|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
11.6.2008 10:02:46   
barbaw
Jana V spielfeldu (ne vem, če sem prav napisala) je ena lekarna. To je takoj čez mejo. Blizu pošte.

Zvezdica05 jaz pri prvem otroku nisem uporabljala dude ker je ni hotel zgrabit sama pa nisem vztrajala in sem bila grozno na tapeti. Bi mu dala dudo, če bi bila bolj pametna oz. če bi vztrajala bi jo mogoče sprejel. Zdaj pa jo kar dam za spanje in da se pomiri, ker drugače ne gre. Moj prvi sinko je tako priden, da se ful hitro odvadi stvari tako da ni večjih težav z ničemer. Pri princeski pa bomo še videli.

Pepita če bodo krči po AD3 kapljicah pojdi po D3.
Jaz tudi nimam več čišče. HB

tally daj ti svojo pikico čim več k oknu in na sončka tako, da ji ne bo sijalo na glavico, ko ni močna vročina. Ful rabi sončka, ker z njim pridobiva D vitamin, ki je pomemben za odpravo zlatenice.

Taula zakaj že zdaj odvajate od dude? Upam, da je ne boš nosila zaradi tega, ker bo še slabše.

Moram se še pohvalit. Se vidi, da je naša Maja punca ker nenormalno dosti čeblja. Ful mi govori in kliče. user posted image  Vsak dan bolj me preseneča koliko nekih glasov spusti. Sliši se kot, da se pogovarja in ko v posteljici ne spi, naju kliče. Ne joka ampak prav kliče. user posted image

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 726
11.6.2008 10:08:32   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Pepita, jaz mojemu ne bom dajala več kot kapljico, dve AD3, mogoče tudi to ne, če bo po njih dobil krče. Sva namreč že kar pretežno na AM in dobi v tem mleku dosti obeh vitaminov user posted image  Pa tudi ogromno sva zunaj in tudi sonček kdaj posije nanj. Za izključno dojene pa naša pediatrinja kar priporoča AD3.

Kdaj si pa prešaltala na skoraj izključno AM?

Vsak dan je mojega mleka manj, ker si pri treh otrocih enostavno ne morem privoščiti pumpanja vsake 3 ure, mali pa ob dojenju ne pocuza kaj dosti.

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 727
11.6.2008 10:14:03   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08
Dobro jutro!
Našega malega pa že dajejo krči. Pa sem patronažno vprašala, katere kapljice mu lahko dodajamo, me je pa prav grdo pogledala in rekla, da nobenih. Da dokler ne bo otrok čisto plav v obraz in se histerično drl, nobenih kapljic user posted image  Kje se pa dobijo te kapljice koroških lekarn??
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Pepita, jaz mojemu ne bom dajala več kot kapljico, dve AD3, mogoče tudi to ne, če bo po njih dobil krče. Sva namreč že kar pretežno na AM in dobi v tem mleku dosti obeh vitaminov user posted image  Pa tudi ogromno sva zunaj in tudi sonček kdaj posije nanj. Za izključno dojene pa naša pediatrinja kar priporoča AD3.

Kdaj si pa prešaltala na skoraj izključno AM? Jaz ne vem, koliko časa naj se še trudimo - sicer imam nekaj več mleka, ampak še zdaleč ne dovolj, da bi se mali najedel.

Kaja ne poslušaj patronažne, ker ji pošteno seka user posted image user posted image , kdo pri pameti, pa bo pustil otorka jokati dokler ne bo plav. Vetrovne kapljice koroških lekarn se kupijo na korškem vse od Mislinje, Vuzenica, Slovenj Gradec, Črna na koroškem, Prevalje... Kupi jih, ker so super.

Točno tako!!! Če bi te kapljice škodile, bi bilo tričetrt otrok zaradi tega bolnih, ker jih uporablja večina staršev user posted image user posted image user posted image

Jaz sem kapljice naročila po telefonu - pošljejo po povzetju. 02/87-70-730.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 728
11.6.2008 10:20:01   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
Taula zakaj že zdaj odvajate od dude? Upam, da je ne boš nosila zaradi tega, ker bo še slabše.

