|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
5.6.2008 22:30:45   
frutka_
Nisem ZA in nisem PROTI. Kar se mi zdi pomembno v tej zadevi je to, da je Ultiva dokaj nova na terenu in precej nepreizkušena zadeva. Nima kilometrine. Medtem ko je EA preizkušena.  To je moje mnenje. In nisem proti. Sploh ne. Če mene vprašaš smo ženske pri mišljenju o teh stvareh še vedno v kameni dobi.  Če bi bili moški na porodni mizi bi najbrž izumili vse mogoče vrste rekvizitov in protibolečinskih terapij.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 22:39:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1452
5.6.2008 22:48:42   
frutka_
Ja, menda res. Moj tast recimo sploh ne razume zakaj pri hudiču hodijo možje z ženami v bolnico rodit. Pa je fejst možakar drugače. Ampak to mu je enstavno brezveze in nepotrebno, ker to itka ni noben big deal.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1453
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 22:52:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1454
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 22:59:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1455
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 23:03:13   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1456
5.6.2008 23:06:41   
Blacky30
Jaz pa imam novo frizuro. user posted image   Postrižena na paž, vmes med mojimi rjavimi pa blond in rdeče pramene. No, sem kar fejst svetla izpadla, a se mi dopade. Pa moja frizerka mi je povedala veselo novičko, da je tudi ona user posted image  in da bosta zibala decembra.user posted image user posted image user posted image
Vas berem in zraven večerjam - grozdje in breskvo.user posted image

24julij, jaz sem pridobila 7 kg.

Tims, upam, da bo test tokrat pokazal boljše rezultate.

Zimska, čestitke za napredovanje. user posted image user posted image user posted image  Skoraj bi se čudila, če ne bi dobila napredovanja, glede na to, da si se res žrtvovala za to svojo službo.

Masaja, mene pa zaradi otrdevanja boli spodnji del trebuha, pod popkom. Zgoraj pa ne. Ne vem. Komarnike pa imajo v BC.

Pety78, jaz glavobolov nimam, morda od pritiska in te vročine, ki je bila? Zdaj pa od tega težkega lufta?

Auroraa, meni pa so ravno danes potrdile kolegice, kar se mi zdi zdaj že enih 14 dni, da se mi je trebuh dol spustil.
Ja, lubenica je prepovedana pri dietah, kar je meni bilo vedno tako čudno, ker se mi je zdelo, da je itak sama voda. Pa baje vsebuje ogromno sladkorja in ful holesterola.
Pa veseli me, da imam sopajdašinjo pri obsegu trebuščka. user posted image user posted image user posted image

Inigo, hvala za poročilo. Kako različno razlagajo, vsak piha na svoj mlin.user posted image  Bom kasneje oddala popolno poročilo o današnjem posvetu o ultivi. Če ti ne bo zneslo, lahko rodiš tudi v MB, baje je zdaj veliko bolj dostopna kot je bila še pred parimi meseci. Tak da.....bo!

Sasi13, jaz že nekaj časa sploh ne pijem vode iz pipe. Vedno imamo doma nakupljene veze vode. Sem imela drisko po tisti vodi iz pipe.user posted image

Bastian111, ne bi ti raje počivala?? Kaj se zdaj mučiš s pečenjem, naj to drugi zrihtajo namesto tebe. Da ne boš jutri že iz P javljala vesele novičke.

Tak dolgo sem vas brala in vmes mi je crknil še net, da sem zdaj večerjo že davno pospravila. Zdaj pa še napišem poročilo o ultivi in grem spat.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1457
5.6.2008 23:29:59   
Blacky30
Torej, danes sva bila na posvetu za ultivo v porodnišnici Ptuj. Povedali so naslednje:

