abc100
|
IZVIRNO SPOROČILO: Talika19 IZVIRNO SPOROČILO: poopsika IZVIRNO SPOROČILO: Talika19 Saj je običajno tako, da ti vsak po obredu čestita in ti zraven da darilo, ti se pa zahvališ. Nič posebnega. Priča pa skrbi, da darila daje na kup oziroma jih nekam spravi. Zahvalo sva pa midva vsem dala preden so šli domov iz žurke. So dobili čestitko z najino sliko gor, škatlo s pecivom, pa potem še hrano in pecivo, ki je ostalo na žurki. Da so lahko še doma malo jedli. Se pa vidi, da je res to zelo odvisno od običajev in poteka dogodkov, ki jih imaš na poroki. Ta poroka, ki je sedaj ni cerkvena, onadva sta bolj tko uizi, ne bo nobenih običejev kot ugrabitev nevste ,postavljanje mlaja, pa tko... Ona želi čim manj teh ceremonij, samo poroka in potem žur tko, da pomoje bo čist kul, če bova potem dala darilo. itak, da bo ok meni tak običaj sploh ne bi bil všeč, da bi mi darila nosili pred poroko domov a veš kolk imaš še zadnje dni enega dela s poroko in skakanja sem in tja; a veš kolk ti gre časa, če bi ti prišlo recimo 20 parov oz. družin domov in ti bi darilo prineslo; vsakega moraš pogostit, pa valda, da je pri tebi kar nekaj časa no v glavnem nekaj dni pred poroko se jaz že ne bi šla tega je pa najbrž zoprno, če je taka navada Nisem mislna, da je obiučaj, da ti darilo domov prinesejo. Običaj pri nas so mlaji, šranga in šrangarji na poroki. To, da se pa darilo domov prinese, so mi pa ljudje povedal, ker sem jih spraševala. PA že zgoraj sem napisala, da je to mišljeno za sorodnike in mislim, da nimaš ti v sorodstvu 20 družin. Pa res še na nobeni poroki nisem vidla, da ko v vrsti stojijo za čestitat, da bi takrat darila nosil.