Joj, Taula, samo ne jo navadit na nošenje... Mi smo to napako naredili 2x (toliko o tem, da gre osel le 1x na led... user posted image ), pri obeh pikah. Pa si predstavljaj, kako je, ko se otrok navadi, da zaspi le ob nošenju in kako to izgleda kasneje, ko zraste in postaja vedno težji... user posted image user posted image user posted image  Raje user posted image vsake par sekund popravljam dudko, ki pada iz ust, kot da bi ga nosila, midva z user posted image  sva bila svoje čase čisto izčrpana user posted image  Se je pa še vsak odvadil dude, nič bat user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 729
11.6.2008 10:31:32   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: Pepita

Dobila sva recept za AD3, a jih boste dajale? Večina mojih kolegic jih ne daje, midva zaenkrat nimava nekih hudih krčev, sam po tem pa je menda kar hudo

Naš pobič je pogruntal, da se zunaj bolje spi, meni pa to tudi ustreza, če je zunaj spi 3 ure skupaj, v stanovanju pa max 2 uri. Tako, da ga imam večino dneva zunaj v vozičku.

Ja, jaz bom dajala in upam, da je ne bo nič matralo. Vsaj prva dva nista imela nobenih problemov.
Tudi Varja rada spi zunaj, tako da jo jaz le parkiram v garažo (npr. če je kakšna nevihta) in priklopim varuško....ona pa lepo spančka še kakšno urco

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 730
11.6.2008 11:31:16   
Anitka
Ojla!

Še ena dokaj mirna noč je za nami, pa sprehod sva že tudi opravila in mu je očitno dobro del, ker še kar spi tako, da sem ga s košaro od vozička kar v hišo odnesla.

Me je pa včeraj na stopalu osa dvakrat pičila in me špe sedaj noga boli pa malce imam zatečeno. Pa ne vem več kaj naj delam. Pa full me srbiuser posted image user posted image user posted image

Se kasneje oglasim, Gal kliče...

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 731
11.6.2008 12:01:28   
barbaw
Anitka drugič daj takoj med gor. Med posrka vse strupe ven in ublaži zateklino. Tudi na mesta kjer se udaiš ga je dobro dajat. Pri škratku vidim, da potem ni nič moder in nima buške. user posted image

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 732
11.6.2008 13:38:01   
kasso
Ravnokar sem dobila e-mail o otroških kremah za sončenje:

V zadnji reviji VIP Zveze potrošnikov Slovenije je objavljen članek o otroških kremah za sončenje, rezultati testa otroških krem za sončenje ter nekaj nasvetov.

Z oceno "dobro"so ocenjene naslednje kreme:
1. najboljši sta:
- Eucerin Kinder Intensivschutz Sonnenlotion, faktor 40 (lekarne, 12,18 EUR)
- Penaten Baby Sonnecreme, faktor 40 (Muller, 10,02 EUR)
2. za malenkost slabši, a še vedno dobro ocenjene so:
- Iseree Sun Kinder Sonne/Lidl, faktor 30 (Lild, 3,99 EUR)
- Nivea Sun Sonnenmilch fur Kinder, faktor 50+ (Muller, 10,02 EUR)
- Ombia Sun Sonnen Milch fur Kinder/Hofer, faktor 30 (Hofer, 1,2 EUR)

Oceno "zadovoljivo" so dobile naslednje 3 kreme:
- babylove Sonnencreme/ dm, faktor 40
- Garnier Ambre Solaire Kinder s., faktor 50+
- Bubchen Sonen Milch, faktor 30

S "pomanjkljivo" ocenjeni sta naslednji dve kremi:
- Vichy Capital Solell entfants Sonnenschutz Milch fur Kinder, faktor 30
- Cadea sun Feuchtigkeits Sonnen milch ful Kinder/Muller, faktor 40 (muller)

Ostala priporočila:
- otrok do 6. meseca starosti se s kremami za sončenje ne maže,
- otroke od 6. meseca do 1. leta se sicer lahko maže, vendar sončnim žarkom ne smejo biti izpostavljeni, ker je zelo velika možnost sončnih opeklin,
- otroci so 3. leta so lahko soncu izpostavljeni le kratek čas (zaščita: zaščitna sredstva, majice, pokrivala),
- oblačila ne zagotavljajo popolne zaščite (bombaž prepušča 10% sončnih žarkov, mokre bombažne majice 20%, opeče vas lahko tudi pod sončnikom).

