|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 3
17.5.2008 21:07:49   
tave
Ne ni nastal mrek, sam zgleda da vse uzuni visimo, dokler ne začne dež padat.

No  po dolgem času da se še jest pofočkam. Nas  tudi dajejo zobki. Zgleda da bo kmalu tudi 2 pokukal ven.

Zdele se mi je pa ful zaluštal en radler. Mauser posted image . Sem ugotovila da mi ga je zmanjkalo v hladilniku. Bomo že preživeli do jutri, pol si pa nredim zalogo za neki dni.

Drugač smo pa uredu, na srečanju je bilo zelo fino in bo treba ponoviti vajo.  Seveda na odprtem. Čeprav zgleda da ta teden ne bo  nič, ker je napovedano slabo vreme.user posted image
Mišk čestitke k poroki in upam da te bo tko nesu čez praguser posted image .

lp, tave

Grem perilo pobrat iz sušilca in zložit, da ne bo treba likat.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
17.5.2008 21:09:19   
tave
nova10ka a si kej nabavla?

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
17.5.2008 21:16:08   
skuštrana
Nova10ka, ko si ravno dala ta link...user posted image Kako so vam všeč spodnji proizvodi za otroke, slike so bolj slabe, žal...
1. slika- žogica s trakci raznih barv in tekstur
2 .slikca- krpica s trakci raznih barv in tekstur v velikosti 35 krat 35cm
3. slikica - patchwork odejice, več velikosti

KLIK
KLIK
KLIK
To bom dala na svojo stran, če se uspem dogovorituser posted image

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 18.5.2008 19:24:31 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
17.5.2008 21:37:41   
skuštrana
Jaz sem od danes mama z enim otrokom, je šla Liza na počitnice k babici..Jaz pa v jok, resno..Ko so se odpeljali sem se zjokalauser posted image user posted image , no, zdej sem že boljše..Sem se v biznis vrgla. Čeprav še vedno ne vem kaj bom počela do petka zjutraj, ko se Liza vrne..Ja, enega otroka imet je tako zelo enostavnouser posted image

Kahlica-evo, Arsen se je spat pol ure mučil in mučil s tem kakanjem, dokler ga nisem dala na kahlico potem je pa naredil takooo dooolgo klobaso da je joj..In to ne trdo, ampak mehkouser posted image Pa še polulala jo je za konec. Meni špa tudi paše, mi ni treba plenic pratuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
17.5.2008 21:39:32   
skuštrana
Hmm, pa kje ste danes vseuser posted image Jaz z enim nezahtevnim otrokom (zdej ko se je pokakal je caruser posted image user posted image ), pa nikjer nobene...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1430
17.5.2008 21:49:06   
sanwebdra
Vse gledajo in si pasejo oči na Miss Universe ... user posted image

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

Neposredna povezava do sporočila: 1431
17.5.2008 21:58:52   
skuštrana
Vse gledajo in si pasejo oči na Miss Universe ...

Aha, pol pa ni čudno da samo jaz visim tu gor, ko edina nimam tega programauser posted image user posted image

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
17.5.2008 22:15:30   
sanwebdra
Jap ... mogoče zdaj katera kaj pove - so reklameuser posted image ... dajte punce navijajte za Andrejo Tišler ... je prijateljeva sestra!!! Lepa rjavolasa košarkarica!!!
user posted image  

Jaz skočim pod tuš ... pa lase si moram oprati ...

< Sporočilo je popravil sanwebdra -- 17.5.2008 22:17:42 >

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

Neposredna povezava do sporočila: 1433
17.5.2008 22:32:19   
teka
čer!

no, se javim po parih dneh zatišja...kljub lepemu vremenu, smo bli prejšnje dni bolj noter, ker je malčica fasala angino...spet! nas doleti 2x letno...pa saj ni take panike, samo nas vročina malo na adrenalin vrže, zaradi krčev. no, pa jih tokrat ni bilo, HB. Danes pa začne tamala še popoldan tožit, da jo boli ritka, in bolj jo mi mažemo, spiramo s kamilco in kaj vem kaj še vse, bolj ona jokca...na koncu jo je hotu moj na urgenco peljat, pa začne mala (že v spanju) driskat in spuščat vetrove...ooo...kot da bi imeli tornado v sobi user posted image user posted image user posted image in potem je vsa zadovoljna zaspala...ccc

skuštrana, te ful razumem glede Lize. Moj je tudi šel s tamalo prejšnji teden na morje, pa sem se komaj zadrževala, da se ne zjočem pred njo ko sta šla...

