|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
2.6.2008 21:08:45   
barbaw
Nimam časa pisat, pa še zbita sem. Zjutraj imam zgodnje vsatjanje, ker gre škratek z vrtcem na izlet, in je treba že malo čez 6 vstat. user posted image  Pa še pucanja sem imela danes ogromno in likanja. Je pa vsaj pospravljeno in čisto. user posted image  Kolikor toliko. Vse bom naredila, kar sem obljubila (Aurora in zalazoya).

Aurora probaj dat kapljice, če hočeš. Boš videla, če gala črviči. Ti pa povem, da večino otrok črviči in jaz jih škratu nisem dajala zaradi tega in sem pediatrinju lagala. Nič mu ne manjka. V lekarni se dobijo D3 kapljice, ki ne črvičijo, je pa tako da D vitamin dobivamo od sonca. user posted image  Čemu je treba dajat kapljice nimam pojma. Se nisem nikoli poglabljala v to. Mogoče se bom zdaj.
Glede širokega povijanja, pa delaj to ponoči in dopoldan in zvečer, čez vročino pa ga pusti brez. Ali pa ga povijaj samo ponoči. Če bo revčku vroče ne bo ravno dobro.

Ne vem kako ste s čaji, ampak moji Maji je tako vroče, da ga prav zahteva z jokom, da se revca odžeja. Spije cca 20ml na dan. Dojive pa se polno. user posted image user posted image user posted image  Jutri bomo videli koliko je zrastla in se zredila. Meni se zdi, da ful.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 301
2.6.2008 21:25:15   
hijenca
Estrela jaz bi te prosila, če bi lahko popravila pri meni, teža 3520 g, OG 36 cm, posvetovalnico pa imamo 10.6.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 302
2.6.2008 22:33:46   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Jana meni je zdravnica rekla, da naj mu prvi dan dam po eno kapljico, drug  dan 2 kaljici in tako naprej dokler ne bova prišla na 7 kapljic na dan user posted image

Jana kakšne kolke je imel Nejc?

aurora sej tako rečejo vsakemu  da jih tako daje, ampak probaj pa boš videla,če ga ne bo zvijalo..jst nisem reskirala, važno je da prideš na 7 kapljic ni važno kdaj.
Nejc je imel oba kolka 1A.

barbaw tebi pa toplo svetujem da Maji daješ kapljice, ker posledice so lahko zelo krute (ni nujno, ampak jst ne reskiram). in od kapljic otroci nimajo krčev, to vam lahko pove vsak pediater, in vsaka iskrena mama.Veliko večji problem je hrana, ki jo mame pojedo, in potem otroka zvija, krivijo pa kapljice.

No naš Nejček je spet čist prebujen,upam da je prišla njegova ura (22.30) in da bo zaspal.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 303
2.6.2008 23:00:31   
Estrella*
user posted image RAZVOJ MAJSKIH HROŠČKOV 2008user posted image

1. Čmrlika (Taja, 19.04.2008)

- rojstvo: 3030g, 48 cm, 32 cm
- 1 posvet: 3630g, 51 cm, 35 cm

2. Jana81 ( Nejc, 21.04.2008)

- rojstvo: 3270g, 49cm, 34 cm
- posvetovalnica (21.5.): 4200g, 55cm, 37cm

3. Aurea (Ana, 25. 04. 2008)

- rojstvo: 3700 g, 54 cm, xx cm
-

4. aurora28 (Gal, 30.04.2008)

- rojstvo: 3390 g, 52 cm, 36cm
- 02.06.2008: 4590g, 57cm, 38cm

5. Soncnica Sandra *** (Manca, 01.05.2008)

- rojstvo: 3470g, 52 cm, xx cm
-

7677. barbaw ( Maja, 02-05.2008)

- rojstvo: 3620 g, 50 cm, xx cm
-

7. CatJa (Mark, 03.05.2008) 

- rojstvo: 3510 g, 51,5 cm, 34 cm
- 03.06.2008:

