|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
12.6.2008 9:22:13   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
špelin@ jaz uporabljam že en čas čistilne robčke z aloe vero.
Meni tudi Maja ni hotela zaspat ob 5-ih pa sem jo pustila zraven sebe in sva obe zaspali. Verjetno kar hitro, ker se nič ne spomnim. user posted image

Tudi jaz bom kar začela uporabljati robčke, ker mi gre tole z vodo že pošteno na živce, sploh ker mi mala pika zraven pomaga in obvezno polije...

Uf, naš mali je jedel ob pol treh, potem pa do pol petih tečnaril user posted image  Zbudil se je pa potem spet ob malo čez šest, ob sedmih pojedel, potem pa dobro uro gledal naokoli, začuda ni kaj dosti težil in je kar lepo zaspal, je očitno videl, da je mami besna, zdaj pa že dobro uro spančka user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 776
12.6.2008 9:43:02   
Anitka
Oj!

Pa je minila prva noč brez atijauser posted image Zvečer sva z Galom spet galamila in jokcala zaradi krčkov nato pa je ob desetih zaspal in spal tri urce. Nato pa se je spet prebujal na 2,5 uri.

Majčice moje hvala vam za vse objemčke. Estrella saj skušam čim manj misliti na to, da sva sama, ampak ko se slišimo in tipkamo ali pogovarjamo po msn-ju bi se spet najraje razjokala. Sva se včeraj preko msn-ja pogovarjala preko kamere pa je Gal tako vreščal, da sva morala prekiniti, ker se ga je slišalo po celem letališčuuser posted image

Majabo naj tudi tebi čas do vrnitve atija hitro mine.

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Uf, pri nas je bila spet ista pesem kot včeraj: po nočnem hranjenju je bil mali princ buden kot ris user posted image Posledično sem spet user posted image in user posted image . Zanimivo, da je včeraj čez dan kljub nočnemu nespanju spal le ene 3 ure (kolikor je bil prejšnje dni buden... user posted image - je čisto obrnil trajanji spanja in budnosti), danes ponoči pa ni bil nič bolj zaspan.

Anitka user posted image user posted image user posted image

Punce, povejte mi, do kdaj ste oz. boste za čiščenje ritke uporabljale le vatko oz. krpice in vodo? Kdaj ste oz. boste "prešaltale" na čistilne robčke?

user posted image

Špelin@ jaz že kar uporabljam oboje.

Jaz pa še kar ne vem za kakšno vrsto kontracepcije bi se odločila. Glede na to, da je kar trajalo preden sem zanosila. se najraje ne bi odločila za nobeno. Pa itak načrtujeva še družbo za našega sončka. Kaj pa vem..user posted image

Kako pa je s temi injekcijami? Saj se je verjetno že pisalo o tem, ampak nimam časa brskat za nazaj. A imaš potem normalno menstruacijo ali je kako drugače.user posted image

Joj meni se je pa nagrmadilo toliko cot za likanje, da me kar glava boli. In pri hiši sem žal sama za to. Le kdaj si bom vse to spravila v reduser posted image user posted image Zgleda, da bom rabila na pomoč poklicati mamo ali sestro. Ko prižgem likalnik se ponavadi že oglasi naš alarmček.

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 777
12.6.2008 9:52:56   
jana81
grrrrrrrrr....sovražim ta RR... spet error...
grem znova pisat..(mam čas ker nejček spi)

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 778
12.6.2008 10:02:44   
jana81
Punce, povejte mi, do kdaj ste oz. boste za čiščenje ritke uporabljale le vatko oz. krpice in vodo? Kdaj ste oz. boste "prešaltale" na čistilne robčke?

jst jih uporabljam že od vsega začetka, nekak mi je lažje, Nejči pa tud nima vnete ritke zarad tega.

aurora moj bi najraje imel, da ne bi imela ničesar in bi pač pazila, ampak vem da to ni 100%, zato bom vsaj eno leto imela injekcije.

anitka kolikor je meni znano, po teh injekcijah nimaš menstruacije.
Sploh ne dobim svoje G. , da bi mi napisala recept, mi je žal da nisem kar na pregledu rekla zanj.

aurora včeraj nisem jedla polente, pa mi je Nejček vseeno spal od 22h-3h,tak da ni fora v polenti user posted image  se je pa potem zbudil ob 6h in nato sva skupaj zaspala do 8h, in do malo prej telovadila, zdej je pa zaspančakal.
ampak ne spi trdo, ker se vmes prebuja.

tako zdej sem  pa kopirala post, in zdej ziher ne bo nič narobe..

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 779
12.6.2008 10:08:04   
Srčekgirll
Olja!
A date še mene na seznam, saj nekako sm jst tud z vami?user posted image
Rojstvo: Vid:6.5.08, 3410 g, 50 cm, obseg glave 32cm,
Ko smo šli domov:
3300 g, 50 cm, obseg glave 35 cm,
1. mesec: 4690 g, 55,5 cm, obseg glave 37,4 cm
Pa drgač, kako se kaj imate?
Mi2 sva super.

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 780
12.6.2008 10:09:09   
jana81
pravkar sem dobla ordinacijo svoje G., in zdej sem še bolj jezna, ker je do 26. na dopustu.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 781
12.6.2008 10:09:55   
Estrella*
Jao meni, tudi jaz sem danes bolj kot ne user posted image  Včeraj je bila v celem dnevu budna kako dobro uro, ostalo je vse prespala, pol pa smo jo okoli 23h zbudil za previjanje in hranjenje, pa smo imel veselico do 1.30h, da je zaspala. Gledala ko vragec. Pol pa se je vdala do 7.30huser posted image  Za nameček je prišel ponoč se mali sinko in mamico do jutra rinil iz posteljeuser posted image
Mala spet spi.......

