|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povedat ali kar it?
28.6.2008 9:19:49   
tititi
Pozdravljene,   Moja situacija je sledeča. Poznava se cca 2 leti. Skupi živiva v najemu pol leta. Malo je bilo vse bolj »živčno« ker oba poleg službe zaključujeva še fax. Jaz vem, da nisem popolna ampak pri njemu me je zmotilo, če je šel on v trgovino je bilo treba takoj poračunat za kar je kupu, če sem šla pa jaz pa ni hotel niti slišat. Sem pol zbirala in si pisala, da sva pri najemnini poračunala, seveda ne brez obveznega »ne sej tolko pa nisis kupvala«. Meni je to itak kar nekaj ker jaz sem si predstavljala malo drugače te skupne finance… uglavnem, kar se je blo za slabo voljo zganjat so bile finance.     In včeri sem pri pospravljanju najdla en račun (ker gospod pušča dlako kamor pade) in je bil za ene zadeve, za katere je šel on v trgovino in mi rekel, da je dal npr. 100 enot dejansko sem pa včeri na tistem računu vidla da je bilo to 50 enot. Se pravi, da ko sva razdelila, sem mu jaz pokrila celotno vrednost računa… Sej znesek je mali ampak gre za princip. In ko sem popi… da kaj se gre. Zakaj je to naredu. Je reku nej neham težit in se kr neki smeju… Itak je zmeri tako. Če so on razp…se je treba kregat. Če pa meni kej ni povšeči ni da bi se pogovrajal. Ker jaz kr neki težim…     Uglavnem zdej sem zvedla da se lahko nekam preselim, ampak šele v ponedeljek. Drug teden bom pa imela cel teden obveznosti na faxu tako, da lahko šele v soboto. Njega pa drug vikend dopoldne ni. Pa me zanima al nej kr spokam stvatri in grem v soboto. Al nej ga prej kej »opozorim«. Mogoče mu bo kej pršlo da mislm resno… jaz mislim, da je najbolj spokat. Pa magar za en mesec in potem če bo kej s tega it nazaj skupi al pa pač pustit vseskupi in jih svojo pot.   Ne vem. Se mi zdi da mi je v zadnjih dveh mesecih spet full padla samozavest, in mislim, da sem samo jaz ena mala razvajena gospodična in da ma on prav…ampak po drugi strani se mi pa zdi da je brezzveze bit z enim, k je skoz neki. Zmeraj ko misliš »no zdej pa nama bo zalaufalo« neki pride, nek dogodek, in spet smo pr trmanju, jokanju… Se mi nekak zdi da je življenje prekratko za to?!?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povedat ali kar it?
28.6.2008 9:24:55   
zvezda71
Spoki
bolše zdaj kot pa čez 10 let, ker bo skoz neki, če te zdaj ne spoštuje in jemlje resno te nikoli ne bo. Jaz bi na tvojem mestu čimprej šla.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2008 9:34:08   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tititi
… Se mi nekak zdi da je življenje prekratko za to?!?

Meni tudi.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2008 9:38:28   
malika
če res misliš to kar si napisala, potem že veš a ne? Spokaj zdaj!

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2008 9:50:02   
tititi
Hvala za odgovore.
»Problem« je to, k nekak ne vem kje je meja, da lahko brez slabe vesti in kasnejšega očitanja sam sebi rečeš »Eko, zdaj imam pa zadosti. Zadosti sem vlagal energije in ne nisem jaz razvajen…Grem.« Ali je lahko sploh neka objektivna mej? Ali je pač tako. Se odliočiš in greš in pač probaš ne obžalovati kar si naredu, ker si se pač glede na trenutno situacijo tako odločil.
Mogoče je ta korak težje naredit če si 30 in potem razmišljaš nekako »rajš z enim kot sam«, čeprav nekje v sebi veš da to ni res. Da enkrat pa boš nekoga novega spoznal s katerim bo želja po otrocih in skupnem stanovanju tista taprava?