8. Taula (Ella, 04.05.2008)

- rojstvo: 3540 g, 50 cm, xx cm 
-

9. sashy (Anej, 05.05.2008)

- rojstvo: 3320 g, 52 cm, xx cm 
-

10. hijenca (Vid, 08.05.2008)

- rojstvo: 3520 g, 50 cm, 36 cm
- 10.06.2008:

11. katy82 (Lara,10.05.2008)

- rojstvo: 3450 g, 54 cm, xx cm
-

12. Naty* (Žan, 11.05.2008)

- rojstvo: 3500 g, 51 cm, xx cm

13. kasso (Varja, 11.05.2008)

- rojstvo: 3080 g, 49 cm, 34 cm
-

14. Pepita (???, 12.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52,5 cm, xx cm

15. tally (Emilija, 13.05.2008)

- rojstvo: 3110g, 52 cm, 35 cm
-

16. Katina (Inti, 14.05.2008)

- rojstvo: 3865 g, 53 cm, 36 cm
-  

17. zalazoya ( Niki, 15.05.2008)

- rojstvo:  3010 g, 53 cm, xx cm
-

18. suzy85 (Eva,16.05.2008)

- rojstvo: 3950 g, 54 cm, 36cm 

19. Majabo (Jošt, 16.05.2008)

- rojstvo: 3420g, 51 cm, 37 cm
-

20. nataša34 (Eva,19.05.2008)

- rojstvo: 2320 g, 47 cm
-

21. Špelin@ (Gregor, 19.05.2008)

- rojstvo: 3870 g, 54 cm, 37 cm
-

22. Estrella (Alja, 23.05.2008)

- rojstvo: 3500g, 53cm, 34 cm 
-

23. darmar (Zala, 24.05.2008)

- rojstvo: 3580 g, 52 cm, 36 cm
- 10.07.2008:

24. edinaos (Anja-Tia, 26.05.2008)

- rojstvo: 3670 g, 52 cm, 35 cm
-

25. VALENTINA 2006 (Matevž, 26.05.2008)

- rojstvo: 3900g, 53 cm, 37 cm
-

26. mya26 (Maj, 27.05.2008)

- rojstvo: 3750 g, 53 cm, 35 cm
-

27. MARTINA25 (Tjaša, 29.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52 cm, xx cm  
-

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 304
3.6.2008 6:55:25   
aurora28
Dobro jutro!

Mi smo spali tko tko, tole grmenje in bliskanje je bilo katastrofalno, poleg tega, da sem merkala Gala, ker ga je grmenje prebujalo, sem imela na očeh še psico, ker jo je bilo strah in je spala zraven nas v spalnici in kadar sem šla na stranišče, je tudi ona cepetala za menoj. Uboga revica. user posted image

Veste očitno je pri meni le bila ta rdeča na obisku, ker se je umirila in zadnja dva dni je rjav izcedek, ki ga je zelo malo. user posted image

Jana jaz bom tudi najprej dajala Galu kapljice, najprej eno 2 dni in potem dve in tako naprej.

Barbaw je mene pediatrinja opozorila, da nekateri starši, ker pripisujejo zvijanje in krče otročka kapljicam in zato ne dajejo kapljice otroku in posledice so res katastrofalne, ker po moje mora obstajati izredno dober razlog zakaj nam jih predpišejo. Saj jaz tako mislim.

Gala povijam na široko in ko bo res pasja vročina ga ne bom čez dan, ampak samo zjutraj in zvečer, načeloma pa čez ves dan. Bova že potrpela, meni je najbolj pomembno, da se njegovi kolki v celoti popolnoma pravilno razvijejo.
Sem prebrala, da so kolki 2A fiziološko nezreli in ne bolezensko, tako kot nekateri mislijo. Sej zato pa mi je pediatrinja povedala, da se pri dojenčkih s kolki 2A stanje pri 12 tednih uredi in so kolki ponavadi 1A. Ker predvidevam, da če bi bilo kaj narobe, bi me že v P na to opozorili, tako pa so rekli, da so kolki v redu.

