dreamz
|
Ciao! Končno sem zlikala vse cunje iz dopusta... spohala sem bučke, ki so jih moji pridelali eno tono in zdej vsak dan ustvarjam nove menije z bučko Rožica: Praznik oljk, vina in rib je že 6. po vrsti in je taka lepa prireditev, ki ni kot običajne pijanice s čivapčiči, pleskavicami in ringišpilom, ampak je tako domače istrsko. Za jest so samo morske stvari: ribe, brodet, kalamari... Dogaja se po ulicah in ne ob morju. Obalni pridelovalci oljčnega olja in vina imajo svoje stojnice, na katerih lahko poizkušaš in kupiš. Tako lepo prijetno morsko domače vzdušje, res ti ne morem opisat!!! Mi smo bili včeraj in gremo tudi danes. Jedla sem sardelce, kalamare na žaru in brodet in je bilo res dobro. No še neki info, če ne za letos, pa za drugo leto, da okvirno veste o čem se gre: "Tradicionalni izolski Praznik oljk, vina in rib bo v petek 20. in v soboto 21. junija 2008 na Manziolijevem trgu, Ljubljanski ulici in Verdijevi ulici v Izoli. Posebnost letošnjih, že šestih dnevov oljk, vina in rib, je strokovni simpozij s predstavitvijo manj znanih avtohtonih sort istrskih vin. Začel se bo v petek ob 19. uri v prostorih Manziolijeve palače s simpozijem, na katerem bodo sodelujoči govorili o avtohtonih sortah istrskih vin, natančneje Cipro, Mala črna / Negratenera in Bianchera. Silvano Sau bo predstavil zgodovino vinarstva v slovenski Istri, Negrotenero bo predstavil izolski vinar in sommelier Tilen Praprotnik, sorti Cipro in Bianchero pa Davor Mrzlič iz Kmetijske svetovalne službe Koper. Po končanem simpoziju bo vodena degustacija predstavljenih vin. Petkov večer se bo sklenil s podelitvijo županovega vina za leto 2008. V razvedrilnem programu bodo sodelovali Brajko s prijatelji, Dober dan, Harmonikaši, Julij in Marino, Šaltin, Šavrinski godci in Vruja. Letošnje dneve oljk, vina in rib pripravlja Občina Izola skupaj s Konzorcijem vin Istre." Kraj: Izola Prizorišče: Veliki trg, Verdijeva ulica, Manziolijev trg Kratek opis: PRAZNIK OLJK, VINA IN RIB (preberite podroben opis za celoten program) Dolg opis: Petek, 13.6. 18.00 – otvoritev na Verdijevi ulici 17.00 - Verdijeva ulica: Šavrinski godci, branjevke iz Cetor, – ponudba oljčnega olja, etnološka razstava – Janez Janežič 20.00 – Plesni program - Plesna skupina Fredi - pevec Slavko Ivančič Sobota, 14.6. ob 10.00 13.00 – Veliki trg - finale tekmovanja s petimi ekipami 18.00 – odprtje »tržnice » na Verdijevi ulici s Šavrinskimi godci, harmonikarjem in cetorankami, raznolika ponudba 21.00 – 24.00 Veliki trg / oder: skupina »Tramontana« Dnevi Oljk (v prostorih SGTŠ-Riviera) 10.00 –14.00 – Kviz učencev osnovnih šol »Oljka ali te poznam« 10.30 – Otvoritev razstave oljkarstva 11.00 – Vodena degustacija 13.00-14.00 – Zaključek kviza s sajenjem oljk 16.00 –Seja UO DOSI in uredniškega odbora »OLJKE« 18.00 – Tematska okrogla miza »Spremembe ob vstopu v Evropo« 20.30 – Svečana podelitev priznanj, zabava s plesom Nedelja, 15.6. 20.00 – Veliki trg: koncert Pihalni orkester Izola Prireditev »Izola pod koši« bo od 13. do 15. junija na Velikem trgu Od 10.00 do 14.00 - mala košarka Od 15.00 do 17.00 - 2 ball open Od 17.00 do 20.00 - Street ball