S testom so tudi dokazali, da ne drži sledeče:
- da zaščita začne delovati šele pol ure po nanosu kreme (zaščitni faktor začne delovati takoj po nanosu),
- da izdelki iz prejšnjega leta niso več učinkoviti (uporabite lahko kreme, gele za sončenje iz lanskega leta, če se niso pokvarili: spremenjena konsistenca, neprijeten vonj).

Vir informacij: revija VIP, številka 6/2007

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 733
11.6.2008 14:22:49   
jana81
ahoj majčice...

danes sem že opravljala nakupe po mullerju in bila razočarana...v Velenju nimajo plenic njihove znamke za 4-9 kg...in tako sdem vzela Pamperske (upam da ne bi imel spet flekasto ritko).

Je pa naš sobnček danes spal od 9h zvečer do 4 h zjutraj, no od 4h dalje se zbuja in je na 2 uri, trenutno celo spi že 2,5 uri...user posted image

danes ima moj Nejček 1 mesec in 3 tedne.

IZVIRNO SPOROČILO: Pepita

Dobila sva recept za AD3, a jih boste dajale? Večina mojih kolegic jih ne daje, midva zaenkrat nimava nekih hudih krčev, sam po tem pa je menda kar hudo user posted image

no jaz jih dajem, pa nimamo krčev. odvisno od otroka.

bubica midva greva v soboto na morje, pa naš Nejc še ni star 2 meseca.Kaj pa tiedte ki rodijo na obali?

tally midva sva imela ob odhosu iz P., vrednost 204, pa potem ga niso več merili.so rekli naj ga imam veliko na sončni svetlobi. 

kasso tole je pa ful zanimivo...se pravi krema ki sem jo kupila in mislila da je the best spada v skupino zadovoljivo...user posted image  za bubchen

< Sporočilo je popravil jana81 -- 11.6.2008 14:24:14 >

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Pepita)
Neposredna povezava do sporočila: 734
11.6.2008 14:44:30   
jana81
aurora katere pamperske si ti kupila v mullerju...se jim mal drugače reče kot unim v šparu in tušu a ne?

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 735
11.6.2008 14:51:31   
Soncnica Sandra ***
Pepita in bubica14: midve pa imava Plivit D3, ki baje ne povzročajo krčev. No ne vem, danes imamo že skoraj cel dan veselico user posted image . Samo jih jemljeva že od 3.tedna dalje, tako da jo danes najbrž dajejo krčki user posted image

bubica14: kaj pa je to hipertonija?
Mi ne bomo šli letos na morje, ampak v Čatež, stari pa bomo skoraj 4 mesece takrat.

tally: ja bogaica, a tolk je jokala v povetovalnici user posted image

kaja08: ene patronažne so res od hudiča. Jaz bi kar valjar od Špelin za take uporabila in jih po glabi!!!

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 736
11.6.2008 16:00:54   
bubica14
SS hipertonija je enostavno to, da so "neprave" mišice preveč aktivne. Najprej naj bi se razvile trebušne, nato hrbtne in vse ostale. No pri zlateničnih otrocih se včasih zgodi, da se del možgan ne razvije dovolj hitro in to je ravno del, ki nadzira trebušne mišice. Zato so te bolj ohlapne in hrbtne prevzamejo kontrolo. Tako se dojenček zelo upogiba nazaj (nogice in glavico). Ampak to se vse popravi (z vajo in pravilnim nošenjem). Tako da pridno telovadimo in se skušamo pravilno nositi. Zaenkrat je malo težko, ker mali ne pusti - vztraja v prejšnji "nepravilni" drži. Ampak jaz se ne bom dala :)

Ravnokar sem naročila vetrovne kapljice in mi jih bodo poslali po pošti. Jutri pa začnemo s kapljico AD3. Držite pesti, da ne bo še huje, kot je sedaj, ko vsaj nekajkrat na dan postane res moder od dretja in napenjanja. Božec moj.

lp,

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 737
11.6.2008 16:44:07   
zvezdica05
Dober dan, majčice !
Naša danes več noče imeti dude. Včeraj je zaspala z njo, jaz naredila totalno paniko, danes jo pa vztrajno spet ven meče. Razmišljam, da ni prave oblike. Imam pa Aventovo 0-3 mesece.

