sem sama sebi težka (to sem tko al pa tko-sam nisem vedla, da bo tolk težko), da komi včasih diham
-noge me bolijo in zatekajo za znort
-zatekajo mi tut roke oz. prsti
-non stop bi jedla samo sladkarije, ki mi prej niskol nislo tolk pasale-mogoče samo za r. dan kaka tortica-zdej bi pa na tone sladoleda, tortica, čokolade...-ne rečem paše mi sicer tut sadje-največ naktarine in belo grozdje-vendar vseeno, ne morem mimo hladilnika, pa zdaj je še težje, ko sem doma in ne hodim več v službo
-moja user posted image včasih tolk brca, da mislim da je že kaj narobe, poleg tega imam včasih ful krče v maternici ( skos imam občutek, da verjetno ne bom dočakala avgust za poroduser posted image )
-stvari za našouser posted image imam bolj ko ne že skor vse, edino par malenkosti (tista kantica za plenice pravijo da je fajn-no to, pol bi mela igrala nad pojstelco, pa mogoče še kakšno posteljnino viška, fiziološko raztopino za nisek in lanolin za bradavice...nato se počasi že neha..no, ne bom pa nič jezna če mi kdo od mojih ali njegovih še kaj kupiuser posted image
-in da se še malo pohvalim prejšnji teden sva šla za 5 dni na morje v nudistični kamp Banculuka na Krk-Baška-mater je blo fajn-pa sem vedno govorila da k nudistom pa ne-pa sem se spet zarečenga kruha najedlauser posted image

Aja mam pa še eno vprašanje če kera ve: sem pred 14 dnevi oddala za vlogo za porodniški dopust(105 dni) in vlogo za denarno pomoč ob rojstvu otroka-in sem dobila že čez 3 dni nazaj odločbo-neverjetno hitro! Uglavenm so mi oboje odobrili.
Kako je pa pol s prošnjo za dopust za nego in varstvo otroka? Kdaj se to odda? Po rojtvu? Al po porodniškem dopustu? Po poteklih 105 dneh?   Kdaj pa oče odda za očetovski dopust? Je res da najkasneje 3 dni po rojtvu otroka?

No, bi bla res hvaležna za vsakršne kočli informacije.

Punce fajn bodte, pa čuvajte sebe in svoje bejbike! *kisko vsem*user posted image

Tko da Erin kile lepo se povzdigujejo na +17, naslednji predgled 10.07.-in pa Erin- vse najboljše za rojstni danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -čeprav sem malo poznauser posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
2.7.2008 14:24:21   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Jutri imam CTG v Kr P, ja. Pa če bo možnost bom povprašala še za te vrtoglavice.

Pa izcedek imam zadnje čase čuden- kar tak zlenkasto obarvan, pa se mi zdi da to ni ravno normalno ane?user posted image
---------------------------------------------------

Glede izcedkov so meni rekli, ko sem imela krvavega, da se pripravlja, ni pa to to, ker mora biti že roza. Izcedk na koncu mal na roza potegne. Jaaaaaaaaa, ful čudno.

No, pa da mi poveš ker G bo jutri na CTG-ju v KR P. A imaš ob 8h zjutraj?

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
2.7.2008 14:26:02   
nell
Pozdravček punce!

Da se na hitro javim kako smo, sem vas prebrala, ampak je preveč za prekomentirat.
Midva sva danes uredila očetovstvo in je moj lubi izjavu, da se je pa zdej do konc življenja zapečatu - heh...po mojem se je že mal prej. Potem sva mela pa še en kup opravkov in ko sem prišla domov, sem komi dihala in me je že panika grabla, da se mi bliža kakastmatični napad, kar si zdajle res ne želim. V ležečem položaju sploh nisem mogla bit, sem mogla met vzglavje orng vzdignjeno. Si izmerim pritisk in imam glede na moje povprečje zlo visokega 15/90...pri men je pa čista normala, še pri neki aktivnosti 120/60. Tko da ja sem v fazi počivanja...ampak k ne morem met miru. Poleg tega me v spodnjem delu maternice špika, kot bi me en z nožem notr drezu...rahlo me panika grabi...upam da zastonj.