oktoberka, pa ne bit tak stroga do Lj desetk! ej, se tudi pri nas večkrat zgodi, da na koncu hočeš plačat svoj kofetek, pa ugotoviš, da je že katera častila, pa že odšla. in ker nas je toliko in toliko bebic za pocartat sploh ne porajtaš, dokler ni prepozno...

pandica, ti moram povedat, da se trenutno bašem s sladoledom, tistim izpred mosta user posted image lušti?

mehurčica in vse ostale: jaz nobene ne dam na ignore, ampak enostavno ne sfolgam! preberem še kolko tolko, pol pa zmanjka časa za pisanje....user posted image

h&m kotiček:  sem šla včeraj in danes prečekirat, pa taaaaaakšna gužva, da sem se kar obrnila. mi je ful žal, da sem prejšnje dni bolj malo kupla...se pa popolnoma strinjam z 2ursae, da je to najbrž bila kar dobro premišljena marketinška poteza, me pa mislile, kako smo jih okoli prenesle...ccc

valči....kapo dol! bi te tud jaz rada enkrat spoznala user posted image ker jaz pa komaj spedinam naše malo stanovanjce, pa samo dva otroka...

lane31  user posted image user posted image user posted image da ste zdravi in naspani! a ne, kakšen blagoslov je zdrav otrok?

zdaj pa dost, da me ven ne vrže user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1434
17.5.2008 22:35:06   
živa
Hoj!

Pri nas je danes obsedno stanje, mali ves dan kuha z 38,5-39 stopinj user posted image . Drugih znakov razen vročine pa nima, razen da vse tlači v usta in jamra, če mu podrgnem po dlesnih (raste nam še zadnja enka user posted image ). Spanje je katastrofalno. Čakam, da se pokaže, kaj ima.

Mišk, čestitke za poroko user posted image .  

Zdaj grem pa končno malo počit.

Lp,

živa

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
17.5.2008 22:43:07   
mama06
živa - upam, da se kmalu vse porihta in da vročina izgine. Kako pa kaj NFTh? Midva imava v ponedeljek kontrolo pri dr. v RA.

skuštrana - veš kako hitro dnevi bežijo. Te pa razumem, da ti je hudouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Vse gledajo in si pasejo oči na Miss Universe ...

Aha, pol pa ni čudno da samo jaz visim tu gor, ko edina nimam tega programa

Sem že spala, pa sem se od lakote zbudila in šla jest, za poobedek sem se pa še napolitank najedlauser posted image user posted image . Pandica, sedaj veš, kako je, ko si v hiši in je kuhinja spodajuser posted image . Zato me pa dragi razvaja in mi nosi pred TV in PCuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
17.5.2008 22:47:35   
mama06
suzanamai, mislim, da si ti napisala, da se ne dojita več. Počasi se čez dan tudi midva odstavljava, saj je GH dovolj( poje okoli 50mluser posted image user posted image ) in se pride na zizo le še igrat ali pa brusit zobe. Čez noč je pa še vedno zakon. Aja, pa je samo doma, drugje ne spravim nič vanj, razen še pri mojih starših in pri tašči in tastuuser posted image  

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
17.5.2008 23:01:50   
jasna
Evo mene iz italijanske komune nazajuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica
Imam tudi jaz včasih občutek, da so me nekatere dale kar na ignore.

Punce, zdej je pa dost te depre, nouser posted image

Nova10ka, hura za vrtecuser posted image

Skuštrana, luštne stvari. Predvsem patchworkuser posted image . Petek bo pa en dva tri tuuser posted image

Živa, user posted image  Malemu pauser posted image

Mama06, Neli tudi štrajka čez dan pri dojenju. Sva morali zaradi ne-dojenja uvest še en obrok. Se pa zvečer priklopi, kot bi hotela nadoknadit vse za nazaj. In je prej zaradi prenažrtja bruhalauser posted image

Malemu pujsu je uspelo vnet rano na bradiuser posted image . Kaj sem pa drugega pričakovala, če je pa vsa hrana šla direkt pod gazouser posted image . Sem mu morala pobrat dol steristrip in sedaj bova pač dnevno previjala. In upala, da ne bo rabil AB. In to se vedno dogaja takrat, ko smo samiuser posted image .