Kar se tiče kapljic. Tudi mi smo pri pediatru dobili Plivit D3 kaplice, ki pa ji jaz ne mislim dajat, ker baje povzročajo krče in tako, kot je že ena napisala, s komerkoli se pogovarjam, nihče ne daje teh kaplic. Sem pa iz Avstrije dobile OLEOVIT D3, ki pa ne povzročajo krčev in jih bom danes začela dajat. Pri nas se baje dobijo tudi v lekarni Arnika v Škofji Loki, dozira pa se ena kapljica dnevno. 
Jana, a lahko, prosim, malo več razložiš o omenjeni kontracepciji..

(odgovor članu bubica14)
Neposredna povezava do sporočila: 738
11.6.2008 17:08:07   
aurora28
Sončica Sandra mi pa gremo čez dva tedna v Čatež za en teden user posted image user posted image user posted image .

Jana jaz sem kupila Pemperske new born, embalaža je zelono rumene barve in piše od 3-6. V soboto ko grem po nove plenice pa bom kupila večje od 4-7 kg. Jaz sem zelo zadovoljna s Pamperskami iz Mullerja. Povej mi koliko časa Nejc ziza preden zaspi, da lahko spi od 21. do 4. ure zjutraj brez bujenja? To je full velik za tako majhnega otroka? Ali pa se meni sam zdi, da je to mal preveč, ker meni je patronažna rekla, da je normalno, da se tako majhen otrok (2 meseca star)  zbuja ponoči na 2,5 uri. user posted image

Kasso hvala za objavljeni članek, ker sem razmišljala katero kremo naj kupim za v Čatež. Gal se itak ne bo kopal in ne bo izpostavljen soncu, ampak vseeno mu bom rokice mazala s kremo, ker bo imel kratke rokave in bom kupila Eucerinovo kremo.

Ženske jaz tudi nimam čišče že lep čas, menstruacija je tudi mimo in veste kaj, sem že predvčerajšnjim imela ovulacijo user posted image user posted image .

Mojega Gala pa danes nekaj zvija user posted image user posted image user posted image in se ubogi revež zbuja na 10 minut, sploh ne more v miru spati.  Ga bom zvečer okopala v banjici, da bo vsaj noč mirna.

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 739
11.6.2008 17:42:32   
Estrella*
Ženske jaz tudi nimam čišče že lep čas, menstruacija je tudi mimo in veste kaj, sem že predvčerajšnjim imela ovulacijo .

user posted image user posted image  kot bi gledala samo sebe pred 5,5 leta. Menstro dobila 6 tednov po poroduuser posted image . Ni kaj Aurora, mati narava KLIČE PO ŠEEEEEE  ENEMUuser posted image !!!

TALLY: Glede na to, da je šla mala tolk mal gor, mi lahko poveš kako se dojita, se ti zdi, da dovolj poje? Jaz mam našo na sumu, da ne je dovolj. Zato sem si po oklevanju danes naročila tehtnico, da vidim kaj se dogaja. Ne bi rada doživela kakega neljubega presenečenja na posvetu. A ti je pediatrinja predlagala, da gresta na AM?

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 740
11.6.2008 18:06:19   
hijenca
Halo!

Mi smo bili včeraj v posvetovalnici in imamo nove podatke:
TT 4355 g
V   53 cm
OG  38,5  cm
naslednji pregled 10.7.2008

Ostalo je vse ok.user posted image user posted image user posted image Da ne pozabim povedat. AM se dobi na recept le, če si socialno ogrožen. Ocenjuje se po istem postopku kot se dodeljuje otroški dodatek. Sestra v ordinaciji je rekla, da če je eden zaposlen, že skoraj izpadeš za recept za AM.