Nyna84 - jaz sem si kupla Weledino odlje za presredek, ampak ga začnem uporabljat šele zdej...sem se držala navodil in nisem hotla prehitevat...mam ga pa že kak mesec doma, sem ga pa v Dm kupla.

lepo se mejte in čim več senčke in tekočine vam želim

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
2.7.2008 14:54:26   
Erin
m_m, čipka - lepo da sta se javiliuser posted image user posted image user posted image

buhtlčk - saj mojega moram res vse po ovinkih "nežno" vprašat, ko mamica enega otroka -previdno da ga ne užalimuser posted image Meni se le zdi da misli da ga bom crkljala in pedenjala kot prej njega njegova mami ki ga je pa stregla spredaj in zadaj pa še njegova beseda je bila zadnja. Pravijo da je moški do ženske tak kot je do svoje mame in kar se tega tiče me včasih kar zaskrbi ker iz mene pa služkinje ne bo naredil...o ne ne...Bo moral kar odrasti sedaj in dojeti da mora tudi sam kaj narediti. Jaz ne mislim skrbet zase, za otroka in še zanj, saj nisem stroj.
Je bil pa navajen že prej vsega kako gre pri meni saj je že 3 leta skoraj vsako noč pri meni spal in preživljal dneve in sem semu že dovolj prilagodila, naj pa še on malo spoštuje moje navade - navsezadnje jaz tukaj živim že 27 let in ne mislim vsega spreminjat samo zaradi tega ker je sedaj on tukaj. Sem pa tudi jaz trmasta ampak mu veliko (preveč) popuščam.
Očitno je kar pogosto da pride v zadnjih mesecih nosečnosti do konfliktov...vse se pripravljamo na spremembe in vsakega na drugačen način "vrže" in kaže.

Ojle za presredek sem si dodala na seznam...dobro da ste omenileuser posted image Sem že pozabila da to obstaja. Ali ga imajo v lekarni tudi?user posted image

naty - jaz moram k dr. Malgajevi ker ona nadomešča mojo Gin. So pa rekli naj se oglasim ni važno kateri dan samo da pridem od 10-13 ure. Jaz sem se odločila za jutri ker je ravno vmes med pregledoma user posted image

Punce, počivajte, veliko pijte, bodite v senci, ne pretiravajte z delom...merkajte se...user posted image

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
2.7.2008 15:29:36   
sandra123
Nyna...si me pa prestrašilauser posted image ...no, saj se tile krči ne pojavljajo non-stop, je pavza med njimi...sem pa itak že od prejšnjega pregleda pripravljena na to, da me bo moja G kmalu poslal v porodnišnico...magnesol mi zelo pomaga, pa v bistvu je najhujše proti večeru, ko še ta sparina udari...Zaenkrat ne mislim zganjat panike, no vsaj dokler se redni popadki ne začnejo...

Evo, sem ravnokar izvedela, da bom cela dva dni brez hčere, ki me okupira 100 na urouser posted image ...malo jo bom pogrešala, ampak naj uživa še s starimi starši in z nečakom...se ravnokar kopata v bazenu, sta čisto srečna, ker sta spet malo skupajuser posted image ...jaz bom pa počivala, "dec" naj si pa kar sam srajce zlika, če jih hoče oblečtuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 2.7.2008 15:38:33 >

Lp, Sandra

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
2.7.2008 15:29:48   
arsha
IZVIRNO SPOROČILO: čipka

Kako je pa pol s prošnjo za dopust za nego in varstvo otroka? Kdaj se to odda? Po rojtvu? Al po porodniškem dopustu? Po poteklih 105 dneh?   Kdaj pa oče odda za očetovski dopust? Je res da najkasneje 3 dni po rojtvu otroka?

No, za očeta ne vem kako je, sicer pa so mi na CSD v Mb rekli, da bodo sami poslali vse papirje. Bojda so letos poenostavili postopke. Ampak jaz bi na tvojem mestu poklicala v svoj lokalni CSD in vprašala, ker lahko da furajo kakšno svojo politiko...