Ultiva je najmočnejši analgetik na svetu, ki se uporablja v medicini že 30 let, v porodništvu pa 10 let. Tak da ni tak nov, kot eni govorijo, le v SLO se šele uveljavlja. Ko ženska začuti začetek popadka, mora pritisniti na črpalko in v žilo se ji vnese doza, ki je določena vnaprej in se ne more predozirat. V roku 2,5 - 3 minut se v telesu doza razpolovi, v roku 8-10 minut se razgradi. Edini stranski učinki pri mamici so rahel glavobol, vrtoglavica, slabost, kot pri vsakem analgetiku. V njihovi P so imeli kvečjemu kakšno vrtoglavico, ki pa ni bila tako huda, da bi morala ultivo ustaviti.
Ne obstajajo alergije na to zdravilo, tak da jo lahko dobi vsaka, medtem ko pri EA so kontraindikcije (ne vem, če sem prav napisala).
Ultiva prehaja na posteljico in na otročka, vendar se pri njem razgradi še enkrat hitreje kot pri mamici, ker imajo otroci povečan metabolizem. Prav tako EA prehaja na otročka in ga uspava, tako da se zaradi tega porod ustavi, pride do zastoja poroda in temu sledi vakuum ali CR, ali pa mamica enostavno ne zmore pritiskat, ker se EA ne razgradi iz njenega telesa tako hitro in še vedno ne čuti spodnjega dela.
Pri ultivi pa se porod skrajša (dokazano!), mamica je veliko bolj sproščena, ne čuti takih bolečin, zato porod veliko hitreje napreduje. Ko se okrona glavica, 10-15 minut pred iztisom, ultivo ustavijo (enako kot EA) in mamica porodi otroka brez protibolečinske terapije. Otroci, rojeni z ultivo, imajo lepe apgar ocene, nikoli pod 9, razen, če je vzrok za to ovita popkovina okoli vratu itd., ultiva vsekakor ni vzrok.

Ena od razlik med EA in ultivo je ta, da EA odvzame 100% bolečino, ker ohromi cel spodnji del, medtem, ko ultiva lajša bolečino za 60%. Torej mamica še vedno čuti popadke, lahko sodeluje, ve, kaj se dogaja, kdaj je čas za pritiskat in kljub temu ne trpi neznosne bolečine. Poleg tega mamica ni čisto nič zadrogirana, ker je ultiva dodana v majhni količini.

Ultivo lahko dobi, ko je porodnica odprta za 4 cm pa vse tja do 8 cm jo še dajejo, potem je prepozno. Enako kot pri EA morajo biti popadki dovolj močni in redni. Dosegljiva je 24 ur/dan. Ko pridejo, najprej preverijo pritisk mamice, kri, srčni utrip in sprobajo zadevo, kakšen bolečinski prag ima. To traja nekje 30 minut, potem mamica dalje dela sama, s tem da je anestezist prisoten ves čas poroda, vendar ne sedi v sobi zraven, da se lahko mamica in očka popolnoma posvetita rojstvu svojega otroka. Ponavadi so zunaj v predsobi in te imajo nonstop pod kontrolo.
Trenutno imajo na Ptuju 3 črpalke za ultivo, tak da ni bojazni, da bi jih zmanjkalo. Z ultivo lahko stojiš poleg postelje, klečiš, sediš na žogi. Le sprehajat se ne moreš okoli, takrat te odklopijo, pa potem vklopijo spet nazaj.
V kolikor naredijo epiziotomijo in je potrebno šivat, sicer ginekolog da lokalno injekcijo, vendar anestezist ostane in hkrati doda še ultivo, ki zelo pomaga, saj tiste, ki smo že rodile, vemo, da lokalna ravno ne zaleže kaj dosti. No, jaz vem, ker so me šivali 45 minut.user posted image

Skratka, nobenih posledic pri otroku, nobenih posledic pri mamici. Je rekla, da če so nekatere tako proti ultivi, potem ne bi smele niti dovoliti navadne protibolečinske injekcije, ki jo dobi vsaka v zadnjico (razen, če izrecno zavrneš - jaz niti vedela nisem, kaj dela, pa mi jo je že stisnila), ker je ta doza veliko bolj močna od ultive, veliko bolj predozirana, povzroča omotičnost, slabost, poleg tega prehaja na otročka in se v njem in mamici zadrži 24 ur. Toliko o tem, ko so eni ful proti ultivi, za to kao "navadno injekcijo" pa se niti noben ne zavzame, kaj nam dajo in kako vpliva na otroka.

