nyna84
|
Ojla pupe! Vidim da vas kar nekaj mučijo krči. jaz sem prejšnji teden zaradi teh krčev prišla z morja in na koncu celo pristala v bolnici. Dobila sem pa take napotke: krčev je na dan baje lahko 10. Če jih je več, popijte 300 mg Magnesola in takoj počivat, s povštrom pod ritjo, tako d je medenica višje od glave. Če se po dveh urah krči ne umirijo je najbolj pametno poklicat v ZD al pa v bolnico, da te pogledajo in ti posnamejo CTG. In vam že v naprej povem, da če bo na CTG-ju risalo krče, boste verjetno ostale v bolnici, da dobite injekcije za razvoj pljučk. Pri meni je že bilo tako. Tako da sandra123, ne se hecat, malo štej te krče in res počivaj. ne vem več, katera je napisala, koliko Magnesola ali Fidimaga se lahko popije na dan - meni so v bolnici ukazali, da morem zarad krčev piti 3x na dan po 300mg, se pravi, da spijem na dan 900mg Magnesola. Pa zaradi krčev še vedno ne morem stati. Imam ukazan ležeč položaj, da mi ne pritiska preveč navzdol. Mukla, sem brala, da Magnesol pomaga tudi pri nočnih krčih v mečih in pri blažji depresiji oz. jokavosti, tako da jaz bi jih na tvojem mestu pila, če jih še ne. Bella02 sej ne bi bil problem, če bi samo puščala, problem je, da imam prsi tako napete, da me prav bolijo in me je kar strah, če bom mogla čakat še cel mesec, da se mi ne bo kaj zamašilo. In za povrh vsega imam to smolo, d imam same podložene modrčke s kostjo, ki mi zdej sploh ne pridejo v poštev, ker me potem vse še bolj tišči in boli. Tistih za dojenje pa še nisem dobila - sem jih naročila preko interneta kar od Neckermanna, tako da trenutno nosim modrček od kopalk, ker ni podložen. Tatly glede kopanja dojenčka se ne obremenjuj, ker ti bo vse povedala patronažna sestra, kako in kaj. v prvo ga bo skopala ona, tako da boš videla, kako to gre, pa jo takrat lahko vprašaš vse, kare te bo zanimalo. glede umivanja, oblačenja in kozmetike pa tudi v porodnišnici dosti povejo in pomagajo. Pri nas v Šempetru celo dobiš ob rojstvu otroka paket, v katerem je nekaj literature ter vzorčkov kozmetike tako za mamico kot zadojenčka. Anaya, moja mami tudi ima Shih tzuja, pa se ga kar da prilagodit na nove razmere. Bi ga pa jaz na tvojem mestu že zdej navadla, da ne bo več spal v tvoji spalnici, ker je še vedno možno, da bi prišel ponoči na tvojo posteljo, pa da se ne bo takrat počutil zapostavljenega. Pravijo da dojenčki in živali ne gredo preveč skupaj. Pa čestitke za izpite! A si je katera nabavila Weledino olje za mazanje presredka? Baje da ful pomaga pri porodu, ker postane koža bolj mehka in raztegljiva in potem mogoče ni treba rezat. Boljše kot 14 dnevno sedenje na šlaufu, ane?Nam so jo svetovali v materinski šoli. Jaz sem ga šla včeraj iskat v Lepota in zdravje, pa jim ga je zmanjkalo, dobijo v ponedeljek. Danes sem se pa razpisala. Aja, še nekaj sem se spomnila. Tistim, ki vam zatekajo noge ali pa imate slabo vodo, svetujem lubenico ali pa peteršilj. Čistita ledvice in pomagata odvajat tekočino iz telesa. In zdej v tej vročini res n boljšega od mrzle, sočne lubenice. Samo ne se je najesti zvečer, ker potem boste noč preživele na wc-ju, tako kot jaz danes. Zdej se mi zdi, da sem pa napisala vse, kar sem mislila. Lep dan še naprej, počivajte lepo na hladnem, z nogami gor, pa čimveč tekočine. Pozdravček vsem skupaj!!