Mi smo dobili D3 kapljice, ker nas že sedaj zelo mučijo krči.

Pokomentiram kasneje, ker se Vid joče.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 741
11.6.2008 18:20:47   
valentina2006
Ojla MAMICE... user posted image

Vidim, da tudi tu poteka debata v polnem teku user posted image . Mate zeloooo veliko koristnega user posted image , vaši nasveti, izkušnje, še 1X user posted image . Berem vas res sicer sem ter tja... upam da se mi v prihodnosti uspe pridružit in kaj komentirat.

Naš fantiček je zeloooo priden, večinoma spi (za enkrat, se pa zavedam, da pridejo še vse sorte pa torte user posted image ), ampak ma mamica tolk enga dela doma, da se enostavno ne uspe vključit v debato.

Dons sva mela z Matevžom kontrolo v P in fant je priden, pridelala sva skoraj že 500 g v 14 dneh, user posted image  user posted image  user posted image  za Matevža. Drgač se dojiva, sem ter tja kakšen dodatek AP za afnat.

No mamice... še naprej bodite tako pridne... pa valda tud naši user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 742
11.6.2008 18:34:37   
Taula
Glede dude in nošenja....sedaj sem ji jo dala prvič danes.user posted image  Zvečer je ne dobi. Ne bova je pa nosila namesto tega...včeraj je nisva, čeprav bi jo jaz najraje ven vzela oz. ji dala dudo. Vzela sem jo ven iz postelje le ene 2x, da sem jo malo pomirila, drugače pa sva bila ves čas ob postelji in jo mirila. Upam da bo danes bolje, čeprav imam zelo slab občutek. V petek zvečer bova verjetno sami, me je že strah kako bo če bo ves čas vreščala.user posted image  Zadnje dneve bi se dama ful rada nosila oz. ves čas hoče pozornost. Jo imam v ležalniku, grem na WC ona se dereuser posted image  Ampak jaz se prisilim da ne letim isto sekundo k njej. Sej ko sem v sobi da mir in je zadovoljna.user posted image

Drugače pa sem ugotovila da mora biti moje mleko kar dobro zanjo, ker spi lahko po njem 4 ure. user posted image  

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 743
11.6.2008 18:50:17   
Majabo
Mamice, ki ste rodile s carskim, pa tudi vse ostale...

mene totalno matra prebava, s čim si uredim tega hudiča??
danes po več kot pol leta spila eno kavico, da ve vidite kakšna reva sem bila?! v roku pol ure sem dobila take krče kot da imam popadke, minilo je v roku ure, imam pa še sedaj, zvečer, vse razboleno. Kot bi si del trebuha pretegnila pri sportu recimo, isti filing. Ni ravno fajn občutek, glede na to da sem 3 tedne po carskem, ker ne vem ali je le leno črevesje ali kaj.
Donat ne pomaga. Slive iz kompota tudi ne. Začela bom jesti laneno seme.

Ali katera ve, če se lahko jemlje linex ko se doji? Ker malega jogurt zvija bi lahko morda probala s tem?!

ima še katera prbleme?

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 744
11.6.2008 18:57:38   
Majabo
Kdaj so vaši otroci začeli malo bolj spati? in pri katerih tednih nimajo več 10 dojenj na dan - ampak zahtevajo manj obrokov? user posted image  jaz sem že malo fertik, dojenje na 2-3 ure, ponoči krči,....in doma še triletnik, ki hoče vse in to takoj ko se spomne
danes sem ga poslala k mami, ker gre moj user posted image  zopet na službeno pot za nekaj dni user posted image tako da bom imela vsaj samo enega čmrlja za rihtat

zmučena sem pa ko cunja, nenormalno velik stvari bi mogla poštimat ker ravno menjamo stanovanje, pa čist  nič ni od mene user posted image  možu se bo pa tudi user posted image

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 745
11.6.2008 18:58:14   
aurora28
Če se bo moj otrok ponoči še vedno zbujal na 2,5 uri bom začela uvajati AM samo ponoči, zdaj pa me zanima kako ga pripravite:

- prekuhana voda ali ustekleničena voda?
- kako pogrejete in koliko stopinj mora imeti mleko, da je pripravljeno za otroka?
- koliko naenkrat pripravite npr. za nočni obrok?

