|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
9.6.2008 21:08:48   
glugluglu
Prvi mesec po porodu ni ravno priporočljivo takih stvari jesti - če dojiš, oz. ni fajn, ja, v porodnišnici ti dajo vse živo, da samo gledaš, jaz prvič ko sem bila nisem vedela ali me tile zezajo, ali nas sprobavajo koliko vemo. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
9.6.2008 21:12:42   
Inigo
soncica - mi smo kupoval v H&M, v Okaidiju, in en sam bodi v C&A. največ mamo iz H&M. mam pa v albumu slikce, tko da si jih kar oglej user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1752
   [Brisano sporočilo]
9.6.2008 21:12:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1753
9.6.2008 21:16:31   
Blacky30
HD, žal mi je, da se ti želja glede diplomiranja ni izpolnila, a je že veliko to, da boš imela nalogo dokončano! Bravo!! Jaz še tega ne bi naredila do zdaj. Boš pa potem v miru šla na zagovor, pa bo tvoja pupika zraven poslušala. user posted image user posted image user posted image  In bo še bolj ponosna na mamico, kot če bi bila v trebuščku in ne bi prav vedela, kaj se dogaja.user posted image  
Glede mapic za škatle (poznam ta sistem, ga imamo v službi) - fajn sistem ja, samo čudno, da ni škatel za dobit. Hmmm, poskusi malo po netu pobrskat, če bi kje imeli v prodaji preko neta.

Inigo, saj bo boljše, že jutri. Je pač eden tistih blesavih dni, saj bo.....

Populis, fajn, da imaš vsak teden pregled, čeprav sploh ne vem, zakaj se držijo tega, da vas tako pogosto naročajo, če te sploh ne pregleda kot je treba. Marička, so smotani!!user posted image user posted image

Almera, ne me spominjat za torbo za v P. Nimam pojma, kdaj se bom spravila zraven. Se mi kar nikamor ne mudi, potem pa bo letanje.user posted image user posted image

Glede pitja, jaz pa spijem veliko tekočine, bi rekla. Ful imam rada gosti sok, redčen z vodo. Tega spijem sigurno 2 kozarca dnevno po 3 dcl. Sicer pa me večkrat malo omotica in slabost obdaja, pa sem vedno takoj pri kozarcu in že pijem vodo.

Mene tudi vsako noč enkrat vrže pokonci krč v nogi. Samo jaz tako skočim iz postelje na tla, da hitro ravno dam stopalo dol, da se krč preneha, da mi user posted image  skoraj poleti pri ustih ven. To so prave akrobacije, tak me zabriše v luft.user posted image

Neboglasnica, srečka glede dojenja. Jaz pa sem spila na litre vode, ker me je dojenje tako zelo žejalo, pa še ful vroče je bilo v P zaradi kurjave, pa ni bilo mleka od nikoder. Samo pri meni so verjetno temu botrovali drugi razlogi.user posted image

Maja24, kopijo odločbe, ki jo prejmeš ti, dobi tudi tvoja služba. user posted image

Glugluglu, ja, saj res, po porodu pa sem pozabila, da je potrebno paziti na prehrano. Pa saj mi ni panike, bom vzdržala, mi ni problem. Jaz si pravim, hudiča, če je do zdaj nisem prebolela v 32 letih, pa se lahko zgodi, da jo bom ravno zdaj v teh 9 mesecih. Ni vrag, da se ne bi mogla zadržati. Pa do sedaj nisem imela težav. Ko bi mi le tako pri dietah uspevalo.user posted image

Bi bilo fajn, če bi naše "dojilje" lahko napisale seznam prepovedane hrane, da bomo natančno vedele, kaj ne smemo, da naši user posted image  ne bodo imeli preveč krčev. Jaz samo vem, da ne smem piti juice-a, nobenih oranžnih in breskovih, grozdnih sokov, ker napenjajo, da ne smem hrušk, grozdja,.... kaj še? Pa ne smem menda prekajenega mesa. Več pa se zdaj ne spomnim.

Soncica, glede pršuta, če je vakuumsko pakiran in iz trgovine, mislim, da ni težav. Glede paštete pa je bolj nevaren vitamin A, ki ga je v njej veliko kot toxa, ta namreč povzroča okvare oči itd. Zato se paštet izogibam, kot tudi jeter ne smemo jest.
Jaz še nisem nič nabavila za domov iz P, pa tudi nakupi bodijev me še čakajo. Naslednji petek pridem na vrsto za ta užitek.user posted image

Mojcek1, kaže se enako kot, če nisi noseča, znaki rahlega prehlada ali gripe ali pa celo nič. Vidi pa se v krvni preiskavi, ki jo delajo v vsakem trimesečju enkrat.