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1438
17.5.2008 23:05:40   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: jasna

Mama06, Neli tudi štrajka čez dan pri dojenju. Sva morali zaradi ne-dojenja uvest še en obrok. Se pa zvečer priklopi, kot bi hotela nadoknadit vse za nazaj. In je prej zaradi prenažrtja bruhalauser posted image

Malemu pujsu je uspelo vnet rano na bradiuser posted image . Kaj sem pa drugega pričakovala, če je pa vsa hrana šla direkt pod gazouser posted image . Sem mu morala pobrat dol steristrip in sedaj bova pač dnevno previjala. In upala, da ne bo rabil AB. In to se vedno dogaja takrat, ko smo samiuser posted image .

Midva že skoraj od začetka jeva dopoldne okoli 9. ure GH, za kosilo okoli 13. in popoldne okoli 5. ure. A sem šla prehitro na toliko obrokov??user posted image user posted image Zvečer pa riževe kosmiče.

jasna ko ima user posted image mlade, jih ima vedno ob nepravem času. Držim pesti, da se hitro porihtate.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
17.5.2008 23:17:44   
jasna
mama06, verjetno se mu pač odprlo z GH in uživauser posted image . Naša ima tudi dopoldansko malico, kosilo in večerjo. Po novem še popoldansko malico.

Sem dolžna še poročilo o lovilcih barve. Opralo zelo lepo, perilo se ni zabarvalo. Mi je pa listič ušel v filter in ga zamašil, tako da smo popoldne imeli še poplavo v kopalnici. Neli je seveda ful navdušeno tacala po vodi, fanta sta mi pa razvlekla vso orodje iz škatle. Mislim, cel žur danesuser posted image user posted image
Suzanamai, se je to tebi kdaj zgodilo?

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
17.5.2008 23:22:06   
skuštrana
Midva že skoraj od začetka jeva dopoldne okoli 9. ure GH, za kosilo okoli 13. in popoldne okoli 5. ure. A sem šla prehitro na toliko obrokov?? Zvečer pa riževe kosmiče.

Če mu paše, potem je ok. Mi2 imava zaenkrat samo še en obrok, ampak se mu je ta odprl..Zadnje par dni res poje, veliko. Sem mu skuhala prosene kosmiče pa noter dala suhe slive, hruške, suhe brusnice pa je vse zmazal.180mluser posted image user posted image Bom počasi začela uvajat še večerni obrok, zjutraj mi je ziza še najbolj komotuser posted image

Mama06, si mi lušte naredila, sem si šla en konkreten sendvč narest..Z Dimljenim joštom in majonezo..NJEMI..

Jasna, še dobro da imate dohtarje kar pri rokiuser posted image user posted image

Eh, saj vem da bo petek 1,2,3 tukaj..Pa dela tudi imam kar dosti..Ampak vseeno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
18.5.2008 0:10:28   
nova10ka
tave - ja, ja, ja!!! in to zame!!! dvojne hlače in čevlje za user posted image sprehajat. pa ti?

skuštranka - krpico sem gledala tudi na linku Minisvet, samo mi je zeleni ptiček najbolj carski!! a veš kje se jih lahko u živo pogleda?

