murkica
|
No sej pretiravati pa tut ni treba. Dejansko imamo mi psa dopoldan na ketni, ko gremo v službo. Vmes prileti nekdo domov, da ji zamenja vodo, jo malo počohlja, tako da ni sama. Vsi pač nimamo možnosti narediti pesjaka, ker pri nas je situacija takšna, da si dvorišče delimo in ni razdeljeno z ograjo in potem lahko kužika uide na ulico, kar pa nebi bilo ravno ok, glede na to, da imamo pasmo, ki velja za za malo problematično(čeprav to je že druga tema)... V glavnem, veliko časa preživi tudi pri nas na balkonu, vendar ima tako dolgo ketno, da sama niti ne ve, da je privezana... Definitivno pa ima tako več prostora, kot če bi jo dala v pesjak, ki sigurno nebi bil tako velik, kot ima ona prostora na dvorišču. Sicer pa je glavnega pomena to, da boš videla sama kje se kuža dobro počuti.... Pri nas je ona čisto srečna, da opazuje ljudi, ki hodijo mimo, tudi na kakšnega zalaja(ponavadi je to poštar) in v glavnem leži tam kot nje paše. Ima svojo dekico, ki jo premika po mili volji in v glavnem ji ni nič hudega. Pomembno pa je vsekakor to, da psu posvetiš veliko časa, hodiš z njim na sprehode in ga ne pustiš pripetega tam noč in dan in se ne zmeniš zanj in ti predstavlja samo čuvaja hiše. Naša kuža ponoči spi ali na kavču ali na postelji, ima pa narejen tudi svoj prostor in na veliko obložen z dekami, da ji je mehko. Tako, da ji sigurno kakšna urca na dan na ketni ne škodi... Tako, da ni ravno treba pretiravat