marsovka2
|
bela vrtnica, bom še jaz pristavila svoje, ker se lahko popolnoma identificiram s tvojo zgodbico, namreč pred dvema letoma sem bila na popolnoma istem!!! s to razliko, da imam od prej sinkota.. no, uglavnem, sicer ne bi dajala nasvetov, a takrat bi si sama želela prebrati nekaj takega, da ne bi bilo vse tiste histerije in živčnih brezveze...ker je bilo prve tri mesece dojenje nočna mora, potem pa sem super dojila do njegovega 14. meseca, pa še bi, pa se je lumpi sam odstavil pa saj je bilo dovolj.... no, najprej bi te vprašala, če je punči morda malo rumena, da je taka zaspanka? moj sinek je bil precej pod lučko, domov sva šla kao ok, ampak mi je pediatrinja še pri dveh mesecih in pol rekla, da je fantek še malo rumen jaz sem samo debelo pogledala... seveda je bil posledično pravi zaspanček...trikrat je potegnil in zaspal, večkrat pa sploh ni hotel zagrabit...in naj ti še povem, da sem se tudi sama mučila s tistimi nastavki, ker mi je patronažna na obisku rekla "vi ne boste dojila, ker imate majhne bradavice" samo predstavljaj si to, sploh glede na to, da sem potem dojila še in još!! 1. če torej nimaš kakorkoli deformiranih bradavic ali vdrtih, VRZI PROČ TISTE NASTAVKE, ker se mora ubogi otrok ful namučiti, da potegne mleko v nastavek, potem pa še iz nastavka v usta, in potem seveda zaspi, večkrat tudi id utrujenosti od trdega dela, ne pa od sitosti!!!! vsaj tako je bilo pri meni. res, daj se znebit nastavkov, prepričana sem, da bo bejba zagrabla, vsaj poskusi!!! 2. izčrpala si si 80 ml????? pa to je ogromno! moraš vedeti, da ob črpanju niakoli ne potegneš ven toliko kot lahko posesa otrok!!! torej tebi NIKAKOR NE MANJKA MLEKA!! saj vendar veš, da v dojkah ni dokončne količine mleka...mleko se sproti dela!!!! ko si ga potegnila ven 80, ga je verjetno nastalo takoj spet 80, recimo, če malo karikiram, ker nisem ravno iz medicine!!! 3. ko sem jaz tako obupovala, ker se mali ni ne vem kolk redil, me je enkrat imel dragi dovolj in je šel kupit AM, nek pregomin, no in mu je naštimal falško....in GLEJ GA ... sinko ni hotel zagrabit flaške!!!! sem mislila, da me bo kap! po vseh mahinacijah pa je mali pojedel 10ml in spet zaspal kot pri dojenju....no, vsaj vedela sem, da AM ne bo ničesar rešil!!!! jaz na tvojem mestu torej ne bi šla na AM, ker z dodajanjem povzročiš sesalno zmedo, ne rečem, če dodaš enkrat, ker si recimo crknjena, itd, a vsak dan....če bo otrok sprejel flaško, se bo navadil na tisti fajn pretok, pa ni se mu treba matrat tolk kot pri dojenju...in počasi boš imela vse manj mleka...SEVEDA, ko bo pa vse maj dojenja!! 4. če otrok odmika glavico in se joka med dojenjem to nikakor ne pomeni, da ni mleka ali da mleko ni ok ali kar je še takih traparij...morda pa jo tišči kupček??? pri tako majhnih lahko že pri enem požirku zraven poje toliko zraka, da ga je treba podirat. to ti pišem iz lastnih izkušenj, ker moja sicer pridna sesačica (trkam, trkam) se včasih tako zaleti in že po par sekundah podirava kupčke...potem pa je normalno naprej... kadar opazim, da je tako nekako nervozna ob bradavici, jo dvignem, malo nosim, se ne sekiram, čez par minut pristavim zopet in ponovim vajo, če je potrebno. no, to bi bilo od mene, sem ti nameravala pisati na ZS, pa sem videla, da so ti vse kar tukaj odgovorile... upam, da nisem izpadla preveč svetovalska, a sama sem se skoraj požrla zaradi tega dojenja pri prvem otroku in bi rada pomagala, če se le da. ...ker namreč sedaj je dojenje res užitek!! pa veliko sreče! aja, pa še to, če ti rpavijo, da se normalno redi, jim zaupaj, zaupaj sebi! če bi bilo kaj narobe, bi te že napotili na kliniko, verjemi! se berjamo, čao
|