JABOLKO3
|
Živijo! Torej ste včeraj uživale! Sem pogledala slikice, super ste, pa malčki tudi. Lepa posadka, bravo. Pa sedaj vem tudi zate, Tasyo, kako izgledaš - ker si edina na sliki, ki je še ne poznam osebno, hi hi. No, meni tokrat ni zneslo, žal. Nisem mogla pustit moža samega, ko je prav težko dobil dopust, da doma pred nasednjim dežjem dokončno porihtamo del zemljišča. Sploh, ker sem jaz najbolj sitnarila, da mi gre na živce, ker sta večja otroka kar naprej blatna, ker tam še ni urejeno. Tako sva ves dan vihtela lopate, motike, grablje - je bilo treba najprej prekopati vse skupaj, ker je dež prejšnji teden vse zbil, navoziti zemljo, kjer je manjkalo, nato pa z grabljami poravnati, urediti ustrezne naklone, posejati travo, povaljati... Včeraj nama ni zneslo narediti do konca, ker je moral mož še do konca poštimat zunanja igrala zaradi današnjega obiska otrok iz vrtca, jaz sem morala pa še v trgovino po hrano in pijačo zanje, pa doma vse pripraviti. Na srečo se naju je vreme usmililo in sva danes popoldne pa res dokončala, tako da sedaj do jeseni ne delamo zunaj nič več (razen košnje trave in rihtanja vrtička), le še držimo vse štiri od sebe in uživamo. Obisk otrok iz vrtca je zelo uspel, najprej smo se dobili pred Arboretumom, naredili sprehod po parku, nato pa se še ustavili na igrišču. Potem sem šla jaz z Juretom domov, da sva se na hitro v miru podojila, mož in naš ta srednji pa sta se pripeljala z njimi z avtobusom. Za malico sem jim naštimala hot dog, ker so lahko prijeli v roko in tekali naokrog (nimamo prostora pri mizi za toliko otrok), za pit sem jim pa kupila pollitrske plastenke s tistim zamaškom za pitje in smo vsakemu na flašo napisali ime, da jih niso pomešali. Pa skleda jagod in marelic in pladenj peciva, pa je bilo. So se ful lepo igrali in se zabavali, nova zunanja igrala so se tudi izkazala za odlična. Jure je pa medtem zapeljeval vzgojiteljici. Jutri se greva pa končno še malo v službo pokazat, sploh še nisva bila. Saj glede na vremensko napoved, dan tako ne bo za uživanje na prostem. Sem pravkar ugotovila, kako je že pozno, pa že sinoči sem šla spat, ko je bilo že krepko danes. Bom samo na hitro še tole pokomentirala. Big mamma - če imaš dovolj mleka, se mali ne zbuja in doji ponoči zato, ker bi bil lačen. Naš prvorojenec se je precej zbujal, pa sem takrat marsikaj prebrala na to temo, sicer sem že precej pozabila, vendar še vem, da je pisalo, da spijo malčki ponoči v nekakšnih fazah globokega in bolj plitvega spanca in da se ti valovi izmenjujejo precej pogosto ter da se v fazi plitvega spanca lahko prebudijo. Potem ugotovijo, da je fino, da se tudi ponoči vsake toliko stisnejo k mamici v topli postelji, popijejo malo toplega mlekca in v objemu zaspijo. Da ne nakladam, pomaga, da mu ponoči ne ponudiš dojke vsakič, ko se zbudi, če ni spal vsaj 3 do 4 ure, kar pa ni preprosto. Poskusiš ga uspavat nazaj z dudo, ali mu daš vodo v flaši, ali mu poješ, ga zibaš... in ga ne dvigaš iz posteljice, če ni nujno. Če ne gre in začne jokat, naj ga dvigne očka in ga poskusi uspavat, da ga malo nosi naokrog (ne dvigaj ga ti, ker pri tebi bo hotel dojko). In le če ni druge, ga pristaviš, vendar ne leže v postelji. Pri nas je pri ta prvem trajalo kakšne 3 - 4 noči, nato se je sprijaznil, da je noč za spanje. Če pa si v dvomih, ali imaš zvečer dovolj mleka, pokliči patronažno, da ti preko vikenda posodi tehtnico, pa malo povagaj obroke, pa boš videla. Glede menstruasije in dojenja pa - pri prvem sem jo dobila po treh mesecih, pa sem ga dojila 15 mesecev brez kakšnih problemov. Majček - kaj naj rečem, da si le spet z nami! In to kljub Bushu! Fredov plavalni obroč - jaz sem ga kupila pri ta prvem, pa moram rečt, da se nam za na morje sploh ni obnesel, tudi pri ta drugem ne - ker je voda bolj mrzla in veliiiika, se raje kopajo v varnem in toplem naročju ali pa v čolničku oz. bazenčku. Sta pa uživala v njem v toplicah, tako da po mojih izkušnjah se ga za na morje ne splača kupovati, za v toplice pa ja. Kakšne izkušnje imate ostale? Sedaj moram pa res spat, lahko noč.
|