|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
10.6.2008 11:29:17   
jocika
Aha, ste me prehitele - očitno smo vse naenkrat pisale. Populis, moja ginekologinja pa priporoča, navsezadnje je akupunktura že zdavno javno priznana znanost, ni to več neka mejna znanost, kot pred leti. Tudi babica v Celju je rekla, da so tiste, ki so hodile veliko lepše in krajše rojevale.

Patricija je sonček, ki nama je polepšal svet...

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 11:29:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1802
10.6.2008 11:35:51   
lindy
Punce hvala za vse lepe želje!user posted image

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
10.6.2008 11:41:26   
Katy\o/
IZVIRNO SPOROČILO: glugluglu

IZVIRNO SPOROČILO: Katy\o/

IZVIRNO SPOROČILO: maja24

Pozdravljene,

eno vprašanje mam:A ti CSD pošlje odločbo o začetku porodniške v firmo al moraš to sam v firmi sporočit,ker men ni na CSDju nč omenla,da to oni sporočijo oz da moram sama sporočit?

Oni sami pošljejo kopijo odločbe k delodajalcu. Tudi na tvojem izvodu piše, kam so poslali vse kopije. Ena ostane na CSD, ena gre v tvojo službo, ena pa k tebi. Tako, da ne bo potrebno nič posebej sporočat. user posted image

očitno so pri meni pozabili poslati v službo, na zadnji strani piše samo, da gre v arhiv in meniuser posted image

Ja, res je...lažem... Se opravičujem. Sem preverla na papirju in res ne poščjejo v službo. Saj po eni strani je logično, ker na odločbi piše znesek porodniškega nadomestila, kar pa v službi ne rabijo vedt.

Še enkrat pardon.

Postali smo mala družinica! :)

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
10.6.2008 11:42:47   
Katy\o/
O, lindy praznuje.

Vse najboljše! user posted image

Postali smo mala družinica! :)

(odgovor članu Katy\o/)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 11:44:00   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1806
10.6.2008 11:45:30   
Blacky30
user posted image

Jutro!

Jaz imam pa danes doma družbo, mojega malega srčka. Čez noč mi je zakuhal na 38,5 in po znakih sodeč, sumim, da gre za škrlatinko. Sranje! V tem primeru se moram bat še za sebe. Tak da se gremo jutri popoldan pokazat, ker danes več ne delajo. Upam, da je samo viroza.

Flower, drži se danes na izpitu, ti bom držala pesti!!! Pa Inigo tudi!!!!user posted image

Zdaj pa sem izkusila, kaj pomeni, da ne moreš zaspati. Od 23h do pol enih sem se premetavala po postelji in nisem mogla zaspati. Groza!! Potem pa sem šla v kuhinjo, jedla jogurt in brala knjigo do 1.30, ko mi je začelo očke skupaj vlečt in potem sem lahko takoj zaspala. Grozno!

Jaz še tudi nimam napotnice za P, imam pa še 2 pregleda do konca, tak da bom verjetno zdaj na naslednjem dobila, ko imam 24.6.

Populis, tudi meni dela g. UZ na vsakem pregledu in nosim samo enega. Prav tako je bilo tudi v prvi nosečnosti. Je pa res, da je to odvisno od posameznega g., moj ima privat ambulanto, vendar hodim k njemu preko koncesije in ne plačujem, pa si vseeno vedno vzame čas in dela UZ. Tisti, ki pa delajo v zdr. ustanovah, pa se držijo reda in se jim ne da nič kaj trudit za plačo, ki jo dobijo.user posted image

Spalno vrečo imam jaz tako poletno, čisto tanko, bombažno brez rokavov, tak da bom tisto uporabila, v kolikor bo potrebno, samo se prva dva meseca itak ne odkrivajo.

Inigo, počakaj, to je še komaj začetek. Ravno zadnjič sem brala en članek ene babice, ki je napisala, da mamice delajo standardno napako, da pridrvijo v P, ko jih parkrat stisne in potem morajo tam ležati, kar pomeni, da se porod podaljša in je čist brezveze. Pravi, da mora mamica priti v P, ko ima eno uro neprekinjeno popadke na 5 minut in en popadek traja vsaj 60 sekund. Pa še takrat je daleč do poroda. Pri tebi pa se maternica že pošteno pripravlja, kar je super. Sprejmi to kot nekaj dobrega in pričetek nečesa prečudovitega.user posted image user posted image user posted image  Ker zdaj te je matralo na pol ure, veš, kje je še na 5 minut. Res pa je, da se lahko cel mesec še tako vleče.

Netki, dobrodošla nazaj!!!!!!user posted image user posted image user posted image  Upam, da si uživala tudi za mene!!user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
10.6.2008 11:46:24   
Inigo
jst mam pa že kufr perajt. user posted image

zimska - sj ni važno kak miga, sam da miga user posted image to je ista fora kot to, ko pravijo, da se trebuh spusti proti koncu. enim se, drugim ne. meni se zdi, da mi bo vsak cajt dol padu. res se je spustu. in to kar precej.

Neposredna povezava do sporočila: 1808
10.6.2008 11:50:21   
Inigo
blacky30, ja ravno to. zato pa čakam in oklevam, ker so tut nam v MŠ polagali na srce, naj počakamo, da se bodo popadki stopnjevali, da bodo bolj gosti in močnejši. bom jst kr lepo počakala, da se vrnejo, da se zgostijo... že to da so se redno na pol ure začeli je napredek user posted image glede na to, a me že cel teden matrajo neredni... tk, da... mogoče pa se v naslednjem tednu kaj konkretnega dogodi user posted image jst sam upam, da mi kaka voda ne odteče - med izpitom, recimo user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
10.6.2008 11:57:25   
Blacky30
Flower, če tvoj g. ravno dela, pokličeš njega in greš tja. Sicer pa potem po PDP v P.