Danes sem si za zajtrk privoščila jogurt in kosmiče Fitness user posted image , to zdaj še tretji dan zapored jem za zajtrk in nevem ali Gala to črviči. Jaz še vedno mislim, da je glavni razlog črvičenja čokolada in vse kar je čokoladnega. user posted image Sem iz hladilnika kar vzela čokolado in jo pospravila, da je ne gledam vsakič ko odprem hladilnik in se mi sline cedijo, vem, pa da ne smem.

A je res, da se kolike pri dojenčku prenehajo pri dopolnjenem tretjem mesecu starosti???

Aja pa še nekaj: zelo sem vesela, da je Gal dobro sprejel plenice Pampers in ima po njih prav lepo ritko, nobenih izpuščajev in zdaj ga izključno mažem z mazilom Bebival in je ritka gladka, lepa in nič kaj rdeča. user posted image Veš Jana ko sem tvoje Pamperske ponucala sem šla po nov paket Pampersk v Mullerja in ti povem, da je full velika razlika med pamperskami iz Baby centra (in iz drugih trg. centrov) in iz Mullerja. Mullerjeve pamperske so veliko boljše, so malenkost večje, narejene so iz drugačnega materiala, dihajo in so zračne, imajo krogece po notranji strani in mrežico. Medtem ko pamperske iz Baby centra ali iz drugih trgovskih centrov so pa take plastik fantastik in ne dihajo. Nisem mogla verjeti očitni razliki in od zdaj naprej kupujemo plenice Pampers samo še v Mullerju. user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 305
3.6.2008 7:39:21   
barbaw
Taula moja obvezno cca 4-krat dnevno poliva. Je pa to res v majhnih količinah. Pride tudi dan, ko se fuuuuul nažre in poli je malo večjo količino. Tako pač je. Dokler ni to po vsakem obroku in v večjih količinah ni panike. Jaz vidim pri moji, da če ji ostane kakšen kupček noter obvezno polije. Je pa prav zoprno, ker ne vem, če bo še kakega podrla ali ne.

jana eni otroci rabijo kakšen dan malo več hrane. Tudi pri nas je na teden dan ali dva, ko se dojimo na dve uri. Potem pa je naslednji dan spet vse normalno. Tudi, če so več pokonci se potrebe povečajo. Potem pa se navadijo, da malo več pojejo in je spet vse "normalno".

Špelin@ meni Maja tako grdo tuli in me vleče, ko je utrujena in prelena, da bi sesala. Takrat ji jaz "vsilim" dudo, da se pomiri. Ko pa je mirna pa vzamem dudiko ven in joško noter. user posted image  Pač tako je. Se mi zdi, da je kar nekaj otrok našpičenih in rabiš čas, da pogruntaš kako bi ga okrog prinesel. Drugače pa se nič ne sekiraj zaradi AM. Jaz se tudi malo jezim na Majo, ker je škratek malo prikrajšan in so dnevi, ko se mu skoraj nič ne morem posvetit. user posted image  Bolj so večeri problem, ampak tudi ti se počasi izboljšujejo.
user posted image user posted image user posted image  za tvojo triletnico. Kako hitro rastejo tile naši otroci.

hijenca meni je pediatrinja rekla, da če je otrok samo dojen, da ima pravico ne-kakat do 7 dni. Meni zdaj 3 dni ni kakala, danes pa mi je dve plenici napolnila. user posted image  Drugače pa kaka enkrat ali dvakrat dnevno.

