Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 15:39:50
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Ja Tami30, jaz hodim na telovadno, ki je sicer 2 x na teden, ampak meni ponavadi uspe 1x. V Domžale. Je pa fino, ker jo vodi dipl. babica in ti pove stvari, ki jih drugače pač ne moreš zvedeti. Recimo, kako pravilno se vsedati in vstajati, premikati po postelji, pa vaje delamo, ki so dobre za plod in seveda za mamice, pa dihanje smo zadnjč vadile, pa sem bila zmatrana od tega že brez popadkov . Drugače pa kolikor hodim na sprehode (beri zopet samo ko utegnem, večinoma vikendi), in ja vse to je že višek moje rekreacije. Upam, da je dovolj, oz. da je vsaj nekaj.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 15:42:41
|
|
|
|
LinaK
|
tami30 tud jes nič ne hodim na telovadbo. Kolikor uspem it na kak sprehod, drugače pa nič resnega.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 15:55:26
|
|
|
|
andrejaboris
|
hoj! Tamy30 jaz moram drug tedn dat kri ker sem RH negativna, sem šla pa že prejšnji teden in so rekli da morm prit točno v 28. tednu. SEm že pozabla od 1. , zdaj pa mi ni noben povedal! Kje imaš ti ginekologa? Jaz ga imam v porodnišnici dr. Ognjenovika, ki pa je dost odsotn! Zdaj imam pregled komaj 29.5. nazadnje pa sem imela 10.4. Pa se mi že 100 na uro vleče! KOmaj čakam! Jaz ne hodim na nobeno telovadbo, sama doma telovadim - kolk se mi da. BOlj malo! Keglove vaje edino delam! Zdaj nas počasi že vse boli a ne? Mene kolki ko ! Danes sem ponoči dala pojšter med noge in je blo dost bolše! komaj čakam avgust!!! papa
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 15:57:57
|
|
|
|
renatka
|
Danes sem prvič vidla barvo mojega bodočega vozička, saj do zdaj ga niso imeli v nobeni trgovini - buzz 3 kolesnik strawbery. Ful, ful je lep in komaj čakam, da ga dobim - čakalna doba do 2 meseca Tamy- če sem prav izsledila si iz MB in imaš skoraj v vsaki telovadnici telovadbo za nosečnice. Mene že en teden tako boli križ in hrbtenica ter noga, da se komaj vstajam. Moram povedat, da imam že od prej herny disc in mi zgleda stiska živec v levi nogi, bila sem že pri ortopedu ampak mi zaradi rizične nosečnosti ne upa dat nobenih fizioterapij, znoriš ! Malo sem pojamrala. grem v MŠ, vam javim kak je blo. L.P.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 15:59:00
|
|
|
|
LinaK
|
Meni pa je G rekel, da morem dat preden dobim inekcijo vodo in ne kri. Verjetno bom dala oboje, ker sem imela nazadnje povečane levkocite. A je katera od vas že dobila inekcijo (a kej boli) Grem zdej malo pred TV! PAPA
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 15:59:29
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Andrejaboris, sem pravkar ugotovila, da si točno 1 teden pred mano! Tudi jaz bom morala dobiti injekcijo za Rh-. Verjetno mi bodo v ponedeljek na pregledu kaj povedali!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 16:08:14
|
|
|
|
dojenč
|
tak ste čekave danes da vas sploh ne sledim več.. jaz pa sem končno vse zlikala čez vikend( s tem da mi je pomagal m oj.bravo vsem za uspešne izpite seminarske, diplome, le tako naprej
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 16:49:46
|
|
|
|
anaya
|
Dan! Astrea: meni so rekli najprej na nuhalni da je najverjetneje fant, na morfologiji pa da sigurno ni fant, ni pa sigurno da je punca ( tak sem vsaj jaz razumela)... bog ve kaj naj pričakujem. Zgleda da se lahko tut fant odloči da ne bo fant.... oz. na nuhalni pri malo več ko t 5 cm, jaz bolj dvomim da e lahko točno spol napove, po drugi strani pa je tut punco težko napovedat.... vsekakor bomo pa prepričane ko se rodi. Injekcija za Rh- nič kaj ne boli, je sicer nisem dobila zdaj...ker pač poznate moje težave, ampak pred par leti po SS. Sicer je pa mene dala na odvzem krvi za to injekcijo že v 26 tednu, tako da zgleda ni lih nujno da je točno v 28 tednu. zgleda kolk se pač kdo drži teh predpisov... al pa moja kr po svoje dela tak zdaj pa dovolj heca treba za knjige, jutri spet izpit.... lepo se imejte...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 17:00:31
|
|
|
|
gajka
|
Amelia - na MF naj bi bili že kar sigurni glede spola, vsekakor pa precej bolj kot pri NS, kjer je večinoma določanje spola bolj loterija. Seveda pa je pomembna lega , ker če se ne vidi dobro, je vse zgolj ugibanje. Jaz sem bila 2krat na morfologiji in sta se oba G strinjala glede spola. Moja osebna G mi je na monitorju celo detajlno kazala intimne dele našega bodočega . Pa kljub dvojni potrditvi spola bova še vedno kupovala čim več v nevtralni barvi, čeprav kak bolj fantovski artikel se bo sigurno znašel v košarici. 100% bo itak šele avgusta!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 17:02:49
|
|
|
|
gajka
|
sigurno ni fant, ni pa sigurno da je punca Ta je pa dobra! Če sigurno ni fant, kaj pa je potem še sploh lahko?!? Še dobro, da bo avgust kmalu tu in dileme ne bo več.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 17:42:38
|
|
|
|
andrejaboris
|
HOj! Danes ko pa jaz mam čas za čvekanje pa ni nobene gor! Mam pa res srečo! Če mi je tak tečno na šihtu! Samo še 4x grem delat in končam! JUHUHU! Kje se vse potepate na tako deževen dan?