Zimska, dudico obvezno vzemi s seboj v P, ker je tam ne dobiš. Pumpice jaz nisem rabla, ker itak ni bilo mleka od nikoder, mali pa je bil nonstop priklopljen, nastavke pa sem tam dobila, potem pa so mi kupili in mi jih prinesli v P. Poleg tega pumpico bolj rabiš potem, ko pride do navala mleka, to pa bi naj bilo 4 dni po porodu. Takrat pa si že doma. Prekuhaj pa kak teden pred PDP-jem. Sicer pa, če nastane panika in greš hitro rodit, pač uporabiš neprekuhano ali pa ti mož prinese naknadno v P. Saj prvi dan še ne rabiš.

Inigo, kaj se sekiraš? Če ti voda odteče med izpitom, ti bo prof. dal pozitivno od strahu, da ne bi kar tam rodila. Tak da tudi to je za nekaj dobro.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1810
10.6.2008 12:39:43   
frutka_
Prej ste pisale kako čutite otročke. Moj(a) je kar živahna. Vendar ne nostop. Običajno me nabrca proti večeru, čez dan pa čutim gibanje kot neko hecno tesno premikanje. Ni več veliko sunkovitih gibov in brcik. Če pa so, so pa fajn boleči. Auč! Saj je menda to OK?! Pa full velikokrat se ji kolca. To čutim kot nežno ritmično gibanje v trebuhu. Ko je budna je pa brcanje kot da bi klobasala po trebuhu. Prav neverjetno zgleda. Cela majčka se mi premika!
Kako pa ve čutite brcike?user posted image user posted image user posted image

Torbe še nimam pripravljene, moram še v drogerijo en dan po rezervno ščetko, pasto idr..Potovalko in kozmetični kufer imam. Enkrat sem iz ipike mojemu kupila, ko me je nekaj razkuril in sem rekla,če se bo slučajno odselil naj se seli v stilu. Kufri so od Samsonita.user posted image  Pred tem sva imela celi teden tiho mašo in ko je imel RD pa je dobil kufre je bilo TAKOJ vse pozabljeno!user posted image user posted image user posted image
 Naslednji teden še nam bodo strop rušili v dnevni sobi tako da se s tamalim selim k mojim, ker bo pri nas doma pravi urnebes.user posted image
Napotnice še tudi jaz nimam. Bom jo najbrž naslednjič dobila. Saj me menda ne bodo iz bolnice vrgli, če pridem brez nje noter.user posted image
Odločbo iz CSD-ja sem dobila. Tudi v službi jo že imajo.
Da se še pohvalim. Postala sem moderatorka na forumu "Otroci s posebnimi potrebami" tako da se mi lepo obnašajte, če boste hodile kaj tja pisat.user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 12:40:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1812
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 12:52:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1813
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 12:54:59   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1814
10.6.2008 13:01:37   
frutka_
Ni hecno...user posted image  Ampak po mojem se ne more več obrnit nazaj gor z glavo. Meni se tudi zdi kot da bo vsak čas ven pokukala. Samo tisto malo kože in mišic pa M stene naju loči.user posted image
Evo, zdaj glih se ji kolca.user posted image  Revčika. Baje je to trening za dihanje ko se bo rodila.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1815
10.6.2008 13:04:08   
moya
evo, takšne imajo v ikei, v modri in rdeči varianti. ful kvalitetne, stanejo 3,5 eur , 3 kom

user posted image

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
10.6.2008 13:05:45   
moya
če ima še katera mravljinčaste roke, moja g. mi je včeraj svetovala naj nosim ščitnik za rolanje na roki, bomo vidl če kej pomaga.

(odgovor članu moya)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 13:06:10   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1818
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 13:12:09   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1819
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 13:18:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1820
10.6.2008 13:26:04   
frutka_
Mojcek nisi edina! Jaz se ponoči obračam kot en kup nesreče, ki ga spremlja veliiiiko jamranja.user posted image  Ko se obrnem je tako kot da mi kdo sedi na trebuhu, ko imam poln mehur. Če grem pa na WC me sramna kost tako boli da hodim kot mama user posted image .
Na hrbtu sem lahko v polsedečem položaju s podloženimi nogami. Sicer spim na levem ali na desnem boku. In tega imam dovolj!!!! Celo življenje sem spala na trebuhu!

Neposredna povezava do sporočila: 1821
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 13:28:00   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1822
10.6.2008 13:29:35   
Inigo
mi mamo tut nekaj potiskanih pleničk. ene sem kupila v Pikapolonici, ene pa v Kik-u. so ful lepe.

in, da vam sporočim, da me spet šraufa... user posted image pa ravno zdaj, ko se odpravljam na izpit!!!

držte pesti, da pridem cela do tja, pa da odpišem... evo pol... pol pa lahk ščipa in dela kar se če, ker sem konc s faksom! user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 13:29:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1824
10.6.2008 13:30:33   
Inigo
populis - mi mamo 3 brisače. ena je iz Pikapolonce, dve pa iz H&M. pa nobena ni presegla 10€. kje si ti našla tok drage? user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?