Majabo mi v bistvu ne hodimo na sprehode ampak smo zunaj okrog hiše. Ven grem, ko meni zapaše, je pa tako, da v hudi vročini ne hodim ven, pa še takrat ko ni najhuje sem bolj v senci hiše. Naši mali očitno ni najbolj všeč, če je toplo. Se ful pritožuje.

jana možno, da kapljice ne zvijajo, ne bom nič trdila. Samo je bilo hecno, da sem se pazila in Jake ni nič črvičilo pred kapljicami, potem pa ful. user posted image  Tudi zdaj mi je uspelo prit do tega, da Maje ne črviči več zaradi mojega mleka, ker sem ful stvarem, ki jih obožujem odpovedala. Mi ni težko, ampak sem vsaj pogruntala, kaj vse ne smem. Bom ji probala dat kapljice, samo vztrajalo pa ne bom pri njih, če jo bodo ful mučile. Če ne pa ji bom dala po treh mesecih. Moj dragi in njegov brat sta zrastla brez kapljic in jima zaenkrat nič ne fali.

aurora kolike prenehajo po treh mesecih starosti. Pri večini otrok, če jih imajo do takrat sigurno nehajo. Tudi sestričnin user posted image  je imel koliko in so prenehalo kakor je dopolnil 3 mesece, kot da bi odrezal.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 306
3.6.2008 7:51:56   
CatJa
Dobro jutro user posted image

Moj user posted image  ima danes mali roj. dan - 1 m user posted image  Počasi se odpravljava v posvetovalnico, da vidimo kako je napredoval.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 307
3.6.2008 8:08:36   
barbaw
Jana sem malo zdaj brskala za kapljicami AD3 in efektom in posledicami nedajnja, ... Eni pravijo tako, eni tako. Nikjer nič ne piše, da je znanstveno dokazano, da nedajanje povzroča osteoporozo in artritis in .... Zdaj, če otroka krči, kar je možno, ker tudi ni dokazano, da ga ne, se lahko dajejo D3 kapljice, ki nimajo takih stranskih učinkov. Je pa tako kot sem napisala, da D vitamin dobimo s soncem in se nabira v koži.
Vsak ima svoje menje o tem. Jaz prvič nisem vztrajala priznam in me ni nič sram in so se mojemu škratu mečave normalno zaprle, shodil je z 9 meseci in zaenkrat ni vplivalo na njegov razvoj. Je gibalno bolj spreten od svojih vrstnikov. Tudi govori bolje od drugi vrstnikov in celo večjih otrok. To je mnenje pediatra, psihologa in vzgojiteljice.
Glede na to, da Maje trenutno ne krči več in bova danes dobili kapljice bom spet lahko videla ali je od kapljic ali ne. Če jo bo mtralo bom šla po tiste druge. Je pa tako, da so vitamini dodani v sirupih in raznih mlečnih kašicah, ki jih otrok lahko je po 6. mesecu. Kapljice pa se jemljejo do 1. leta.

Zakaj pa otrokom ne dajejo vitaminov tudi kasneje, ko jih rabijo za svoj razvoj??? V hrani jih ni dovolj, sploh pa ne v tej, ki jo danes lahko kupimo. Jaz škratu delam nekajkrat letno kuro z vitaminskim sirupom, da jih dobi nekaj v sebe, ker jih rabi za razvoj. Sploh otroci, ki hitro rastejo in se hitreje razvijajo, bi rabili vitamine. Kaj pa bolani otroci? Tukaj pa se moje razumevanje zdravstva konča. Vse življenje bi mogli pazit nase in vsi starši bi mogli pazit na zdravje otroka in da bi le to ostalo.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 308
3.6.2008 8:35:31   
Estrella*
barbaw in CatJa: dobro opravitea v posvetovalnici! Srečno

aurora: za krče je v večini primerov res, da nekoko do 3 meseca izveene. Vendar pa lahko trajajo tudi dlje do 5 meseca, samo redkeje, mislim, da bolj pri nedonošenčkih.

kapljice bom pa dajala tako, kot prvič. Ni bilo nobenih kontradikcij in D vitamin je pomemben, zato si ne upam ukinjat nekaj na lastno pest.

Drugače pa sem kar fertik. Mala ne sesa dovolj in imam občutek kot, da je pozabilauser posted image .

A katera od vas tehta pred in po obroku?

Ne vem razmišljam že o tem, da bi šla kupit tehtnico. Sprva se mi ni zdelo pomembno, sedaj pa res ne vem več na čem smo.
Patronaža ima eno praistorijsko, majhno, da Alja sploh ležat ne more v njejuser posted image .