Špelin@: jaz se pri malemu na začetku par tednov uporabljala samo vodo in vatico, ker je imel probleme z vneto rito in izpuščaji žer od samega začetka. Mala pa nima teh težav in uporabljam samo vlažilne robčke že od začetkauser posted image

barbaw: Dobra ideja. Jaz sem imela v mislih, da počakamo na vse, da zaključijo z 2 posvetovalnico, pol bi pa ostala samo zadnji podatki z in podatki o celotnem prirastu teže, višine in obsega glavice. Naj še ostale povedo kak predlog.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 782
12.6.2008 10:22:29   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
barbaw: Dobra ideja. Jaz sem imela v mislih, da počakamo na vse, da zaključijo z 2 posvetovalnico, pol bi pa ostala samo zadnji podatki z in podatki o celotnem prirastu teže, višine in obsega glavice. Naj še ostale povedo kak predlog.

Samo ideja: lahko bi (preden se karkoli briše) skopirale podatke oz. seznamček v datoteko in bi jo shranile na shrani.si ter dale na posodobljen seznamček link do nje, da bi lahko kadarkoli za nazaj pogledale podatke. Vzelo bi prostora za samo eno besedico KLIK user posted image

Aja, pozabila sem vam povedati: moj oče ima herpes zoster user posted image user posted image user posted image  Zdaj si ne upam z malim blizu njega, da ne bi kaj pokasiral... Vem, da se to ne prenaša po zraku, ampak naš oče ni ne vem kako redoljuben pri umivanju rok... user posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 783
12.6.2008 10:38:04   
mya26
Zgleda da imam jaz krčke namesto Maja user posted image . Me že drugi dan tako črviči po črevesju. Ne ves čas, ampak vsake tolk me pa fejst zvije. Pa nič ne pomaga. Mogoče zato ker sem na koncu nosečnosti pila donat, sedaj sem ga pa nehala. Sicer sem šla na WC, pa vsakič ko spustim kak vetrčk je mal bolš, tko da verjetno je res prebava. Mojga je strah da ni kaj ginekološkega. Moja čišča ni nič močnejša, že pojenjuje, tko da mene ni strah.

A morate tiste ki imate G v Leonišču plačat pregled po porodu? Mene je naročila 5 tednov po P. A je to OK?

jana
: Meni je G rekal da je ta inekcija tko tko. Je ne priporoča svojim pacientkam. Ful jih vmes krvavi. Enkrat je rekla da je primerna za v afriko oz. nerazvite dežele, kjer ženske ne skrbijo za kontracepcijo. Mireno pa mi je tud odsvetovala če mislim imet še enega otročka. Tko da bova verjetno kar na kondomih user posted image user posted image . Nisva se še čist odločla a bi imela še enga čmrlja ali neuser posted image

špelin@: Jaz za čiščenje ritke uporabljam vatko (kupujem tiste pisane male kosmiče, pa ne od tosame ampak ena tuja firma, jih je 100 v vrečki; so cenejše user posted image ) in vodo. Robčke pa samo če kam gremo. Tudi pri Lani sem uporabljala vato dokler je imela plenice, se pravi 2 let.
Upam, da se vaš oči čim hitreje pozdravi, je pa boljš da nimata stikov.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 784
12.6.2008 10:48:26   
zalazoya
oj majske mamice

mi smo bili včeraj spet cel dan na zizi in sitni do zvečer, potem smo ponoči pridno pančali dokler ga ni začelo črvičiti, ker kakšen dan noče in noče podret kupčka in je bošček, ker mu gre zrak v črevesje in pol ga buba in jokca, mamico in očka pa srček boli.
Našemu Nikiju absolutno odgovarja bolj takšno vreme kot je danes, čim je vroče je siten, pa čeprav ga peljem zjutraj in zvečer ven. samo je ob 11 že fino vroče, ko se vračava in je potem cel dan siten.

Špelin jaz uporabljam oboje, vodico za doma in robčke, ko greva ven , od Becutan je imel vneto ritko, tako da imamo zdaj Pampers sensitiv in Mullerjeve pleničke in je krasno. Mi je pa rekla pediatrinja, da je fajn da Nikiju čim več luftkam ritko in jajčka, ker je dokazano, da povzročajo pleničke za enkratno uporabo neplodnost, čeprav vsi pravijo, da ne, tudi v materinski user posted image , zaradi reklame in denarja, tako da mi smo čimveč na zraku in večkrat mamico polulamo in pokakamo user posted image .

Kar se zaščite tiče, mi smo se zdravili za neplodnostjo in zanosili s pomočjo IVF, problem je bil pri meni, ker imam policistične jajčnike, tako da ne vem, zna bit kakšna zaščita kar fajn, ker bi mi uravnavala hormone, ker men so čist znorel jaz sem čist mozoljasta po vratu in celo noč se potim, tako da se vsaj 3 x preoblečem. A ima še katera probleme s tem potenjem? Drugač bomo šli pa hitro po zamrznjenčke in po še kakšnega dojenčka, ker ne vem koliko dolgo bo spet trajalo, da zanosim, prvič je trajalo kar 4 leta.

user posted image user posted image user posted image :

kdaj si pumpate mleko, a po dojenju, a vmes? pr nas mislim da ga imamo dovolj, ker se fino redimo in ker mami skoz curlja, bi ga pa malo zamrznila, da bi si lahko kaj časa zase vzela. V sredo grem odstraniti lojnico na hrbtu in bo ati hranu malčka.  Kolk bi ga mogla napumpat?