Neposredna povezava do sporočila: 1754
   [Brisano sporočilo]
9.6.2008 21:34:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1755
9.6.2008 21:38:34   
Blacky30
Mojcek, tudi moj g. gre na dopust 4.7., jaz pa imam PDP 17.7., tak da bom tudi vmes brez pregledov. Zadnji pregled imam ravno 4.7.
Pri prvem sem imela pregled še na dan roka, zdaj pa ne bom imela, tak da bom videla, če me bo kaj prej poslal v P na CTG ali bom počakala do PDP-ja.

Neposredna povezava do sporočila: 1756
9.6.2008 21:39:57   
Blacky30
Aja, mojcek, glede toxe. Če si jo že prebolela, kar bi ugotovila na prvem krvnem pregledu, potem ti do konca user posted image  tega več ne pregleduje. Če pa je še nisi, potem pa ti mora še dvakrat kri pregledat zaradi toxe.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
9.6.2008 21:41:09   
glugluglu
mojcek1, test za toxo bi ti morali vpisati v mat. knjižico, poglej tja,
hrana pri dojenju: v prvem mesecu naj bi seznami kar držali, tudi patronažna pove kaj se sme in kaj ne, potem pa je res najbrž odvisno od dojenčka.
Torba: jaz pa ne vem koliko velika oz. katera torba, imam samo velike potovalke, pa kovčke na kolesih sicer tudi manjše, ampak to najbrž ni, no pojma nimam kaj bi in kaj sem imela pred šestimi leti, mislim, da sem kar v ruzak dala stvari, ali kaj? No to bi bilo sedaj mogoče res malo čudno, amapakres ne vem v kakšno torbo bi si spakirala stvari.

Neposredna povezava do sporočila: 1758
9.6.2008 21:44:49   
moya
A mogoče katera ve, kje se dobijo tiste potiskane tetra plenice, jaz bi jih rada kupila ene par za v lupinico.

kenya, jst sem jih kupila v ikei, imajo po 3 pakirane, poceni in zdijo se mi ful kvalitetne.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
   [Brisano sporočilo]
9.6.2008 21:50:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1760
   [Brisano sporočilo]
9.6.2008 21:53:35   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1761
9.6.2008 22:04:53   
tims
Jaz sem kupila kompletek za iz porodnišnice v Nami. Roza jopčka, bež majčka in roza bež črtaste hlače. Mam pa v igri še rumen kompletek, tko da bosta verjetno kar oba šla v torbo user posted image  Drugače je pa v BTC-ju ena luškana trgovina IDEXE in imajo tudi oblačila za dojenčke.

Glede prepovedane hrane v času dojenja: jaz sem jedla skoraj vse, oz. tisto hrano, ki tudi mene ne napenja. Pri sadju sem pa se držala načela, da sem ga na začetku pojedla zjutraj in to dva, tri dni zapored. Če sem vidla, da Timu odgovarja oz. ni imel krčev, sem ga potem jedla še naprej. Nekako tako sem delala kot če bi ga navajala na gosto hrano. Pri nas Tim ni imel z nobeno hrano problemov. Mislim, da bom zdaj isto delala: zjutraj bom probala. Če bo kakšna reakcija, bo popoldne in bom pač tisto hrano brisala iz seznama.

Neposredna povezava do sporočila: 1762
9.6.2008 22:17:19   
tims
Aja, neki me zanima.... tiste pleničke, pisane..... vem da ste napisale, kje se jih da kupit, pa zdaj ne najdem. A mi lahko katera napiše, v katerih trgovinah jih lahko dobim, pliiiiiiiiiiiiiiiiiizz. user posted image

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
9.6.2008 22:18:21   
tims
tole mi pa ni jasno, kako se je tale jokica znajdla tamle na koncu user posted image

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
9.6.2008 22:20:45   
glugluglu
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

glugluglu , v tako da boš vse not spravila user posted image . Najprej naštimaj kaj rabiš, pa boš hitro videla, v katero torbo user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ja res ja, glede na sezname, ki so tu krožili, mislim, da bo na koncu kar ta velika potovalkauser posted image , če bom mogla pa sama iti, bo pa kar kuferček na kolesihuser posted image , ker jaz vsega tega sama ne bom mogla nosit, portirjev pa tudi ni v porodnišnicah.user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1765
9.6.2008 22:22:02   
glugluglu
tims: jaz sem tiste pleničke videla v Pikapolonici na Rudniku

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
9.6.2008 22:27:43   
karamela6
tims, mislim, da je bilo govora o Kik-u, Turbo Limaču, Pikapolonci ... pa ne vem če ne tudi o Rutarju in Mueller-ju.