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 309
3.6.2008 8:53:56   
scubadiver
Iskreno se opravičujem da se mešam v vašo temo..
Malo pogrešam novorojenčka in sem preletela pri vas kako se imajo vaši hroščki user posted image . Vidim da se pogovarjate o kapljicah AD3 in krčih. Jaz sem omenila svoji P. da me skrbi da bi imela Lana krče zaradi kapljic. In je rekla da AD3 kapljice kar pogosto povzročajo krče in mi je do 3. meseca predpisala kapljice Plivit, ki so samo D3 in ne povročajo krčev. Pri treh mesecih pa smo prešaltali na AD3 in je bilo vse ok.

Lepo se crklajte in uživajte user posted image

< Sporočilo je popravil scubadiver -- 3.6.2008 8:55:04 >

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

Neposredna povezava do sporočila: 310
3.6.2008 9:20:58   
barbaw
scubadiver hvala za tvoje mnenje. Če je P rekel, da je tako ok, potem pa super. Jaz bom probala z AD3, če ne pa grem samo po D3. Pri prvem otroku noben sploh omenjal ni D3 kapljic. user posted image  Samo, da so zdravi.

Estrella jaz imam doma tehtnico, ki je še na uteži. Prastare kuhinjske tehtnice so to. Drugače pa ni tako slaba ideja tole tehtanje pred in po obroku. Jaz sem to počela le v P, ker je škratek izgubljal prehitro težo oz. se ni redil. Pri Maji pa ni panike. Ima prave orehe v ličkih. user posted image  
Povprašaj, če ima kdo kakšno za posodit. Jaz sem to prakticirala kar na osebni, ker je digitalna.
Pa kaj se tebi zdi, da je lena za sesanje ali ni lačna, ...?

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 311
3.6.2008 9:23:01   
hijenca
Dobro jutro!

Ker mali Videk panča, imam malo časa. Danes sma imela eno dobro noč in sma spala do 5.30, vmes sma se samo enkrat hranila. user posted image user posted image

Je pa bil danes zjutraj tako lačen, da se ni hotel dojit, je bil tako hud, da sem popustila in sem mu šla nardit AM. user posted image user posted image  Ne vem več, kaj naj delam. Pa tako sem bila odločena, da mu bom probala še več dojit. Pa očitno mu je flaška ljubša, mamina zizika pa je bolj za cartanje oz. pije takrat ko je res čisto polna, da ni potrebno preveč vlečt. user posted image  Je pravi lenuhec!!user posted image user posted image

Moj mali škrat pa je alergičen na Muellerjeve plenice, pod popkom dobi takšne drobne gnojne izpuščajčke. Izginejo pa zelo hitro, če zamenjam pleničke in jih namažem s Sudocremo. Sedaj uporabljama Pamperske in DM-ove pleničke, ki mu tudi ustrezajo.

Sedaj pa je nekdo prižgal sireno in moram it.

Lep dan vam želim.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 312
3.6.2008 9:27:54   
barbaw
hijenca jaz tudi uporabljam DM plenice in sem ene kupile v Europarku ene pa na Tržaški in je zelo velika razlika. user posted image  Nimam pojma zakaj to. Me mika, da bi prešaltala kar na Mullerjeve, samo kaj ko mi je od roke. Bi lahko naredili tako kot v Lj enega s parkirnimi prostori, da bi vsaj en bil bolj dostopen.
Pri AM pa je tako, da je na flaško lažje pit. Če oš vztrajala na dojenju se bo mogoče user posted image  navadil vlečt ali pa bo vedno bolj hud, ker bo lakota prevelika on pa prelen, da bi se najedel. Samo dve možnosti sta. Če se ti zdi cartanje dovolj, vztrajaj na tem, ker je vez med mamico in user posted image  tako še bolj okrepljena. Važno je, da je sit, zdrav in da se cartate.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 313
3.6.2008 9:43:16   
Anonimen
DOBER DAN

končno tudi jaz lahko v miru prešaltam iz majcic na majske hroščke. Jooj kako čas hitro mineva, še ne dojemam da se zdaj že kar o dojenčkih menimouser posted image