Neki sem še mislila vprašat pa sem pozabla kja, no pa kasneje?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 785
12.6.2008 10:53:03   
zalazoya
sem se spomila:

zanima me če nekaj poješ, kako hitro naj bi malega začelo črvičiti, če mu to ne bi odgovarjalo. Naprimer včeraj sem prvič jedla zeleno solato z malo kisa ob 12-ih, črvičilo pa ga je ponoči. Jaz misli, da je zaradi kupčka in da je to predolgo, da bi bila solata krivec. Kaj mislite?

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 786
12.6.2008 11:06:47   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: mya26
Tko da bova verjetno kar na kondomih user posted image user posted image . Nisva se še čist odločla a bi imela še enga čmrlja ali neuser posted image

je reku moj da je s kondomom seksat , ko bi si po nosu vrtal s rokavico user posted image user posted image user posted image ..ne vem kje je našu tako primerjavo. Jst tud zej ne vem kaj naj naredim, s kondomom ziher ne bova.

zalazoya zarad mlekca ni važno kdaj ga pumpaš, jst ga potem ko se podojiva in mi ostane še v drugi zizi, pa ga morem spumpat. odvisno kolk poje, jst če kam grem ga vedno napumpam 130 ml (za en obrok), če pa me dlje ne bi blo, je pa še vedno v zmrzovalniku rezerva.
Mam pa tud jst problčeme s kožo po ramah in hrbtu, tako da sem začela z eno očiščevalno kuro.

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 787
12.6.2008 11:08:49   
jana81
pa za vse ki imate probleme s krčki... jst sem včeraj probala Nejčku dat na trebušček toplo oblogo (mam en tak gel ki ga lahk segrejem, in je dlje časa topel), in mu je ful pomagalo, čeprav nima takih hudih krčkov, bolj vetrove, ampak očitno to črevesju pomaga.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 788
12.6.2008 11:53:32   
Aurea
Pozdravljene Majčice user posted image

malce na hitro preberem in pokomentiram:

Glede kapljic ste imele debato: mi imamo Plivitove in ni problemov, dozirajo se pa tako, da začneš z 1 in vsak teden dodaš 1 kapljico dokler ne prideš do 3 na dan. 

Plenice: ja, tudi jaz sem hotela včeraj v mullerju nabaviti velikost midi, pa je bilo vse izropano user posted image . Se vidi, da je bila velika rodnost v aprilu in maju user posted image

Prehrana: jaz počasi začenjam jesti brez posebnih omejitev, pazim se še vedno le pri kisu, citrusih, čokolado pa pojem kak košček, če mi zapaše. 

Spanje: naša princeska ima sedaj tak ritem, da spi v prvi rundi od 4 - 5 ur, potem jo kar v postelji podojim (in zraven zaspim user posted image , ona pa tudi - potem se stiskava v postelji nekje do 8 - 9h zjutraj, ko jo začne žuliti plenica in je treba vstati - HB sva tako obe naspani in zadovoljni user posted image  

Čiščenje ritke z robčki:  jaz še vedno prakticiram vatke in vodo, če pa je plenica močno pokakana, pa v toplo vodo namočim tudi en vlažilni robček ter jo obrišem še s tem, da lepo diši.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 789
12.6.2008 11:54:04   
Čmrlika
Hojla vsem skupaj...
jaz vam sploh ne morem sledit...
Bom samo povedala, da sem za našo družinico spisal porodno zgodbo...da nam bo lep spomin...Jepa kar dooolgaaaa tako da...Brez zamere da bom tako kačo objavila...
Me je ena na mariborskih nosečkah tako pregnjavila user posted image  da sem morala objavit...Saj ni potrebno brat, če vas ne zanima...
lep dan še naprej...
Se bom bolj aktivno vkljućila čez kak kid deset dni, ko ati konča z očetovskim...user posted image
Tako lepo nam je...user posted image
Uživajte vsi!

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 790
12.6.2008 11:54:23   
Čmrlika
19.4.2008- Dan, ko se je rodila najina Taja

Sem vedela da bo prišel tudi ta dan, in sem vedela da bo prišel prej…Tako kot sem tudi od prvega dne zavedanja nosečnosti vedela da pod srcem nosim punčko…Najino punčko Tajo…
Grozno razočarana bi bila, če to ne bi držalo…zaradi občutka, da mamice vedo kaj nosijo…saj drugače mi je bilo vseeno…
In vseeno mi je bilo tudi kdaj bo miška prišla na svet…Sem govorila: »Ona že ve, kdaj bo njen trenutek…« in niti enkrat me nihče v zadnjih dnevih ni slišal reči, zdaj pa imam že dovolj, naj končno že pride.. Na vsa vprašanja, če mi je že tečno in odveč, sem vedno odgovarjala da ne! Res je bilo tako. Najina nosečnost je bila prečudovita izkušnja…do zadnjega dne, do zadnjega trenutka poroda…
Jutro prej sem srečala sosedi in ena izmed njiju me je vprašala:« Kaj zdaj, kdaj pa greš ti rodit?«in jaz sem ji odgovorila:« Imam nek občutek da danes…« mi je takoj odvrnila, da je tudi ona tako rekla in šla naslednji dan rodit…Hja, sem si mislila, mogoče pa se to res čuti…user posted image

