cicmic
|
Punce, zlate ste! Ste me zelo presenetile, da ste tok mislile name, mi je kar lažje pri srcu, da nisem osamljena. Res hvala vsem za spodbudne besede in lepe misli. Jaz sem trenutno doma, ampak jutri moram zopet v porodnišnico, upam da me ne obdržijo, potem pa v ponedeljek zopet na podroben UZ. Sem zdaj pod okriljem porodnišnice in ne svoje ginekologinje. Joj, me kar malo skrbi, ker nimam čisto nič pripravljeno še za dojenčka. Nimam niti oblačilc niti posteljice, imam le voziček, pa previjalno in tetra plenice- to še od moje 21. mesečnice. A imate papirje za CSD že vse urejene? Jaz komaj čakam da mine ta vročina. V porodnišnici je bilo res peklensko- nič klime, slabo prezračevanje, gneča v sobah. Najprej sem bila v sobi, kjer sva bili dve, kasneje pa v sobi, kjer nas je bilo 4. Je grozno, ker so se skos menjale, ena se še vlegla ni na posteljo pa je šla že rodit, ponoči pa je bilo sploh katastrofa. Ene so ful smrčale, druge so imele popadke in jamrale, pa še obiski WC so bili non stop, tako da sem zelo neprespana. Je kar kriza v LJ. P., da si mora 8 nosečnic deliti en tuš in en WC. Ni kaj baby boom je to poletje. Za spanje na hrbtu je pa tako, dokler se nosečnica v takem položaju dobro počuti ni s tem nič narobe, če pa ob tem čuti slabost ali kakšen pritisk, potem je bolje da položaj menja. Aja, še en zanimiv dogodek, ki se je zgodil v P sem hotela z vami podeliti. Cca. 3 tedne nazaj je ena rodila v sobi. Bilo je takoj po večerji, samo enkrat je zatulila, ko je to storila naslednjič je otroček zdrsnil iz trebuha na posteljo in zajokal. Nad dogodkom smo bile vse prisotne tako emocionalne, da smo vse jokale, ko pa so jo odpeljali iz sobe smo ji na hodniku vse zaploskale. Mislim da se sploh ni zavedala da je rodila. Tudi med. sestra je rekla da je to prvič, da bi kdo na oddelku rodil. No, hotla sem vam omenit, da porod ni nujno nočna mora in da tudi tista bolečina, ki je takrat prisotna ob porodu takoj mine, ko je otroček vzunaj. Nagrada je res lepa in nič se ne bati poroda. No zdej grem pa še mal ležat, da nadoknadim moj spanec.
|