Skratka kot sem že na majčicah napisala, porodna izkušnja ni bila nekaj najlepša, še manj pa prvi dnevi v porodnišnici. Ampak, tudi to bomo počasi popredalčkali in pozabili. No naša miška se počasi privaja na mamico in atija, mislim da bomo kmalu postali dobri prijatelji. Dojive se na polno, edino zvečer  če zmanjka mlekeca, ji ati pripravi  še malo dodatka.  Drugače pa fuuul kaka, 4-5x/dan (upam, da je to ok?)

Katina, kasso, špelin, barbaw; hvala user posted image user posted image user posted image user posted image moje  duševno stanje se hb izboljšuje

kaj se pa z **** dogaja, ker je ni nič na rr??

aurora: praviš, da je Anja Tia meni podobna?? veš je bila edini svetlopolti user posted image v porodnišniciuser posted image user posted image

Punce a vam je ta čišča full lila? jaz sem danes 8 dan po porodu, pa sploh vložkov ne bi več rabilauser posted image

(odgovor članu hijenca)
  Neposredna povezava do sporočila: 314
3.6.2008 10:02:01   
zalazoya
dobro jutro mamice in hroščki

kako ste preživeli noč, malo se je shladilo meni prav paše, da bova z malim šla ven pa k mamici na kosilo, njami.

Naš mali ga neki serje ponoči do zvečer komaj zaspi pol pa po tretji take oke, ni šans da ga uspavaš. Pol po ene dveh treh urah se me usmili. Zdele je pa zaspal in čakam ene sorodnike da pridejo, mi čist nič ne paše bi jaz tud raj mal potegnla. Moj je čist zbolu in sem za vse sama, user posted image  sam da ne bo na škrata prenesu.

Kako kej vaši podirajo kupčke, pr nas je to cela drama, pol ga pa črviči in prdi in jokca, bošček.

pa še za dopolnitev seznama: OG 33, posvetovalnica 10.06.2008.

Neposredna povezava do sporočila: 315
3.6.2008 10:06:13   
sashy
hOJ MAMICE!

Anej je prejšnji torek na pregledu 27.5 tehtaol 4050 in zrasel na 54cmuser posted image , jutri pa imava sistematski pregled ob enem mesecu, prej pa sva bila pri pediatru zaradi zlatence, ki gre hvala hb na boljeuser posted image . Dojenje nama gre fino, vozičkamo pa tudi veliko.

Ali kaj pogrešate TREbušČKE?

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 316
3.6.2008 10:13:00   
sashy
aJA obseg glavice 35cm

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 317
3.6.2008 10:27:26   
suzy85
lep pozdravček!
vidim, da smo vse manj aktivne na tem forumu, ker imamo male štručke za rihtat.
naša eva je tudi kar pridna. prišle sva že čez porodno težo, velikost in ostalo pa bova izvedeli šele 19. včeraj sem jo nehala dojit zaradi svežih ragad, saj je bolelo kot 100 user posted image ko je zagrabla za bradavico. drugi problem je bil pa v nastavkih, saj z njimi sploh ne zna vlečt. no, snoči sem si začela mleko ven čpat, danes zjutraj sem pa že vročino dobla - mastitis. baje da bi naj zaradi ragad prišlo do okužbe. koker da to še ni dovolj, je ta mala od dveh zjutraj vsega skupaj spala 3-4 ure. pestra noč je bila, ni kaj!

naty
eno vprašanje: dojiš kljub antibiotikom? men je pediater rekel, da mi bo predpisal neko kremo in bom lahko vseeno ji dajala moje mleko za jest!

šibam, ker evi ne paše če sedim! lep pozdrav vsem!

