Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 8:12:10
|
|
|
|
Špelca21
|
Oj. Danes je pa prav en fajn dan. Že zbudila sem se vsa nasmejana in super volje. No danes sva se z mami skupaj odločile, da bova začele jest po Montignacu. (je ful lažje če je vsaj še kdo zraven pri tem ). Tko da se bomo danes zmenili, da si bova midve kuhale same oz. kadar bo meso bova jedle tudi to. Če bosta pa oči pa sestra tud hotla tko jest pa še tok bolš (čeprav ne rabita shujšat). Pozdravček, Špelca
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 8:33:10
|
|
|
|
snorlax
|
Super! Če rabiš kake nasvete, smo tu! Moj primer jedilnika: * na tešče sveže iztisnjen sok 2 pomaranč * čez 30 minut zajtrk: p.z.kruh (če imaš možnost, si ga sama speci, tisti v trgovini je bolj tako-tako) + jogurt 1,3% m.m. ali p.z. kruh in marmelada b.s. (ali s fruktozo - za diabetike) + čaj b.s. * dopoldan sadje (jabolka, hruške, pomaranče, kivi, jagode....suhe fige, slive - če je kriza) * kosilo vse vrste mesa na žaru, pečeno (ne pohano, ne v omaki) v kombinaciji s sirom, jajčko, zelenjavo ali p.z. testenine z zelenjavno omako (na čebuli prepražiš zelenjavo - paradižnik, bučke, papriko, por, melancane...) + solata ali ribe+solata ali p.z. kus-kus z zelenjavo in solata itd...itd... * večerja: sadje ali kaj od kosila.... Držim pesti za vaju z mamo. V bistvu je to zdrav način prehranjevanja in bi tudi oči in sestra lahko tako jedla, samo po drugi stopnji, ko ne hujšaš, ampak vzdržuješ težo. Priporočam knjigo Jem, torej hujšam. Mislim, da jo ima Dulcineja tudi v elektronski obliki. Aja, pa veliko vode ali nesladkanega čaja!
< Sporočilo je popravil snorlax -- 28.5.2008 8:34:04 >
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 9:05:28
|
|
|
|
mojamura
|
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax Mojamura, grozdje in ananas pa jaz jem. A ga ne bi smela? baje da ni ravno po montiju....ampak glede na njihov GI tudi ni neke sile mislim, da ga imata oba nekje okrog 60...če ne ješ pogosto ni panike. jaz sem za ananas zvedela potem ko sem ga polovico zmazala
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 9:19:08
|
|
|
|
Špelca21
|
Hvala za vspodbudne besede. Bi pa mela še eno vprašanje. A lubenice sploh ne smeš jest al kako? K jst jo mam ful rada ker me osveži pa nasiti- sem prov komaj čakala da se začne sezona lubenic. Knjigo Jem torej hujšam imam pa jst doma že kar ene par let ampak mi je še ni ratalo prebrat
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 9:19:19
|
|
|
|
mojamura
|
grozdje ima GI 46 - pol ga lahko jemo ananas pa 66
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 9:36:16
|
|
|
|
Špelca21
|
Aja pa še to (kok zdj sitnarim ampak ko začneš prebirat stvari se pol odpre ful enih vprašanj) A kavo lahko sladkaš z Natrenom al sploh nič (ker grenka kava men sploh ne gre dol)? Hvala in lp Ps. Kako je pa z tistim piknikom? A ste ga že imele pa da je men ušel?
< Sporočilo je popravil Špelca21 -- 28.5.2008 9:51:50 >
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 11:52:02
|
|
|
|
snorlax
|
Kavo sem jaz zaradi tega nehala pit, ker grenke pa res ne morem. Od novega leta sem jo pila menda 3x, z mlekom in umetnim sladilom. Lubenice tudi jaz pogrešam. Grozdje jem večkrat, ananas sem pa do zdaj enih 3x. Aja, piknika ni blo.
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 12:16:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax Aja, piknika ni blo. Nop, smo vse obupale Drugač pa snorlax, hvala za jedilnik. Zgleda me že počasi prijemlje in bom res začela z Montijem. Ravno jem kislo mleko s polnozrnatimi kosmiči (Nestle). A to je ok?
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 14:06:16
|
|
|
|
snorlax
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 Ravno jem kislo mleko s polnozrnatimi kosmiči (Nestle). A to je ok? Pojma nimam. Kislo mleko ne vem, koliko ima maščob. Za kosmiče je pa važno, da nimajo dodanega sladkorja... tega ne jem, tako da ti bo katera druga morda znala svetovat. Jaz sem pravkar zmazala skledo solate z domačega vrta in enih 5 nabodal - večinoma iz zelenjave in malo puranjega mesa.