Tako, to je moje poročilo. Jaz sem bila zelo zadovoljna s predavanji. Če sem kaj pozabila, bo me Nasara88 dopolnila, ker sva bili skupaj. Jaz pa moram prespat na zadevi, čeprav moram reči, da sem že skoraj odločena.

Opravila sem domačo nalogo, zdaj pa lahko grem spančkat. Lepo spite!user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 23:35:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1459
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 23:36:24   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1460
   [Brisano sporočilo]
5.6.2008 23:46:09   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1461
   [Brisano sporočilo]
6.6.2008 0:09:50   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1462
6.6.2008 8:01:51   
bastian111
Dobro jutro vsem ki ste in ki boste še vstale.Z pečenjem je šlus,kar sem obljubila sem tudi izpolnila,danes ko sem poklicala svakinjo naj pride po pecivo je zakričala "ka si nora"! Pravi ,da je glih včeraj naročala pecivo ,da meni ne bi bilo treba pečiuser posted image  in zdaj bo morala odjavlat. Ne bi rada bila zdaj v njeni koži.Skratka noge so me tako bolele ,da nisem na koncu jih več občutila.Vem ,da ne bi smela samo mala Ajša mi je že kar nekaj tednov nazaj rekla" teta prosim ti mi speči pecivo drugega nič ne rabim" In njena želja je za mene ukaz je tako prisrčna in pridna za svoja 4 leta.Počutje danes boleča desna noga,križ,roke... Če to odmislim je še kar v redu.Meni manjka do 34 t še 3 dni in upam da dočakam 37t,potem pa kaj bo bo.Vsem želim prijeten dan. Lp Darja

Neposredna povezava do sporočila: 1463
6.6.2008 8:10:47   
Nasara88
Dobro juto čvekiceuser posted image

Danes mi je pa uspelo, da sem prva tukajuser posted image

No, da pritrdim Blacky glede poročila o ultivi, super napisanouser posted image . Dodala bi samo še to, da se je potrebno v Ptujski P predhodno dogovoriti za ultivo (tak posvet na katerem sva bili midve včeraj; telefonsko se prej naroči). Zraven pa moraš imeti napotnico svojega G in potrejno zdr. izkaznico in to je to. Dobiš obrazec, ki ga podpišeš in potem ob prihodu v P poveš, da bi rada rodila z ultivo.

V bistvu je predavanje samo mene prepričalo, saj vem po izkušnjah od prvega poroda, da sem bila od nekajurnih močnih popadkov + umetni popadki tako izmučena, da sem lahko še komaj kaj sodelovala pri porodu, kar pa porod sam še dodatno zavira. V kolikor pa je mamica "spočita" pa menim, da lahko kar dosti doprinese k hitrejšemu porajanju in posledično tudi otrok ne trpi toliko. Povedali so nam tudi, da se drugače za lajšanje bolečin pri t.i. "naravnem porodu" uporablja Dolantin. To je en drug analgetik (kot pravi Blacky, da sploh ne vemo, kaj nam takrat dajo), ki pa ima slabši učinek in več stranskih učinkov, kot pa ultiva. Pa še to. Remifetanil (sintetični analgetik, ki se uporablja pri ultivi) sicer resnično prehaja skozi posteljico v placento, vendar metabolizem dojenčka deluje hitreje in se zato tudi prej razgradi.

No mene so prepričali in bom poskusila. Nisem pa striktna zagvornica ne EA in ne ultive, samo EA žal v MB P ni vedno na razpolago ultiva pa je. Sicer pa nisem še o nobeni od teh metod zasledila (po poročanju mamic, ki so izbrale katerkokoli od teh dveh metod), da bi katera imela slabe izkušnje.

