Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko skrp... 29.5.2008 12:13:49
|
|
|
|
Volga
|
Torej o ljudeh, ki pišejo vse v enem odstavku, brez vejic, pik in ostalih ločil. Ki ne delajo presledkov za vejicami, ki pišejo Gdo, monstruacija, domol, namesto dvojine kr neki......jaz se ob takih skrpucalih velikokrat vprašam: Madona, a ima ta človek narejeno sploh OŠ? Ali je odnehal tam v nižjih razredih tako kot večina članov marginalne skupnosti, ki slišijo na ime Romi? Ne leti na nobeno osebno, samo na splošno sprašujem o mnenjih, ker mene take stvari pa res malo čudijo. Kako naj bomo zavedni in ponosni Slovenci, če ne znamo niti osnov maternega jezika. P.S. tukaj niso bistvo slovnične napake, ki se naredijo mimogrede niti ne tipkarske napake, pač pa to, da iz posta prav bode neznanje slvoenskega jezika.
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:14:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz se bom raj vzdržala pa ne bom odgovorila na to vprašanje
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:18:17
|
|
|
|
mala maja
|
Malo se zamislim , amapk ko včasih preberm svoj post, se še bolj zgrozim.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.5.2008 12:19:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:21:16
|
|
|
|
Anonimen
|
In, ko takšna oseba napiše kakšne vse šole ima, padeš dol. Ni potrebno pisati vse slovnično pravilno,lahko se pa vsaj toliko potrudi, da je razumljivo. Pa še nekaj, čeprav ne spada pod to temo.Zelo grdo mi je na tem forumu, ko uporabnice prosijo za nasvet ali kakšen link, potem se potrudiš in jim ustržeš, vendar se tudi zahvalijo ne. Redko katera se zahvali, zato se sprašujem, ali so v realnem življenju tudi tako nekulturne.
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:21:40
|
|
|
|
Tula
|
...da mu je prav malo mar, kaj in kako bo napisal. Se pač drži načela "piši kot govoriš". Zase vem, da me take stvari blazno motijo, posledično tudi o človeku ne morem imeti dobrega mnenja. Običajno so taki zelo površni. Moje skromno mnenje. Lep pozdrav iz štajerskega konca, S.
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:22:12
|
|
|
|
amalija
|
Mislim si svoje, in to nič dobrega... Najbolj se pa zgrozim, ko vidim tak uraden zmazek, kak dopis ali vloga za zaposlitev, ki jih dobivam v službo...
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:24:04
|
|
|
|
Felicity
|
Da je sporočilo brez ločil/odstavkov me ful moti, ponavadi ga potem niti ne berem. Slovnične napake: ene mi dvignejo vse dlake pokonci, druge niti ne, tretjih niti ne opazim. Ne/uporabljanje dvojine - to me sploh ne moti, ker jo tudi sama bolj poredko uporabljam (smo pač s Primorskega konca ). Vse napisano velja za uporabo jezika na forumih. A ja vprašanje je bilo kaj si mislim o človeku - odg.: da se ne obremenjuje s slovnico, da slovnice ne pozna, da ga prav en k.... briga kako izpade, ipd....
< Sporočilo je popravil Felicity -- 29.5.2008 12:28:38 >
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:26:10
|
|
|
|
Anonimen
|
evo, jst sm ena tistih k piše v škofjeloščini, ok držim se pa vejic, pa ne pišem gdo pa monstruacija... Ubistvu, k berem kkšn post poln napak, je tut men grdo za brat, sploh pr besedah za katere vem, da ni narečje ampak pač neznanje, oz. kaj jst vem kaj je to....Nisem pa nikol se še tok zamisnla, da koga tut moje pisanje mot....se bom v prihodnje probala bolj potruditi
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:30:02
|
|
|
|
emaa
|
Odvisno od dneva, čeprav tudi moje pisanje včasih sije od napak, se pozna, da imam zraven dva pomočnika, takrat se z velikimi začetnicami ne trudim, če hočem kaj napisat. Se mi pa pozna, da sem že dve leti doma, za moje pojme je moje literarno ustvarjanje zelo nazadovalo, se ne znam več tako izražat.
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:35:18
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Torej o ljudeh, ki pišejo vse v enem odstavku, brez vejic, pik in ostalih ločil. Zelo težko jih berem, praviloma sploh ne.
|
|
[Brisano sporočilo] 29.5.2008 12:39:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:54:50
|
|
|
|
caillou
|
Ko sem čisto na začetku moje rr kariere pisala sporočila, sem enostavno pisala v stilu piši kot govoriš. Me je prav en drek brigal kako in kaj, samo da sem pač pisala. Po nekem pretečenem času sem ugotovila, da sem se te slabe razvade precej navadila in da tudi že na glas govorim v nekem svojem notranjem monologu. Mislim, en kup mašil pa popačenk sem uporabljala. Pa saj ne da je s tem kaj tako zelo narobe, samo mene osebno je začelo motiti. Kaj si mislim o človeku ? Nič, čisto nič. Meni veliko drugih stvari o človeku pove več.
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:56:37
|
|
|
|
Markova
|
Kaj si mislim? Bom vljudno tiho. Mi je všeč, da je vedno priročen izgovor, da se zatipkajo. Pa ne rabiš biti ravno doktor znanosti, da ločiš, ali se nekdo zatipka ali je naravni talent Ko se potem še pohvalijo z izobrazbo te pa sploh sezuje.