Eh…čisto nič mi ni v tistem trenutku manjkalo…navaden nosečniški dan brez vseh težav je bil…Do popoldneva, ko sva si  s prijateljico skočili v objem, ker je tudi sama drugič zanosila…user posted image Moje veselje ob njeni novici je bilo tako, da sem rekla, ne vem če ne bom zdaj jaz kakih popadkov dobila od veselja...Ona je odšla, meni pa se je čez kako uro začelo dogajati…kot sem rekla vsem kasneje, me je malo črvičilo-kot menstruacija…pa minilo, pa čez čas spet…pa zvečer malo močnejša menstruacija…user posted image Moj lubi pa na službenem pikniku, zaradi katerega pa mi res ne moremo danes rodit…user posted image  user posted image  user posted image Ja, kar nekaj časa prej sva se hecala in sem gnjavila, da na tem pikniku ne bi pil , v primeru, da se kaj zgodi, da bo lahko zbran in z mano v porodni.
Čutila (vedela?)vam pravim…Hahaha, skoraj se je zgodilo ravno to…Ko sva se slišala sem mu  vseeno rekla, da pa mene nekaj daje…čisto tako naj me ima v mislih…Pa je spet minilo…Vroč tuš je vse skupaj umiril…
Kaj pa je bilo tisto pred tuširanjem mokro na ščitniku perila, pa še zdaj ne vem…user posted image mogoče je odteklo ravno toliko plodovnice, da je zmočilo celega…Sem tudi to lubiju v sms-u napisala…In hvala bogu je prišel kar hitro domov, pa še zdaj ne vem zakaj…baje da ne zaradi mene. No, saj ni  važno. Mi je predlagal, da če se je umirilo pa greva ajat, ..in sva šla …Sem spala kot ubita do sedme ure zjutraj, ko se je spet začelo…Tokrat drugače…Spet sem vedela, da so to popadki, tako kot ve vsaka mami, pa čeprav se ji dogaja prvič….kot meni…

To so bili kar eni krči, ki so držali, pa spustili, in meni je uspelo še do devetih kar malo zaspati vmes… sem pa dragemu rekla, naj bo na eno uho buden, da se mi zdi da bi lahko to bilo to…
 Nisem ga hotela obremenjevati, ker je bil »utrujen« od piknika…pa nekako sem mislila, če to ni to, mi bo ful hudo da sem povzročila lažen alarm in ga zbudila. Okrog devetih sem vstala in začela malo pogledovati na uro…Ugotovila sem, da se pa to res kar na neke iste razmake pojavlja…in spet pravim lubiju da je pa to že nekaj…Začelo me je tudi malo skrbeti, ker kljub temu, da sem dregala v trebuh nisem čutila najine pikice. Ni in ni bilo odziva…Sva se potem z lubijem, ki je bil še kar v postelji, odločila,da se pa grem malo pokazat v porodnišnico…da vidimo, kaj je s punčko…. Šla sem pod tuš,  najinemu  bodočemu atiju pa je vmes uspelo vstati in se prestaviti pred TV…kot da mi ni najbolj verjel, da nekaj dogaja…user posted image In jaz? Pridem izpod tuša in mu začnem trobezlati , da se pa meni še čepek ni odluščil,in da pol sigurno ne morem še it rodit..user posted image Hahaha…če bi šlo vedno pri vseh isto…V spodnjem perilu sem poplesavala po dnevni sobi na turbo angelse in njihovo zabavo…lubi pa se mi je tako smejal…Aha, še vedno se mi je dozdevalo, da »danes bo zabava«…Medtem sem ugotovila, da se popadki dogajajo že na 5 min.…Še dobro, da sem si nosila uro s seboj po stanovanju… user posted image Edino…pikica še kar ni nič brcala…ni se hotela javiti, kot vsako jutro poprej…user posted image
In jaz ne bi bila jaz, če ne bi naredila na brzino še par slikic preden sva šla…Dobro da sem jih, ker so res lep spomin…pa spuščen trebušček se tako lepo vidi!
Končno sva šla…se samo pokazat…user posted image