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2008 9:56:46   
malika
Ojej, jaz pa sem dobila občutek, da sta najmanj 10 let mlajša. user posted image
Da pa se pri teh letih kregata okoli financ,... verjemi, ne bo bolje!

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2008 10:01:18   
Mišni
Se mi nekak zdi da je življenje prekratko za to?!?

Bravo, deklica, za tale stavek.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.6.2008 10:03:28   
tititi
ja sej ti verjamem, da si mislisa da sva tolko mlajša.
Kar se mene tiče, mi finance z drugimi, niso nikoli povzročale problemov. Pa živim že več kot 10 let v različnih "skupnostih" (študent, najemi z drugimi,... pa razna potovanja s kolegicami,...) Ampak to je pa kr neki...Sej jaz niti na začetku nisem bla pozorna na to. Sem pač šla v  trgovino in kupla kar sva rabla, pa velikokrat sem mu še kako malenkost prinesla. Ne vem npr. malo čokoladico, če sem vedla da sde uči. Pač drobne pozornosti. KO pa to ne dobiš po določenemu času povrnjeno pa te vrjeno neki potolče po glavi, da to ni ok? Al si pač samo materialist k hoče imet vse povrnjeno?

Priznam, edino kar nisem mogla dojet k sem pršla v Lj je blo to da si vsak plača sam pijačo ;) Pr nas je tko da vedno da en za rundo. Pa noben nobenmu pod prste ne gleda kolko krat je kdo plaču. Nek haromoničen sistem se uvede da se noben ne preserava z dragimi pijačamo ko drugi plača,... razen če pač pride en tak itak družba kmalu pogrunta in ga izobči. To so zame "profitiranja na kratek rok".

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.6.2008 10:06:53   
tititi
Aha. Post je "letel" maliki v odgovor.
Oprosti Mišni, zgleda da hkrati skupi tipkali ;)
Tudi tebi hvala za odgovor. user posted image Je pa zdej en velik korak od pravega razmišljanja do "narest ta korak". Bemti je to težko. Pa zmer ko sem brala tuki teme sem si mislila "ja pač spokaš cunje in greš". Magar v eno luknjo za prehodni čas. Zdej pa vidm da ni tko enostavno."

Ma tudi to bitko bom dala skozi. Pa rajš sama kot z enim k....

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.6.2008 10:17:22   
Marogica
Najbrž je razlog za pakiranje cot kje drugje, kot pa samo pri goljufanju zneskov, ki so bili zapravljeni v trgovini. Očitno je to samo pika na i te veze....

Drugače pa ne vem, zakaj nista dala na začetku meseca npr. vsak 200€ v skupno "blagajno" in iz tega kupovala, če se drugače nista mogla zmeniti. Meni se to vsekakor ne zdi nerešljiv problem.

Tako, da kot sem rekla, srž problema je najbrž kaj drugega.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.6.2008 10:25:42   
tititi
Jaz sem predlagala točno to kar si ti Marogica napisala. Al pa pač, da eden hodi v trgovino (kar sem itak to bla večnoma jaz, ker se njemu s tem ni dalo ukvarajt, ampak to sploh ni problem) in na konc mesca poračunava pr najemnini.  Ampak zmeri je bil odgovor "nej neham komplicirat življenje".

Je pa točno tko kar si napisala. Ta račun, ki sem ga včeri najdla je sam pika na i.
Se pa vse vrti okol problemov z denarjem. Sej zato ne vem, al nej grem če so samo finance problem. Ker nekak zaradi vseh obveznosti nisva še vzpostavla nekega ritma življenja si. Ampak če je en problem tkoooo očiten se verjetno ne da čez njega?

Ker čene, ko imava dobre momente se imava super. Sej če boste šle gledat moje prejšnje poste boste to tudi vidle, sam itak sem se oglašala samo v lepih momenti, ko mi je blo bed, sem se raj zaprla vase kot koga spraševala. Zdej pa sem se vseeno obrnila na vas. Ker ste vedno dobre argumente vsakemu podale. Ker mogoče odprete še neko smer razmišljanja, ki je človek sam ne vidi.