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 17:46:16
|
|
|
|
cebrca
|
Tamy30 tudi jaz sem kar pošteno zatekla, ampak zaenkrat se je malo umirilo. Kg so se ustavili (Zdaj sem na + 12) imam pa zaenkrat bolj pogoste kontrole pritiska in vode, pa najbrž, bom morala tudi jaz zdaj na cukr test. Kaj več ti pa za enkrat ne morem pomagat. Pri meni se je vse skupaj malo umirilo, ko sem se prisilila da spijem najmanj 2l vode na dan. bella02, hvala, se kar ne morem umirit in kar naprej razmišljam če ji lahko kaj pomagam. Ali ti je tvoja kolegica kdaj kaj omenila kaj jo je takrat potolažilo. Se kar bojim pojavit pred njo z mojim trebuščkom, ker se bojim, da ji bo še huje! Pa hvala vsem za lepe besede, upam da bo tudi moja prijateljica začutila vso to tolažbo in upanje za naprej! anaya ker si že drugič teta!!!!! mishel za tvojo prijateljico, da bo vse u redu zdaj po operaciji, pa za zaposlitev! Sandra obe s Tino se hitro pozdravita. Zoja Miša ali lahko še meni pošlješ tisti link, bi si tudi jaz ogledala previjanje in kopanje, pa bravo za telefon. Vilika ti pa kr pogumno naprej v prenovo, boš videla kako bo fletno, ko bo vsega konec in boste (že trije) imeli vse na novo poštimano! Jaz sem danes uspešno zaključila tečaj o varni uporabi fitofarmacevtskih sredstev. Zdaj bo pa mene uradno inšpekcija za vrat držala, če bo na kmetiji kaj narobe! mi je šlo tako na smeh, ko je predavateljica rekla, da tudi mož ne sme vedeti, kje je ključ od omarice s temi sredstvi (zdaj me pa sploh ne bo mogel zastrupit ker zadeve ne sme ne kupit ne uporabljat!)
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 17:48:07
|
|
|
|
cebrca
|
Andrejaboris, živijo, zaenkrat sva tu same! Druge najbrž počivajo, ko je tako len dan!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 18:05:29
|
|
|
|
LinaK
|
Tud jes sm tuki!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 18:14:19
|
|
|
|
andrejaboris
|
Cebrca ja očitno res. Saj tak je prav.Meni je že počitek če lahko za računalnik sedem! KOmaj čakam, da me moj dragi danes zmasira. Daes me vse nekaj v trebuhu vleče in pika inna čase mi sapo jemlje! KO pridem domov grem kar v vodoravni položaj! Če me ne bo Lan naskočo! Vete kak je sladki - se stisne k trebuščku in reče : "Mamica mam rad dojenčka." S takim nežnim glasekom. Upam da ga bo leposprejel! Že zdaj govori kaj vse mu bo posodo inkupo in kaj ga bo naučil... Pa ko mi reče " Rad te mam" pozabim na vse težave in bolečine - to je res neaj najlepšega na svetu, ko ti otrok reče Rad te mam! SEm cela emocionalna! MOram nehat, ker bom !