V porodnišnico sem prišla ob enajstih, povedala, da me nekaj špika na 5 min, pa da dojenčice ne čutim…Hop na mizo.Bila sem že 3 cm odprta…Kakšno navdušenje in olajšanje obenem…olajšanje v smislu, da nisem lubija brezveze dvignila iz postelje…spet me je vse drugo skrbelo bolj kot to da bo treba rodit.
Ja, že ko je odprla vrata sem vedela, da me je v roke dobila krasna ženska…takoj se je videlo. Res sem vesela da smo imeli ob sebi tako krasno babico…Uredili sva papirje, ker sem jaz še vedno lepo pridno lahko čičala, kljub že kar fino intenzivnim popadkom in kar kipela sem od navdušenja…in niti za sekundo, tako kot nikoli prej, me ni postalo strah! Atija sva poslali še na kavico in nekaj pojest…je rekla babica pojdite, ker lahko traja…To je bilo to, nobenega klistirja, britja…Hvala bogu! Potem sem preživela najhujšo uro v porodni sobi, ker ni bilo mojega dragega še ob meni, ker sem klicala za epiduralno, a v sebi že tako in tako bila pripravljena, da je itak ne bo,ker je to Maribor user posted image  in še sobota je bila…ker sem si predstavljala, kako bo šele bolelo če že zdaj tako…Še dobro da je ctg tako lepo predvajal zvoke srčka najine pikice. Me je vsaj to malo pomirjalo. Priznam, sem v sebi upala, da bi mi moja sestra uspela urediti, da bi le bila…ta presneta in tako zaželjena epiduralna ...Ni šlo, in seveda je bila, ne vem zakaj, v skrbeh zame. Poklicala je v porodno, in povpraševala kako sem…Joj, joj! Moram povedati, da sta moja mami in moja sestra bili doma čisto presračkani-kako bom pa jaz ,njuna mala hčerkica in sestrica rodila…No, jaz sem babici za pultom rekla, naj ji reče, naj ne gnjavi, da sem super…Ženska pa me vpraša:« A vi to resno?« Potem je obrnila slušalko proti porodni, da sem se sama zadrla, da boli ko pes…z nasmeškom v glasu… user posted image Joj so se mi  smejale…pa saj takrat še ni tako bolelo,sem se res še hecala. Pa ne za dolgo. Popadki so bili seveda vedno močnejši, in težje sem prenašala te, sama brez lubija, kot tiste kasneje…Ja, najin ati je bil v veliko pomoč in oporo…Hvala mu iz srca! user posted image  Pa tudi babici, ki je ves ta čas, ko sem bila še sama, skrbela lepo zame…kasneje pa sploh…Vse me je povprašala in predlagala kaj bi naredili…Ker mi ni odtekla plodovnica sva predrli mehur ..in dala mi je protibolečinsko »vodico«, in kasneje še eno…Brezveze, res, spet so se mi smejali, ko sem ji rekla, da mi raje naj ne daje več, če mi bo spet dala  to vodico, ki en d… pomaga…user posted image Humor me pač ni zapustil še tako hitro…
Potem se je naenkrat začelo s popadki zelo dogajati ,se mi zdi da so bili kar na minuto in pol… pa saj mi je babica tako tudi povedala…Končno je prišel moj dragi, v tisti lepi zeleni opravi, z nasmehom na ustih in s pripombo:« Dober dan gospa, jaz sem danes vaš ginekolog«…jaz pa med popadkom v smeh…Takoj se je vživel…me pocartal, povedal nekaj vzpodbudnih besed, in sama njegova prisotnost, me je takoj spravila v boljše razpoloženje…če si sploh lahko razpoložena med porodom… user posted image  Popadke sva poskušala lepo po naučenem predihovati…ja če verjameš…meni to ni šlo in res hvala babici, da me ni gnjavila še s tem. Svetovala mi je, naj pač diham kakor mi najbolj ustreza, da bo tako najboljše…
Res je bilo…in med temi popadki in dihanjem mi je lubi veselo pripovedoval, kaj je počel to uro ,ko je šel na kavo, in kako so se vsi moji mamici smejali, ko je kar pustila na pol poln voziček z nakupom v trgovini, in prosila prodajalko naj pospravi nazaj, da ona več nič ne more, ker bo skupaj padla od skrbi, ker je njena hčerka šla rodit…Hahaha…moja mami pač…paničarka…user posted image user posted image user posted image
Vse skupaj se je še bolj  stopnjevalo…v sosednji porodni je eno dete že zajokalo, in zaželela sem si da bi bilo že moje…je bolelo-priznam…lubiju sem skoraj polomila dlani…Na našo srečo sem se hitro odpirala, po eni uri na 5 cm, po naslednjih tri četrt ure na 7 in potem na naslednjih tri četrt ni bilo več drugega komentarja kot to, da smo super in da kmalu bo…
Vse skupaj je trajalo zame kratke 4 ure…in bolj je vse skupaj šlo h koncu bolj je bolelo in prepričanje da ne bom zmogla je postajalo vedno večje. Sem večkrat ponovila, da sem mevža…pa me je dragi tolažil,da ni res, da jaz to zmorem…pa babica tudi…Ob nekaj zadnjih krikih sem celo spraševala če sem preglasna…user posted image moja narava pač…vedno razmišljam bolj o drugih kot o sebi…
Ne morem več! Ja, tudi to sem na koncu nekajkrat izdavila, v sebi pa iskala še zadnje atome moči in se hkrati tolažila, da sem čisto blizu…da pri drugih traja lahko dosti dlje…saj sem komaj tri ure in pol na mizi…Pomagalo mi je…
Naenkrat so se začeli zbirati neki  zdravstveni uniformiranci v moji  porodni sobi, jaz pa takoj:«A je kaj narobe, da vas je toliko?«. Spet vsi v smeh…so mi le razložili, da še enkrat pritisnem, in bo glavica zunaj…Joj, jaz pa že čisto brez moči…In malinov čaj, ki sem ga pridno pila je pomagal, vsaj toliko, da so mi presredek morali le minimalno prerezati…In potem sem pritisnilaaaa……..
Vsi prisotni razen mene so zagledali to našo črnolaso glavico, razen mene seveda…Potem je sledilo vprašanje naše babice, kakšnega spola je, kaj bi stavili. user posted image  Njim je bilo vse skupaj zabavno iz razloga, ker jaz nisem hotela in upala ob sprejemu povedati kako bo otroku ime, ker nisem bila prepričana v spol…Namreč obakrat, ko smo spraševali po spolu je moj ginekolog določil zanimiv spol…«Punčka-ne me za besedo držat«. In kakšen je to spol? user posted image  Ja, na nuhalni svetlini pa je dr. Pelkičeva kar suvereno dejala, da je deklica…Ampak…Tako nismo bili prepričani do zadnjega…
Na hitro so izjavili vsak svojo stavo…pa še jaz sem dodala, da itak vem, da je baba….Spomnim se edino še, da je ena izmed njih rekla:« Aaaa, take laske pa lahko ima samo pupa!«. Jaz pa v takem adrenalinskem pričakovanju…spola in popadka…Res se je odvijalo s svetlobno hitrostjo in babica vmes pravi :«Kaj je mami,kaj bo?, vi povejte«…Sem uspela izustiti samo še-POPADEEEEEK!!!!!!
In je bila zunaj…Najlepši jokec kar sem jih kdaj v življenju sploh slišala…moj pogled pa v njo…in kaj vidim?!! Popkovino namesto lulice…in hkrati slišim najinega atija:«Taja je…«.
Ob 15.37 je lučko sveta zagledala najina črnolaska…najina punčka… Velika 48 cm i težka 3030g…user posted image  user posted image  user posted image  Ponosni ati je svečano prerezal popkovino in uspel pred mamico potočiti solze sreče. Takšnega ga še nisem videla, in dvomim, da ga še kdaj bom…Preden sem v miru in olajšanju zadihala so se vsule tudi meni…Piko sem dobila pod spalno srajco na prsa…kakšen občutek,…Atijev objem…Sreča!
Sledilo je šivanje, ki je zame bilo skoraj bolj mučno od samega poroda…tako nelagoden občutek…novopečeni ati je medtem moral ven…pravi trenutek, da je veselo novico hitro sporočil naprej…Sledilo je triurno počivanje v porodni, cartanje atija in njegove princeske…prvo dojenje…prve slikice…prvi telegrami…prva sms voščila…Neopisno in nepozabno…Tudi brcike sem še kar čutila…user posted image  in se v istem trenutku zavedla, da jih ni več tam noter, da je moja punčka že tukaj…Smeh…user posted image  
Pogrešala bom trebušček, vsaj še nekaj časa, ker je bilo lepo…tako kot bo od zdaj naprej imeti dojenčico ob sebi…user posted image
Spet sem vedela…Naredila sem veliko delo! Poklonila sem življenje mojemu malemu sončku, moji mali ribici, ki je naslednji dve uri po prihodu na svet tako živo in pisano gledala s svojimi velikimi temnomodrimi očkami, da je bilo veselje…Ne, niti malo nisem bila utrujena, in v sekundi sem čisto zares vse pozabila…