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 746
11.6.2008 18:58:39   
Anitka
Oj!

Majčice moje jaz sem pa takooooooooo žalostnauser posted image user posted image user posted image user posted image Ati je namreč moral nujno neplanirano na službeno potovanje v Sarajevo in ga ne bo do i zvečer oz. do petka zjutraj. Jaz sem se prej razjokala kot dež in bi še kar jokala. Sedaj sva z Galom sama. Saj vem, da bova zmogla, ampakuser posted image user posted image user posted image user posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

Neposredna povezava do sporočila: 747
11.6.2008 19:07:25   
Estrella*
user posted image RAZVOJ MAJSKIH HROŠČKOV 2008user posted image

1. Čmrlika (Taja, 19.04.2008)

- rojstvo: 3030g, 48 cm, 32 cm
- 1 posvet: 3630g, 51 cm, 35 cm (+600g, +3cm, +3cm)

2. Jana81 ( Nejc, 21.04.2008)

- rojstvo: 3270g, 49cm, 34 cm
- posvetovalnica (21.5.): 4200g, 55cm, 37cm ( +930g, +6cm, +3cm)

3. *Tiana* ( Erazem, 22.04.2008)

- rojstvo:  3580 g, 53 cm, 34 cm
- 10.06.2008: 5170g, 56 cm, 37 cm (+1590g, +3cm, +3cm)
- 28.08.2008:

4. Aurea (Ana, 25. 04. 2008)

- rojstvo: 3700 g, 54 cm, 36 cm
- 1. posvet: 4900 g, 57,5 cm, 38 cm ( +1200g, +3,5cm, +2cm)

5. aurora28 (Gal, 30.04.2008)

- rojstvo: 3390 g, 52 cm, 36cm
- 02.06.2008: 4590g, 57cm, 38cm ( +1200g, +5cm, +2cm)

6. Soncnica Sandra *** (Manca, 01.05.2008)

- rojstvo: 3470g, 52 cm, 35 cm
- 04.06.2008: 4825g, 55,5cm, OG 37cm ( +1355g, +3,5cm, +2cm)
- 06.08.2008:

7. barbaw ( Maja, 02.05.2008)

- rojstvo: 3620 g, 50 cm, 34 cm
- 03.06.2008: 4770g, 55 cm, xx cm ( +1150g, +5cm, +xxcm)

8. CatJa (Mark, 03.05.2008) 

- rojstvo: 3510 g, 51,5 cm, 34 cm
- 03.06.2008: 4710, 58,5 cm, 38,5 cm ( +1200g, +7cm, +4,5cm)

9. Taula (Ella, 04.05.2008)

- rojstvo: 3540 g, 50 cm, xx cm 
- 03.06.2008: 4380 g, 54 cm, 38 cm ( +840g, +4cm, +xxcm)

10. sashy (Anej, 05.05.2008)

- rojstvo: 3320 g, 52 cm, 35 cm 
- 04.06.2008: 4460g, 55 cm, 37,5 cm (+1140g, +3cm, +2,5cm)

11. bubica 14 (Jaka, 06.05.2008)

- rojstvo: 3870g, 53 cm, 36,5 cm
-

12. hijenca (Vid, 08.05.2008)

- rojstvo: 3520 g, 50 cm, 36 cm
- 10.06.2008:4355g, 53 cm, 38,5 cm ( +835g, +3cm, +2,5cm)
- 10.07.2008:

13. zvezdica05 (Zara, 09.05.2008)
- rojstvo: 3200 g, 52 cm, 32 cm
- 09.06.2008

14. Svojeglava (Živa, 09.05.2008)
- rojstvo: 3630g, 52cm, xx cm,
- 26.06.2008:

15. katy82 (Lara,10.05.2008)

- rojstvo: 3450 g, 54 cm, xx cm
-

16. Naty* (Žan, 11.05.2008)

- rojstvo: 3500 g, 51 cm, xx cm
-  11.06.2008:

17. kasso (Varja, 11.05.2008)

- rojstvo: 3080 g, 49 cm, 34 cm
-

18. Pepita (???, 12.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52,5 cm, 35 cm
- 10.06.2008: 5020g, 56 cm, 39 cm (+1180g, +3,5cm, +4cm)
- 14.08.2008:

19. tally (Emilija, 13.05.2008)

- rojstvo: 3110g, 52 cm, 35 cm
- 10.06.2008:

20. kodrana (Tara, 13.05.2008)

- rojstvo: 3120 g, 52cm, 35 cm
-

21. Katina (Inti, 14.05.2008)

- rojstvo: 3865 g, 53 cm, 36 cm
-  17.06.2008:

22. zalazoya ( Niki, 15.05.2008)

- rojstvo:  3010 g, 53 cm, 33 cm
- 10.06.2008: 4250g, 54cm, 35,5cm (+1240g, +1cm, +2,5cm)
- 04.07.2008:

23. suzy85 (Eva,16.05.2008)

- rojstvo: 3950 g, 54 cm, 36cm 

24. Majabo (Jošt, 16.05.2008)

- rojstvo: 3420g, 51 cm, 37 cm
-

25. Skye (Tia in Lia, 17.05.2008)
- rojstvo:
Tia: 2220 g, 47 cm, 33 cm
Lia: 2310 g, 46 cm, 33 cm
- 16.06.2008

26. nataša34 (Eva,19.05.2008)

- rojstvo: 2320 g, 47 cm , 33cm
-17.06.2008: 

27. Špelin@ (Gregor, 19.05.2008)

- rojstvo: 3870 g, 54 cm, 37 cm
- 17.06.2008:

28. SesilAneja, 20.05.2008)

- rojstvo: 3480g, 53cm, 34cm,

29. 80kaja (Lučka, 22.05.2008)

- rojstvo: 3790g, 51 cm, OG 35cm
- 01.07.2008:

30. Estrella (Alja, 23.05.2008)

- rojstvo: 3500g, 53cm, 34 cm 
- 26.06.2008:

31. darmar (Zala, 24.05.2008)

- rojstvo: 3580 g, 52 cm, 36 cm
- 10.07.2008:

32. Anitka ( Gal, 25.05.2008)

- rojstvo: 3380g, 51 cm, 37 cm
- 24.06.2008:

33. edinaos (Anja-Tia, 26.05.2008)

- rojstvo: 3670 g, 52 cm, 35 cm
- 30.06.2008:

34. VALENTINA 2006 (Matevž, 26.05.2008)

- rojstvo: 3900g, 53 cm, 37 cm
-

35. mya26 (Maj, 27.05.2008)

- rojstvo: 3750 g, 53 cm, 35 cm
- 01.07.2008:

36. MARTINA25 (Tjaša, 29.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52 cm, xx cm
-

37. Kaja08 (Žiga, 29.05.2008)

- rojstvo: 3600g, 51cm, 36,5cm
- 02.07.2008:

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 748
11.6.2008 19:13:22   
Majabo
Anitka potem sva na istem, moj gre ravno tako tja samo da bo podaljšal do sobote.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 749
11.6.2008 19:17:41   
Taula
Če se bo moj otrok ponoči še vedno zbujal na 2,5 uri bom začela uvajati AM samo ponoči, zdaj pa me zanima kako ga pripravite:

- prekuhana voda ali ustekleničena voda?
- kako pogrejete in koliko stopinj mora imeti mleko, da je pripravljeno za otroka?
- koliko naenkrat pripravite npr. za nočni obrok?

Jaz ponoči dam AM, ker se drugače ne nasiti dovolj. Si tisto revščino katero imam ponoči spumpam.user posted image  Midva vodo prekuhava-imava grelnik. Pogrejeva jo..stopninje..ne znam ti povedati. Jaz to delam po občutku, ker mleko probam oz. potipam grelnik. Sej verjetno veš kako toplo je tvoje mleko iz dojke, si ga kdaj ven spumpala že verjetno.
Dava ji pa med 120-140 ml.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?