BTW, tudi jaz imam vsaj 10 krčev v trebuhu na dan, ampak to razumem kot pripravo telesa na porod oz 'fake' popadke, ker niso redni in tudi ne zelo močni. In nisem vedela, da bi bilo treba zato laufat h G...

Aja, a je še katera nova, ki bo šla rodit v Postojno? Morda v vodo?

LP vsem in sorči, ker ne spremljam redno tega čvekanja, ampak je ful preobsežno...

< Sporočilo je popravil arsha -- 2.7.2008 15:31:39 >

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
2.7.2008 15:33:48   
Arany

Ti jih kar večkrat pokliči, ker radi kaj pozabijo, založijo,.. ker je toliko naročil. Najnovejše inf. (moj dela pri njih in je ravno sedaj šel v A. po novo robo)- danes dobijo en kup stvari, veliko se jih sploh ne da dobiti nikjer in tudi oni čakajo...Babyboom je naredil zastoj tudi pri opremi kaj čmouser posted image

Hvala za najnovejše informacije iz samega Sončka user posted image . Upam da bodo danes med ostalo robo dobili tudi npr. kakšne vozičke (naročen imam moder Maxi-cosi Mura 3). Sicer pa kontaktiram večkrat g. Matjaža po telefonu ali e-mailu, v zadnjem času vsaj 2x na teden, tako da grem že sama sebi na živce ker toliko gnjavim user posted image , ampak se zadeva res vleče že skoraj dva meseca user posted image . Na zadnje sem govorila z njim v ponedeljek, pa je obljubil, da me bo še isti dan poklical nazaj kako je z dobavo naročila, pa do zdajle še vedno nisem dobila nobenega odgovora. Danes sem ga zopet vsaj 5x klicala, pa se ne javi na telefon. Zato sem mu poslala e-mail, vendar tudi na te bolj redko oz. z veliko zamudo odgovarja. Upam da bo tokrat bolj hitro odgovoril.
Seveda razumem da imajo veliko gužvo (ker so cenovno res ugodni) in da nimajo veliko vpliva na svoje dobavitelje ter da jih priganjajo roki, ampak tudi nas user posted image čas vedno bolj priganja user posted image

Pa dobro opravi jutri na CTG-ju!

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
2.7.2008 15:41:17   
bella02
zvezdica, jaz bom pila ta čaj. Začnem pa drugi teden, ko bom v 37. tednu

arany, upam, da ti bodo vsaj vse dostavili, preden greš v akcijo. Nerodna zadeva, ni kaj.

nyna84, mam tud jaz težave z madrčki, jih imam ravnotako s kostjo. Zdaj imam za doma kar stare, ki sem jim pobrala kosti ven, ker so se polomile. Za dojit pa ga moram še kupit. Ne upam kar tako, po katalogu, čeprav vem, da ti zamenjajo.
Je pa verjetno slab filing, če so napeta prsa. Mene zadnje dni bolijo spet bradavice. Ja, bo že bolje.
Paket z nekaj kremicami dobiš pomoje kar v vseh porodnišnicah, vsaj za LJ in KR sem ziher.

čipka, to s sladkarijami poznam. Dva dni nazaj sem šla ponoči na wc in ker sem bila lačna, sem šla namazat kos kruha z evrokremom. In kaj je bilo potem? Nisem mogla spat! Sem bila kar jezna nase.Sladoledu se tudi ne uprem, kilce pa grejo gor ...user posted image user posted image user posted image , po porodu bodo šle pa dol, sam potrudit se bo trebauser posted image . Lubenica in naktarine gredo tudi meni, obdobje za belo grozdje pa je zaenkrat mimo.

Pozna katera zelo uspešno sredstvo proti komarjem? Mala ima v sobi vklopljen Baygon, pa vsak večer jo namažem z Autanom, pa jo kar koljejo. Čakam, da mož poštriha njeno okno in dava še mrežo gor. Se mi reva kar smili. Jo imajo te zverine tako rade, očitno ima res dobro kri.

andrejaboris, upam, da se je stanje umirilo.

neža, dojenč, iva, kje ste?