Rojstvo moje Taje je zame postalo najlepša izkušnja  in preizkušnja v življenju doslej…In še enkrat več vam povem…..VEM-življenje je zdaj, ko sem postala mami lahko samo še lepše…

Nataša 

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 791
12.6.2008 12:04:01   
hijenca
Pozdravljene !

Ko sem brala te vaše poste o spanju, o hranjenju, sem se prav nasmejala, ker ste vse napisale točno to, kar se pri nas doma dogaja. Tudi mi bi samo jedli, pa malo spali, ponoči smo tudi mi budni kot sovice. Se vidi, da smo se kot majčice preveč povezale in sedaj so tudi naši user posted image  povezani in jezijo mamiceuser posted image user posted image user posted image .

Špelin@ mi uporabljamo doma samo vodico in vatico, ko pa kam gremo, pa imamo čistilne robce.

Kar se pa kontracepcije tiče, pa nimam pojma, kaj bomo uporabljali. Ker bi mi še imeli kakegauser posted image , se za mireno ne bi odločila, tabletk ne morem jemat, ker še dojimo zraven, ta injekcija mi ni najbolj simpatična, na kondome pa smo alergični in jih zeloooo slabo prenašam. Me namreč vse peče pri kondomih.user posted image user posted image user posted image  Kaj se pa tiče, da PAZIMO, pa več ne zaupam, ker sedaj imamo majhnega slepega potnika, ki je nastal, ko smo PAZILI user posted image user posted image user posted image . Zdaj sem namreč zeloooo vesela, da ga imamo, na začetku pa sem bila zeloooo šokirana. Če še katera pozna kakšno tehniko zaščite, bi bila zelo vesela, če bi mi zaupala kako!!!

mya26 jaz sem imela 14 dni po porodu takšne težave s prebavo, da sem se jokala na stranišču. Takrat sem si pa želela umret, takšne bolečine in krče sem imela. Pomagalo pa ni nič. Zdaj se je malo poboljšalo, ampak še zdaj ni vse porihtano.

Zdaj pa grem malo pospravit dokler Videk spi.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 792
12.6.2008 12:09:21   
Kaja08
Dober dan! No, danes je naš junak že drugič lepo zaspal po hranjenju na joški user posted image user posted image user posted image user posted image  Jeeeejjj, kako smo veseli. Sicer sem ponoč eno rundo dojenja spustila in sva mu kar takoj dala flaško, kar se je pa zjutraj močno poznalo - sem imela zelo polne dojke in je mali lepo vlekel. Sicer je spet trajalo uro in pol (vmes mal zadrema in ga dam kupčka podret in se seveda mali spet predrami in začne iskat joško), ampak se je splačalo!!

IZVIRNO SPOROČILO: mya26

A morate tiste ki imate G v Leonišču plačat pregled po porodu? Mene je naročila 5 tednov po P. A je to OK?

Jap, jaz imam pregled v Leonišču in stane 33 evrov. Matr, so zlatarji!! Imam ga pa 7.7.

Mene pa zanima, katero kremo za mazanje rotke uporabljate? Jaz imam trenutno od BebiVala, pa me zanima, katere so še dobre?

