Anonimen
|
ursalara, navedi prosim vir, od koder kopiras, da ne bo kakih tezav zaradi avtorskih pravic. _andreja_, pes je za v hiso. In ce bo pes tekal 5 ur skupaj, poleti na mocnem in vrocem soncu, mu ne bo fajn. Bo bolj zadovoljen z majhno teraso, po moznosti s senco. Moja Luna je beagle, pa jo imamo v stanovanju, kjer nas zivi 5, trenutno lezi med mami in ocijem v spalnici (oci je bil ful proti psu in seveda sta oba cvekala, kako pes ne bo ne na kavcu, ne v postelji .. ja ja). Ce ji je ponoci slabo, jo je pac treba peljat ven, ce bruha sredi noci, je treba sredi noci pocistit. Zjutraj cez teden jo vozi ven moj oci, za vse ostalo pa sem zadolzena jaz. Ko je sama, vcasih nic, vcasih pa max 6-8 ur (zelo redko), ves cas prespi. Tudi ce je kdo doma, ona spi. In ce celo dopoldne nic ne spi, je prav sitna in popoldne koncno omaga. Jaz npr. pridem iz sole vcasih ze ob 12h, pa ne greva nikoli pred 15. ven - ponavadi greva skupaj spat, ker takoj, ko se jaz ulezem v posteljo, je ze ona zraven in me praska s tacko, da jo moram bozat ali pa jo spustit pod kovter Povodec pa NI ENAKO verigi! Do pred kratkim sem jaz imela Luno skoz na vrvici zunaj, ker je bil odpoklic za zjokat in ker se boji otrok (smo tudi ze imeli primer ugriza, nazalost) - odkar nam jo je nekdo zastrupil na balkonu. In tako se grozno boji otrok, ki kricijo, ki norijo, ki rolajo, ki se podijo z rolkami ... Boji se vsakega suma in poka, cesar se po naravni zasnovi ne bi smela (ker je lovec). Pa se - ker so jo zastrupili in od takrat je tako. Spusceno sem imela le na agilityju in to je bilo to. Pa je prezivela. Ker smo delale dolge sprehode + igrale smo se doma. K sreci imamo dolg hodnik, da lahko nori za zogicami in cofi in vsem ostalim, kar ji pride pod gobec. Njej tudi trije dolgi sprehodi niso dovolj, ima prevec energije. Ja, tudi moja babi ima enega psa na verigi in drugega v pesjaku. Seveda sem proti temu, ampak v hisi pa obeh tudi ne more imet. Zakaj imata dva psa? Kmecka logika, bi jaz temu rekla. Za enega definitivno nista primerna skrbnika, ker je pes za njiju premocan (mesanec med kraskim in nemskim in se kaksnim ovcarjem). No, pri njima bi jaz Luno lahko prosto spustila, ker imamo dovolj prostora. Ampak je ne morem, ker je zraven gozd in bi mi usla. Pes rabi sprehod, pa tudi ce je prosto spuscen na vrtu itd. In to v vsakem vremenu - dezju,mrazu, vrocini, snegu, vsemu. Vsaj moja blazno uziva v dezju, ko jo enkrat spravis ven.
|