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 18:20:16
|
|
|
|
LinaK
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris Pa ko mi reče " Rad te mam" pozabim na vse težave in bolečine - to je res neaj najlepšega na svetu, ko ti otrok reče Rad te mam! Predvidevam, da je to res nekaj najlepšega! Jes komaj čakam, da stisnem svojo štručko! Drugače pa sem celo popoldne sama doma. Je moj popoldan v službi in pol bo potegnu še v nočno ! Mah eno noč bom že preživela!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 18:36:15
|
|
|
|
andrejaboris
|
službi in pol bo potegnu še v nočno ! Mah eno noč bom že preživela! LIna k. jaz sem že navajena na samske noči, ker ima moj pogosto nočne službe! Oziroma vsake 4 dni, ker ima ruski turnus! Ampak ga kljub temu po tolkih letih ponoči pogrešam. Saj bo hitro minila noč! KO pridejo otroci so oni naš največji zaklad! papa
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 19:12:08
|
|
|
|
Tato
|
Ja Gajka nič nisi pomešala, res 1 mesec nazaj sem se poročila... še vedno je tako , mislim, da se res ni nič spremenilo, kvečjemu boljše je... Tud jst sem prejšnji teden dobila inekcijo, ker sem Rh neg., me je kak dan kar bolela rit... zdej sem že v 30 tednu, še 10 pa vidim mojega Jakca POčasi se pripravljam na nabavo stvari za mojega malega srčka, veliko sem dobila ... ker če bi vse hotela kupit, bi bil kar velik finančni zalogaj, kar pa mislim, da se ne splača toliko komplicirat. Otročki hitro rastejo... Zdele grem delat pohorsko omleto z jagodk, moj pa gre delat jabolčni štrudelj... hmmm bova kuhinjo čisto okupirala... vam poročam, kako nama bo ratalo ??? Pa še vam ponudim kaj
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 19:20:24
|
|
|
|
astrea
|
olja čvekice, tudi jaz se javljam sem pravkar iz sprehoda in pijačke. sem se spravla iz bajte navljub dežju, ker sem rabla malo svežega zraka. zdaj pa pod tuš pa kaj dobrega pojesti anaya meni pa so rekli ravno obratno, s tem, da sem na morfologiji videla premoženje našega fantiča tudi sama
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 19:27:42
|
|
|
|
kaja02
|
pozdrav so ! pregled je za menoj, sem slišala srčka, obrnala se je na glavo, me zvesto brca v rebra, še G je rekla, da ni čudno, da me boli, ko pa je tako aktivna, ni bila med pregledom sekundo pri miru. Ja zredial sem se že za +12kg , naslednji pregled imam 10.6., sem dobila potrdilo za CSD, mi je spremenila datum poroda na 23.7. tak da povsej verjetnosti ne bom avgustovka, čeprav ostajam pri vas- če me še hočete voda je vredu, sladkor tudi, hemoglobin je na meji tako da mi še ni treba jest tablet, mi je naročila da moram velik počivat, sam kok, če hodiš v službo žal delam v šoli in ne morem izkoristit niti enega dneva dopusta, jim bom vsega podarila , pa še pogodba mi poteče 30.6., sreča sam, da grem še prej v porodniško tako da jo bom lahko izkoristla. Pa še samo pol regresa sem dobila, ker nisem zaposlena do 1.7., sem tako jezna , pa sam za en dan se gre... vse nove lep pozdrav! vsem ostalim pa pošiljam objemčke ( mi smeškoti ne delajo več) pa lepo preživite torkov večer
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 19:54:08
|
|
|
|
anita goitan
|
cebrca in ostale evo link do te strani: http://bibaleze.si/
< Sporočilo je popravil anita goitan -- 20.5.2008 19:55:02 >
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 20:15:47
|
|
|
|
tonks
|
Danes zjutraj me je tako zgrabil krc, da sem mislila da mi bo nogo raztrgalo.Se dobro da je se bil moj dragi doma in mi je z masiranjem pregnal bolecino. Zgleda da bom morala povecati mero magnezija. Baje so od Fidimeda enkrat vecje doze kot od Magnesola. Pa si sigurna, da imaš krče zaradi premalo Magnezija. Jaz sem zadnjič potem sprobala še Kalcijeve tablete. In od takrat nobenih problemov več. LP
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 20:28:17
|
|
|
|
Erin
|
cebrca - žal mi je za tvojo prijateljico...boga Upam da ji bo življenje od sedaj naprej bolj naklonjeno. sandra123 - pozdravita se s Tino Maja T. - velja za , jeseni 1x? Meni je tudi komisija podaljšala bolniško in to do porodniške Aja moj pravi da če hočeta z Viliko bon koristit da se morata na njihovi spletni nujno registrirat(v kolikor še nista), ker ga samo v tem primeru lahko koristita. anaya - čestitke za Anžeta! žanneža - lepo da si se končno oglasila. Sem ravno danes hotela vprašat kje si...pa evo te Samo da si ok. sayuri, K_a_t_j_a - mislim na vaju in pošiljam naty - super da je sta z Nejcem boljše...kar naj tako ostane ane? mishel - za tvojo prijateljico..upam da ji je operacija pomagala... Tamy30 - jaz ne hodim nikamor na telovadbo ker sem na bolniški, edina telovadba ki jo imam je pospravljanje več pa ali nemorem ker me vse boli ali pa ne upam da ne bom spet krvavela...bi pa z veseljem hodila plavat če bi mi dovolili pa mi ne Sem pa zasledila vaje za nosečke na eni spletni strani..samo da jo najdem..aha evo TUKAJ kaja02 - seveda te še hočemo!!! Kako pa to da ti je PDP tako spremenila? Jaz sem pa danes šla mal v službo jih pogledat pa podpisat za regres in solidarnostno, potem sem pa nameravala it na predavanje od EA v bolnico pa je ravno danes odpadla šment...no sva šla pa potem z mojim na kosilo, je pasalo nič kuhat. Drugače pa nič novega...od brezveznih stvari pa ne bom govorila, boste zaspale
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 20.5.2008 20:36:05
|
|
|
|
Zvezdica
|
Erin ojla. Sem ti poslala ZS, da vam ne smetim teme. Samo še 70 dni a ne? Jast sem nosečka spet :) No, sej sem poslal ZS LP
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?