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 318
3.6.2008 11:02:26   
špelin@
Vidim, da imate (med drugim user posted image ) debato tudi okoli plenic. Mi uporabljamo Müllerjeve plenice in so zakon user posted image  Vmes sem mu dala za čez noč Pampersko, ki je bila darilce iz porodnišnice in je imel zjutraj čisto pikasto ritko user posted image  Je tudi patronažna potrdila, da je izpuščaj očitno od tiste ene user posted image  plenice user posted image  Po Müllerjevih ima krasno ritko user posted image

AD3: mnenja so deljena, ja. No, jaz sem svojima puncama dajala le po max. 3 kapljice dnevno, ko smo prešli na AM, pa niti to ne več, ker je v AM obeh vitaminov dovolj. Je pa naša pediatrinja rekla, da je za izključno dojene otroke treba vzeti tiste 3 kapljice dnevno - ne vem, od kod enim doza 7 kapljic user posted image  No, očitno tudi pediatri niso čisto soglasni.

Naš mali princ je tako priden, se kar ne upam pohvalit user posted image  Odkar se ne obremenjujem več z nenehnim dojenjem in si mleko izčrpam, da ga dobi po flaški, dobiva pa tudi dodatek, je prav zadovoljen. Z užitkom zmaže svojo dozo iz flaške, potem se še malo pocrklja in dremucka. Če ne spi, pa je v ležalniku ali košku in debelo gleda naokrog user posted image  Ko je zaspan in se razburi, mu dam dudko in ga božam po glavici, on pa me nekaj časa še nepremično gleda, potem pa zapre očke in spi user posted image  Oh, če bo ostalo pol tako lepo, bom najsrečnejša user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 319
3.6.2008 11:04:42   
mya26
Pri nas smo se končno malo naspali, no vsaj jaz sem se. Spat smo šli ob 23h, dojila sva se ob pol treh in petih nato pa spala do skoraj osmih. Možek je malo manj spal ker je vstal z Lano ob 6h. Malo imamo težav s podiranjem kupčkov, ampak gre na bolje. Naš Maj kaka skoraj vedno ko mu damo dol plenico, pa ponavadi je ta že pokakana ( pa da ne bo pomote, previjamo se na 3ure v povprečju). Najrajš se pokaka, ko mu umiješ ritko, pa potem še enkrat ko je že namazana user posted image Enkrat me je pokakal do polovice rok, je tko špricnl, da sem se kar ustrašla. Pa potem ko ga že skor zaviješ v svežo plenico se pa še polula. Pri fankih je ful bl smotano k če ma lulčka obrnjenega gor, se polula po bodiju user posted image . No, ni nam dolgčas.

Kako hitro ste šle kaj ven na sprehod? Meni bi pasalo vsaj malo ven.

Prej ste se pogovarjale o plenicah. Tudi mene je zanimalo kakšna je razlika med plenicami (made in germany ali poland, se pravi iz mullerja ali pikapolonice / merkatorja). Imam še oboje doma in sva z  možem prav podrobno pogledala. Zdita se nama enaki, le potsk in en cikcak pri trakcih za prilepit je drugačen. V obeh je tista mrežica (krogci), oboje so prijetne na otip, nič kaj plastične. Vem pa da so take s to mrežico le 1 (new born), 2 pa ne več. Moj zaključek: plenice so enake.

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 320
3.6.2008 11:06:55   
mya26
Aja pišem o plenicah Pampers v obeh primerih, ne o Mullerjevih, da ne bo pomote. Se pravi Pamperske kupljene v mUllerju ali v PIkapolonici se mi zdijo enake.

Tudi mene zanima kako je ****? a ima kaka kako novičko o njej?

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 321
3.6.2008 11:07:38   
špelin@
Pozabila povedati: danes sem bila z malo piko na triletnem sistematskem in je dama visoka že 107 cm in tehta 19,7 kg, ima 20 zdravih zobk in vse je ok user posted image Midve sva pregled v miru opravili, malega princa pa je pazil ati user posted image

Pa še poročilo od včeraj: za rojstni dan male pike smo šli popoldne ven jest. Mali princ je ves čas lepo pančkal v vozičku, punci sta se nanoreli na igralih, fino smo se najedli in nasploh je bilo eno fantastično popoldne user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 322
3.6.2008 11:07:49   
tally
Ojla mamice in user posted image