živa - držim pesti, da se bo hitro pocajtal. naša user posted image se pri tehle zobkih tudi zbuja na 1/2 ure ponoč. upam, da bo kmal konc. Ampak ko se user posted image pri rasti zobkov tako matrajo, pa še vročino dobijo, kaj jim date, da jih ne bi tako bolelo? mislim jaz sem nova na tem področju, samo ko so meni 8-ke rastle, sem pojedla ulala stvari, da je blo boljš. kolk more šele njih bolet...

jasna - se pridružujem željam mame06user posted image

lahko noč prisotnim in tistim v komuniuser posted image

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
18.5.2008 8:00:14   
lane31
Jutro....sem si izborila avto za danes - je šel dragi z skuterjem v službo - pa bo zgleda dež....jaz pa plane za mestni park +kava+sladoled ....gremo plesat protidežni ples user posted image

Mama06.....madoniš ste jedci ratali.....kako pa so kile zdaj ? Obroke mu pa le daj kolikor mu paše....dojenja pa vseeno ne ukinjaj ,bo že sam nehal

Teka....povej kako se je imela Liza na počitnicah ???A bo še šla kdaj....je bilo kaj domotožja ?
Najverjetneje bom kar k mami šla danes....pa te morda celo srečam user posted image

Nova10ka ....ta krpica je pa zakon....a veš je zadnjič moj mož rekel da bo namesto igrač kupil le etikete user posted image ....ampak taka flikica za skoraj 16 € user posted image  pa saj to je čisto enostavno za naret....pa ne vem če ne bom možu pokazala slikico pa ji naj naredi....on je taki moj multipraktik user posted image  ,jaz ideje on izvedbe user posted image

Skuštrana....ne jokat ,.....ma ja saj vem ,da bom jaz tudi tulila....

Živa....kako ste danes ? Joj te vročine blentave user posted image

Jasna.....tebi pa res ni dolgčas,ne user posted image

PS. : Sem že tla umila....ne moreš verjamit user posted image

Vsem lepo nedeljo user posted image  bog daj brez dežja user posted image

Ko te bom poljubila za lahko noč,
te bom še tesneje
in še malo dlje stiskala k sebi.
Takrat se bom zahvalila Bogu zate.
Ničesar drugega ga ne bom prosila,
kot le za še en dan s teboj...

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
18.5.2008 8:13:51   
VANILI
jutro mamčice in user posted image !

včeraj sem mela čas, sem spizuser posted image ila z žura, Teo je zaspal... meni pa RR ni delaluser posted image !!!!!

pol sem pa želite milord pogledala.

bo zvečer kaj se javila, jaz ne mislim mrknit, niti v komuni nisemuser posted image

zdaj pa gremo vozičke pogledat, javim, kaj smo naumili.

lane31, hvala za linke.
vsak nasvet jedobrodošel.

lep dan, no pri nas uliva kot za stavo, trava raste da jo vidiš, kako spet bo reba kosit.

lp in lepo nedeljo tudi od mene

no sem hotla rečt, da meni vsaka posebej nekaj pomeni, čeprav se z večino sploh ne poznam (zanimivo, ne??) in rada berem, kaj se vam dogaja

tako da (malo patetike, smrk smrk)rada... vas... mam...user posted image

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
18.5.2008 8:26:45   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: lane31

Mama06.....madoniš ste jedci ratali.....kako pa so kile zdaj ? Obroke mu pa le daj kolikor mu paše....dojenja pa vseeno ne ukinjaj ,bo že sam nehal

Saj ga ne odstavljam jaz, ampak samuser posted image . Ko poje GHG, se na zizi samo še igra, mu jo pa vedno ponudim še po obroku. Samo meni se zdi, da sedaj pa spet premalo pojeuser posted image

Zdredili smo se 370g v malo manj kot mesecu dniuser posted image user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
18.5.2008 8:28:03   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: VANILI

lep dan, no pri nas uliva kot za stavo, trava raste da jo vidiš, kako spet bo reba kosit.

Pri nas bo očitno zaenkrat brez dežja, je bil ponoči. Travo pa moj kosi po novem od 3-4 dni, odkar sva dala uredit okolico in je ful lepo.user posted image user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
18.5.2008 10:34:19   
Kasija
Dobro jutro!

Samo na hitro sem vas prebrala. Pa da odgovorim.

Nova10ka krpica je zanimiva. se strinjam z lane31 da kar kliče po tem, da jo zašiješ user posted image . Jaz elianu dam calpol, če so zobki res boleči - ravnam se po tem, da se joka. calgela pa itak dobi.