Neposredna povezava do sporočila: 1464
6.6.2008 8:11:30   
Nasara88
Pa le nisem prva user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
   [Brisano sporočilo]
6.6.2008 8:56:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Nasara88)
  Neposredna povezava do sporočila: 1466
6.6.2008 9:07:34   
Nyah*
Flower, jaz sem vsakic, ko vstanem lulat, ful zejnauser posted image , pa malo popijem, ne prevec, da ne bi spet cez pol ure vstajalauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1467
6.6.2008 9:25:36   
moya
Dobro jutro vsem!
kile - vidim, da smo kar vse napredovale - jst 16 kg (33 teden). Ampak teh g. pa res ne razumem, mene vedno krega, da je preveč in kam mislim da bom še šla, po drug stran pa tiste ki ste na +6, da je premalo... user posted image  nikol jim ni prav, pa sej nismo lutke, ki bi jih oblikoval po meri user posted image

previjalna blazina - a res nima nobena tiste pralne, mal plastificirane? kakšne so pa tiste iz TOYSA?

previjalna miza LANA - jst sem tista ki sem p..user posted image  da so mi zamujal z dobavo, pa še akcijska cena je vmes objavljena v Mercatorju, pa sem jih obiskala predvčerajšnjim, za p..user posted image  in so mi obljubl, da jo bodo dal še isti dan na pošto in da jo dobim po akcijski ceni  - za 40 eur cenej, in ne boste verjele, včeraj so me klicali in jo že imamo, pa še M pike smo koristl, da sem jo dobila za celih 90 EUR (cela natur) user posted image

lubenica - Res je sladkorna bomba, tko da...

otrdevanje - nimam pojma al se to men dogaja al ne user posted image

mravljinčaste dlani - ali ima še katera? men ful zateka desna roka in skoz imam mravljinčasto dlan, pa noge k slon user posted image

modrci muller - zanima me tiste, ki jih mate, al dobr držijo ? jst sem namreč že na 85 E  user posted image

lekarna - katero kozmetiko (firma?) in kaj ste nabavle v lekarni?

evo, dost za enkrat...

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
6.6.2008 9:36:24   
Anonimen
jutro  sem spala kot dojenček (čeprav ne vem zakaj se to reče, ker sej same vemo, da dojenčki ne spijo ravn celo noč user posted image ) ampak dobro, sem se res fino naspala in lulat sem šla samo enkrat, pa še to proti jutru. Jupiiiiiii  počutje je boljše, ampak itak me še vedno šraufa in sem malo čudna, ampak pazim pri hrani in bo minlo v parih dneh. kile: jaz sem zaenkrat na plus 6, samo sem od prej mali krofek, pa telo to po mojem samo nardi tako, da se močnejše ženske manj zredijo med nosečnostjo. lubenica: u njamiiiiiii, jaz jo jem skoraj vsak dan, mela sem še polovico v hladnilniku, pridem včeraj domov, želim hop po njej, pa je ni več notri, dragi je pol hladilnika stran zabrisal, vse kar se mu je zdelo, da je lahko nevarno za moj občutljiv želodček user posted image  tak skrbi zame, da mi je že kr nerodno. skoz sprašuje kako sem, prej sem bila njegova žabica, lubi in miška, zdej ko sm CELO EN DAN PREŽIVELA od doma, pa sem hrabri mišek ahahahahaha user posted image  mal heca ne škodi. sasi13, ja sem tut jaz vidla za vodo, sem jo pa včeraj pila predn sem vidla na 24ur obvestilo, upam da ne bo kaj škodovalo mojemu pikecu.  previjalna miza in blazina, midva sva vzela kar ono za na posteljo, ko je oboje ob enem.  drugače pa punce... jaz sme zdej v takem stanju, ko vem da gre zares. vsak trenutek je lahko. začela sem 37 teden, povedli so mi, da je vse že pripravljeno in za vsako bolečino mislim da je popadek. user posted image  pa niti ni strahu, kot neko pričakovanje neznanega in ful želja spoznat moj mali zakladek, se mi zdi da postaja resničnost in da ga vsak dan bolj ljubim (ok mam rada, men je pač to tak izraz)...  sploh ko sem vidla tisto realnost na oddelku, doječe mamice, jokajoče otročke, tisto srečo, pa tisto skrb in vse, sem padla v neko posebno stanje: zdaj gre zares. cartali bomo.  vem da ni nič odvisno od nas, samo srčno upam, da bi čez dva tedna že rodila, ker priznam vseeno imam strah pred pretežkim otročkom in težjim porodom.  bi pa nekaj vprašala prosim, jaz sem bila v sredo na ctg. in nimam pojma kaj so tiste krivulje pomenile. bila je zgornja krivulja in spodnja krivulja. zgornja je imela številke do 200, in pri meni je zgledlo nekak tako, da je bil najvišji vrh občasno na 170-190. spodnja krivulja pa je bla skoz bolj al manj ravna, razn v zadnji parih minutah je zrasla za par cm. kaj sploh to pomeni... ker so mi rekli, da popadkov ni sploh. pa me zanima, al so bli vsaj kakšni lažni ali majhni.  hvalaaaa