Ostanite v senci. Jaz grem v horizontalo, user posted image protestira, da sem za to škatlo in klepetam z vami user posted image user posted image user posted image . Ti kar protestiraj, en mesec kar še protestiraj, če bom v tem položaju, potem pa greva v akcijo, ane?

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
2.7.2008 15:52:59   
nyna84
sandra123, sej te nisem hotela prestrašit, samo opozorim te, da ne bo kakšnih presenečenj. Če te skrbi zaradi krčev, tisti preventivni CTG nič ne stane, lahko te samo pomiri. Pa tudi če bi ti risalo krče, HB da ti lahko pomagajo - sej tiste injekcije, ki jih dobiš dva dni zaporedoma, so samo v user posted image  dobro. In če je maternični vrat lepo zaprt, si po dveh dneh doma. Glede na to, da pričakuješ 2 user posted image  in boš zato že tako verjetno prej rodila, previdnost res ni odveč. Pa res počivaj, počivaj in še enkrat počivaj!!!

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
2.7.2008 15:55:40   
sandra123
Nyna, obljubim, da bom pridna in da bom počivala, če pa ne bo boljše, grem pa jutri do moje G, pa me naj da na ctg, da vidimo pri čem smouser posted image ...Tebi pa hvala za skrb in za nasveteuser posted image

Lp, Sandra

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
2.7.2008 15:59:23   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: Arany

Na zadnje sem govorila z njim v ponedeljek, pa je obljubil, da me bo še isti dan poklical nazaj kako je z dobavo naročila, pa do zdajle še vedno nisem dobila nobenega odgovora. Danes sem ga zopet vsaj 5x klicala, pa se ne javi na telefon. Zato sem mu poslala e-mail, vendar tudi na te bolj redko oz. z veliko zamudo odgovarja. Upam da bo tokrat bolj hitro odgovoril.

Je bil tudi Matjaž v Avstriji danes, je rekel moj, v pisarni so pa samo do 3h ponavadi. Pokliči zjutraj pa jaz tudi upam da boš kmalu dobila vseuser posted image ...če ne bo še moj kregan...ah kar naj bouser posted image user posted image user posted image Je pa res da je samo Matjaž zadolžen za naročila in pošiljke in mogoče zato toliko dlje traja.Menda imajo toliko naročil da vsak dan odpošljejo za tovornjak robe...
Ti kar kliči, naj ti ne bo nerodnouser posted image user posted image user posted image saj se nam mudi aneuser posted image

(odgovor članu Arany)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
2.7.2008 16:00:13   
nyna84
user posted image

Evo moj buši prejšnji teden na morju. user posted image  

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
2.7.2008 16:01:43   
Erin
Mater punce ste vse sexy nosečke!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
2.7.2008 16:40:27   
tatly
ojjjjjjjjj.ma spet mam neka vprasanja-od katerega tedna dalje ti delajo ctg?zakaj so magnezijeve tabletke?a magnesol ti g napise?namrec nimam nic od tega

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
2.7.2008 16:50:03   
naty13
Evo mene. Sem vas mogla prit mal pogledat, ker ne morem brez vas. user posted image user posted image user posted image

Sem odspala pol urce. Je tako pasalo. user posted image user posted image user posted image  Mi je bilo nekaj slabo in sem potem namesto učenja prakticirala spanje. user posted image  Ima user posted image  Nejca. Ampak ga kmalu dobim. user posted image  Sem pa na hitro pomila hodnik, se je tolk svinarije nanosil, ko so parketarji delal, potem pa še po celi bajti. user posted image  Zdej bom pa mogoče še kakšno stran nemščine ujela, preden dobim mulčka nazaj. user posted image  Jutri pa šele 15.15 izpit. Še celo dopoldne se bom matrala. user posted image  Samo da bo za mano, pa kakorkoli že bo ali naredim ali ne, samo da za nekaj časa dam na stran knjige.