Skuštrana lepe igrače. Včeraj sem šla kupovat darila za otroke - 5 otrok od 1 do 8 let - in je izbor prav za zjokat. Pa kje vi kupujete igrače? Bila sem pa v bc, ker se mi zdi, da imajo vseeno večjo izbiro od drugih. Ampak sem z muko izbrala darila. Prav manjkajo mi stvari, da rečeš vauuu to bi pa imel kot otrok. Upam, da boš kaj izboljšala ponudbo skuštrana user posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
18.5.2008 11:11:52   
živa
Hoj!

Pri nas je stanje nespremenjeno, mali ima še vedno čez 39 stopinj v ritki, drugih znakov nima. Čakam na pikice user posted image ; mogoče ima 6. bolezen, ker res ne vem, kaj bi drugega bilo brez vsakršnih dodatnih znakov. Ponoči sem ok. 3h obupala in ga prestavila k meni, da mi potem ni bilo treba več vstajat.

Dehidracija: mali noče nič piti user posted image . Dojim ga seveda zelo pogosto, tako da me bradavice bolijo že skoraj tako kot na začetku user posted image , ampak po flaški, lončku, kozarčku pa nikakor noče piti, niti jabolčnega soka z vodo ne. Vmes mu dam naribano surovo jabolko, kolikor ga pač poje, malo za vitamine in za tekočino. A bo to dovolj' Glede na to, da kaka relativno ok in ne bruha, mi menda samo zaradi vročine ne bo dehidriral, kajne?  

jasna, pri vas je res obsedno stanje, kot vidim. Kdaj pa se user posted image  vrne? Upam, da danes. user posted image  za E. in njegovo brado.

Igračke: te z etiketami so res luštne. Izbira pa ... hmm. V Bušiju so imeli za male meni luštne igrače, ampak zdaj imajo iste itak povsod. Za večje pa sploh ne vem, kam bi šel. Turbo limač? Jaz sem nekajkrat za darilo kupila npr. vstopnice za Atlantis ali za Lutkovno gledališče. Pa knjige. Ker mojim nečakom igrače žal gledajo že iz ušes.

mama06, NFTh imamo mi bolj redko, ker očitno ni tako hudo, kot se jaz vedno bojim user posted image . Trenutno delamo vaje za stegovanje rok pri pasenju kravic, odrivanju z rokami nazaj, posedanje in sedenje, kroženje okrog svoje osi, prijemanje igrač z ustrezno roko ...

Dokler je v bajti mir, mali spi, večji je zunaj, se grem še malo spočit. Lepo nedeljo,

živa 

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
18.5.2008 11:27:37   
jasna
živa, dojenje je itak najboljša preventiva pred dehidracijo. Dokler se veliko doji sigurno nadomesti izgubljeno tekočino zaradi vročine. A čakaš pikice?user posted image  Moji so že neštetokrat preboleli šestouser posted image . Pri skoraj vsaki vročini jih čakam, pa jih noče  bit od nikoderuser posted image . user posted image pride jutri. Končnouser posted image

nova10ka, jaz sem dala vedno svečko, če je bilo prehudouser posted image

Grem še mal pospravit, dokler je miruser posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
18.5.2008 12:03:53   
mehurčica
Jasna, sej nisem mislila, da sem žalostna, če me da katera na ignore. Sem pa bila včasih ja, ko sem pohvalila Eni in sta samo kaki dve kaj lepega napisali, druge pa kot da niso niti prebrale. No, sedaj pa mi je res že vseeno, ker vem da imamo mamike vedno manj časa vse spremljat.

Mi pa smo včeraj bili na enem roj.dnevu - je praznovala Davidova prijateljica iz vrtca. In so mi 2x natočili po 2dcl belega. In sem bila kar vinjena potem.user posted image Se mi je Grega režal, ko smo se domov vozili. Mi je pa bilo tak slabo potem in me trebuh bolel celo noč.user posted image In klasična izjava: nikoli več ne bom pila alkohola.user posted image user posted image

Prej sva pa Davida pošišala na irokezo. On sicer temu reče, da ima frizuro kot zmaj.user posted image Mu pa ful paše, ampak ne vem, če ga upam takega peljat v torek k logopedinji. Hm... Škoda mi ga je dol pošišat, ker mu res ful paše. Bom dala danes slikico gor.

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?