(odgovor članu moya)
  Neposredna povezava do sporočila: 1469
6.6.2008 9:45:54   
Anonimen
aja, da ne pozabim. mamica, oči in luka so včeraj dali roko in se dogovorili, da se srečamo v torek 24.6. tko da zdej bomo vidli, kok se kej peb drži dogovorov user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1470
   [Brisano sporočilo]
6.6.2008 10:00:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1471
6.6.2008 10:00:57   
glugluglu
Sedaj pa grem na CSD, ker so me malo ujezili, že zdavnaj je preteklo 8 delovnih dni po prejemu odločbe za zavitek, pa mi še vedno ne deluje - ne morem naročiti. Ali bi tile radi, da jaz prej rodim? user posted image

Potem pa ko komaj izbereš točen znesek, se potrudiš (priti do točnega zneska je znanost- obvezno je potrebno vzeti vodne ribice, dobro, da nimam nič takega, sicer to sem vedela-sem bila vsaj toliko pripravljena), vendar šifra ne prime, ko greš ven pa sploh ne shrani v košarico, da bi naslednjič lahko dala samo potrditev, ampak je potrebno vsakič znova naložiti stvari.

Včeraj sem začela s porodniško in še nimam odločbe o plači. Pa berem, da ste to nekatere že dobile. A tukaj pri nas se pa res nobenemu ne mudi.

Sedaj pa moram pobegniti iz stanovanja, ker lakirajo lesene stopnice in je potrebno imeti 2-3 ure zaprto pred zračenjem. Danes je to zadnjič, no sej je tak lak, da se potem do večera prezrači. Čez 10 dni pa me čaka še parketuser posted image .

(odgovor članu moya)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
6.6.2008 10:03:19   
moya
aja, ne vem katera že je pisala o tem, da bi blo dobr met nalepke za avto "nosečnica v avtu".  če pošlješ prijavo v DROGERIE MARKT, da si noseča, dobiš knjižico popustov, in če jih koristiš, dobiš to nalepko, pa copatke.. poišči na njihovi spletni strani.
Sem bla pa ful presenečena, ko sem bla v IKEI - tam imajo posebne parkinge samo za mamice z vozički, poleg invalidov. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
6.6.2008 10:03:56   
Anonimen
flower, nič posebnega ni user posted image  samo 21. 6 ima moja mama še abrahama in bi blo prav, da sem tam, 24. je pa ravno tko med 38 in 39 tednom. mal heca, sej je prav vseeno kdaj pride, sam če pa lahko zbiram, pa zakaj ne hahhaa user posted image

(odgovor članu glugluglu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1474
   [Brisano sporočilo]
6.6.2008 10:04:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu glugluglu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?