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 14:12:53
|
|
|
|
mojamura
|
mislim da niso ok....nestle me asociira na čokolado
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 15:33:20
|
|
|
|
dulcinea
|
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax Priporočam knjigo Jem, torej hujšam. Mislim, da jo ima Dulcineja tudi v elektronski obliki. Ja, pa na forum pridi kaj pogledat. Tam imeš veliko receptov in idej za jedilnik. Pa še spodbudo boš dobila. (ups, spet reklama)
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 28.5.2008 17:30:27
|
|
|
|
sonjah
|
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 Ravno jem kislo mleko s polnozrnatimi kosmiči (Nestle). A to je ok? Pojma nimam. Kislo mleko ne vem, koliko ima maščob. Za kosmiče je pa važno, da nimajo dodanega sladkorja... tega ne jem, tako da ti bo katera druga morda znala svetovat. Jaz sem pravkar zmazala skledo solate z domačega vrta in enih 5 nabodal - večinoma iz zelenjave in malo puranjega mesa. Kislo mleko se dobi tudi lahko in jaz ga obožujem . Kosmičev pa jaz ne bi- jaz si jih kar sama "zamešam" in so najbolj zihr, da ni nič prepovedanega notri
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 8:25:25
|
|
|
|
Špelca21
|
Jutro. Danes je pa uradno moj prvi dan montignaca. Za zajtrk sem pojedla kos pz kruha in namaz (0,3% m.) Imam pa vprašanje (spet ). A pri tej "metodi" ne smeš jest malice? Ker sem zasledila v knjigi da so samo 3-je obroki samo jst ne bom zdržala od 7h pa do 16.30 brez da bi kaj pojedla vmes. Danes sem si sabo vzela 1 jabolko.
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 8:36:54
|
|
|
|
snorlax
|
Ne na ga seri. Jaz imam najmanj 5 obrokov na dan. Kot dojenček, na vsake 3 ure. Kadar sem v službi, sem od doma od 5.30 do 15.30. Vmes pojem vsaj dve malici. Ena malica je zame 1 jabolk (včasih tudi 2), 3 kiviji, 1 grozd ali kaj takega. Včasih tudi jogurt + mini košček kruha.
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 8:38:49
|
|
|
|
snorlax
|
Pa ne pozabit 20-30 minut pred zajtrkom na tešče svež sok ali sadež! Želodec je prazen in dobi direkt vitaminsko bombo, ki gre hitro v kri, pa še s prebavo ne boš imela problemov.
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 8:47:22
|
|
|
|
mojamura
|
no bravo Špelca21, vsak začetek je težak....ampak počasi ti bo prišlo v rutino. za vmesne obroke pa ti je itak povedala že snorlax. komot vmes poješ kakšno sadje jogurt z mm ali pa suho sadje
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 9:05:16
|
|
|
|
Špelca21
|
Aha ok super hvala vama. Edino danes zjutraj sem zamuštrala, ker nisem spila soka (no ampak v zagovor lahko mam to da ni bilo doma niti ene pomaranče) Sj grem danes mal v nabavo, da bomo mel doma kej primernega zame za jest.
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 10:10:08
|
|
|
|
maja1488
|
snorlax ti si en velik dojenček
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 11:36:27
|
|
|
|
No.1 žena
|
Jaz pa sem pravkar pojedla vegetarijansko pico, nič slano .... bljak. Počutim se utrujena, kot postelja Jenne Jameson .
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 11:45:35
|
|
|
|
maja1488
|
Jenne Jameson WTF?
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 11:55:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa če ne ješ sadja? Mislim, jabolka ipd ne jem, ker mi je slabo.
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 14:57:15
|
|
|
|
Špelca21
|
Punce (tiste ki hujšate po montiju) dajte mi povedat koliko ste približno izgubile kil na mesec in pa kdaj ste začele izgubljati na teži (a se je poznlao že 1 teden ali 1 mesec,...)? Sprašujem pa samo toliko za motivacijo. Hvala in lp
|
|
|
|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 29.5.2008 15:16:59
|
|
|
|
mojamura
|
jaz hujšam od januarja zgubila pa sem 16,4 kg....nekje 2-3 kg na mesec povprečno. je pa res da mi je največ šlo dol prva 2 meseca
|
Ime za hčerkoTanja555/Ema (
35%)
Pia (
16%)
Zoja (
27%)
Petja (
6%)
Lea (
13%)
Maksi (
2%)
Število vseh glasov: 565Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!