|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
3.6.2008 13:35:54   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: lex

blacky a žal ti pa ne bo, če ne boš naredila do konca? Je pa res da se je z dvema user posted image  svinjsko težko učit. 1x boš pa žeuser posted image

Joj, ne govori, še kako mi bo žal. Samo priznam, sem lena.user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
3.6.2008 13:38:07   
Blacky30
Punce, držite pesti za JUNO. Ta vikend mi je poslala sms, da je s popadki pristala v P porodnišnici, kjer je dobila 2 injekciji - za zaustavitev krčev in rast pljučk. Popadki se umirjajo, ugotovili so, da je dehidrirana in je trenutno na infuziji, šteje otročkove gibe, ki so se precej umirili. Upam, da se bo vse srečno končalo in da bo njen pikec počakal še par tednov v trebuščku.

Evo, našla, skopirano od zimske.user posted image

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
3.6.2008 13:42:27   
lex
blacky hvalauser posted image .

Juno drži se - noge skup!!!!user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
3.6.2008 13:58:03   
Inigo
lex - daj mi prosim malo povej kako naj najdem do SG porodnišnice oziroma bolnice... mam v četrtek un posvet za EA. pa nimam pojma kam user posted image

blacky30 - ej, pol pa je to to. kr pomoje bi se res že kaki popadki pojavli. čeprav špika me že lep čas... ma take čudne bolečine mam, ampak čist spodaj. s strani trebuha in s strani nožnice. a veš kaj mislim? čudno je... kje sploh bolijo popadki? zgoraj, spodaj... po celem trebuhu?

se vid da sm prvič noseča in kompliciram. ma kaj čem... če pa ne vem! user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 14:02:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 1130
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 14:08:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1131
3.6.2008 14:10:19   
lex
Ko prideš do SG pojdi do 1 krožnega križišča (mislim, da sta 2 semaforja potem je pa krožno, v glavnem do krožnega s Hoferjem moreš prit, do tja se pelješ RAVNO), tam zaviješ not za center in na naslednjem križišču takoj LEVO (desno je avtobusna in Apachi pizzerija). Potem pa imaš bolnico in parkirišča že na svoji desni strani. Prvo parkirišče je ponavadi polno, ker tam parkira osebje. Drugo je "zastonj", na tretjem moreš imet park uro, drugač ti kar listek napišejo. Ko boš parkirala boš videla dve stavbi. Ena je pravokotno obrnjena na prak plac (krajša stranica gleda na parkirišče to je zdravstveni dom), ena stavba pa je iz stekla in opeke. To je otroški oddelek bolnišnice. Greš med tema dvema stavbama po potki (v ZD spredaj so vedno rešilci, tako da če tam vprašaš ti bodo itak povedali) mimo te opečnate stavbe. Potem pa že prideš do vratarja oz. greš desno do konca potke, kjer prideš do kirurgije in ginekologije. pri glavnem vhodu greš not in desno, mimo stopnic, ki vodijo navzdol. Potem prideš v tak temen hodnik in tam je ginekološka ambulanta (pred stopnicami navzgor - v 3 štuku tam je ginek. oddelek, v 4 štuku pa porodna soba). Ni tolk zakoplicirano kot pa se sliši.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
3.6.2008 14:11:39   
lex
flower za 1 gospodinjstvo malo manj kot 50€

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
3.6.2008 14:12:39   
Inigo
hvala, zlata si! user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
3.6.2008 14:37:47   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica

A od vas tudi kateri nagaja vid? Sicer tako ali tako nosim očala, ampak zadnej tri tedne opažam, da večkrat megleno vidim, moram kar večkrat pomežikniti...

Čist neki normalnega. Pa še en mesec pa pol po porodu je lahko tko...pol se ti bo pa začel normalizirat. Imela tut jaz prejšnjič tak problem. user posted image

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
3.6.2008 14:38:36   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: flower

A od vas tudi kateri nagaja vid? Sicer tako ali tako nosim očala, ampak zadnej tri tedne opažam, da večkrat megleno vidim, moram kar večkrat pomežikniti...