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
9.6.2008 22:29:37   
sasi13
inigo sej bo kmalu boljše, pa sej ne morš bit kej boljše volje če še to vreme full mori.
almera jz mam že vse pripravljeno za v P.
populis to pa full čudno da ti ni delal UZ, jz mam tako srečo da ga mam na vsakem pregledu.
glede pitja vode jo morm jz tud velik spit ker nekaj ni blo vredu v urinu.
za toxo sm jz že dobla vse 3 izvide in so bli negativni, si pa tudi kdaj privoščim pašteto in suho salamo.

Neposredna povezava do sporočila: 1768
   [Brisano sporočilo]
9.6.2008 23:14:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sasi13)
  Neposredna povezava do sporočila: 1769
10.6.2008 7:40:36   
Tinky
Jutroooo

Tudi to jutro delam kokoškam družbo, spet nisem nič spala. Moj je šel v službo in spet me čaka en dolgočasen dan. Za malega itak ne morem nič pripravit, pucat nimam kaj, tako da mi ne preostane, kot da celo jutro lutam po gozdu z mojo prinašalko.

Zjutraj sem prvič opazila izcedek iz bradavice, zgleda da se mi je začel delat kolostrum. Eh ja....je bil že čas....sem na  - 27 dni user posted image .

Lunči, če nisi vsega spucala, ti pridem dat eno roko, vendar v zameno za en čikenburger user posted image

V album sem dodala slikco 37.tedna.

< Sporočilo je popravil Tinky -- 10.6.2008 7:52:15 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1770
10.6.2008 7:43:21   
frutka_
Dobro jutro julije!!!!!user posted image

Zjutraj se je končno pokazal sonček!Jupiiiii!!!
HD, če želiš prilepiti slikice v album jih moraš že v svojih mapi skrčiti. Jaz imam program Microsoft Picture Manager in jih skrčim na velikost "spletna stran". Eno mapico posebej si ustvari v dokumentih, recimo RR, in tam manjšaj slikice.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1771
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 8:04:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1772
10.6.2008 8:13:33   
bastian111
Dobro jutro ,sem že iz pregleda.Vse je ok,mal se je pošalil na moj račun glede prejšnjega tedna tudi jaz sem danes stopila v 35 t nosečnosti.Ctg je pokazal čisto molo popadkov ,srček je tudi ok in naročil me je za dvatedna. ja tudi danes nisem dobila napotnice za v porodnišnico,vem da v nujnih primerih ne rabiš pa vseeno ,če vidi da se lahko zgodi prej ne vem zakaj odlaša.
Lex naslednji pregled imam 24.6 +CTG. Lp Darja

Neposredna povezava do sporočila: 1773
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 8:21:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bastian111)
  Neposredna povezava do sporočila: 1774
10.6.2008 8:28:44   
neboglasnica
frutka, kje si ti videla sonček? Kar po meni se ravnajte, kadar jaz punci oblečem poletno, se sonce skrije. Danes imata 3/4 hlače, pa je pri nas mrzlo, ne hladno. Včeraj sem jima pa dolge naštimala, pa je že ob 8 pripekalo. Pojma nimam več, kako jih oblečt.

Našla modrčke za dojenje, sem pa premetala čisto vse omare in to delam že od 5 h dalje. user posted image user posted image

Hrana pri dojenju: pri prvi sem jedla samo piškote, nektarine in kumarično solato brez čebule, pri drugi vse, pa ni nobene nič napenjalo. Babca je pa rekla: nič citronk, nič čebule, če se da prekuhano. Zdravnica pa, da naj jem vse in sem - smo bili brez krčev. Mislim, da je nekaj tudi v tem, kaj ješ v nosečnosti, saj se otrok že navadi okusov, pa vse ostalo pa postopoma ješ. Saj sama vidiš, koliko in kaj otroček prenese.

Kolegica, ki je rodila konec maja, me je včeraj klicala in mi priporočila, da naj v LJ P nesem s sabo vložke, saj so jim zjutraj dali dva paketa za cel dan (pa jih od doma prinesite!!!), 1 brisačo in 1 spalno srajco. No, to je P, ki jo jaz poznam od prej in ne tisto nakladanje v MŠ.

blacky30, sem te hotela pohvaliti, kako si pridna s pisanjem, pa vidim, da imam tudi jaz že cel roman.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?