Joj zuni tak lep sonček jaz pa morim s takimi temami :(

< Sporočilo je popravil tititi -- 28.6.2008 10:26:42 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.6.2008 10:55:10   
BAMBINA_
No, mi2 imava skupne finance, kar pa nikakor ne pomeni, da si vse stroške deliva točno na polovico in dodava kakšno čokoladico za povrhu. Pri nama "skupne finance" pomeni, da plača tisti, ki trenutno ima denar, ki prvi potegne denarnico, po trenutnem navdihu user posted image Skratka ves denar, ki ga imava (moj in njegov dohodek) je NAJIN. Ne seštevava, kje je kdo plačal več, kje kdo majn, pa najsi gre za večje vsote (pohištvo, avto...) ali majhne (sladoled, fasnga...), si ne povračujeva. Fizično sicer nimava skupnega računa. Ma, jaz bi ti tudi rekla, da kompliciraš, če bi vsak znesek na pildku delila na pol in zahtevala povračilo... Takoj ob začetku zveze, ko sva hodila še na zmenke, sva si stroške približno delila, takoj ob vselitvi v skupno stanovanje, pa imava skupni budget... se pravi ravnava z denarjem "kar je moje je tvoje in obratno".

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.6.2008 10:57:51   
sončica*
jaz pa mislim, da bi se mogoče s pogovorom le dalo kaj rešit...samo pokaži mu, da z odhodom v primeru, da se stvari ne uredijo misliš prekleto resno...

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2008 11:03:08   
mateyka
Se pa vse vrti okol problemov z denarjem. Sej zato ne vem, al nej grem če so samo finance problem. Ker nekak zaradi vseh obveznosti nisva še vzpostavla nekega ritma življenja si.

denar je tukaj odraz načina razmišljanja, etike in morale osebe imho. tako kot npr. ravnanje z soljudmi, posojanje, laganje.. jaz vidim, da njemu pač ni problem tebi lagati in te okol prnašat. vprašanje je, a je tebi to ok. meni ne bi bilo.

p.s. hočem samo rečt - če se neki dogovorita (karkoli je že), se tega držiš al pa se pogovoriš kako spremenit sistem, ki ti ne ustreza. on je hotle takega, zakaj zdaj dela drugače - meni je to "fishy"..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 28.6.2008 11:08:11 >

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.6.2008 11:16:44   
tititi
Problem je ker se on NOČE pogovarajt. K se je treba kej pogovort kr utihne in gre. Pa nimam jaz nobenih izpadov "kričanja" ampak lepo rečem " a si lahko vzameva dve minutki da dorečeva to pa to". Ne njemu se ni za pogovarajt... Amap kako nej človek reši določeno zadevo če se ne pogovarajš.

BAMBINA_ točno tako si jaz predstavljam finance v skupnosti dveh.
Tko da jaz nisem delila vsega na pol. To so bli le taveliki računi. Vmes je blo doti takih ki sem jih jaz financirala in res mi to NI predstavljalo nobem problem. Ampak ko videš da te nekdo nateguje... pol ti malo pokrov dvigne...

In ja to je tudi bil namen mojga posta. Al sploh se probat še enkrat pogovort al kr it, če vse drugo štima razen financ...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.6.2008 11:48:21   
Muca Copatarica
Spokaj vse stvari in ko boš imela vse v svojem stanovanju pa mu povej da odhajaš in naj se lepo ima. Pa če se enkrat odločiš da greš ne hodi nazaj. Sem sama imala izkušnjo s tem, ko sem spokala in vem kako težko je, pa čeprav veš, da to ni to in da se boš imela brez njega bolje.

»rajš z enim kot sam«  To pa komentiram tako, da raje sama kot kar s kom, zato da ne bi bila sama.

