JABOLKO3
|
Hoj! Smo bili ves dan od doma, potem pa preden pospravim vse otroke po posteljah, pa vso kramo, ki smo jo imeli s seboj, je ura toliko kot je sedaj. Torej - srečanje jutri, Arboretum, ob 10h, do sedaj smo se javile le: Simvir, Bubica, Jabolko. Kje ste ostale, ki še niste na morju ali z eno nogo na poti tja? Naj povem, da je tam prijetnih nekaj stopinj manj kot v okolici, zaradi ogromnih dreves, ki dajejo krasno senco in veliko vode. Pa mirno pripeljite starejše otroke, ker imajo fino igrišče. Kopanje dojenčkov v javnih bazenih bi pa jaz močno odsvetovala. Njihova kožica je namreč res zelo nežna, v tisti vodi je pa klor, lulanje, pljunki, smrkelj.... Če greste v kopališče, vzemite s seboj majhen bazenček za napihnit in vanj natočite malo vode iz pipe in se naj namaka v tem. Da vas prepričam, bom opisala svojo izkušnjo - ko je bil naš ta prvi star leto in pol, smo bili poleti eno sončno nedeljo v kopališču. Veselo je čofotal v otroškem bazenčku v plenički za kopanje. Naenkrat zagledam, da se je med spustom po enem malem tobogančku iz te pleničke v vodo pocedilo nekaj rjave tekoče vsebine - ravno je dobil virusno drisko, kot smo ugotovili kasneje. Takoj sem pobrala otroka iz vode, povedala vsem v tem bazenčku, kaj se je zgodilo, da so se umaknili stran, nato pa stopila do osebja in še njim razložila. So bili zelo neprijazni in rekli, da bodo takoj postavili opozorilno tablo, zamenjali vodo in razkužili bazenček. Mi smo se šli oblečt in spakirat domov in ko smo šli mimo tistega bazenčka, so notri veselo čofotali otroci, nikjer nobene table, nobenega, ki bi menjaval vodo... Sem tiste ljudi v bazenčku takoj opozorila, pa še enkrat sem rekla reševalcu iz vode, ki je bil v bližini, ves dan pa nisem mogla ostat tam in opozarjat ljudi. Imam še danes slabo vest, da smo tistega dne najbrž okužili nekaj otrok z drisko, na kopališčih pa se očitno ne sekirajo preveč, v kakšni vodi se kopajo najmlajši. Sedaj moram pa res it spat, lahko noč.
|