Jaaaa...!! kaj misliš, da je možno, da je to od nosečnosti??? Ker jaz sem ravno včeraj to doma ven butnila, pa so se mi vsi smejali. user posted image No, saj jaz tudi ne vidim kake povezave, ampak vseeno.. user posted image Tudi jaz imam očala, ampak opažam, da vse slabše vidim. Če dolgo gledam TV po nekem času še komaj berem podnapise, ker je vse megleno. Pa ko vozim gledam tako na ozko, kot da bi mi ves čas sonce sijalo v oči, pa mi ne.. Napenjam oči..user posted image

Ja, prav si mela. Škoda k nisi šla stavt...za nutello in sladoled.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1136
3.6.2008 14:40:58   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

kaj od posteljnine naj operem (vse je čisto novo):

- ograjica iz pene (za okoli posteljice, oblečena je v blago)
- poušterček / kouterček (prešita odeja)
- podloga Racman (piše, da je pralna)

ali mi tega ni potrebno oprat?

Tut jaz sem imela vse novo, pa vseeno:
-peno sem prala,
-pojstelnino tudi,
-nepremočljivo podlogo od Racmana tudi,
- koutrčka pa ne...povštra pa ne rabiš.

Neposredna povezava do sporočila: 1137
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 14:41:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zabica26)
  Neposredna povezava do sporočila: 1138
3.6.2008 14:47:31   
TODI
No moje poročilo!!

Sem bila v Dravljah pri dr. Rešu. Me je dal na CTG in je vse v mejah normale, sicer nekaj blagih popadkov, kar pa ne predstavlja prav nič.
Glede čepa je komentiral, da sem ga jaz pač opazila, veliko pa jih tega ne opazi in da ni nič narobe. Lahko da se bo vse skupaj začelo kmalu, lahko pa da še nekaj časa nebo nič.

No ja malo sem pomirjenauser posted image če bo prej bo pač prej, samo pripravit moram vse potrebno, da potem doma nebo norišnica. Še dobro da tašča jutri pride, mi vsaj za varstvo nebo treba skrbetiuser posted image .

Sedaj pa res nevem ali se naj učim za izpit ki ga imam 16. ali naj ga pustim za september. Sem včeraj štartala, danes pa tudi pomislila nisem mam dost drugih skrbi.user posted image

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 15:07:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu TODI)
  Neposredna povezava do sporočila: 1140
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 15:08:53   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1141
3.6.2008 15:12:14   
neboglasnica
flower, jaz bom v petek to omenila G, ker sem nekje zasledila, da je to lahko znak ne vem več česa...

Sva od zobozdravnika, še jaz sem pokazala mojo dlesen, ker se mi dela žepek. UZ, pa je precej bolje. Tale sopara je pa ubijajoča. Danes nam en kolega pripelje zabojček jagod, komaj čakamo.. Smetana je tudi že v pripravljenosti, mljask.

Glede cunjic in posteljnine: jaz sem vedno vse oprala, vsaj preprala, na 30 C, je dosti boljši občutek. Jutri greva pa kupiti novo posteljino za dekleti, saj dobita novi postelji in bosta jogija velikosti 120x200. Stekleničko sem pa jaz kupila za čaj, ki sem ga v vročini dodajala obema, pa ni bilo nič narobe.

Neposredna povezava do sporočila: 1142
3.6.2008 15:13:01   
nanka
Hruška, manjkajo ti še plenice, povijalna plenica ( če boš mogla široko povijat), previjalna miza ali pa samo banjica za kopanje, drugega se pa ne spomnim. Boš videla kaj od oblekic še dobiš in to bo to. Če pa kaj pozabiš pa ni panike, bo očka kupil. Aja škarjice za nohte in respiratorček za nosek čistit.

Neposredna povezava do sporočila: 1143
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 15:15:46   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1144
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 15:17:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1145
3.6.2008 15:19:02   
nanka
flower ne rabiš jih 30, saj se dete ne polula v njih, saj boš uporabljala pampers. Jaz sem jo samo zvečer previla v sveže pleničke, čez dan pa isto uporabljaš, saj ni nič umazana. Tudi v porodnišnici dobiš samo eno povijalno pleničko za tri dni ( vsaj jaz sem jo pres tremi leti).