Zberi moč in pojdi.....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.6.2008 11:49:48   
pety78
Vsak sam plača pijačo???user posted image
To pa zna biti res problem, če je tak. Če sta skupaj, je vse skupno. Kaj pa potem, ko bodo otroci. Bosta dala vsak pol za eno majčko ali hlačke? In nakup stanovanja? Kaj pa, če bo eden izmed vaju imel dosti višjo plačo. Recimo on. Pa dasta za vse pol pol, njemu ostane tudi za dopust, tebi ne...Bo šel sam?
Groza, stran od takega moškega. user posted image Se mora v življenju še marsikaj naučiti. Sploh, kaj so to vrednote in kaj je v življenju pomembno. Naj bo pa sam in prešteva svoje kovance, pa bo. Če ni pripravljen nič deliti...

Aja, pa še laže povrhu in se ne drži dogovora, ki je bil verjetno njegova zamisel. Takemu moškemu jaz ne bi zaupala.

< Sporočilo je popravil pety78 -- 28.6.2008 11:51:09 >

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.6.2008 11:51:30   
BAMBINA_

Tko da jaz nisem delila vsega na pol. To so bli le taveliki računi. Vmes je blo doti takih ki sem jih jaz financirala in res mi to NI predstavljalo nobem problem. Ampak ko videš da te nekdo nateguje... pol ti malo pokrov dvigne...
Ampak vidiš, saj vidva nista cimra, da bi preračunavala, kdo prispeva več, pač pa partnerja, ki živita v skupnem gospodinjstvu. Jaz predvidevam, da bova do smrti skupaj, zato mi dol visi, če dam jaz na mesec tisoč € več ali majn kot on, ker slej kot prej bova itaq tudi preostali denar potrošila za NAJU (pa, če so to oblačila zame ali kolo zanj, mi2 to vse dojemava kot najino). Srž problema pri vaju jaz vidim v tem, da sta nezaupljiva in nista pripadna drug drugemu v celoti, ker, če bi bila, potem finance ne bi smele biti problem. Če pa imaš v glavi, da je to zgolj neka prehodna veza, potem seveda paziš, da v tej avanturi nisi v kateremkoli pogledu izkoriščen. Ker veš, jaz za mojega partnerja nikoli ne bi mogla reči, da me izkorišča ali nateguje, pa četudi bi za vse plačevala samo jaz.

Al sploh se probat še enkrat pogovort al kr it, če vse drugo štima razen financ...
Kot sem že zgoraj omenila, če bi vajin odnos štimal, potem tudi finance ne bi bile problem. Problem pri financah po mojem mnenju odraža probleme v vajinem siceršnjem odnosu. Tako, da težko verjamem, da če finance ne štimajo, da vse ostalo pa štima.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.6.2008 11:54:50   
BAMBINA_
Čakaj, a on zahteva, da vsak znesek delita na pol? Ma, ne vem, zakaj sem razumela, da je to tvoja pogruntavšina. In ti se tega držiš, on pa ne? Ma se vidi, da je vroče in površno čitam. user posted image OK, punca, BEJŽ STRAN OD TEGA SKOPUHA

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.6.2008 11:55:50   
mateyka
»rajš z enim kot sam« To pa komentiram tako, da raje sama kot kar s kom, zato da ne bi bila sama.

ma ja. sej maš lahko mačak al pa psa, da "nisi sam" user posted image
če že koga, potem enega, ki je res to kar rabiš in želiš. po mojih izkušnjah - če razmišljaš o odhodu, potem je čas da greš in najdeš nekoga, kjer ti to na pamet ne bo padlo kot neka rešitev/grožnja/skrajni ukrep (aka bo vedno tendenca pri obeh da najdeta skupno pot že dolgo pred tem).

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.6.2008 12:53:45   
tititi
O odhodu razmišljam že nekaj časa, ampak zaradi prevelikih drugih obveznosti se mi še s tem ni dalo ukvarjat in sem rekla, da počakam do konc julija, ko se nama obema približno umirijo zadeve, da potem spokava za en teden na morje in da se tam umiriva, pogovoriva in vidva kako naprej. To je bil moj plan, do včeri....