Sandra super da Tine ne bo dva dni. Saj vem, da jo boš pogrešala, ampak se boš pa spočila. user posted image

Nyna imaš pa res krasen nosečniški geštel. user posted image user posted image user posted image user posted image  Saj smo tako ali tako vse avgustovske nosečke krasne nosečke. user posted image

Arany upam, da čimprej dobiš opremo za dojenčka. So same glavne stvari poleg oblačil. user posted image

pa pa

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
2.7.2008 16:51:36   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123

Evo, sem ravnokar izvedela, da bom cela dva dni brez hčere, ki me okupira 100 na urouser posted image ...malo jo bom pogrešala, ampak naj uživa še s starimi starši in z nečakom...se ravnokar kopata v bazenu, sta čisto srečna, ker sta spet malo skupajuser posted image ...jaz bom pa počivala, "dec" naj si pa kar sam srajce zlika, če jih hoče oblečtuser posted image user posted image user posted image

No vidiš to ti je beseda, boš vidla kok jih bo zlikal. Če je pa kaj mojmu podoben bo pa rajši kr vse zmečkan na sebe dal,user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
2.7.2008 16:58:36   
miškolinček

Mater punce ste vse sexy nosečke!!!user posted image user posted image user posted image

Erin, da te potolažim, jaz nisem niti približno podobna Nyni, se že prej nisem spravila v takšne kopalke, zdaj pa sploh ne vem kako bi mi joške gor držale k so takoo teežke pa velike,pač rabijo maksimalno oporouser posted image .

NYNA, izredno lepa nosečka si, pa takšen lep mini buši maš.user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
2.7.2008 17:33:20   
Julija08
Hojla,

evo jaz sem imela danes G (sem šele prej ugotovila, da sem dala napačen datumuser posted image ). V glavnem delala mi je UZ, kaže vse OK. Teža je skoraj čisto na dan (za 2 dni večja), še vedno je user posted image , je že obrnjen na glavico.user posted image
Imam pa spet nakaj čudnega v urinu user posted image user posted image user posted image , pa spet imam vnetje (glivice), mi je pa vzela tudi bris za bakterije (tudi steptokok), ker je rekla, da glede na to da mi cenesten skoraj nič ne pomaga je lahko tudi kaj drugega. Sedaj me pa zanima, ali ni res, da se bris jemlje šele mislim, da okoli 35. tedna user posted image user posted image user posted image

Sem pa vesela, da mi je naredila brezplačen UZ in tudi bris (sem bla ziher, da bom morala spet plačat).

Tako, da naslednji pregled imam 28.06., kg +10.
A kaj veste, od kdaj se dela CTG? Sem spet pozabila vprašat. user posted image  Ko grem tja imam sto vprašanj, potem pa vse pozabim!!!

Zanima me (tiste ki imate pse al pa mačke, verjetno je isto), kako ravnat oz. kako žival pripravit na novega člana?
IZVIRNO SPOROČILO: anaya

Tudi jaz imam user posted image , ampak mislim da pri moji ne bo problem, ker ni ljubosumne sorte (zaenkrat). Drugače pa pravijo, da je fino če tvoj user posted image  že iz porodnišnice po rojstvu prinese kako pleničko za povohat, da se navadi na vonj, pa dojenčka tudi daj povohat. Verjetno bo užaljena nekaj časa, pa malo bo ignorirala, to pa bo tudi vse. Kar jih jaz poznam se ponavadi po kakem mesecu unesejo, ampak glej, da jo ne boš preveč zapostavljala. Ponavadi so hitro zelo navezani na dojenčka.

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
2.7.2008 17:33:30   
andrejaboris
HOj! Zdaj sma z Lanom od 14 -16 ure spala! Je pasalo! Malo se mi je pomirlo, ampak mi zdaj vse nekaj dol pritiska! Če bo še jutri tak se bom šla pokazat za preventivo! Res ne bi rada še zdaj rodila! vsajdo avgusta še morama počakat!

Aja glede na uz imam rok poroda 17.8 ampak jaz ostajam na 22.8.

Midva boma šla zdaj malo ven če mi bo sprehod koristo!

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu miškolinček)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
2.7.2008 17:58:05   
Krysia
Pozdravljene, souser posted image !