Neposredna povezava do sporočila: 1146
3.6.2008 15:24:18   
neboglasnica
tetra pleničke: 12 jih bo dovolj, še zlasti če ne boš na široko povijala. Jaz sem jih dajala na posteljico pod glavo, na avtosedež...ker je bilo tako vroče...

Aja, opazila sem, da se mi je trebuh spustil nižje, ni več visoko pod rebri. Še kateri?

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
3.6.2008 15:24:32   
pety78
30 tetra pleničk res ne, ampak mi jih nismo uporabljali samo za široko povijanje, ampak tudi za zaščito pred polivanjem, dala sem mu jo tudi pod glavico namesto povštrčka, ... Se mi zdi, da so kar uporabne, zato je kar fino, da jih je več, če ne jih moraš na dva dni prati.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
3.6.2008 15:26:10   
pety78

tetra pleničke: 12 jih bo dovolj, še zlasti če ne boš na široko povijala. Jaz sem jih dajala na posteljico pod glavo, na avtosedež...ker je bilo tako vroče...

Aja, opazila sem, da se mi je trebuh spustil nižje, ni več visoko pod rebri. Še kateri?

U, neboglasnica, si me prehitela. user posted image

Meni se je že tudi trebuh spustil nižje. Pa mala je že tudi fajn nizko baje.

Neposredna povezava do sporočila: 1149
3.6.2008 15:32:49   
Juno
Živjo,

Sem doma, še vedno 2 v 1 user posted image
Lepa hvala vsem, ki ste držale pestke zame - je pomagalo!

Bilo je takole. Že nekaj dni sem občutila pogosto otrdevanje trebuha, a se nisem dosti ozirala na to, saj mi trebuh otrdeva že od 18. tedna in sem tega že vajena. V petek in v soboto pa je to otrdevanje postajalo vedno bolj moteče, malo boleče. Dobila sem občutek, da mali potiska navzdol. Spodaj me je bolelo, predvsem ko sem se vsedla ali vstala.
V soboto sva bila v Postojni na obisku pri starših in občutek tiščanja navzdol se je stopnjeval. Nekajkrat me je tako zabolelo, da sem morala stisniti zobe. Nisem vedela ali so to popadki, saj me ni nič bolelo v križu, občutila sem le pritiskanje navzdol.
Z možem sva se odločila iti v porodnišnico, da vprašava ali je to normalno. Priklopili so me na CTG, ki je pokazal redne in kar konkretne popadke. Mislim, da so bili nekako na 3 minute. Nato me je dežurna ginekologinja pregledala vaginalno in naredila mi je UZ. Sem še vedno zaprta, MV dolg 22 mm, kar je super. Nosim pa zelo nizko, tako, da sakoraj ni mogla izmeriti obsega glavice.
Zato ker so bili krči redni se je odločila, da mi da inekcijo za hitrejši razvoj pljučk (Flosteron) - v primeru, da jih ne bi mogli zaustaviti je rekla da je bolje da mi da to inekcijo. Dobila sem še inekcijo Spasmex v žilo - proti krčem. In obdržali so me notri.
V nedeljo zjutraj so bili popadki še vedno na 3 minute. Dala sem urin in ugotovili so, da sem močno dehidrirana. Aceton sem imela 4. Sploh mi ni jasno kako je to možno, saj res veliko pijem. Priklopili so me na infuzijo (glukozo in elektrolite).
Do večera so se popadki umirili. Tudi včeraj je CTG pokazal, da jih ni. Še enkrat sem dala urin in izvid je bil tak kot mora biti (aceton = 0). Edino mali se je precej umiril, zato so mi svetovali, naj bom pozorna na gibe. Razlog da se je umiril, sta verjetno inekciji za pljuča. Pridno štejem gibe in zaenkrat je vse ok.

Sedaj sem doma, vse je ok, vsaj fizično. Počutim se pa zmedeno, nesigurno, brez energije. Komaj čakam, da mine še teh nekaj tednov in da primem v roke svojega malčka, ki mi že sedaj povzroča toliko skrbi.

Punce - še malo, pa bo!!! Pazite nase in predvsem veliko pijte!!!

Še enkrat hvala za spodbudne besede.

Tempus fugit, amor manet!

Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?