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:56:47
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Kako naj bomo zavedni in ponosni Slovenci, če ne znamo niti osnov maternega jezika.
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 12:57:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Boli me patuljko
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:01:28
|
|
|
|
oka
|
Odvisno od osebe, ki piše. Če gre npr. za človeka, ki mu slovenščina ni materni jezik in ne pozna dobro naše slovnice, potem se mi to ne zdi čisto nič groznega. Zdi se mi pohvalno, da se potrudi pisati "po naše". Če pa gre za naše gore list, potem pa se mi zdi tako pisanje zelo nekulturno in vprašam se kako izgleda komunikacija take osebe v realnem življenju.
< Sporočilo je popravil oka -- 29.5.2008 13:02:07 >
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:02:56
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka Odvisno od osebe, ki piše. Če gre npr. za človeka, ki mu slovenščina ni materni jezik in ne pozna dobro naše slovnice, potem se mi to ne zdi čisto nič groznega. Zdi se mi pohvalno, da se potrudi pisati "po naše". Če pa gre za naše gore list, potem pa se mi zdi tako pisanje zelo nekulturno in vprašam se kako izgleda komunikacija take osebe v realnem življnju. ja no, to pa itak. Če piše recimo Rosada v "svojem" jeziku, me prav nič ne moti, če pa res nekdo, ki potem izjavi še, da končuje fakulteto, pa
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:04:26
|
|
|
|
Katey
|
Ker tudi sama ne pišem popolnoma slovnično pravilno, definitivno pa ne z 'gdo', pa 'monstruacija' , ne bom ravno pametna, mi pa definitivno pove velik o človeku, ki mu je popolnoma vseeno kaj da od sebe in kako zgleda ta stvar ki jo da od sebe. Pa malo izzven teme, mene pa popolnoma razkuri, ko nekdo pokliče na telefon (primeri v službi) in se ne predstavi, niti ne pove koga in kaj želi, ampak kar napade, takega bi mirne vesti poslala v , na koncu pa ugotoviš, da gre za neke visoko šolane ljudi. Adijo pamet!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:05:50
|
|
|
|
srki
|
Zdaj, ko si glih napisala menstroacijo, je lahko tudi tu tipkarska napaka. Tukaj se še kar dobro da brat, zgorzim se, ko dobim v službo kakšne pritožbe, prošnje, vloge....ali pa dopise iz policije. Mah, rajši ne bom . Moti me tudi to, da nekdo živi v SLO že vrsto let, pa se niti v službi, kjer ima stik s strankami (pa ne mislim toliko tržnice, čeprav tudi to), ne pozna ene slovenske besede. Govorim za uradniške osebe.
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:07:06
|
|
|
|
NevenkaP
|
Če piše nekdo, ki mu slovenščina ni materin jezik mi je vseeno. In cenim to, da se trudi. Sicer mi gredo pa lasje pokonci. Sploh pri takih, ki tako radi omenjajo svojo visoko izobrazbo.
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:07:46
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Zdaj, ko si glih napisala menstroacijo, je lahko tudi tu tipkarska napaka. Tukaj se še kar dobro da brat, zgorzim se, ko dobim v službo kakšne pritožbe, prošnje, vloge....ali pa dopise iz policije. Mah, rajši ne bom . Moti me tudi to, da nekdo živi v SLO že vrsto let, pa se niti v službi, kjer ima stik s strankami (pa ne mislim toliko tržnice, čeprav tudi to), ne pozna ene slovenske besede. Govorim za uradniške osebe. Srka, ti pa sam tih bod
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:08:03
|
|
|
|
RoZala
|
Moj mož je tak. Pa ima diplomo, torej nima samo OŠ. Me moti, še sploh, če napiše npr. kniženca (knjižnica ), dones zjutri... ampak je moj možek . Drugače pa tudi slučajno ni kak čudak, je zelo iznajdljiv in pač ne polaga toliko pozornosti na pisanje. Na mojo žalost
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:13:06
|
|
|
|
kristinaj
|
jaz se s tem ne obremenjujem........ ravno mi je od tle do tokia....važno da me razumejo in jaz njih, če pa ti koga ne, ni treba odgovarjat...
|
|
|
|
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 13:13:10
|
|
|
|
Raho
|
Grozljivo me moti. Ne vem, jaz tudi v službi vedno pregledam vse dopise, ker pravim, da je tisto, kar gre "iz hiše" ogledalo zaposlenih. In tudi tukaj sem enakega mnenja. Nivo komuniciranja (pisanja), tudi pisanje šklopucal brez glave in repa, izdaja posameznika, je njegovo osebno ogledalo. Torej, kaj si mislim o njih: . Prevod: Ubožec/Ubožica, kje je bil, ko so se njegovi sošolci učili osnov slovnice. S tem, kako pišeš in kako govoriš, pa ne izdajaš samo sebe, ampak tudi odnos do svojega sogovornika (soforumaša). Še bolj kot sama slovnična pravilnos pa me moti izrazoslovje nekaterih na tem forumu. Vedno bolj. Zato pa zadnje čase tako redko sodelujem
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?