Očitno je danes en "naš" dan. Midva sva se tud neki spičla ... gre na šiht ob 6h zjutri, pride ob 17h, poje kosilo in gre bratu pomagat, ko hišo dela ... jaz sem pa sama ... in pol mi seveda na jok udari  user posted image ... No, zdej sem vam mal pojamrala, pa je bolš. Hvala ...

Čipka, tud mene zanima tole s papirji. Jaz sem nesla papirje n CSD predvčerajšnjim, danes sem pa dobila odločbo! Ne morem verjet - kot, da ne bi bili državna služba. Se mi je pa (po tistem, ko sem natančno prebrala vse, kar piše) v glavi zastavilo natanko isto vprašanje: kaj pa dopust za nego in varstvo otroka? Bova videli, če nama bo katera znala pomagat, drugač se bom pa jsz spravila enkrat na CSD pa bom vprašala, pa toi povem, če pa ti prej to narediš, mi pa tudi sporoči, prosim ... Za očetovski dopust je pa baje res en kratek rok - ne vem čist točno, če je glih 3 dni po rojstvu otroka, ampak men so na CSD rekli, naj to prinese takoj, ko se otrok rodi. Zato da potem, ko ti prideš iz P, on že lahko začne ta dopust koristit ...

Ej, punce, kaj je zdej to z vašimi krči?? Lepo počivat!! Sandra123, nič likat! Andrejaboris, če le lahko, daj sineka nekomu v varstvo in počivaj!!

Nyna84, ti si pa res lušna nosečka.

Drugač imam pa tudi jaz napade sladkosnednosti - trenutno nimam sladoleda doma, pa sem čisto nesrečna, v trgovino pa ne grem, ker je še vedno prevroče zunaj ...

Tatly, kolikor jaz vem, se magnesol kupi v lekarni. Za CTG pa ne vem, nekje sem zasledila, da ga delajo po 38. tednu, samo se mi zdi malo pozno (Pa še Julija08 je to spraševala, če se ne motim) . Bo kakšna druga kaj več povedala ... Drugač smo pa o Magnesolu že velik čvakale, samo kar nekaj časa nazaj ...

Naty13, velik sreče jutri na izpitu! Pa ne se preveč matrat, da te kaj ne prehiti!

Tako, zdaj pa še skopiram tole, ker sem prebrala, da vas je kar nekaj danes, ki vam je vse zbrisalo ...

Lep dan, pa POČIVAJTE, PUNCE!

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
2.7.2008 18:02:01   
Krysia
Aja, še to sem hotla povedat: jaz sem imela danes dopoldne pritisk 104/56 - katastrofa - sploh ne vem, kako to, da še nisem skup padla. Potem sem pa velik jedla pa pila, pa je blo mal boljš, ampak zato rajši kar počivam, ker se mi kar nekaj vrti.  Erin, kaj če bi si ti vseeno nabavila ta "pritiskomer" - potem vsaj veš, a se ti vrti od pritiska al je kaj drugega narobe ...

Ok, počas bo dost ... se tipkamo ...

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
2.7.2008 18:52:53   
karmar
živijo!!!
Tudi jaz se oglašam po dolgem času. >Me je kar panika, ko sm vidla da sta že dve rodili... čestitke obema mamicamauser posted image user posted image
danes sem imela pregled in me je fajn kregala, ker imam že +18 kg, drugače pa vse ok. Naslednji pregled imam 16.7. prav zaradi kg.....jaz zase mislim da sploh ne pojem veliko, je pa res da grem na veliko potrebo le 3x na teden (cca). Zato me zanima kaj recimo je blo včeraj na vašem jedilniku- za primerjavo z mano... le za moj firbec.
Naj omenim še to, da se meni kg dvigujejo duplo- zaradi nosečnosti in zaradi opustitve kajenja.

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

najlepše ime za fanta
pika89

Katero izmed izbranih imen za fantka vam je najbolj všeč?

Tristan (18%)

Nejc (21%)

Jernej (9%)

David (19%)

Luka (32%)

Število vseh glasov: 411

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!