suzanamai
|
Srečanje je uspelo, prav prijetno je bilo spet poklepetati z vami. Kasija škoda, ker te je namočilo, smo te pogrešale. Suzanamai, vedno dam perilo še na dodatno izpiranje, ker se mi že itak zdi, da ob pranju premalo vode vzame. Pa sva sčistila vse, ker je bilo za sčistit. Ja veš mehurčica to so pa ti novejši stroji A+ pa ne vem še kaj razreda. Jaz sem kar takoj serviserja poklicala, da mi je malo povečal nivo vode, ravno zaradi maia, saj sem že po vonju videla, da ni dovolj izpirano. Jogurti: jaz kupim ponavadi navadnega 3,2 in potem notri dam sadje. včasih ji privoščim kakšno obsgartner skutko ali pa borovničev muss od Lj Mlek, katerega Mai obožuje. Micla pa ne marmelade, sveže sadje naribaj ali nareži. mama06 bravo jernej Mišk seveda tudi Doni, ne smem pozabit, glede tvojega vprašanja okoli dojenja, bolezni in uvajanja gh pa takole, Mai je bil polno dojen 8 mes., že pri treh m je dobil hud AD kot posledico alergij. Bolan resda ni bil, z uvajanjem gh sva pričela šele po 8 mes. Zoja je bila polno dojena do 5 mes, ko je dobila rotavirus - lažjo obliko, takrat sva pričeli z uvajanjem. Sama je prekinila z dojenjem pri 6,5 mes. V tem času sva imeli že dve virozi, ki ji jih je pač bratec prinesel iz šole , slabost starejših. Moje mnenje je, da vse nagnjenosti za alergije že prinesejo s seboj, stanje se seveda poslabša s prezgodnjim uvajanjem alergenih živil. Sem pristaš dojenja, saj se mi zdi to kot prvo nenadomestljiv stik otroka in matere, ter najboljša hrana v prvih mesecih. Seveda tudi adaptirano mleko ni tako slabo in hb za njega, saj v nekaterih primerih pač dojenje ne steče. Jaz sem bila pri Maiu prava dojilja 3 leta, pri Zoji pa je že od vsega začetka dojenje potekalo drugače in na začetku z veliko težavo. Vesela sem, da sva se dojili vsaj toliko časa in še danes ne vem zakaj se je čez noč odstavila.