Odette
|
Sem opazila, da imam tudi jaz dve 35-ki. Pričakujem pa, da bo naš že prej. Za seznam - pridobljenih skupaj 10kg in oooogromen trbuh (obsega raje ne merim). Na naslednjem pregledu grem že na CTG, sicer pa ima mali že cca. 2800g. Ime za punčko imamo izbrano že od začetka nosečnosti, za fantka pa še ne . Me je že resno strah, da nas bo prehitelo. Ampak mi do zdaj res še nobeno fantovsko ime ni "sedlo" v ušesa. Ob vsakem se spomnim kakšnega fanta z enakim imenom, ki je obupen - s takim imenom pa nočem poimenovati našega . Se bom kot kaže mogla kar svoje ime izmisliti . Glede dojenja in razpokanih bradavic pa imam en kommentar. Je ena od punc napisala, da je pravilno prisavljala otročka - cel kolobar in ne samo bradavice.... Me je to nehote kar precej zbodlo. Vsem puncam, ki se tu oglašate želim, da boste med tistimi srečnicami, ki ne boste imele težav, kot ta ki je to napisala. Žal pa nas je nakaj takih, ki kljub pravilnemu pristavljanju imamo zelo občutljive, razpokane, krvave,... bradavice. Sem dojila prvič s hudimi bolečinami in solzami v očeh, dokler se mi prsi niso utrdile. Če ne bi bila zares trdno odločena in prepričana v dojenje bi odnehala, tako pa sem zdržala in polno dojila. Pomagali so mi nastavli in mazanje - a šele čez čas. Žal sem prvič krivila sebe, da pač nisem pravilno dojila (v Lj. porodnišnici mi tudi niso prav dosti pomagali pri dojenju, ko sem jim pokazala krvavitve, mi je sestra rekla naj si grem kupit kremo in to je bilo vse). Drugič sem bila vsa "pametna" in sem mislila, da se mi to ne more ponoviti saj ja že vem, kako stvari potekajo, pa sem se pošteno zmotila. Je moj kmalu moral po nastavke in kremce. Sem zopet komaj prestala obdobje bolečih in razpokanih bradavic - je bilo pa bolje, ker sem si prej pomagala. Tokrat - tretjič gredo nastavki in kremce z mano v porodnišnico. Sem žal ena od tistih, ki imamo težave kljub pravilnemu dojenju. Se opravičujem, ker sem bila tako dolga. Ampak me je res prizadelo, da nekdo obtoži, da smo za razpokane bradavice krive same, ker ne dojimo pravilno. Žal vse nimamo sreče in neobčutljivih bradavic. Vsem, ki si želijo dojiti, želim čim manj bolečin im čim več mlekca za vaše sončke.
|