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 793
12.6.2008 12:15:35   
Naty*
Oj majske mamice! Mal sm vas prišla pozdravit, pa obnovila bom podatke na seznamu, ker sva mela včeri posvetovalnico user posted image . Je rekla zdravnica, da je krasen otroček, ful živahen, radoveden, redi se veliko, kar glede na pogosto dojenje niti ni čudno user posted image .... u glavnem, vse tko kot je treba.
Brez zamere, komentirala bom samo zadnji dve strani, ker je mali glih zaspal, js bom šla pa mal stvari porihtat po stanovanju, pa ugotovit, kaj bomo kuhaliuser posted image . Sm misla, da bo slabše, ko bo moj spet na šihtu, ampak sem se kr navadila, da porihtam otroka, stanovanje, pa še mal se spočijem potem, sploh ni panike.

Majabo js sm mela tud probleme s prebavo in to grozne, ker mi v P niso dali odvajala tri dni user posted image . Potem je šel moj user posted image  v nabavo in mi prinesel sirup Portalak, Donat in suhe slive. Portalak ful deluje, če ga piješ z Donatom. No čez dva dni sem mogla že letet na wc vsake pet minut, tko da je definitivno delovalo user posted image .

špelin@ js že skoz uporabljam čistilne robčke. V nedeljo pridemo pa verjetno v Zagorje, mogoče se bomo kje srečali z vozički user posted image .

jana81 najina hroščka mata pa poleg plajška iz H&M tud isti ritem spanja user posted image . Ob 22 spat, potem jeva ob 3, pol ob 6 al pa 7 in spiva nekak do 8 al pa 9 user posted image .

Ja nč, grem na seznamček, pa ticker pa avatar, ker sem očitno še zmer noseča user posted image .

Pridne bodte, bom probala kej večkrat prečekirat, kako ste kaj.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 794
12.6.2008 12:17:02   
CatJa
A ima še katera probleme s tem potenjem?

Joj, mene je ene 14 dni tole matralo, sem se zbujala s čist mokro glavo. Pa je minilo.

Čmrlika, lušna porodna zgodba user posted image

Jaz umivam ritko z vodo zjutraj in zvečer, čez dan pa bolj ko ne z robčki. Sem pa zadnjič kupila Hoferjeve robčke Mylove al neki takega, pa je mali fasal tako vnetje, da sem ga tri dni zdravila user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 795
12.6.2008 12:19:38   
hijenca
Čmrlika uspela si mi priklicat solze. Ko sem brala to tvojo porodno zgodbo, sem se jokala kot mali otrok zraven. Zelo lepo si napisala. user posted image user posted image user posted image  Hvala, da si delila svojo porodno zgodbo z nami.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 796
12.6.2008 12:33:39   
Naty*

user posted image RAZVOJ MAJSKIH HROŠČKOV 2008user posted image

1. Čmrlika (Taja, 19.04.2008)

- rojstvo: 3030g, 48 cm, 32 cm
- 1 posvet: 3630g, 51 cm, 35 cm (+600g, +3cm, +3cm)

2. Jana81 ( Nejc, 21.04.2008)

- rojstvo: 3270g, 49cm, 34 cm
- posvetov. (21.5.): 4200g, 55cm, 37cm ( +930g, +6cm, +3cm)
- 12.8.2008 :

3. *Tiana* ( Erazem, 22.04.2008)

- rojstvo:  3580 g, 53 cm, 34 cm
- 10.06.2008: 5170g, 56 cm, 37 cm (+1590g, +3cm, +3cm)
- 28.08.2008:

4. Aurea (Ana, 25. 04. 2008)

- rojstvo: 3700 g, 54 cm, 36 cm
- 1. posvet: 4900 g, 57,5 cm, 38 cm ( +1200g, +3,5cm, +2cm)

5. aurora28 (Gal, 30.04.2008)

- rojstvo: 3390 g, 52 cm, 36cm
- 02.06.2008: 4590g, 57cm, 38cm ( +1200g, +5cm, +2cm)

6. Soncnica Sandra *** (Manca, 01.05.2008)

- rojstvo: 3470g, 52 cm, 35 cm
- 04.06.2008: 4825g, 55,5cm, OG 37cm ( +1355g, +3,5cm, +2cm)
- 06.08.2008:

7. barbaw ( Maja, 02.05.2008)

- rojstvo: 3620 g, 50 cm, 34 cm
- 03.06.2008: 4770g, 55 cm, xx cm ( +1150g, +5cm, +xxcm)

8. CatJa (Mark, 03.05.2008) 

- rojstvo: 3510 g, 51,5 cm, 34 cm
- 03.06.2008: 4710, 58,5 cm, 38,5 cm ( +1200g, +7cm, +4,5cm)

9. Taula (Ella, 04.05.2008)

- rojstvo: 3540 g, 50 cm, xx cm 
- 03.06.2008: 4380 g, 54 cm, 38 cm ( +840g, +4cm, +xxcm)

10. sashy (Anej, 05.05.2008)

- rojstvo: 3320 g, 52 cm, 35 cm 
- 04.06.2008: 4460g, 55 cm, 37,5 cm (+1140g, +3cm, +2,5cm)

11. bubica 14 (Jaka, 06.05.2008)

- rojstvo: 3870g, 53 cm, 36,5 cm
-

12. hijenca (Vid, 08.05.2008)

- rojstvo: 3520 g, 50 cm, 36 cm
- 10.06.2008:4355g, 53 cm, 38,5 cm ( +835g, +3cm, +2,5cm)
- 10.07.2008:

13. zvezdica05 (Zara, 09.05.2008)

- rojstvo: 3200 g, 52 cm, 32 cm
- 09.06.2008

14. Svojeglava (Živa, 09.05.2008)

- rojstvo: 3630g, 52cm, xx cm,
- 26.06.2008:

15. katy82 (Lara,10.05.2008)

- rojstvo: 3450 g, 54 cm, xx cm
-

16. Naty* (Žan, 11.05.2008)

- rojstvo: 3500 g, 51 cm, 33 cm
-  11.06.2008: 4610 g, 54,5 cm, 38,2 cm ( +1110g, +3,5cm, +5,2cm)

17. kasso (Varja, 11.05.2008)

- rojstvo: 3080 g, 49 cm, 34 cm
-

18. Pepita (???, 12.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52,5 cm, 35 cm
- 10.06.2008: 5020g, 56 cm, 39 cm (+1180g, +3,5cm, +4cm)
- 14.08.2008:

19. tally (Emilija, 13.05.2008)

- rojstvo: 3110g, 52 cm, 35 cm
- 10.06.2008: 3760g, x cm, x cm (+750g, +x cm, +x cm)
- 22.07.2008:

20. kodrana (Tara, 13.05.2008)

- rojstvo: 3120 g, 52cm, 35 cm
-

21. Katina (Inti, 14.05.2008)

- rojstvo: 3865 g, 53 cm, 36 cm
-  17.06.2008:

22. zalazoya ( Niki, 15.05.2008)

- rojstvo:  3010 g, 53 cm, 33 cm
- 10.06.2008: 4250g, 54cm, 35,5cm (+1240g, +1cm, +2,5cm)
- 04.07.2008:

23. suzy85 (Eva,16.05.2008)

- rojstvo: 3950 g, 54 cm, 36cm 

24. Majabo (Jošt, 16.05.2008)

- rojstvo: 3420g, 51 cm, 37 cm
-

25. Skye (Tia in Lia, 17.05.2008)
- rojstvo:
Tia: 2220 g, 47 cm, 33 cm
Lia: 2310 g, 46 cm, 33 cm
- 16.06.2008

26. nataša34 (Eva,19.05.2008)

- rojstvo: 2320 g, 47 cm , 33cm
-17.06.2008: 

27. Špelin@ (Gregor, 19.05.2008)

- rojstvo: 3870 g, 54 cm, 37 cm
- 17.06.2008:

28. SesilAneja, 20.05.2008)

- rojstvo: 3480g, 53cm, 34cm,

29. 80kaja (Lučka, 22.05.2008)

- rojstvo: 3790g, 51 cm, OG 35cm
- 01.07.2008:

30. Estrella (Alja, 23.05.2008)

- rojstvo: 3500g, 53cm, 34 cm 
- 26.06.2008:

31. darmar (Zala, 24.05.2008)

- rojstvo: 3580 g, 52 cm, 36 cm
- 10.07.2008:

32. Anitka ( Gal, 25.05.2008)

- rojstvo: 3380g, 51 cm, 37 cm
- 24.06.2008:

33. edinaos (Anja-Tia, 26.05.2008)

- rojstvo: 3670 g, 52 cm, 35 cm
- 30.06.2008:

34. VALENTINA 2006 (Matevž, 26.05.2008)

- rojstvo: 3900g, 53 cm, 37 cm
-

35. mya26 (Maj, 27.05.2008)

- rojstvo: 3750 g, 53 cm, 35 cm
- 01.07.2008:

36. MARTINA25 (Tjaša, 29.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52 cm, xx cm
- 17.07.2008:

37. Kaja08 (Žiga, 29.05.2008)

- rojstvo: 3600g, 51cm, 36,5cm
- 02.07.2008:

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 797
12.6.2008 12:40:44   
Majabo
Špelin@ tudi mi uporabljamo samo robčke in to od samega začetka.

kremo za rito imam od Bebivala in se mi zdi super

kar se pa konracepcije tiče pa še tuhtam kako in kaj. Po prvem otroku nisem hotela na tabletke in smo imeli kar kondome, saj smo v roku 3eh let nacrtovali novega člana. Sedaj po drugem, pa ne vem.
Pred časom je bil tak bum s tistimi obliži, sedaj se nič več ne govori o njih, injekcije se mi ne dopadejo, se mi zdijo totalna kemija (kaj pa ni?),...mirena- kakršno smolo imam, bi imela z njo verjetno polno težav,....tabletke? po njih mi tako pade libido, da jih ne rabim jest ker ne sexam user posted image
Treba bo res premislit, otrok ne bom več imela, tako da....

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 798
12.6.2008 13:04:18   
kasso

Jaz uporabljam čistilne robčke že teden dni, ampak le občasno, ko ne morem bit pokonci in previjem Varjo na kavču...nima prav nobene reakcije oz. je ritka še lepša ter brez pikice kot pa ko sem umivala le z vodo.

Majabo, meni za prebavo najbolj pomaga prašek Mucofalk, ki ga kupim v lekarni ter je varen v nosečnosti in med dojenjem (semena bolhačice). Zdaj spijem le 2x čez dan in ker pijem tudi železo (ki me je zaprlo), pomaga le toliko, da grem vsak dan, blato pa je še vedno trdo...bom prešaltala na 3 vrečke. Je treba pa pit redno in učinkuje šele po parih dnevih.

aurora,občasno uporabljam hrano Novalac (sem tudi za mojo dvoletnico)...meni je ok, drugih pa ne poznam!

Naty, super napreduje Žan user posted image user posted image

Čmrlika, porodno zgodbo bom prebrala kasneje, ke je že alarm user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 799
12.6.2008 13:05:06   
Kaja08
Še eno vprašanje - na koliko stopinj perete otroške cunje? Pa mehčalca verjetno ne dajete zraven?

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?