BAMBINA_ on zahteva da na pol deliva zneske, ko on plača. Ko jaz plačam, noče niti slišat da mi more dat denar.
Vem da je imel težko otroštvo in so imeli bolj malo stvari. Da se je mogel veliko stvarem odpovedat. Zato sem tudi na zelo prijazen način pristopala do njega kar se financ tiče. Ampak trenutno se mi zdi da je on to samo izkoriščal? user posted image

pety78 to glede "vsak plača svojo pijačo" sem mislila na splošno ne za naju2. Sem misnla v konteksru da se v Lj tako počne, da me je to "šokiralo" ko sem kot študentka prišla v Lj, ampak se očitno tega navadiš?!? Pri nas na Primorskem se namreč še kregamo kdo bo plačal user posted image

Tako da se razumemo, da denar pri meni ni panike in se mi res ne da s tem ukvarajt, kdo je dal 5 eurov več in kdo maj. Pride pa problem, ko ugotoviš, da te nekdo zaradi tega izkorišča. Nisem nevemkak bogataš ampak en navaden uradnik, tako da se po odštetju najemnine ne kopam v denarju in tudi ko sem šla v trgovino se nisem preseravala, ampak človek mora tudi nekaj jest a ne? Sam povem, da ne bo kdo se obregnu v to user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.6.2008 12:54:10   
ZmajTolovaj
Ne njemu se ni za pogovarajt...

VOZI! Sploh pa, če te okrog prinaša. Podn.
To res ni cimer, ampak naj bi bil življenjski sopotnik. Pri nas je podobno, kot je ena zgoraj napisala - kar je moje, je tvoje, in obratno. Vsak ima svoj račun, ampak jaz imam njegov mastercard, on ve mojo pinkodo, jaz z njegovega klika plačujem račune ... Prejle je šel na bankomat in nisem mela nič gotovine, pa mi je dal nekaj, da imam pri sebi.
Ne vem, že od začetka je tako, poznam pa par, ki ima vse strogo ločeno in se prepirata okrog vsega. Denarja pa vrh glave. Žalostno, res.

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 28.6.2008 12:58:52 >

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.6.2008 13:02:58   
Naja30
2 leti sta skupaj, pol leta skupaj živita. Ja madona, sej zdaj se pa že malo poznata a ne? Če misliš, da boš lahko živela s takim človekom, ki gleda na vsak cent in te okol obrača... Ne vem, meni je to čist mimo. Taki ljudje mi grejo na živce. Čisti računi, dobri prijatelji, ja. Ampak on je tvoj fant?? In skupaj živita in gradita neko skupno prihodnost?

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.6.2008 13:07:16   
dory
Sej ne morm verjet, zdej al sta še mlada al pa ima tipson dobro preračunane zadeve...jst vem,da bi že na začetku naredila nekaj v tej smeri...pač določene fixne stroške si deliva, nekaj pa zmečeva v skupno blagajno in od tam jemljeva...mislim,da bi mogl it zej vse striktno na pol...mene bi to ubijal...sem rajš sama svoj gospod :)

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.6.2008 13:17:35   
Nenya
Se pridružujem - čimprej stran. Očitno svoj denar zelo spoštuje . to je načelo najprej porabiva tvojega pol bom pa še jaz mojega. Se strinjam, da se v vezi ko enkrat zalaufa tudi finance nekako poštimajo. Ampak če ti že zdaj laže in te prinaša okoli, kaj šele bo?
Kaj boš ko ti bo očital, da si preveč zapravila za otroka? Nekateri moški namreč nimajo pojma koliko in kako pogosto otrok rabi nove cunje. Pa ne mislim neko stajliš preseravanje. Ni zaupanja in očitno vse ne funcionira ok, tudi mi2 sva na začetku mal pogleedala na denar in jaz sem vztrajala, da si vse deliva, ko pa je prišla priložnosz za potovanje in ljubi ni imela denarja sem založila jaz, zdaj je pa prej obratno. Mene bi zelo prizadelo, če bi me prinašal okoli, ne gre za € gre za izdajo zaupanja.

Po napisanem sodeč ti že zdavnaj veš, da on ni 'the one' zdaj rabiš le še pogum, da greš. evo za pogum . Ne mu govorit in razlagat, ko ti bo dovolj, spokaj, pojdi in ne vračaj se nazaj.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?