Kako smo?Nama prav paše tale ohladitev, lažje se diha. Pri nas je bila patronažna, je danes mamica prvič kopala svojo hroščico in je prav uživala, zdj pa pridno panča.
Stehtali smo se in smo dobili v 4 dneh 290 g.user posted image user posted image user posted image Tko da imamo sedaj 3670g.
Sem pa opazila,da jo včasih zvija, ne sicer veliko ampak jo pa ful pazim kaj pojem,tko da je vsakodnevni projekt kaj pojesti.......se mi že user posted image .

Zalazoya pri nas so tudi kupčki skoraj španska vas, včasih ga podre takoj, včasih pa ni šans potem pa poliva.............

Edinaos sem vesela da se pobiraš in pozabljaš, sej tako je najboljše, tvoja princeska rabi močno, veselo in zdravo mamico. Kar se tiče kakanja po moje je normalno, moja včasih kaka po vsakem hranjenju, včasih pa enkrat na dan ampak pošteno user posted image .

Toliko zaenkrat, grem študirat kaj bomo danes jedli...........

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 323
3.6.2008 11:39:58   
barbaw
edinaos tudi nate sem včeraj zelo mislila. Očitno je pomagalo, ker si se javila. user posted image  Zdaj pa še ostane ****, ker jo res pogrešam. Upam, da pridno okreva.
Svetlih user posted image  je res ful malo. user posted image  Glede čišče je pa tako, da meni ni ful lila. Sem na dnevnih vložkih, ker še vedno ni nehala.

zalazoya vsi otročki ne znajo podret kupčkov. Slaba stran tega je edino črvičenje. Če prdi je vse ok. Naj te potolažim, da prej ali slej se vse to porihta samo od sebe.

Sashy prav nič ne pogrešam trebuha. user posted image  Res ga ne. Je včasih kar naporno tole, ampak ko pomislim, da sem komaj zlezla v bano in iz nje, ne hvala. user posted image  V tej vročini ne zavidam nobeni nosečki.

špelin@ pri AD3 kapljicah je tako, da jih eni pediatri predpisujejo celo 10. user posted image  Pri nas vem, da je bilo 7.
Gregorčka pa nič ne hvali, da ne bo tako kot pri nas. user posted image  Saj zdaj je že boljše. Niso več večeri tako naporni, ker sem se jih navadila. user posted image  Nočno spanje pa je zakon. Pa moram škrata pohvalit, ker zdaj spi cele noči v svoji sobi. Mi moj ni verjel, ko sem mu rekla, da ko bo Maja, da ne bo hotel ponoči več k nama. Zdaj pa se je to uresničilo. user posted image
Tvoja pika pa je velika. Fuuuulll. A si ti ziher, da ni stara 4? user posted image  V kilah pa šiba mojga malčka. Pa sta isto stara. Jah no, en mesec razlike (moj je starejši).
user posted image user posted image user posted image  za lepo popoldne.

Vidim, da nisem edina, ki dela doktorat iz prehranjevanja. Tu bi nam pa že skoraj Katina lahko pomagala. Ti si imela vedno dobre ideje za zajtrk.

Se vidi, da sem bila včeraj pridna, ker ne vem kaj naj počnem poleg ležanja na kavču. Čakam, da bo ura 13 in grem po škratka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 324
3.6.2008 11:44:03   
hijenca
Meni so bile zelo všeč muellerjeve pleničke, pa smo sedaj že drugič dobili izpuščaje. Ker prvič nismo ugotovili od česa so nastali, ker smo menjavali plenice. Zdaj pa na žalost vemo.

Nekaj bi vam še rada povedala, kaj me je grdo razjezilo. user posted image  sem poslala po Aptamil in ker ni vedel, kje ga naj kupi, je šel v lekarno in plačal 20,41 €. V vseh drogerijah in trgovinah pa je za isto količino treba plačat od 14 do 16 €. Sem prav jezna, kako vse preplačaš v lekarni.

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?